Konyhai kiegészítők

Borner növényi vágógépek: felállás, előnyök és hátrányok

Borner növényi vágógépek: felállás, előnyök és hátrányok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Márka leírása
 2. Előnyök és hátrányok
 3. faj
 4. fúvókák
 5. Hogyan válasszuk ki?
 6. Működés és gondozás
 7. Vélemények

Növényi vágógépek - az egyik leghasznosabb készülék a konyhában, amely segít a háziasszonynak, hogy felgyorsítsa a főzési folyamatot, és gondosan vágja a zöldségeket egyenletes szeletekre. A jó minőségű minőségi manuális modellek helyettesíthetik az egész élelmiszer-feldolgozót, és az ülések sokkal kevesebbet igényelnek. Ebben a cikkben a Borner zöldségvágók előnyeiről beszélünk, megvizsgáljuk a legnépszerűbb modelleket és termékismertetőket, valamint tanácsokat adunk a termékek kiválasztására és üzemeltetésére.

Márka leírása

A német Borner cég vezető szerepet tölt be a konyhai termékek gyártásában. A márka választékában ételek találhatók a főzéshez, evőeszközökhöz, zöldséghámozóhoz és még sok máshoz, ami segít a főzésnek egy igazi élvezetben.

A céget 1956-ban alapították Németországban Alfred Borner, aki feltalálta az első fokozott kényelmet és megbízhatóságot biztosító konyharácsokat. Az árukat néhány órán belül eladták az üzletek polcain való megjelenés után, a nyugat-németországi hostessek nagyra értékelik a találmányt és élvezték a használatát.

Az üzlet fokozatosan növekedni kezdett, és néhány év múlva a cég egy kis műhely falaiból egy nagy gyárba költözött, amelynek irodái megjelentek a világ 54 országában.

Ez alatt az időszak alatt a Borner logó alatt nemcsak a híres reszelő állt elő, hanem számos más multifunkciós termék is a zöldségek és gyümölcsök vágására különböző fúvókákkal többféle vágásra.

Jelenleg a gyár számos, a szabadalmaztatott technológia szerint gyártott modellből származó növényi vágógépeket gyárt. A koreai sárgarépa számára számos lehetőség áll rendelkezésre a komplett készletek, a kiegészítő mellékletek és a külön reszelő számára. A Borner híres narancssárga zöldségvágó igazi találatot jelent, amely napjainkban világszerte vezető értékesítési hely.

A Landsheidben Németországban gyártott készülék több mint 60 éve örömmel fogadja a háziasszonyokat az általa gyártott ételek minőségével és szépségével.

Előnyök és hátrányok

A Borner zöldségvágónak számos tagadhatatlan előnye van, amelyeket a világszerte háziasszonyok megerősítenek. A márka termékek a német minőség igazi mércéje, a megbízhatóság és a magas technológia mellett. A cég rácsai speciális ABS műanyagból készülnek, amely nagy ellenállással bír a sokk és a mechanikai sérülésekkel szemben.

A Borner zöldségvágók fő előnye, hogy nagyon éles kések az önélezés funkciója, melyeket körülbelül 5 tonna termék vágására terveztek. A pengék V betűvel vannak ellátva, amely egyedi tulajdonságokat biztosít a készüléknek.

A cég Németországban gyártott termékei gumi lábakkal vannak ellátva, a rácsot pedig minden sík felületre rögzítik, és megakadályozzák a csúszást. Ennek a pontnak köszönhetően csökken a vállszíj terhelése, és maga a munka biztonságosabbá válik.

A kiváló minőségű zöldségvágók egyik fő bizonyítéka a Borner gyár 10 éves garanciája. Néhány háziasszony azonban már több mint 15 éve használja a terméket, és azt állítja, hogy a lapátok még mindig először vágnak, panasz nélkül. Ezek a mutatók nem büszkélkedhetnek bármilyen elektromos modellel.

A borner pengék jellemzői között magas árat kell hangsúlyozni, amely elvileg teljes mértékben igazolható a legmagasabb termékminőség és a hosszú élettartam által.

A kések nagyon élesek, így gondatlan munkával komolyan vághat magára.Ezt a főzés során is figyelembe kell venni.

faj

A borner növényi vágógépek klasszikus formájú reszelő, kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült V alakú fémlemezekkel. Ez a típusú vágóelem lehetővé teszi, hogy gyorsan megmunkálhassunk bármilyen keménységű zöldséget és gyümölcsöt. Ha a rácsot a tartály fölé állítja, a szeletek ott lesznek. A pengék műanyag fű, zöld, narancs, lila vagy cseresznye színű keretbe kerülnek.

A termékek a szeletelés vastagságát szabályozó fúvókák számától függően különbözőek.

 • Classic. Ez a modell kerettel, három pengével ellátott fúvókával és egy zöldségtartóval rendelkezik, amely segíti a zöldségek dörzsölését, megakadályozva a vágás lehetőségét. A szeletelt szeletek vastagságát a pengék paramétereinek megváltoztatásával szabályozzák, és 3,5 és 7 mm-es szintre teszik ki őket.
 • Trend. Ez a növényi vágógép az előző modell javított változatának tekinthető - tartósabb testtel. A készlet tartalmaz: keretet, 3 fúvókát és egy zöldségtartót. A termék 12 különböző változatban történő vágást biztosít. A Trend segítségével vékony és vastag szalmába vágott zöldségeket, nagy és kis kockákat, gyűrűket, köröket és különböző méretű téglalap alakú rudakat kapsz.
 • Prima plus. A készülék lehetővé teszi, hogy önállóan állítsa be a vágás vastagságát a beállított módtól függően, közülük négy van. Ez egy újabb modell, amely egy továbbfejlesztett Classic. A gumi lábak növelik a modell stabilitását, kényelmesebb fogást biztosít a kézben. Ezt a terméket növényi vágógépnek tekintik. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a fúvókák helyét közvetlenül a munka során lehet megváltoztatni, és a szeletelt szeletek vastagságát egy közvetlenül a testre szerelt gomb szabályozza.

A Prima plus kényelmes tárolható, mivel a fűrészlap egyszerűen eltávolítható helyre kerül. A modell narancssárga, fehér és cseresznye árnyalataiban vásárolható meg.

 • Profi Mega. A készülék a Trend modell alapján lett kifejlesztve. Acél burkolattal és opcionális nulla fúvókával rendelkezik. A rozsdamentes acél tartósabb, mint a műanyag és az ütésállóbb, ez a növényi vágó még hosszabb ideig tart. Egyébként a Pro Mega és a Trend fúvókák azonos méretűek, így ezek az esetek bármelyikébe telepíthetők.
 • Optima. Egy másik továbbfejlesztett megjelenés a Borner Classic. Ezzel a növényi vágóval egy műanyag tartály apróra vágott termékekhez. A keret ütésálló anyagból készül. A készletben legfeljebb 12 tétel vehető fel, míg egy másik tartályt, egy reszelő tárolására szolgáló dobozot, 1,6 mm vastag és 1 cm vastag fúvókákat is vásárolhat.

fúvókák

A fúvókák segítségével mindenféle módon vághatunk termékeket: gyűrűket, kockákat vagy szalmákat. A kerek alakú zöldségek beszerzéséhez olyan fúvókát kell telepítenie, amely nem tartalmaz további pengéket a készülékben. Segítségével a termékek lekerekített, hosszúkás szeletekre vagy félgyűrűre is vághatók. Ennek a lehetőségnek a másik lehetősége a cékla vagy a saláta aprított káposzta.

A további pengékkel ellátott fúvókák segítségével sárgarépát rostálhatsz, sült krumplival és még sok minden mással.

A szeletek vastagsága a fogak közötti távolságtól függ. Az egyes kiegészítő termékek költségét a zöldségvágó árának függvényében számítják ki. Oszd meg a számot ötre, és kapd meg az egy fúvóka megvásárlásához szükséges összeget.

A hagyományos termékek mellett megtalálható egy speciális reszelő a német Borner cég választékában, amely a koreai sárgarépa főzéséhez segíti a tökéletes szalmát. A Roco Classik lehetővé teszi, hogy ne csak a sárgarépát, hanem más zöldségeket vagy gyümölcsöket is eldobja. A zöldségvágó még mindig lehetővé teszi, hogy apró darabokra vágja a termékeket - az ideális méretű hús, csirke vagy halszelet elkészítéséhez. A modell narancssárga és fehér színben kapható.

Hogyan válasszuk ki?

A Borner modell kiválasztásakor jobb, ha arra összpontosít, hogy milyen gyakran használja azt. A kézi növényi vágógépek lehetővé teszik, hogy sok terméket vágjunk eldobás nélkül. Például a Classic termék 3 tonna, a Trend és a Prima Plus pályák segítségével akár 5 tonna zöldséget és gyümölcsöt is feldolgozhat. Nézd meg a test anyagának erősségét: minél erősebb, annál hosszabb a növényi vágószerszám, és a termelékenysége nagyobb lesz.

Sajnos, mint sok más népszerű, kiváló minőségű készülék, a Borner növényi vágógépek olyan másolatokkal rendelkeznek, amelyek gyorsan romlanak. Gyakran találhat hamisítványokat, amelyek költsége jóval alacsonyabb, mint az eredeti, és ennek megfelelően a minőség gyenge. Annak érdekében, hogy ne jusson be egy olcsó példányba, próbálja meg megvásárolni a Borner termékeket hitelesített eladóktól vagy a cég hivatalos honlapján.

Ha nincs ilyen lehetőség, akkor ajánlott, ha különös figyelmet fordítunk számos fontos pontra.

Először gondosan tanulmányozzuk a keretet, a fúvókákat és a lapátokat. Tökéletes állapotban kell lenniük, a chipek, a karcolások vagy repedések nem lehetnek. Az eredeti pengéi simaak, korrózió jelei nélkül, a lábakon a cég logója. Ha a fúvókák észrevehető kis lyukak, amelyek a penge behelyezésére szolgálnak, akkor hamis. Az eredeti termékek kései szabadalmaztatott technológiával vannak behelyezve.

Mindegyik modell rendelkezik a használati utasítással, amely kiváló minőségű papírra van nyomtatva, tiszta vonalkóddal. A valódi Borner zöldségvágók ára 35 dollárról indul. Ha az összes adat az eladott termékek eredetiségéről beszél, akkor biztonságosan vigyázzon rá, és győződjön meg róla, hogy a termék sok éven át szolgál.

Működés és gondozás

A zöldségszeletelőhöz hosszú ideig szolgálni kell, és gondoskodnia kell róla. A használati utasítás meglehetősen egyszerű: a szükséges csatolást a rostélytestbe helyezik, a gyökérnövények vágási típusától függően. a terméket a zöldségtartónak kell meghoznia és a testre kell nyomnia, simán mozgatva felfelé és lefelé.

Az apróra vágott gyümölcsök és zöldségek a szállított tartályba kerülnek. Külön megvásárolható. A fúvókák a főzés során egy kézzel mozgathatók, ha meg kell változtatni a vágás alakját.

Amikor minden készen áll, szükség van a fúvóka elválasztására a testtől és meleg vízzel öblíteni.

Nem ajánlott a Borner hámozót mosni a mosogatógépben, mivel a pengék forró vízzel elhalványulhatnak.

Ne próbálja megérinteni a pengéket, mert nagyon élesek. - komolyan vághatod magad. Ha azonnal megmossa a készüléket, a zöldségdarabok nem száradnak ki és könnyen lemoshatók.

A német márka zöldségvágóinak tárolása nem okoz problémát. Ezeket külön dobozban lehet tárolni, amelyet külön áron lehet megvásárolni. Minden fúvóka és egy keret a zöldségtartóval szabadon illeszkedik.

Amikor az összes készülék belsejében van, a doboz fedéllel van borítva. Ugyanakkor a pénzkiadás nem kötelező. A fúvókák csendesen csatlakoznak az eszköz testéhez, és a teljes szerkezet egy dobozba vagy az egyik felső polcra helyezhető, ha otthon van kis gyerek. A rácsos fogantyú nemcsak az egyszerűség érdekében használható, hanem tartóként is: bármely falra szerelhető.

Vélemények

A Borner zöldségvágókkal kapcsolatos ügyfelek véleménye rendkívül pozitív. A felhasználók (kezdők és tapasztaltak) is örülnek az eszközök minőségének és a zöldség egyenletes darabokra való vágásának sebességének. A reszelővel való munka örömmel jár, kényelmes használni, és másodpercek alatt lehetővé teszi a termékek vágását. A pengék nem rozsdák és sok éven át élesek maradnak.

A kések önmagukat élesíthetik, azaz a munka folyamata élesebbé válik.

A hajótest és az ütésállóság erőssége, amely nemcsak a hullóeszközöket megőrzi a sérülésektől. Élelmiszer-műanyag nem károsítja az emberi egészséget, így a zöldségvágó gyümölcsöket és zöldségeket is őrölhet, még gyerekeknek is.

A háziasszonyok egyhangúlag azzal érvelnek A vállalat kézi növényi vágógépe sokkal jobb, mint bármely elektromos fajtája, és hatékonyság szempontjából az élelmiszer-feldolgozót helyettesíti. A termék tömörsége is nagyon kedvező a vásárlók számára, a rostélyok bárhol tárolhatók, a legfontosabb dolog a gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen, mivel az éles pengék nagyon veszélyesek.

Természetesen különösen igényes felhasználók voltak, akik még az ilyen ideális termékekben is találtak néhány mínuszot. A legfontosabb dolog a készletek magas költsége, ami jelentősen meghaladja a kínai társak árát. A német márkás termékek ára két ezerből áll. Természetesen mindenki megjegyzi, hogy a Borner zöldségvágó minden rublit megéri, és teljes mértékben igazolja.

Néhány vélemény említi a tapasztalatot, hogy a reszelőt tapasztalatlan emberekre használják, mivel a pengék nagyon élesek, csak egy zöldségtartó segítségével dolgozhat velük, különben mély vágásokat kaphat. Az is elégedetlen, hogy egyes alkatrészeket külön áron kell megvásárolni, például egy szeletelt szelet tartálya csak az Optima készletben található. Ugyanez vonatkozik a termékek tárolására szolgáló dobozra, valamint bizonyos típusú mellékletekre.

Tekintse át a reszelőt a következő videóban.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok