Konyhai kiegészítők

Gombóc: típusok, modellek és választási lehetőségek áttekintése

Gombóc: típusok, modellek és választási lehetőségek áttekintése

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. típusok
 3. Kézi opciók gombóc
 4. Ilyen típusú gombócok vannak.
 5. Modell áttekintése
 6. Kiválasztási kritériumok
 7. Működési tippek

Dumpling - egy egyszerű és kényelmes eszköz, amely megkönnyíti a háziasszony életét. Nem sokkal ezelőtt minden otthonban megtalálható volt, de évek múlva a szovjet ipar mesterműve gyakorlatilag műterméknek nevezhető. Napjainkban a gombócok készítéséhez kézzel készített fémformák ismét népszerűvé váltak. Eladáskor a kényelmes és ergonómikus eszközök új lehetőségeket kínálnak, hogy gyorsan hozzák létre a megfelelő mennyiségű félkész terméket. Ebben a fajtában a választás rövid és zavaros.

Mit kell figyelni a vevőre? Hogyan válasszunk egy gombócot a házhoz, figyelembe véve a sejtek alakját? Egy ilyen egyszerű és kényelmes mechanikus eszköz vagy manuális eszköz beszerzése könnyen modellezi a népszerű nemzeti ételek tömegének elkészítését. Speciális formanyomtatvány segítségével gombócokat és gombócokat készíthet eredeti töltelékekkel, főzni és vegetáriánus raviolival.

De először meg kell vizsgálnod a funkcióit, és meg kell tenned a megfelelő választást.

Jellemzők

A Pelmenica vagy a varennitsa egy olyan eszköz, vagy egy speciális merev forma, amely lehetővé teszi a kívánt méretű, félig kész termékeket jól rögzített élekkel. A leggyakoribb verziója úgy néz ki, mint a kívánt alakú, fém vagy műanyag cellákkal rendelkező rács. Különösen népszerű formák a galuskával a szovjet időkben.

Ma ismét keresletre kerülnek - a kézi formázás biztosítja a magas termékminőséget. A gombóc lehetővé teszi bármilyen mennyiségű kulináris termék létrehozását anélkül, hogy további erőfeszítéseket és időt szánna.

A modern kereskedelmi hálózatok formákat kínálnak különböző méretű és konfigurációs. A kis gombócok vagy nagy gombócok főzésére lehetőségeket találhat, rágcsáló élekkel. A rendelkezésre álló változatok sokfélesége figyelembe veszi a tételben lévő termékek különböző számát. Átlagosan egy gombóc 40 sejtet tartalmaz, amelyek a méhsejtekhez hasonlóan vannak elrendezve. Mechanikai modellek és elektromos opciók alkalmas egy nagy család vagy étterem főzésére kényelmi ételeket a későbbi főzéshez.

Egy másik fontos jellemzője az építési típus. A modern típusú kézi gombócok elsősorban a tésztalemezek gördülőcsappal való gördítésére szolgálnak. De vannak olyan „könyv” típusú modellek is, amelyekben a szerkezet összetevői sajtóként működnek.

A legtöbb finomszemű modell csak 2,8 cm átmérőjű gombócokat készíthet, a formanyomtatvány maximális mérete 7 cm, de nehéz lesz egy ilyen lehetőséget találni.

típusok

Meglehetősen sokféle típusú gombóc található az otthonban. A professzionális fajta általában képviselteti magát. mechanikai és elektromos berendezések. Ha nagy mennyiségű termékre van szüksége, ez az opció ideális. A tésztát előre hengerelik, majd az egység belsejében töltik, a tölteléket egy speciális rekeszbe helyezik. A gép elején a munkadarab képződik, a kimenet teljes értékű félkész termékek, készen áll a fagyasztásra vagy főzésre.

Automatikus Nyomja meg a Írógépet - Egy másik eszköz a tésztával való munka, a kulináris termékek gyártása. Segítségével tiszta raviolit és tésztát hozhat létre, másfajta házi készítésű félkész termékeket készíthet.A készülék külön rekeszekkel rendelkezik a töltéshez és a teszteléshez, az optimális üzemmód kiválasztása lehetséges.

A tészta, a ravioli, a különböző típusú tészta különböző fúvókákkal készül.

Kézi opciók gombóc

A ravioli manuális öntésére szolgáló űrlapok leggyakrabban kerek, ovális, téglalap alakú térfogati rácsokat képviselnek bizonyos méretű sejtekkel. Eladáskor fém és műanyag változatok is vannak, ritkább és drágább változatok készülnek edzett kerámia, krómozott fémből. A nehézfém és öntöttvas változatokat Oroszországban és a FÁK-országokban gyártják.

Könnyű alumínium gombócot gyártanak Kínában. Vannak készletek rugalmas szilikonlemezzel és speciális gördülőcsapral, amely megkönnyíti a tésztával való munkát.

Ilyen típusú gombócok vannak.

 • Rollers. A kézi húsdarálóként működő készülék rögzíti a tésztát és a tölteléket, és készre kész gombócokra hajtja őket. Nagyon kényelmes a készülék használata, de a tészta feleslege nagyobb, mint más típusú gombócok használata esetén. Ezenkívül a tölteléket összekeverik a külső héjjal, és nem teszik lehetővé az újratekercselést, és a tömeg segítségével új termékrészt hoznak létre.
 • sajtó. A klasszikus ravioli és ravioli számára is rendelkezésre állnak. A félkész termékeket egyenként vágjuk a tésztából, töltelékkel töltjük, majd a munkadarab szélét ismét présdugattyúval préseljük. Egy ilyen eszköz segítségével a termék gyönyörű, dekoratív élét képezheti. Lehetőségek vannak pisztoly formájában, amely lehetővé teszi, hogy könnyen eltávolítsa a készterméket a készülékből.
 • rácsok. A gombóc leggyakoribb változata fém és műanyag lehet. A késztermék alakja kerek és ovális, a sejtek méretétől függően eltérő, az átmérő is eltérő. A rácsalap formája a hengerelt tészta és a töltelék lapjának behelyezésének. A gombócokat gördülőcsapral vagy a munkadarab második részével végzik.

Az űrlap kiválasztása egyéni. A ravioli és a ravioli polimer rácsok leggyakrabban négyszögletes kerettel rendelkeznek. A fém leggyakrabban - kerek vagy ovális.

Modell áttekintése

Több évtizeddel ezelőtt a gombócokat elsősorban a hatalmas öntöttvas vagy acéltermékek jelentették be a félkész termékek kézi vágásához. Ma már sok kényelmes és modern változata van egy ilyen konyhai kiegészítőnek. A megjelenésük, a minőségük és más jellemzőik megérdemlik a legközelebbi figyelmet. Végül is, a jó gombóc garantálja a kívánt eredmény elérését a konyhában.

Elektromos gombóc

Az otthoni használatra szánt elektrolitok modelljei a következők.

 • Maracato Atlas Roller Combi Ravioli. Megfizethető magas minőségű opció. A 200 W teljesítmény mellett a termék teljesítménye akár 12 kg / óra. A gombóc körülbelül 10 kg, a csomagban különböző fúvókák, mérőkanálok tartoznak.
 • Maracato Atlas 150 Roller Raviolini. 150 mm-es szélességű gombócdömping tészta, vastagsága 0,6-4,8 mm. A készülék részei eloxált alumíniumból készülnek, ellenállnak az oxidációnak, és nem teszik a tésztának tapadását. Tartalmazza a Capellini, spagetti, tészta főzéséhez tervezett további fúvókákat.

Gombóc faragás

Ebbe a kategóriába tartoznak a következő modellek:

 • Tescoma Delicia - a cserélhető fúvókákkal ellátott ravioli formák, választhatnak kerek, négyszögletes, háromszög alakú opciók;
 • Ikea drommar - bakeware, amely alkalmas az eredeti forma gombócok készítésére, melynek célja a gyermekek közönsége.

Ezen kívül az eladás tele van névtelen bélyegekkel és pisztolyokkal, hogy gyönyörű, eredeti élekkel vagy klasszikus gombócokkal rendelkező raviolákat hozzon létre.

Műanyag és fém formák

A kézi gombóc a legkülönfélébb választék. Eladáskor az alábbi modellek találhatók:

 • IDEA - könnyű műanyag gombóc 36 mm-es cellával, jól működik a tésztával;
 • Tupperware "Hearts" - az ünnepi asztal eredeti verziója, a mindennapi használatra nem túl kényelmes;
 • "Gulliver" - kb. 37 mm-es cellaméretű fémváz, kerek alakú, 61 db féltermék azonnal;
 • Yelta - a megnövelt kapacitású műanyag, 61 darab 25 mm átmérőjű gombócot lehet egyszerre öntöttetni;
 • Sagad - A lengyel formák a raviolákhoz, 42 sejtből állnak, összeegyeztethetők a gördülővel.

A megfelelő opció kiválasztásakor érdemes figyelembe venni a modell kívánt teljesítményét és a cellák méretét. Klasszikus szovjet gombócokat lehet vásárolni online aukciókon, weboldalakon. Meglehetősen nehézek, fém, átmérője 36 mm.

Kiválasztási kritériumok

A házhoz tartozó gombóc kiválasztásának alapvető szabályai meglehetősen egyszerűek. Jobb, ha nem takarít meg minőséget, és vegye fel a termékeket a jól ismert gyártóktól. Sok vállalat egyetlen formájú készletet kínál ügyfeleinek egy szilikon szőnyeggel vagy táblával, a tészta gördülőcsapjával. A műanyag modelleket rugalmas polimerekből kell készíteni, amelyek terhelés alatt nem repednek. Fém kézi gombócnak kell ellenőriznie a hibákat, görbületet, kiemelkedéseket.

Ha van egy házasságod, hogy jó eredményt kapj, csak nem fog működni.

A mechanikus gombócok jobban ellenőrizhetők a vásárlás során. Ha mozgatja a fogantyút, nem szabad visszacsapódni, megcsípni. A lendkerék forgó görgőknek könnyűnek és simanak kell lenniük. A fém minősége is fontos. A testnek nem szabad karcolás és érdessége lennie.

Az elektropoliszter kiválasztásakor figyelemmel kell lenni az összetételű szegmensek számára - ez befolyásolja a teljesítményt. A 200 wattos teljesítményű szabványos elektromos készülék akár 14 kg gombócot is termelhet óránként. Alkalmas egy kis termeléshez, privát étteremhez vagy egy nagy családhoz. Annak érdekében, hogy a termék a lehető leghosszabb ideig maradjon, Modelleket kell vásárolnia egy erős, rozsdamentes acélból vagy alumíniumból készült tokból.

Könnyen mosható, nem lehet félni a repedések kialakulását a felületen.

A termékcsomag fúvókái általában szabványos cellamérettel rendelkeznek - 3 és 3,5 cm között, ha nagyobb vagy kisebb félkész termékekre van szükség, győződjön meg róla, hogy cserélhető alkatrészek állnak rendelkezésre. Egy adott eszközhöz igazított opció meglehetősen nehéz lehet.

Működési tippek

A tökéletes gombócok főzéséhez otthon használja a kézi eszközt. De nem elég csak a szükséges tartozékok megvásárlása. Figyelembe kell venni számos olyan tippet is, amelyek lehetővé teszik a kiváló eredmény elérését a tészta és a töltelék bármilyen receptje mellett.

 1. Amikor a tésztát rétegekre osztjuk, az egyik részt egyharmaddal kevesebbre kell tenni, mint a másik. Ez minimalizálja a termelési hulladékot. Egy nagyobb darabot az alsó tartályba hengereltünk. A kialakítás során a méreteit úgy választjuk meg, hogy az élek 2 cm-rel túlnyúljanak a gombóc határain.
 2. A hengerléshez a lisztet csak a tészta egyik oldalára kell hinti. A másodiknak meg kell tartania a felület könnyű tapadását.
 3. A ravioli nagyon formája is liszttel meghintjük, különös figyelmet fordítva a hornyokra és élekre.
 4. Amikor a tésztát a gombóc felületére helyezzük, a fenék a fémszerkezet tetejére bőségesen porított él.
 5. Szükséges, hogy a cellákat a központtól kezdve jelöljük ki. A hornyok enyhe nyomással készülnek, ezért meg kell kerülni a repedéseket.
 6. Elkészített dara - körülbelül 1 teáskanál, a gombócok méretétől függően, a sejtekbe kerül.
 7. A tészta második részét kivágják, pontosan meg kell egyeznie az űrlap méretével. A külső rész bőségesen meghintjük liszttel. A belsőnek ragadósnak kell maradnia. Hogy tészta illeszkedik a töltelékhez.
 8. A tésztát az űrlapon, miután a rétegeket óvatosan hengerelték egy gördülőcsappal, addig, amíg a sejtek kiálló szélei lesznek. Ezt követően az űrlap megfordítható és megrázható. A késztermékek könnyen elválaszthatók a gombóctól, és az asztalra kerülnek a rájuk készített helyre. Ezután fagyasztani vagy főzésre küldeni.

Ezeket a tippeket követve könnyedén elsajátíthatja a házi készítésű húsgombóc finomságait. Ahogy a tapasztalat növekszik, az összes művelet sebessége nő. A megfelelően kiválasztott gombóc minden bizonnyal az egyik kedvenc konyhai eszköz lesz, jelentősen bővíti az otthoni főzés lehetőségeit.

A házi készítésű húsgombóc finomságainak könnyen elsajátíthatja a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok