Konyhai kiegészítők

A szekrényben lévő edények szárítóinak méretei

A szekrényben lévő edények szárítóinak méretei

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Standard paraméterek
 2. Nem szabványos beállítások
 3. Hogyan lehet felvenni?
 4. A különböző méretű szárítók telepítésének árnyalatai

Az edényszárító a mindennapi életben szükséges dolog. A kiválasztáskor fontos, hogy ne csak a működési és esztétikai tulajdonságait, hanem a méretét is figyelembe vegyük. A modern körülmények között az embereknek lehetőségük van még a kis konyhákban is, hogy érdekesek legyenek a konyhai belső terek legyőzése és többfunkciós szekrények helyezése. Mindezt szem előtt kell tartani az ételek szárítójának kiválasztásakor.

Standard paraméterek

Általában a legtöbb szárítót a felső szekrényekbe helyezik, ezért méretüket bútorok határozzák meg. A mélység gyakran ugyanaz marad - 22-25 cm. A standard méretek a következő méreteket tartalmazzák:

 • 500 mm;
 • 600 mm;
 • 700 mm;
 • 800 mm.
500 mm
800 mm

Ha a szárító az alsó szekrényekbe van szerelve, akkor annak szélességét a tartály paraméterei is meghatározzák, de általában kisebb, mint a „felső” változatok szélessége. Tehát ebben az esetben főleg 400, 500 és 600 mm-es szárítót kínálnak. Néha 300 mm-es másolatok állnak rendelkezésre.

Ha a modul mélysége nagyobb, mint a standard, akkor a szabad hely általában beépített készülékekkel van feltöltve. Érdemes megfontolni a szárító méretének kiválasztását is.

Nem szabványos beállítások

Az üzletek és a bútorcégek szokatlan megoldásokat kínálnak a hajók készülékére. Ebben az esetben a szárító lehet szögletes és ajtó. Szögletes hüvelyek, szekrények és ajtók határozzák meg a termék méretét. A két különböző méret közötti különbség 50 mm lehet, míg a standard modelleknél ez a különbség 100 mm. Ezért a 300, 350, 400, 450, 500, 550 és 600 mm-es méretek nem szabványos változatokra vonatkoznak. Természetesen mindez a konyha sajátosságaitól függ.

Vannak más érdekes megoldások is, amelyek nemcsak a közvetlen funkciókat, hanem a belső részeket is elláthatják. Ezek közé tartoznak például a miniatűr edények, amelyeket néha troflexnek neveznek.

Ezek a minták egy- és emeletesek. A háztartási osztályok raklapokkal és anélkül kínálnak ilyen lehetőségeket, néhányuk evőeszköz-rekesszel rendelkezik. Nyitott fali modellek, szabványos és nem szabványos méretűek lehetnek. Ezek a termékek alkalmasak azok számára, akik nem szeretik a zárt modulban a nedvesség felhalmozódását, mivel ez az anyag gyors romlásához vezet.

Így számos modell van a piacon a klasszikus és egyedi méretekkel, és a beépített szárító kiválasztásakor fontos figyelembe venni a mélységet.

emeletes
Raklappal
Nyitott fal

Hogyan lehet felvenni?

Mielőtt elkezdené kiválasztani a megfelelő méretű szárítót, több pontot is figyelembe kell vennie.

 • A szekrény kialakítása a szekrényben 40 cm, ki kell választania egy sarokmásolatot. Ha közvetlen terméket szed, akkor csak egy pár lemezt és bögrét helyezhet el, a sarok opció tágasabb, és így kétszer annyi ételt tesz lehetővé. Ha két polcot szerelsz fel, túl nagy lesz.
 • Szekrényhez 50 cm 2-fokozatú vagy sarokszárítók lesznek. De előzetesen győződjön meg róla, hogy elegendő távolság van a két szint között a nagy átmérőjű lemezek befogadására. Néha kényelmesebb ilyen széles tányérokat helyezni egy külön helyre, mint a speciálisan a szárító számára kiválasztani.
 • A legelőnyösebb megoldás egy 70 cm-es kivitel. Ez kényelmes és lehetővé teszi, hogy elég sok lemezt helyezzen. Ajánlatos előnyben részesíteni a kivehető aljzatú modelleket, így a tisztítás során nincsenek problémák.
 • Ha 80 cm-es szárító van kiválasztva, akkor nagyon tartós anyagból kell készülnie. Egy ilyen példa lehetővé teszi, hogy egy csomó edényt helyezzen el, és több tucat lemez súlya alatt egy fából készült gyenge egység összeomolhat.

Amint a méretnek megfelelő opciót választja, érdemes figyelembe venni a különböző méretű szárítók egyéb jellemzőit a vásárlás előtt.

 • Otthon óvatosan mérje meg a szekrény belsejében lévő távolságot egy falról a másikra és mindig a mélységet. Ha ez egy 2-szintes szárító a lemezek és csészék alatt, akkor ne feledje, hogy 30 cm-es távolságot kell biztosítani a szintek között, 7 cm-rel az alsó szint és a tálca között, majd az áramló vizet teljesen összegyűjti.
 • Ne helyezzen két szintet úgy, hogy a lemezek a tetején és az alsó körökön megszáradjanak. Ez ellentétes az egészségügyi és higiéniai előírásokkal, mivel az edényekből származó víz a bögrékbe kerül. Ezen túlmenően, a szekrények magas pozíciójával kényelmesebb, ha egy poharat helyezünk felülről, mint egy lapos lemezt.
 • Győződjön meg róla, hogy a nedvesség összegyűjtésére egy tálcával rendelkező modellt választ. A leginkább tágas raklapokkal rendelkező minták előnyösebbek - ezek funkcionálisabb lehetőségek. Kényelmesebb egy cserélhető tálcát használni, mindig fel lehet üríteni a felhalmozott vizet és mosni a szerkezetet. A közelmúltban átlátszó műanyag minták ténylegesek, könnyen moshatók és nedvesség hatására nem deformálódnak.
 • Válasszon krómozott rozsdamentes acél termékeket. Az ilyen szerkezetek hosszabb élettartammal rendelkeznek.
 • Visszatérve a méretre, érdemes megjegyezni, hogy az egység szélessége biztosítja a szekrény falainak szélességét, ami azt jelenti, hogy valójában 32-36 mm-rel kisebb. Ezért, ha kiválasztunk egy edényt, érdemes megvizsgálni a jelölést és a forgácslap vastagságára vonatkozó információt, amelyre a mintadarabot tervezték.

A különböző méretű szárítók telepítésének árnyalatai

Az edényszárító telepítése során fontos néhány egyszerű szabályt követni.

 • A két szint közötti távolságnak legalább 300 mm-nek kell lennie.
 • Ha ez egy 1 fokozatú szárító lemezek számára, akkor ajánlatos a szekrény közepére szerelni. Ez biztosítja a nagy ételek elhelyezését.
 • Ne feledje, hogy minden egyes példánynak saját ereje van, és a túlterhelés gyors meghibásodással és megsemmisítéssel fenyeget. Tehát a 40 cm-es konstrukció lehetővé teszi, hogy legfeljebb 12 lemezt helyezzen el, egy 50 cm-es edénytálca - körülbelül 15 lemez, 60 cm-18 darab és 80 cm-28 lemez.
 • Ha bármilyen méretű szárítót telepít, ne feledje, hogy a tálca alatt szüksége lesz helyre. A raklap és az alsó szint közötti résnek 7 cm-nek kell lennie.
 • Figyelembe kell venni azt is, hogy a szekrény ajtajainak bezárása nélkül kell bezáródnia, a szárítónak és a benne lévő edényeknek nem szabad zavarniuk.

Számos otthonban a sarok felső szekrényeinek megfelelő szárítói. A kialakítás a homlokzat hagyományos szárítójához hasonlít, de még mindig van egy teljes méretű.

A szekrény belsejében a "G" betű alakja van. Ez az opció jó, mert lehetővé teszi a szekrény szögterületének kiváló minőségű és teljes körű használatát, azaz a hagyományos frontális kialakítás lehetővé teszi a minimális számú lemez elhelyezését a sarokszekrénybe. Ha azonban szögszárítót használ, a szűk homlokzat kissé bonyolítja a hozzáférést. Így a sarokszekrény méretei 60x60 cm, a homlokzat szélessége mindössze 40 cm.

Mindezek alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy a szekrény különböző méreteihez megfelelő tényleges méretekkel rendelkező szárítók:

 • 40 cm - 35x25 cm;
 • 45 cm - 41х25 cm;
 • 50 cm - 46х25 cm;
 • 60 cm - 56x25 cm;
 • 70 cm - 66x25 cm;
 • 80 cm - 76x25 cm.

A tolóoszlopok esetében a 60 cm-es minták alkalmasak, de 80 cm-es szárítók elsősorban a helyhez kötött szekrényekhez vannak tervezve. Valójában a szabványos kétrétegű szárító telepítésének sajátosságai nem függnek a szerkezet méretétől, de fontos figyelembe venni a paraméterekkel kapcsolatos egyéb tényezőket is. A klasszikus szárítás 28 cm-es mélységű, ugyanolyan vagy nagyobb méretű szekrényhez alkalmas. Ahhoz, hogy az összes pohár könnyen illeszkedjen, Fontos, hogy mérjük a legmagasabb üveg magasságát, és vegyük figyelembe ezt a távolságot a felső réteg telepítésekor. Ne felejtsük el, hogy a résnek 20 mm-nek kell lennie.

Fontos figyelembe venni a bérbeadó növekedését, aki leggyakrabban a szárítót használja. Ezen a ponton nem szabad részletesen lemaradnia, és így egyértelmű, hogy egy alulméretezett személy számára a felső szintet a minimálisan megengedett magasságra kell felszerelni, és magas emberek esetében a köröket a felemelt kéz magasságában kell elhelyezni. A telepítés másik fontos dimenziós kritériuma maga a szekrény magassága. Így az ilyen struktúrák népszerűsége ellenére nem ajánlott a bunk szárítást 480 mm-nél kisebb magasságú szekrénybe szerelni. Ez kínos és esztétikus.

A termék szekrénybe történő beszerelésénél belül kell lennie egy kipufogónyílásnak, hogy a kellemetlen szagok és a nedvesség ne gyűlhessen össze, és az edények jól szellőzőek. Ha ez a pillanat nem áll rendelkezésre a szekrényben, akkor egy pár kis lyuk mechanikusan fúrható a levegő folyamatos áramlása érdekében.

A konyhai készletek modern modelljei alsó rész nélkül biztosítják a csuklós szekrényeket, vagyis az alsó rész a serpenyő, ahol a cseppek az edényekből csepegnek.

A következő videóban megtalálható a beépített szárító a konyhai szekrényben.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok