Konyhai kiegészítők

Húsvéti bakeware: fajták és választási lehetőségek

Húsvéti bakeware: fajták és választási lehetőségek

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Jellemzők
  2. Anyagok, kialakítás és méretek
  3. Hogyan válasszuk ki?
  4. Használati tippek

Hazánkban egy húsvéti ünnep egyetlen ünnepe sem teljes, étvágygerjesztő torta nélkül. Valaki, habozás nélkül, kész süteményeket vásárol a boltban, és valaki saját készít. A második esetben a szakácsok, különösen a tapasztalatlanok, azonnal megkapják a kérdést, hogyan és hogyan válasszon egy sütőedényt.

Jellemzők

Húsvéti süteményeket a húsvéti süteményekhez néhány különleges jellemző jellemez. Mivel a tortának sajátos megjelenése és még szabványosított méretei is vannak, a torta vagy sütemény szokásos kapacitása ebben az esetben nem fog működni. Szükség van arra, hogy speciális ételeket vásároljon a boltban, vagy fantázia segítségével, hogy hulladékanyagból készítsen. A legegyszerűbb módja az, hogy olyan papírformákat használjunk, amelyeket még nem kell zsírozni vagy speciálisan előkészített papírral bélelni.

A húsvéti ételek főzésére szolgáló ételek szilárdak vagy leválaszthatók. A második felismerése kényelmesebb, de először nem szabad elfelejtenünk, hogy elárasztott vajjal bevonjuk, és ropogósra vágjuk. Az anyagok teljesen eltérőek lehetnek. ezért a saját preferenciáira és a gyártó hírnevére kell összpontosítania.

A szakácsoknak nem javasoljuk, hogy a véletlenszerűen létrehozott piacokon vegyék be az űrlapokat, mivel gyakran alacsony minőségűek, amelyek viszont befolyásolják a sütés ízét.

Anyagok, kialakítás és méretek

A legtöbb háziasszony a húsvéti sütemények sütéséért inkább időigényes fémformákat vásárol. Ez az anyag ellenáll a magas hőmérsékletnek, de nem bocsát ki káros anyagokat, és nem rontja az elkészített termékek ízét. Ezenkívül, ha egyszer megszerzett egy fém formát, akkor sok éven át használható.

Előnyben részesítendő jobb rozsdamentes acélszerkezetek, mint alumínium, lágy fém, deformálódásra hajlamos. Ezen kívül érdemes formákat vásárolni tapadásmentes bevonattal, ami nagyban leegyszerűsíti a karbantartási és üzemeltetési folyamatot.

Osztott formák sütéshez a torta pótolhatatlan, ha további díszítése mázzal és térfogati elemekkel történik. Mivel a szerkezet nem tapad a desszerthez, és nem hagy nyomokat, Kényelmes a cupcakes ajándékozására.

Egyes szakácsok inkább fémből készült speciális hullámos szerkezetekben kívánnak létrehozni. A kapott cupcake "hullámos" falakkal, keskeny aljával és hosszabb hegyével rendelkezik, így logikusabb díszíteni, csak fejjel lefelé fordítva. Annak érdekében, hogy egy szokatlan tortát ne égessen, a formát belülről zsírral kell zsírozni, és például pácolni.

A papírformák eldobhatóak. A szokatlan papírminta használata további díszítés nélkül teszi lehetővé, mivel a torta ebben az esetben még mindig elegáns. Ezek a formák olcsóak, de csak egyszer használhatók. A papírformák speciális papírból készülnek, nem félnek a magas hőmérsékletnek való kitettségtől, és megfelelő hőállósággal rendelkeznek. A sütemény alsó része hullámpapírból készült, lyukakkal, amely a kiváló minőségű hőkezelésért felelős. A tésztát még az űrlap 1/3-át kitöltve kiderül, hogy finom ételeket készít. A formákat általában 6-10 darabból álló készletekben értékesítik, amelyek mindegyike átlagosan 10 rubel költséggel jár.

A papírrészek segítségével mindkét miniatűr cupcakes készíthető, amely nem haladja meg a 200 grammot, vagy óriás kilogramm műtárgyakat. Ha több példányt fogunk sütni, akkor a legnagyobbot mélyen a kemencébe kell helyezni, a kisebbeket pedig közelebb kell a szekrény ajtajához. Annak érdekében, hogy a papír ne törjön előre, a hőmérsékletet 160 ° -ra kell csökkenteni.

Szilikon forma általában húsvéti étel elkészítésére alkalmasnak tekintik. Egy meglehetősen térfogatú tartály, problémamentesen ellenáll a sütő hőjének, nem tapad a sütéshez, és nagyon könnyen mosható. Sajnos az anyag tartóssága jóval alacsonyabb, mint a fémé, és a kés gondatlan használata az öntőformát elhagyhatja. Annak ellenőrzésére, hogy az űrlap rendben van-e, elég ahhoz, hogy vizet vegyen be, és megtudja, ki fog-e folyni. Ha kifejezett lyukat találunk, jobb, ha nem tortát főzünk benne.

A torta formájának elkészítése még hulladékanyagból is kitűnik, például konzervdobozokból, sima élekkel. Miután kiszabadította a tartályt a fedélről és simította a széleket, szükség van a tartály alapos mosására és fedésére olajpapírral. Még a rendes fóliával is megcsavarodik. Ahhoz, hogy megkapja az alakot, a papírt a kívánt méretű edények köré kell csomagolnia, majd egyszerűen vegye ki a tartályt.

A teljes konstrukciót hagyományos klip segítségével rögzítik. Ha a tortát tervezték valakinek, akkor a sütőpapír és a karton kombinációját kell használni.

Mindez azzal a ténnyel kezdődik, hogy az 500 ml és 1,5 liter közötti térfogatú bankot vastag papírra szerelték, alját pedig rendszeres ceruzával körvonalazzák. Ezután a kiválasztott tartályt pergamen veszi körül a fóliával, amelyet a karton aljához fémezett ragasztószalaggal vagy akár tűzőgéppel rögzítenek. A korsó kivételével láthatja az Ön előtt álló kész formát

Néhány vendéglátónak sikerül használni a régi serpenyőket, fém fogantyúkkal. Bármilyen fém lesz, csak alumínium kapacitással kell fedni a sütő pergamen.

A miniatűr cupcakes rajongói még kihasználhatják a köröket, amelyek a túrákon és acélból készülnek. Ismét nem tehetünk anélkül, hogy további papír-olajos réteg lenne. Fontos, hogy az edényekben ne legyenek olvadó műanyag alkatrészek. Jelentős előnyt jelent a tollak, amelyek számára a sütemény kijut a sütőből. Elvileg nem tilos a kerámiából készült agyag edények vagy tartályok használata.

Mindkét esetben az alsó fólia vagy olajos papír van. Az alumínium tartályok, amelyeket leggyakrabban több darabból állnak, polietilén fedéllel, szintén ebben az esetben kerülnek megmentésre. Kulich nagyon gyorsan sütni fog, majd minden nehézség nélkül eltávolítható. Ezenkívül a tartály belső falai olajolhatók, mindegyik búzadarabbal szórható, vagy akár sütőpapírt is használhat.

A fűszeres háziasszonyok bármilyen húsos edényben főzhetnek húsvéti süteményeket - poharaktól és poharaktól a söröskorsókig. Ha az anyag ellenáll a hőnek, és a felületen nincsenek minták, azt jelenti, hogy főzhető. Természetesen ebben az esetben a kanonikus torta valószínűleg nem működik, de a torta íze ugyanolyan jó lesz.

A tartályokat olajjal előzetesen kenjük, és fűtött kemencébe helyezzük, hogy elkerüljük a hőmérséklet-ingadozásokat.

Amikor a kis cupcakes készítéséről van szó, például a cookie-król vagy a mézeskalácsról Mindezek a anyagok, és még egy rendszeres üveg is. A kis muffin kiválasztása megéri, ha új formákat szeretne kipróbálni, és valahogy bemutatni a képzeletét - például süteményeket készíthet bárány, húsvéti nyuszi vagy tojás formájában. Nem a kanonikus sütemény elkészítésére, hanem a húsvéti szokásos cupcake-ra is alkalmas az üvegforma.Elősegíti az egyenletes sütést és az átlátszó falak jelenléte miatt a főzési folyamatot. Az edényeket mosogatógépben lehet mosni.

A kerámia formák a leginkább környezetbarátak, és megőrzik a termék ízét. Azonban a tartályokat csupasz kézzel kell mosni, különösen, ha a mintákat alkalmazzák az űrlapokra.

Néha eladásra húsvéti fa formák de emlékeznünk kell arra, hogy csak húsvéti sütemények főzésére használják, és a hétköznapi húsvéti sütemények nem fognak működni. Az alsó lyukak jelenléte enyhíti a felesleges szérumot az igát használva. A fa ilyen formatervezése különleges gondosságot igényel, és meglehetősen drága.

Ami a méretet illeti, természetesen vannak különböző átmérőjű konténerek. A termelés leggyakrabban használt 20 hüvelyk formában. Ha 200 ° -ra állítja a hőmérsékletet, akkor egy óra múlva sütőedényt készíthet. Abban az esetben, ha sokat kell sütni, jobb, ha olyan formákat veszünk fel, amelyeket párra lehet helyezni egy raklapon vagy rácson.

Hogyan válasszuk ki?

Abban az esetben, ha az aktív főzés húsvétkor várható, jobb, ha azonnal vásárolhat egy sor sütőedényt. Például 0,5, 1 és 1,5 liter térfogatú szilikon tartályok lehetnek. Más esetekben, különösen, ha az ilyen sütés először készül, jobb, ha eldobható konzervdobozokat, vagy pergamenre korlátozza. Általában hagyományosan a torta hasonlít egy hengerre, de megpróbálhat egy háromszög alakú, négyszögletes vagy ovális finomságot is.

A méret és a forma megválasztása csak a szakácsok kívánságaitól függ, mivel kis, közepes és nagy, különböző szélességű tartályokat értékesítenek. Az ajándékok esetében jobb, ha a nyomtatványokat tematikus rajzokkal választjuk.

Használati tippek

A főzés után a fém formáknak természetesen alaposan ki kell öblíteniük. A tapadásmentes bevonat sokkal könnyebbé teszi ezt az eljárást. Használat közben a szokásos fémeket olajozni kell, hogy elkerüljük az égést és a lisztet megszórjuk. Nem tapadó tartályokban minden tökéletesen főzött és olaj hozzáadása nélkül. Mennyire tölti ki a tésztaformák a felhasznált forma anyagát. Például a papírszerkezetek a teljes térfogat 1/3-át töltik, de a fém - már 2/3-mal. Ahhoz, hogy megvédje a tetejét az égésektől, akkor egy fehér papírral kell borítani, amint pirosra vált.

A kész torta nem ajánlott azonnal kijutni az alakból. Ebben az esetben, amikor a papírlapokat használják, azokat általában nem lehet kóstolás előtt eltávolítani, mivel a papír megvédi a süteményt a nedvességtől, és lehetővé teszi, hogy egyenletesen lehűljön. Az edény készenlétét egy hosszú bot segítségével határozzuk meg, amely áttöri a felületet. Ha száraz lesz, akkor minden készen áll. Ezen kívül vizuálisan a torta magasságára is összpontosíthat - meg kell egyeznie a formával.

Díszíteni a kész süteményeket hagyományosan használt jegesedés, színes por és húsvéti figurák. A folyékony anyagot akkor alkalmazzuk, amikor a tortát teljesen lehűtöttük, de a térfogatelemeket a fagy megkötése előtt alkalmazzuk.

A sütőedény kiválasztásának módjáról az alábbiakban olvashat.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok