Konyhai kiegészítők

Professzionális vágódeszkák

Professzionális vágódeszkák

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők és típusok
 2. anyagok
 3. Gyártók értékelése
 4. Megfelelő ellátás

Vágódeszka - a konyha egyik fő tulajdonsága. A klasszikus konyhai termékeket zöldség, hús és hal vágására használják. Egyes modellek csak az ételt vagy az asztalt szolgálják fel. Egy nagyszerű szakember, amelyet szakácsok használnak az éttermekben.

Jellemzők és típusok

Professzionális vágódeszkák állnak elő egy speciális alapanyagból, amely természetes, tiszta anyag és nagy szilárdságú. Az ilyen termékek előállításához használt fa extrudált rost biztonságos használatát és hosszú élettartamát biztosítja.

A felületet általában olajjal vagy viaszjal telítjük. Ez megakadályozza a folyadék belépését a vágódeszka szálaiba.

A viasz és az olaj a vizet és a lé termékeket a felszínre tolja.

Professzionális vágódeszkákat használnak a termékek vágásához és aprításához, halak vágásához, kenyér, sajt és kolbász vágásához. Az ilyen termékek felülete kemény, sűrű fából készült a professzionális táblákon kényelmes a hús eldobása.

Végzőlapok

A professzionális befejező termékek közül érdemes megjegyezni a végtáblát. A hagyományos fa modellekben a fa szálak a vágófelülettel párhuzamosan vannak elrendezve. A végtermékben a fa szálak a felületre merőlegesen helyezkednek el.

A termékek és a vágófelülettel való érintkezése során a fa szálak oldalról oldalra mozognak. Ezután a fa szálak visszaállnak eredeti helyzetükbe. A kés érintkezése közben a fűrészlap szokásos vágófelületének felületével vágja le a fa szálait.

Lehet, hogy észreveheted, hogy a hagyományos faaprító lapok felülete végül robusztus lesz. Ez azt jelenti, hogy időről időre a fa darabjai bejutnak az ételbe és a gyomorba. Amikor a termékeket a végtermékre vágja, a termék felülete nem deformálódik, és a kések hosszabbak maradnak, és nem igényelnek gyakori élezést.

A végmodell antimikrobiális tulajdonságokkal is rendelkezik. A szálakkal való érintkezés után a „közeli” felületek és a véglemez olajos felülete megvédi a fa szálakat a káros baktériumok és vegyületek behatolásától.

anyagok

A professzionális befejező termékek főként kiváló minőségű fából készülnek. Lehet legmagasabb minőségű tölgy, bükk, bambusz, valamint üveg és műanyag.

fa az ókorban használt vágódeszkák. És a modern ember számára az ilyen termékek ismerősebbek. A fa lapok használatakor a pengék hosszabb ideig megtartják tulajdonságaikat. Természetes alapanyagokból készült termékek, így biztonságosan higiénikusabbak lehetnek, mint egy másik anyag lapjai.

termékek bambuszból nagyon praktikus, hosszú élettartamú és ellenállóak a sérülésekre. Nem szívják fel a folyadékokat és a szagokat, a kések csúcsa kevésbé deformálódott. Hátránya a magas költség és méret. Leggyakrabban a bambusz termékek kis és közepes méretűek.

termékek üvegből Többet az ételek kiszolgálására és az asztal kiszolgálására terveztek. A gyártás során az üvegfelületre különböző minták és minták kerülnek alkalmazásra. Ez a termék esztétikailag kellemes, de nem használható. Az üveggel való érintkezéskor a kések elveszítik tulajdonságaikat, és amikor az ételeket vágják, a felület kellemetlen szúrást okoz. A hátrányok közé tartozik az a tény, hogy Ne használjon kerámia kést az üveglapon.

A használt műanyag gyártása különböző vastagságú műanyag. A vékony műanyagból készült lapok meglehetősen olcsóak, nem szívják fel a szagokat, és hosszú élettartamuk van. A mosogatógépben mosható színes műanyag lapok. A minuszok közül érdemes észrevenni a magas hőmérsékletű instabilitást és az asztal felületén csúszni. Ne használja a terméket termékadagként. A felület súlya szerint hajlik.

Sűrű műanyagot használnak a szakácsok számára kiváló minőségű professzionális termékek gyártásához. A vastag műanyag polipropilén, polietilén, vinil műanyag.

A sűrű műanyagból készült termékek nem deformálódnak, a magas hőmérséklet ellenállnak, nem tompítják a kések fűrészlapjait, nem szívják el a szagokat és a vizet, jól mosnak és szinte örök. Az egyetlen hátránya a termékek súlya. A vastag műanyag lapok meglehetősen nehézek.

szilikon készítsen speciális szőnyegeket zöldség vágásához. Ábrázolatosan ezeket vágólapoknak nevezik.

Könnyen mosható, ne faldjon az asztal körül, ne tompítsa a kést. Ezek a táblák helyet takarítanak meg. Egyszerűen görgethetnek egy tekercsbe.

Gyártók értékelése

Az orosz piacon a professzionális aprítómodelleket egyidejűleg több gyártó képviseli.

 • Shteiger. Ez az osztrák cég kiváló minőségű fából készült vágódeszkákat gyárt egész Európában. Az osztrák gyártó vágódeszkái hosszú ideig megőrzik eredeti megjelenését, védve a baktériumok ellen, nem szívják el az élelmiszerleveket és a szagokat.
 • Tiszta sakk töltsön fel tölgyfa modelleket. Az ebből a cégből származó termékek használata megakadályozza a kés késését. A felületet olajjal impregnáljuk, így a víz és a szagok nem jutnak be a fa szálába.
 • Humpty dumpty - egy másik professzionális vágófelület gyártója. Használt tölgyfa gyártása.
 • Tiszta tölgy. Termelési anyag - legmagasabb minőségű tölgy. Az ilyen nyersanyagok modellje számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek segítenek a termékek előkészítésében és feldolgozásában. Az egyetlen negatív a termékek magas ára.

Megfelelő ellátás

Egy közönséges termék egyszerűen mosható kis mennyiségű mosószerrel vagy forró folyóvízzel. A professzionális vágódeszkáknak különleges gondossággal kell rendelkezniük.

Néhány árnyalat, amelyet a professzionális termékek használata során emlékeznek meg:

 • Ne tegye a táblát a sütőbe vagy a mikrohullámú sütőbe;
 • ne tárolja a terméket főzőkályhák vagy fűtés közelében;
 • mosás után törölje le és alaposan szárítsa meg;
 • nem mosható mosogatógépben.

Időről időre a vágófelületet ásványolajjal is meg kell törölni. Ebben az esetben a lenmag vagy a napraforgó olaj használható.

A feldolgozást 2 hónapon belül lehet elvégezni.

A feldolgozáshoz szükség van egy darab pamut ronggyal, amelyet olajban áztatunk. Az olaj körkörös mozgása a vágódeszka felületére dörzsölődik. Ezt követően a terméket 8 órán át egyedül kell hagyni. A tábla elnyeli a megfelelő mennyiségű olajat. Amikor az olaj a felületen marad, törölje le a terméket tiszta ruhával.

A különböző anyagokból származó vágódeszkák előnyeit és hátrányait az alábbi videó tartalmazza.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok