Konyhai kiegészítők

Az edényekre szerelt szárítók kiválasztásának típusai és kritériumai

Az edényekre szerelt szárítók kiválasztásának típusai és kritériumai

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. méretek
 3. típusok
 4. Hogyan válasszuk ki?

A konyha belsejének megtervezésekor minden szükséges tartozékot helyesen kell elhelyezni. Ez vonatkozik az edények szárítójára is, mert nemcsak szárításra, hanem konyhai eszközök tárolására is szükség van. Figyelembe véve a különféle lehetőségeket, fontos, hogy ne vegye szem elől a beépített modelleket. Nem alacsonyabbak a konyhai szekrényben található hagyományos helyekhez, és sok előnyük van.

Jellemzők

A csuklós rész alatt a szárítót kell érteni, amely a falra vagy bármely más alkalmas függőleges felületre szerelhető. Ezenkívül az ilyen konyhai kiegészítők közvetlenül a falhoz, a felső szekrény aljához vagy speciális eszközökhöz rögzíthetők - sínek. Mindez a termék súlyától, a helytől és a faltól függ, ami nemcsak a rögzítéshez alkalmas, hanem hosszú terhelésnek is ellenállhat.

A szerelt szárítóknak sok pozitív tulajdonsága van, amelyek megkülönböztetik őket más típusoktól (beágyazott vagy asztali). Az előnyök közé tartoznak a következő tényezők.

 • Az idő és az erőfeszítés ésszerű költségei. A nyitott szárító edényben gyorsan törölje le a törlést. Ugyanakkor a szárítás is alkalmas tárolásra.
 • Könnyű használat - nincs szükség sok manipulációra.
 • Hely mentése. Az asztali belső tér és felület szabadon tárolható és főzhető.
 • Lehetősége van bármilyen kényelmes helyen történő rögzítésre (leggyakrabban a mosogató közvetlen közelében). A korláthoz való rögzítés is kényelmes, mert könnyen mozgatható, cserélhető.
 • A termékek széles választéka, amely lehetővé teszi az Ön igényeinek megfelelő opció kiválasztását - erő, megbízhatóság és megfizethetőség.
 • Könnyen telepíthető és későbbi karbantartás.
 • Használja a konyhabelső díszítését.

A panaszok főként a higiéniára vonatkoznak, mivel a szárítás nyitva marad, és a por vagy a fröccsenő víz a rá tárolt edényekre eshet. Nem ijesztő, ha helyesen jelöled meg, és vigyázol az időben történő tisztításra.

méretek

Mivel a fali szárító nem korlátozódik a bútorok belsejére vagy az asztallap felületére, méretei mindenképpen lehetnek. 25 cm széles szélességű, nagyon szinte bárhol elhelyezhető másolatokat találhat. De vannak széles polcok (80-90 cm), amelyek elhelyezését más elemekkel kell összehangolni. Ebben az esetben az aljzatok, a csövek, a gáztűzhely és egyéb tárgyak nem zavarhatnak. Igen, és a falhoz való rögzítésnek kellően megbízhatónak kell lennie az ilyen terheléshez.

A legnépszerűbb szerelt szárítók mérete 50 és 60 cm. Ez a méret elég egy átlagos család számára. Ezenkívül megfelelnek az egyéb konyhabútorok és készülékek szabványos méreteinek is - a belső szimmetria és a harmónia mindenben fontos. Sínekre szerelt és közvetlenül a falra nem csavarozható tartozékok esetében kissé kisebb polcszélességet használnak - 45 cm-en belül.

A szárítógép szintjei közötti távolságnak elegendőnek kell lennie az ingyenes telepítéshez és az edények kivételéhez.

A szárító méretének meg kell felelnie a bútorok helyzetének. Általános szabály, hogy a munkafali falra kerül - közvetlenül a mosogató felett az edények mosásához. A jobb oldalra történő enyhe eltolódás megengedett, de úgy, hogy nem kell több lépést megtennünk minden mosott objektummal.Az edényeket könnyen el kell helyezni a felső szintre - például úgy, hogy a felső fali szekrények ne zavarják ezt. A lemezek esetében ez a távolság legalább 25 cm legyen, 15-20 cm a szemüveghez.

A mosogatótól való távolságnak, ha közvetlenül a szárító alatt helyezkedik el, elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a fröccsenő víz ne érje el és ne korlátozza a kézmozgásokat. A tervezés nem zavarhatja a munkát, mivel a főzés gyakran sok tevékenységet igényel.

típusok

A szárítószobában leggyakrabban a rekeszek (bordázott felülettel) és szemüvegek (egy lapos trellizált polc) találhatók. Egyes modellek további rekeszekkel rendelkeznek evőeszközök és egyéb konyhai eszközök számára. A korlátok tartozékai között megtalálhatók mind a kombinált opciók, mind a csak egyfajta konyhai eszközök számára. - például szemüvegtartóval vagy pohárral késekhez és villákhoz.

Az összes szerelt szárítás a szintek számától függ.

 • Az egyszintű modellek felülete általában különböző típusú tartókat kombinál.
 • Kétszintes, tágasabb. Rendszerint a felső szint csészékhez és poharakhoz, és az alacsonyabb - más elemekhez.

Az eszközön kívül a szárítók különbözőek és a gyártási anyagtól függően.

 • Metal. A leggyakoribb szárítási lehetőség, mivel megbízhatóbb és tartósabb. Célszerű rozsdamentes acélból készült terméket vásárolni, ami elég tartós és nem korróziónak van kitéve. Sok fém szárító van különböző bevonattal, de ezek többnyire alacsonyabbak a rozsdamentes acélnál - rozsdásodhatnak és hajlíthatnak. A belső stílus megőrzése érdekében bronzból készült, csiszolt fémből készült termékek, zománcozott.
 • Wood. Egy ilyen anyag könnyen feldolgozható, a külső szépség jellemzi, és faragványokkal és mintákkal díszíthető. Idővel a felesleges nedvesség deformálódhat. Ezért jobb itt tartani a száraz edényeket, vagy cserélje ki a rácsrészt egy fémrésszel, csak a fadobozot hagyja. Leggyakrabban ezeket az elemeket inkább a belső díszítésére használják, különösen, ha olyan stílust igényel, amelyben tartós.

A műanyagot csak az egyes részek (például külső burkolat, raklap) gyártására használják. A műanyag alkatrészek átlátszóak vagy színesek lehetnek, ami vonzóvá teszi őket. A műanyag erőssége azonban mindig alacsonyabb lesz, mint a fém, különösen a csatlakozások és a rögzítők esetében.

Hogyan válasszuk ki?

A csuklós szárítás választásánál figyelembe kell vennie számos tényezőt.

 • Méretét. A szárításnak annyi edényt kell tartalmaznia, amennyire szükséges, és ugyanakkor illeszkedjen a kijelölt helyre. A kis szárítás csak ideiglenes tartályként használható, ahonnan az edényeknek mindig a szekrényben kell mozogniuk. A legtöbb, és még kétszintű, nem mindenhol lehet jelölni. Ezért előzetesen meg kell becsülni az edények mennyiségét és megmérni a falon a megfelelő szegmenseket.
 • A gyártási anyag. Először is, meg kell értékelni annak gyakorlati jellegét, és csak aztán a megjelenését. Mivel a szárítás szembetűnő helyen van, az anyagnak képesnek kell lennie megjeleníteni a megjelenítendő állapotban. Bármilyen keretnek, különösen fényesnek, gyakran meg kell políroznia, le kell mosnia a víz és a por nyomát.
 • Szerelési lehetőség. Ha a szárítón kívül különféle tartókra és polcokra is szüksége van, akkor telepíthet egy korlátrendszert, amely tökéletes lesz. A falra csavarodott szárítás nehezebb lesz eltávolítani, és még inkább egy másik helyre. A korlát esetében azonban a terhelést megfelelően kell kiszámítani.
 • Tölteléket. Nem minden szárító elhelyezheti az összes rendelkezésre álló edényt. Itt a legfontosabb, hogy nem csak a konyhai eszközök számát, hanem a méretüket is kiszámítsuk. Még a nagy méretű edények, fedelek, borospoharak és egyéb olyan tárgyak esetében is, amelyek általában nem illeszkednek a rendszeres szárítóba, vannak lehetőségek.

Meg kell győződni arról, hogy a szokásos lemezek és csészék rögzítve vannak a szárítóban, ne lógjanak ki, ne essenek le. Optimális esetben, ha a szárítás egy kihúzható tálcával rendelkezik, amely könnyen mosható és visszahelyezhető.

A szárítók különböző modelljei tartalmukban és kényelmükben különböznek egymástól. Természetesen csak a gyakorlatban kiderülnek a kis árnyalatok, ezért érdemes előzetesen megismerkedni a többi ember véleményével és tapasztalataival.

Ebben a videóban megtanulhatja, hogyan készítsen eredeti edényszárítót a régi vállfákról.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok