Konyhai kiegészítők

Minden, amit tudni kell a torta állványokról

Minden, amit tudni kell a torta állványokról

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. leírás
 2. Miért van szüksége torta torta?
 3. típusok
 4. Böngéssze a népszerű modelleket
 5. Hogyan válasszuk ki az állványt?

Bizonyára mindenki emlékszik arra a pillanatra, amikor mindenki a torta rendkívüli szépségét és nagyszerű ízét várja, amikor a nyaralás közepén kerül az asztalra. A finomság benyomása ebben a pillanatban elkényeztethető, ha a torta nem tűnik vonzónak, és rendszeres kartonon vagy egyszerű lemezen áll. Annak érdekében, hogy a vendégek élvezhessék a desszertet, egy érdekes és gyönyörű tortaállványon szolgálják fel. Akkor a legszebb torták jól fognak kinézni az eredeti vagy gyönyörű állványon.

leírás

A torta állvány egy tálca vagy egy kerek lap a lábon. A torta átmérője és mérete eltérő lehet - a kis tányéroktól kezdve a süteménytől a hatalmas tányérokig egy nagy esküvői torta. A tálcák általában kerekek, kevésbé gyakran téglalap alakúak vagy négyzet alakúak. Az állvány lehet:

 • egy- vagy többszintű (nagy többszintű esküvői torta);
 • lapos tálca alacsony lábon;
 • egy tálca egy magas lábon;
 • forgása
 • polcok formájában;
 • fedéllel vagy kupolával;
 • fantázia.

A palackozó anyagai:

 • üveg;
 • porcelán;
 • fémből;
 • egy fa;
 • műanyagból;
 • kerámiák.

Miért van szüksége torta torta?

Korábban tavaszi tányérokat, tálcákat vagy kartonlapokat használtak sütemények és sütemények tartóként. Az ilyen desszertek nem tűntek jól megjeleníthetőknek, ezért a sütemények megjelenése és a tészta séfek számára sokkal könnyebbé vált az élet. A torták állványon szépek, és a valóságban. Sőt, kényelmesebb az édességek szállítása egy speciális süteménytortán, mint kartonon vagy dobozban. Vannak tárolótartók és hordozó űrlapok - szilárd fedelük van, amely a tortát rés nélkül fedi le.

Egy látványos torta torta egy esküvői desszerthez nemcsak a sütemény biztonságos és biztonságos szállítására, hanem a vendégek meglepetésére is.

A desszertek díszítésére szolgáló polcok többlépcsősek, különböző csészealjak átmérőjével kombinálva - torta és sütemények számára.

típusok

Ma az érdekes és gyönyörű desszertek állása hatalmas.

 • A boltokban leggyakrabban megtalálható műanyag torta sütemények. Ez az anyag könnyű és olcsó. A műanyagból származó tortnok különböző formájúak és dekoratív részletekkel rendelkezhetnek. Ezen túlmenően ez az állvány olcsó. Alkalmas egy szerény ünnepségre a családi körben.
 • fa hosszú időn át divatos hajókázók. A fa jól működik üveg vagy kerámiával. Az ilyen kombinált torta-sütemény tökéletesen alkalmas a "chebbi" vagy "eco" stílusú nyaralásra. A természetes fa lehetőségei is vannak - a fűrészáru fűrészelt darabja feldolgozott és biztonságos, átlátszatlan lakkozással borított. Ez a torta torta különösen lenyűgözőnek tűnik, ha párosítják a megfelelő design desszertjével.
 • Üveg állvány - egy közös lehetőség. Lehet fedéllel vagy anélkül. Ha a lábon lévő torta teljesen tiszta üvegből készült, akkor úgy tűnik, hogy a torta lebeg a levegőben - ez nagyon szép. A fedéllel ellátott edény lehet lemezes oldal, vagy egyenes tálca, korlátozó nélkül.

Az ilyen alátétek fedelei magas kupola formájában vannak, az edény átmérőjétől függően.

 • Többszintű torta - Több sík lemez található különböző magasságban. Általában fém alkatrészeken találhatók. Az ilyen torta sütemény lehet egy fa, egy virág, egy szív és így tovább.Ezeket a lehetőségeket nagy esküvőkre választjuk, ahol nagyszámú desszertre van szükség.
 • Egy másik lehetőség az esküvőre - a desszert lógó torta. Ez a design látványos: a csarnokban, ahol az ünnepség tart, egy nagy, három szinttel rendelkező fém állvány készül. Az alsó rétegnek a lemez kis átmérője van, a második - egy kicsit több és a harmadik - még több. Az ügyfelek kérésére a szintek több mint három lehetnek. Így a torta úgy van elhelyezve, mint fejjel lefelé, és mintha a levegőben lógna.
 • A klasszikus háromszintű opciók minden asztalhoz illeszkednek. Ez az állvány három különböző átmérőjű lemezre néz ki - a nagyobbtól a kisebbig a középső fémrúd fogantyújával. Ilyen ételeken muffinokat, muffinokat és süteményeket, vagy csokoládéra vágott tortákat helyezhetünk.
 • Forgó torta tokok - Mast-kev minden cukrászda. Jobb, ha ez az opció szilárd élelmiszerből készült műanyagból, fából vagy akrilból készül. Ezen az állványon kényelmes a tortát krémmel és díszítéssel lefedni. Szép, ünnepélyes opciók is vannak forgó edényekkel - a desszert kényelmes vágni, és minden személy kiválaszthatja, hogy milyen darabot szeret.
 • A legegyszerűbb kerámia torta spatulával a szokásos lapos átmérőjű lemez. A lapát általában ugyanolyan anyagból készül, mint a lemez. Családi vacsorák és ünnepek esetén ez a lehetőség a legmegfelelőbb.
 • Az ún - a hagyományos élelmiszeripari tartályokból. Ez az állvány kényelmes fedéllel rendelkezik. Egy ilyen tartályban az egész torta könnyen szállítható anélkül, hogy megrongálná.
 • Az eldobható sütemények is rendelkezésre állnak. kartonból. Általában szükségük van arra, hogy egy tortát egy pontról a másikra szállítsanak, de egy desszert szolgálni egy ilyen ételre.

Böngéssze a népszerű modelleket

Ma az üzletek széles választékát kínálja a süteményeknek és cukrászdáknak. Egyes modellek népszerűek a házi sütemény szakácsok munkájában, és némelyek - az asztalon lévő desszert szolgálatában. Az otthoni használatra leggyakrabban kemény műanyagból, üvegből, akrilból vagy fából készült állványt választanak. A cukrászok a legegyszerűbb modelleket részesítik előnyben, de forgó edényben.

Az ilyen torta torta szükséges a munkához - a sütemények és sütemények krémmel és díszítéssel történő lefedésére. Miután a munka befejeződött, a desszert egy kartonlapra vagy egy gyönyörű állványra helyezik a lábon egy nem forgó edényrel.

A szűk családi körben való ünnepségekhez kiválaszthatja a népszerű tömör modellt a kerámia, az üveg vagy a fa alacsony lábánál. Ezek a torta sütemények stílusosak lesznek az asztalon és a képeken.

Egy másik népszerű modell kerek torta alacsony göndör oldalakkal. Ilyen tálcán mind a sütemények, mind a tágas díszítésű egész sütemény jól néz ki. A tésztaüzletekben megjelenő ablakokon gyakran láthatók az átlátszó torta dobozok, amelyek kupakos fedéllel vannak ellátva. Általában üvegből készülnek, sokat mérnek, de lenyűgözőek.

A kereslet a legegyszerűbb műanyag kerek tartályok süteményekhez, amelyek záró zárral zárnak. Egy ilyen tartályban a desszert könnyedén szállíthatja anélkül, hogy félne a biztonságától. Két- vagy háromszintes polcok középső fémrúddal egyaránt alkalmasak szeletelt torta és sütemények és édességek számára. Egy kis ünnepnél ez a készlet lenne a leginkább üdvözlendő. Ezen kívül ez az állvány bármely szupermarketben vagy egy ételeket tartalmazó áruházban található.

Hogyan válasszuk ki az állványt?

A torta megválasztása elsősorban attól függ, hogy melyik célra vásárolták. Ha cukrászda vagy, akkor több állványra lesz szüksége. Az első a munka, egy egyszerű, stabil mechanizmussal rendelkező forgó modell. A második a fényképek vagy a desszert kiszolgálása. Ez lehet egy gyönyörű üveg modell fedéllel, természetes fából készült torta, kombinált változat.

Vannak olyan különleges bálázók, tervezők is, amelyek divatos süteményekhez készültek. Könnyű, de tartós akrilból készülnek, több egyenletes és véletlenszerűen elrendezett, különböző átmérőjű csészealjakkal, egy központi rúddal és rudakkal a csészealjakon. Cake "húzta" ezeket a rudakat és kész formában, mintha a levegőben lebegne. Otthoni használatra megállíthatja a kiválasztást a polcokon, az egyszerű üvegtortákkal lábakkal, vagy egy lapos, alacsony lapon, spatulával. Ilyen ételeken a torta könnyen vágható és tálalható.

Az állvány kiválasztásakor figyelembe kell venni a súlyát, az anyagát, az alkatrészek jellemzőit és a tartósságot.

Nyilvánvaló, hogy az üveg, kerámia, porcelán ételek hosszabb ideig élnek (ha nem törik meg, vagy nem zsetonokat csinálnak), akkor generációról generációra továbbíthatja őket, és nem veszítik el relevanciájukat. Egy jó fém is hosszú ideig szolgál, ha megfelelően gondoskodik.

A műanyag és akril alátétek nem tartanak sokáig, mivel idővel kést nyernek az anyagra, a makacs foltokat nem lehet lemosni. Ugyanez vonatkozik a fára is. A karton préselt edényeket csak egyszer kell használni.

Ha megtanulod, hogyan készítsd a süteményt saját kezeddel, nézd meg a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok