Konyhai kiegészítők

Szilikon kefék: a használat jellemzői, előnyei és hátrányai

Szilikon kefék: a használat jellemzői, előnyei és hátrányai

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. leírás
 2. Ecsettel tárolja
 3. Toll és ecset funkciók
 4. Lehet-e kenni a forró serpenyőt?
 5. Lehetőségek festésre
 6. Felhasználási feltételek

A kulináris kefe szükséges és szükséges dolog azok számára, akik otthon szeretnek sütni. Elengedhetetlen az étel és a főzőedények megmunkálásához: sütés tojás, tejszín, mártás, valamint zsírozó tálcák és serpenyők olajjal.

A szilikon kefe nagy szilárdságú, nedvességállósággal rendelkezik. A színe nem változik, mindig a konyhának gyönyörű tulajdonsága marad. A lila bojtok nagy a kereslet. A szilikon kefék nem oxidálhatók, könnyen tisztíthatók. A megengedett hőmérséklet, amelyen a szerszám használható, -40 és 255 ° C közötti. A termék anyaga nem mérgező és szagtalan.

leírás

A bojtok különböző méretűek. Minél kisebb, annál alacsonyabb a termék ára. A leggyakoribb méretek L és S: L = 21,1 * 4,1 * 1,3 cm, S = 17,4 * 3,2 * 1,1 cm. A fogantyúk tartós és kiváló minőségű műanyagból készülnek.

A termék szagtalan. Az ecset könnyen kezelhető. Egyszerűen eltávolítható a fogantyúból, de működés közben nem esik le vele.

A szilikon főzőkefékhez adagolókkal van lehetőség, amelyeket üveg- vagy műanyag tartályokba, általában olajba helyeznek. Egy ilyen eszköz használata egyszerű:

 • töltse fel az adagolót folyadékkal;
 • beillesztünk egy kefét, bezárunk egy edényt;
 • bevonjuk az elkészített terméket vagy edényt.

Ez a készlet kompakt és könnyen használható. Kevés helyet foglal el, a folyadék nem szivárog ki működés közben, semmi sem csöpög a keféről vagy a futásról. Ez a pillanat is fontos: miközben a kefét nem használják, a tartály tartalmának nincs ideje eltűnni, száraz.

A szilikonból készült kefék fő hátránya a vastag szál. Nem teszik lehetővé, hogy szép és elegáns mintákat és rajzokat hozzanak létre.

Ha a kefét a konyhában főzésre használják, díszítés nélkül, akkor ebben az esetben nincsenek panaszok.

Ecsettel tárolja

Ha gyakran meg kell kennie az edényeket, akkor az olaj tartályt elengedhetetlen tulajdonságnak kell tekinteni. A készletben lévő edényben bármilyen folyadékot öntsünk, és elkezdhetjük az edény felületének kenését.

Ez a készlet kényelmesen használható a mindennapi életben.. Azonban csak tiszta edényeket kell kenni. Az akció algoritmus egyszerű: távolítsa el az ecsetet a tartályból, kíméli az alját, húzza meg az üveget és távolítsa el a készletet. A készülék nem használható minden használat után.

Ha ételt (hús, hal, zöldség, palacsinta és tészta) zsírosít, akkor minden használat után a terméket szilikonból kell mosni. A pozitív dolog az, hogy elég sok folyadékot lehet önteni az edénybe. Még mindig nem kell gondolni arra, hogy hol kell tárolni a konyhai kefét - mindig tartályban van, vagy egy dobozon lóg.

Toll és ecset funkciók

A műanyagot törékeny anyagnak tekintik. Az ebből készült termékeket nem lehet hőforrások közelében hagyni. Ebben az esetben nem fog hosszú ideig szolgálni. Ha a kefe nem szükséges minden nap, akkor ez az opció a leg ergonomikusabb és gazdaságosabb.

Néhány kulináris kefe megértheti, könnyen eltávolíthatja az alsó részt. Ez akkor kényelmes, ha például a fogantyú megszakad vagy a szálak elhasználódnak - az alkatrészeket könnyen kicserélheti. A kivehető sörték könnyen tisztíthatók, akár mosogatógépben is főzhetők, áztathatók és mélyen tisztíthatók.

Lehet-e kenni a forró serpenyőt?

Jelenleg rengeteg dolgot használunk a főzéshez, köztük a palacsinta serpenyő kenőanyaggal történő kenését. Nem gondoljuk azt a tényt, hogy károsíthatjuk a serpenyő felületét. Ennek eredményeként gyorsan szállítjuk ezt a terméket fémvásárlóknak.

A tartályok, tálcák és egyéb edények tartós használatához, amelyeket olajjal kell előre kenni, kifejlesztettek szilikon keféket. Nem karcolják meg a termék felületét, hőállóak és mindig egyenletesen oszlanak el a folyadékot a konyhai eszközök felszínén, így kiváló minőségű és szép süteményeket mutatnak.

Egy ilyen kefe ellenáll a magas hőmérsékletnek, így forró serpenyővel, valamint friss süteményekkel kenhető. Emellett megvédi a kezét az égési sérülések ellen.

Örülök, hogy az ilyen dolgok erősek és tartósak, ezek nem szétesnek működés közben.

Lehetőségek festésre

Vannak kefék a cukrászdák festésére és modellezésére. A szokásosnál vékonyabbak, kerekek vagy sima sörték, hasonlítanak a művészi kefékre.. Különböző díszítésekhez használatosak. Rajzokat készítenek mézeskalács, sütemények, sütik.

A kis részek rajzolásához egy szerszámot kell használni, amely ferde szélű. Gyakran természetesen természetes ecseteket használnak az ilyen üzletekben, de a szilikon variánsok nem állnak meg, és aktívan kiszorítják a versenytársaikat.

Ilyen keféket vásárolhat szaküzletekben, amelyek az ételeket és a szupermarketeket értékesítik. Ezeknek a termékeknek az ára vonzó egy ilyen termék megvásárlása olcsó üzlet.

Felhasználási feltételek

Ezek a szerszámok használhatatlanok. Fontos, hogy kövessünk néhány egyszerű szabályt:

 • mosás abrazív termékek nélkül;
 • nehéz szennyezés esetén jobb vízben 7 percig forralni;
 • ne használjon durva szivacsot;
 • Mosás után törölje szárazra.
Annak ellenére, hogy egy ilyen konyhai attribútum nemrégiben piacra került, sikerült önmagát ajánlani, mert egy ilyen asszisztens nem csak örömöt, hanem pénzt és időt takarít meg, de jó választás a hozzátartozóknak és barátaiknak, akik szeretnek főzni.

Tehát a szilikon kefékre jellemző a különböző formatervezési minták, színek és design. A finom opcióknak köszönhetően gyönyörű mintákat hozhat létre a mázból. A fejlett modellek gyakran a fogantyúkat és a sörtéjű meghosszabbító mechanizmusokat biztosítják, és néhány modell közvetlenül egy tárolóval rendelkezik.

A következő videóban megismerhetjük a Tupperware egyik szilikonkefe típusát.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok