Konyhai kiegészítők

Növényi vágók: a választott típusok és finomságok

Növényi vágók: a választott típusok és finomságok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Mi az?
 2. faj
 3. Népszerű modellek
 4. Hogyan válasszuk ki?
 5. Vélemények

A salátákban lévő zöldségek és gyümölcsök nemcsak ízletesek, hanem szépen szeletelve is, hogy esztétikailag vonzóvá váljanak. Gyönyörűen és zökkenőmentesen vágjuk a zöldségeket, gyengéden kést használva, nem mindenki, és az idő és a fáradság a tervezésen sokat vesz igénybe. A modern ember számára, aki minden pillanatban értékeli, a zöldségvágó nagy segítség lehet.

Mi az?

Bármely növényi vágó egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi bármely konfigurációjú zöldség vágását rövid idő alatt. A vágás alakja a speciális fúvókáktól függ, belülről éles kések. A bárok, a kockák, a spirálok, a vékony körök és a kis aprító nagyon szépek, és gyorsan vághatod őket egy zöldségvágó segítségével.

faj

A készülék működtetésének módjától függően megkülönböztethetők a mechanikus és elektromos növényi vágók. Mindegyik típusnak megvan a maga előnye és hátránya, ezért az eszköz megválasztása számos tényezőtől függ. A zöldség vágására szolgáló mechanikus eszközök általában kompakt méretekkel rendelkeznek, és nem kell elektromos aljzathoz csatlakoztatni.

Ezért nemcsak lakásban vagy házban használhatók, hanem pikniken is szállíthatók, vagy a házban használhatók, ahol gyakran fordulnak elő villamosenergia-megszakítások. Ezek gondozása egyszerű, a fúvóka használata után csak vízzel lehet öblíteni, ami kétségtelenül nagy plusz a meleg víz hiányában. A növényi vágógépek mechanikai típusai, ellentétben az elektromos készülékekkel, mosható mosogatógépben, és ez nagyban megkönnyíti a főzéssel foglalkozó személyek munkáját.

A mechanikus készülékek működési formájuk és elvük szerint különböznek egymástól.

Természetesen a legegyszerűbb forma és működés zöldség vágógép, egy bizonyos alakú lyukakból álló fémlemezből és egy hordozófunkciót ellátó műanyag vagy fém testből áll. Annak érdekében, hogy a terméket egyenletes kockákra lehessen vágni, először a rácshoz kell csatolni, és csak akkor nyomja meg. Bizonyos esetekben a termékeket kis szeletekre kell vágni, ami nem túl kényelmes.

Annak ellenére, hogy ilyen növényi vágókészülékek meglehetősen olcsóak, de nyilvánvaló, hogy funkciójuk korlátozott. Feldolgozott tojással, burgonyával és sárgarépával fog megbirkózni, de nagyon nehéz lesz vágni a nyers zöldségeket és gyümölcsöket sűrű szerkezetük miatt.

Értékesítéskor olyan fajták vannak, amelyek hasonló működési elvvel rendelkeznek. A fémlemez eltávolítható lehet, és lehet, hogy több, különböző formájú lyuk alkalmas a kockák, körök és szeletek vágására. A kényelem érdekében egyes modellek tartályokat és tartókat tartalmazhatnak a zöldségek számára.

Egy fejlettebb típusú mechanikus növényi vágógép V-alakú késsel műanyag tokban. Nemcsak főtt, hanem nyers zöldségekkel is tökéletesen megbirkózik. A működés elve nagyon egyszerű. csak a felületet kell csatolni, nyomja meg egy kicsit, és csúsztasson lefelé. Az ilyen növényi vágókészülékek általában a tartókkal vannak ellátva, amelyek az ujjak és az éles kések között akadályt biztosítanak. Ilyen zöldségvágóknál a fémlemezek eltávolíthatók, általában többféle típus van a készletben, ami lehetővé teszi, hogy a terméket nemcsak ismerős kockákkal, hanem szeletekkel, szalmával és akár spirálral vágja le.

Növényi szeletelő a működési elv szerint egy kis hámozóhoz hasonlít, egy mozdulatot és egy vékony, szinte átlátszó szeletet vágunk le. De van különbség közöttük. Egy zöldséghámozó segítségével nem lehet bizonyos formát adni a terméknek, csak vékony, formázatlan szalagokkal lehet vágni. És egy szeletelő segítségével a zöldségeket és gyümölcsöket nem csak vékonyan szeletelhetjük, hanem szalmába, körbe vagy tányérba is formálhatjuk.

A készülék elég jó a munkahelyen, gyakran egy konténerrel értékesítve, és nem túl drága.

A korábbi fajok működésének formája és működése kissé eltérő. spirális zöldségvágó. A készülék alakja egy homokóra, és a működési elv egy ceruzahegyező. Annak érdekében, hogy zöldségeket vágjunk hozzá, be kell helyezni a terméket, és egy kézzel kell tartania. Ez olcsó és nagyon könnyen kezelhető és karbantartható.

Egy fejlettebb modell a mechanikai típusok között kézi mini kombájn. Leggyakrabban eltávolítható sűrűségű és kivehető lemezekkel vagy fúvókákkal rendelkezik. Az ilyen mini-kombináció működési elve hasonló a kézi kávédaráló munkájához. A fúvókák típusától és elhelyezkedésétől függően egy közös mechanikus kombinációt és rotormodellt különböztetünk meg.

A szokásos mechanikus kombináció a tartályba helyezett termékeket a fogantyúhoz rögzített fúvókák rovására törli. A kések alakja az adott modelltől és gyártótól függ.

Többfunkciós forgó növényi vágó univerzális konyhai szerelvény. Sok különböző fúvókája van, aminek következtében nemcsak a zöldségeket és a gyümölcsöket összeroppanja, hanem a modelltől és a gyártótól függően összenyomhatja a gyümölcslé és megveri a tojásokat. Ezzel az egységgel nem csak kockák és kockák szerezhetők be, hanem az alakzatoknál érdekesebbek.

Figyelemre méltó vágás, melynek jellemzője a szelet módosított felülete, jelentősen átalakítja a leggyakoribb salátát is.

Az elektromos zöldségvágók eltérnek a motor mechanikus jelenlététőlamelyek segítségével a fúvókák forognak, és a felületükre préselt zöldségek sűrűségüktől függetlenül elég gyorsan kockákra, szalmákra, körökre vagy spirálokra vágódnak.

Az elektromos modellek időt és energiát takarítanak meg, ami különösen fontos nagy mennyiségű termék feldolgozásakor. Ezek kényelmesek, és ami a legfontosabb, biztonságos használat, lehetetlen vágni magát éles késekkel, mivel a késekkel való közvetlen érintkezés kizárt. De vannak hátrányok is. Lehetetlen teljesen lemosni a készüléket, mivel természetesen a vízzel érintkezésbe kerülő elektromos alkatrész használhatatlanná válik, de számos tartozék és eltávolítható rész könnyen mosható. Kényelmesebb ilyen növényi vágógépeket csak a helyhez kötött konyhában használni.

Háromféle elektromos növényi vágógép van: klasszikus, automata és élelmiszer-feldolgozó.

 • Klasszikus kilátás a legjobb megoldás az otthoni használatra. A modellek általában kompakt méretek, a vágási folyamat során nem tesznek sok zajt, ritkán törnek össze, ugyanakkor jó teljesítményt és viszonylag alacsony árat biztosítanak. A fúvókák száma az adott gyártótól függ. A készülékek meglehetősen egyszerűek, így néhány perc alatt vághatunk zöldségekből és gyümölcsökből származó kockákat, szeleteket és chipeket.
 • Automatikus modellek A növényi vágógépek a klasszikus opciókhoz képest termelékenyebbek. Különböző fúvókák mellett, amelyek lehetővé teszik a különböző formájú zöldségek vágását, a legtöbb modell olyan funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a hús őrölését. Ezenkívül néhány modellnek van egy fúvóka, amely lehetővé teszi a káposztát vékony és keskeny szeletekben. Ezek az eszközök kompaktak, tartósak és nagy teljesítményűek. Költségük valamivel magasabb, mint a klasszikus növényi vágóké, de több funkciót is végeznek.
 • Élelmiszer-feldolgozó az elektromos vágókészülék egyik legdrágább, de leginkább funkcionális típusa. Sok fúvóka lehetővé teszi, hogy megbirkózzon bármilyen típusú termék vágásával. A készülék gyönyörű szeletekkel és kemény sárgarépával vágja le, és puha, vizes paradicsommal. Ezen túlmenően, egy élelmiszer-feldolgozó képes feldolgozni a termékeket sokkal gyorsabban, mint más típusú zöldségvágók, és ez fontos, ha sok embernek kell főznie.

Természetesen az ilyen eszközök több helyet foglalnak el a konyhaasztalon a főzés közben és a fiókban tárolás közben. De a legtöbb modell esetében a fúvókákat közvetlenül a növényi vágógépben tárolják, ami nagyon kényelmes. Az egyetlen dolog, ami nehézséget okoz, a tisztítás, A burkolatot csak nedves ruhával lehet törölni, és a fúvókák összetett konstrukciójuk miatt nem mindig lehet alaposan tisztítani a maradék élelmiszert.

Népszerű modellek

Valaki előnyben részesíti a mechanikus növényi vágógépeket, valaki jobban szereti az elektromos típusokat, de ebben és egy másik esetben nyertesek, akiknek népszerűsége nem kétséges. A legolcsóbb és kompakt méretű Fissman zöldségvágó. Kis mérete (13x7) ellenére kényelmes használni.

Ezzel az eszközzel bármilyen edényt lehet díszíteni, mert a vékony, keskeny csíkok különböző irányban hajlíthatók és csavarhatók. Ezt megkönnyíti a cserélhető fúvókák borotvaéles késekkel. Mindig van egy műanyag tolóhajó, így az ujjak biztonságosak lesznek.

Nem az utolsó hely a rangsorban, mint az univerzális modell Többfunkciós növényi szeletelő daráló. Ez a multislayser egy kompakt eszköz cserélhető fúvókákkal, amellyel nem csak a zöldségeket, gyümölcsöket, hanem a kolbászokat, a sajtokat is formázhatja. A fúvókák pengéi rozsdamentes acélból készülnek, így hosszú ideig tartanak.

Maga a készülék nemcsak kompakt méretű, de még mindig elég könnyű, mivel a tok műanyagból van, amelyen belül sok hely tárolására van lehetőség.

Mechanikus növényi vágó Nicer Dicer Plus a korábbi modelleknél valamivel magasabb költséggel, de jobb a funkcionalitása. Tartalmazza:

 • a fúvókák, amelyek lehetővé teszik a zöldségek és gyümölcsök vágását a legkülönbözőbb módokon;
 • 2 rácsos;
 • olyan tartály, amely nemcsak vevőként szolgál vágás közben, hanem szeletelt termékek tárolásaként;
 • fedél-dugattyú öntisztító pengével;
 • élelmiszer tárolására szolgáló fedél;
 • zöldséghámozó.

A zöldségvágó használata rendkívül kényelmes, az egyik nyomó- és a kívánt alakú szeletek már a tartályban vannak. A kialakítás összecsukható, így minden tisztítási módszer alkalmas. A tárolóterület nem sokra szükséges, mivel a fúvókák könnyen illeszkednek a tartályba.

Enyhén kisebb növényi vágó 5 in 1 Nicer Dicer Quik. Bár nagyon kis méretben különbözik az előző modelltől, de ez a kicsi nem kevésbé funkcionális. A kocka, a szalma és a szeletek egy kattintással érhetők el, és a konténer vevőből azonnal egy saláta tálba vagy serpenyőbe helyezhetők.

Növényi vágó Dekok UKA-1321 a működés elve nagyon hasonló az előző modellhez. A grillre helyezett termékek vágásához és a fedél bezárásához. A zöldségvágó megkülönböztető jellemzői:

 • kényelmes és elég tágas ütésálló műanyag tok;
 • rozsdamentes acél fúvókák;
 • kompakt méret és vonzó megjelenés.

Olcsó, megbízható és jól bevált zöldségszeletelő-forgó szeletelő a cégtől Moulinex. A könnyű és kényelmes modell több késlemezzel van ellátva, amelyek a zöldségvágó belsejébe illeszkednek. A fogantyút forgatva nyers és főtt zöldségeket, valamint káposztát és sajtot vághat. Nincs sok hely a tárolásra, a lábak összecsukódnak.

A forgatás elve szerint a növényi vágó-chopper működik Wellberg 9549 WB. Segítségével nemcsak zöldségeket vághat, hanem száraz saláta leveleket is (egy kiegészítő tartály van a készletben), elkülöníti a fehéret a sárgájától (a leválasztó a fedélen található) és egy speciális fúvókával verte a fehéret. Ilyen csiszolót, a platform lábát, amelyen a tartályállványok gumírozottak, kényelmes használni, és jól rögzíteni a felületre. A tartályt egy gombnyomással könnyen el lehet távolítani.

Német zöldségvágó Borner Classic áruházakban átlagos áron értékesítik. V-alakú keretből, gyümölcstartóból és különböző betétekből áll. Funkcionális, tartós, könnyen karbantartható és könnyen használható.

A vállalat fejlettebb modellje Borner Prima Lux. A kompozíció tartalmaz továbbá egy fúvókák állványát, és maguk a fúvókák száma 5 db. Annak érdekében, hogy megváltoztassuk a fúvókát, meg kell nyomnunk egy gombot az ügyben. A fúvókák tárolásán túl a tartály használható a készlet számára.

Növényi vágó Spiralizer 8 in 1 különbözik a korábbi modellektől, nem csak nagy méretben, hanem funkcionalitásban. Segítségével nem csak a szokásos alakot adhatja meg a zöldségeknek, hanem bármilyen ételeket is díszíthet, mert a készletben 4 különböző tipp éles pengével. De ez még nem minden, van egy fúvóka a gyümölcslé kiszorítására a citrusfélékből, így nincs szükség a gyümölcscentrifuga beszerzésére. Használatához teljesen biztonságos, mivel a toló-tartó megakadályozza a késsel való érintkezést.

Tekintse át az elektromos zöldségvágókat a legolcsóbb modellel Scarlet SC-KP45S01. Kompakt, megbízható, stabil és alacsony teljesítményű (200V). A készlet két fúvókája lehetővé teszi, hogy gyorsan megbirkózzon a vágó zöldségekkel, és az egyik kifejezetten csokoládé dörzsöléshez készült. A negatív helyek közé tartozik a fúvókák mosásának nehézsége.

Nem kevésbé népszerű egy kis, könnyű (súlya 1 kg), de elég hatékony Phillips HR 1388 modell. A zöldségvágó (vagy a többszörös vágógépnek is nevezik) 5 fúvókával van ellátva, amelyek rozsdamentes acél pengével könnyen kezelhetők a kemény zöldségekkel, vágva őket szalmába, körbe és vékony szeletekbe. Könnyen használható és karbantartható, a fúvókák kézzel és mosogatógépben is moshatók. A hiányosságok közé tartozik:

 • a fúvókák tárolásának hiánya;
 • nincs edény az élelmiszer fogadására;
 • nem kockáztat;
 • a szeletelt termékek tartályát kerekíteni kell.

Nagyon tisztességes kialakítás a kompakt gyártók számára a kínai gyártóktól. Redmond RKA-FP4. Nagyon gyorsan működik, szó szerint pár másodpercig tart, hogy elkészítsen egy nagy edényt. A 4 fúvókák és a 4-es készlet típusok is megfelelnek bármilyen sűrűségű terméknek. A beépített védelem megvédi a növényi vágót a túlmelegedéstől, ami kétségtelenül meghosszabbítja a készülék élettartamát. A hátrányok a következők:

 • a kocka vágására szolgáló fúvókák hiánya;
 • kis erő;
 • Nincs tároló az apróra vágott termékek összeszereléséhez.

Multirezka Maxwell MW-1303 G bár egy üzemmódban működik, de a vágótermékekkel nagyon gyorsan küzd. A készlet 6 fúvókát tartalmaz, amellyel a zöldségeket különböző vastagságú és méretű szeletekre apríthatjuk, apríthatjuk és reszeltethetjük. Hihetetlenül kényelmes a használat, az élelmiszer befogadására szolgáló felső kamra meglehetősen terjedelmes, így nincs szükség a zöldségeket a betöltés előtt, nincs szükség arra, hogy a szeletelt étel befogadására szolgáló tartályt válasszon, bármilyen forma megtörténik.

A növényi vágó kicsi nem fog sok tárhelyet tárolni, és a fúvókák tárolásra kerülnek a kivezetésben, egymásba hajtva, ami nagyon kényelmes. A hiányosságok között: a kocka vágására szolgáló fúvókák hiánya és egy átlátszó lyuk komplex tisztítása a kijáratnál.

Kompakt méret és kis teljesítményű növényi vágó egy francia gyártótól Moulinex DJ 7535. Számos különböző furatformájú fúvóka lehetővé teszi, hogy gyorsan és pontosan kivágja nem csak a zöldségeket, hanem a sajtot is. A kis méretű növényi vágó nagyon kevés helyet foglal el, a fúvókákat egy speciális rekeszben tárolják. Csak egy hátránya van: hosszabb használat esetén a test felmelegedhet

Ugyanazon gyártó fejlettebb modelljei Moulinex DJ 9008 és Moulinex Fresh Express kocka. Kreatív tervezés, átgondolt menedzsment, nagy teljesítmény és kiváló minőségű anyag a ház és a fúvókák gyártásához. Fúvókák és 5 db. a készletben nemcsak a lyukak alakjában, hanem színben is különböznek egymástól. Elhelyezésük nem igényel külön helyet, hanem tökéletesen tárolódnak egy speciális rekeszben, amelyet a növényi vágógépben rögzítenek.

A negatív szempontok közé tartozik a mosófúvókák magas költsége és összetettsége.

Hogyan válasszuk ki?

Növényi vágó - egy dolog, természetesen szükséges a házban, mert anélkül, hogy valószínűleg gyorsan főzni sok étel. Annak érdekében, hogy ne sajnáljuk a pazarolt pénzt Érdemes előzetesen megfontolni, hogy melyik modellt érdemes megvásárolni, és mennyit hajlandó rávenni.

Ha a zöldségvágó megvásárlásának költségvetése kicsi, és a villamos energia vagy a konyhai aljzatok nem nagyon kényelmes helyen találhatók, akkor mechanikus modellt kell vásárolni. De ha egy zöldségvágó segítségével téglákat készít, vagy csak sokat és gyakran főz, akkor a legjobb választás természetesen az elektromos változat.

A konfiguráció kiválasztása az Ön beállításaitól függ. Természetesen minél több fúvóka van, annál jobb. De nem minden fúvóka, amelyet rendszeresen használ, ezért a legjobb, ha a modellt előnyben részesítjük a szükséges fúvókákkal. Ne feledje, hogy nem minden modell rendelkezik fúvókával, ami gyakran salátákhoz és salátákhoz használatos, így a vásárláskor figyeljen a kívánt modell teljes készletére.

Az elektromos modell kiválasztásakor figyelemmel kell lenni a teljesítményére. Minél nagyobb a teljesítmény, annál kevesebb időt tölt a főzésre. Ezenkívül az 50 watt feletti teljesítményű modellek a termékeket óvatosabban vágják le, és sokkal jobban kezelik a nyers zöldségeket.

Különös figyelmet kell fordítani a cserélhető késekre és a készletben található egyéb opcionális elemekre. Természetesen a legjobb, ha olyan modelleket választunk, amelyekre cserélhető kések, törött fúvókák és repedezett tartályok cseréje biztosított. De mégis érdemes figyelmet fordítani arra a modellre, ahol a kések nemcsak kiváló minőségű acélból készülnek, hanem önélezőnek is kell lenniük.

Előnyösebb, ha növényi vágógépeket vásárolnak, ahol a mellékletek tárolása nem igényel külön helyet. Ideális, ha a fúvókát és egyéb kiegészítő elemeket közvetlenül a készülék belsejében tárolják.

Ez különösen igaz a kis konyhákra és a kisgyermekes családokra. Függetlenül attól, hogy egy mechanikus vagy elektromos zöldségvágót szeretne, figyeljen az ilyen kicsi, de nagyon fontos részletekre, például a gumírozott lábakra. Végül is, a növényi vágógép stabilitása a rendelkezésre állástól függ.

Talán nem mindenkinek, aki vásárol egy zöldségvágót, van gyűjtője a maradékanyagok gyűjtésére, de ez a dolog biztosan hasznos. Hála neki, a maradványok, és szinte mindig jelen vannak, nem fogják eltömni a fúvókákat, ami azt jelenti, hogy a készülék kitermelésére szolgáló műveletet nem kell gyakran leállítani.

Egy másik fontos árnyalat, amelyet érdemes figyelni a zöldségvágó vásárlásakor bekapcsoló gomb. Bizonyos elektromos eszközöknél kézzel kell tartani, mivel impulzusos üzemmódban működik. Más modellekben rögzített, és két mód is lehet. Melyik modell kényelmesebb használni - úgy dönt.

Vélemények

Vásárlás előtt a legtöbb ember mindig olvassa el a véleményeket.És ez helyes, mert a vélemények szerint a hétköznapi emberek mindig leírják, hogyan működik a készülék és milyen nehézségek merülhetnek fel a működés során. A legtöbb ember, aki egy növényi vágógép mechanikus vagy elektromos modelljét vásárolta, nagyon elégedett. És ez nem meglepő, mert a főzés nem csak gyorsabb, hanem biztonságosabb is.

A vevők rámutatnak erre a mechanikus növényi vágók nem rosszabbak az elektromosnál, és jobban megfelelnek azoknak, akik ritkán és kis adagokban főznek. Olyan elektromos modellek, mint azok, akik üresen dolgoznak, és szeret sokat főzni. Egyes vásárlók hajlamosak azt hinni, hogy a kényelem kedvéért jó, ha egyszerre két növényi vágómodellre van szükség, mivel az egyik alkalmasabb a főtt zöldségek és kis adagok vágására, míg a másik segít ünnepi ünnepek esetén, és tökéletesen megbirkózik a kemény zöldségekkel.

Szinte minden vásárló elégedett a vásárlással, mivel ez az eszköz lehetővé teszi, hogy jelentős időt és energiát takarítson meg.

A zöldségvágó megfelelő használatáról lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok