Konyhai kiegészítők

Szilikon szőnyegek a tésztához: méret és választás

Szilikon szőnyegek a tésztához: méret és választás

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. leírás
 2. előnyök
 3. hiányosságokat
 4. Hogyan tekerjünk?
 5. Hogyan válasszuk ki?
 6. Ápolási kiemelések
 7. alkalmassága

A konyhai eszközök hőálló szilikonja a közelmúltban népszerűvé vált. Egyes háziasszonyok még mindig nem zárják ki az élelmiszerekkel való érintkezés esetleges károsodását, különösen, ha magas hőmérsékletnek vannak kitéve. A jogalkotási szinten azonban van olyan rendelkezés, amely szerint minden olyan termék, amelynek használata közvetlen kapcsolatot biztosít az élelmiszerekkel, szigorú biztonsági ellenőrzés alá esik a tömeges szabad forgalomba bocsátás előtt.

Ilyen vezérlőnyílások és élelmiszer-minőségű szilikon. Ez a szintetikus anyag egészségre ártalmatlan és konyhai eszközök gyártásához használható. Ha a termékeket megbízható, lelkiismeretes gyártó gyártja, akkor a fogyasztóknak nem szabad biztonsági aggályokat okozniuk.

leírás

A szilikon főzőszőnyegek általában különböző színű és méretű téglalap alakúak. Vannak olyanok, akik nagyon igényesek a konyhai design stílusában minden egyes stroke-ra. A szőnyegek színskála lehetővé teszi, hogy minden háziasszony választhasson egy terméket a konyhabelső kialakításának megfelelően. Az elülső oldal mind a négy oldalán centiméteres vonalzó formájában van jelölve, amely lehetővé teszi, hogy a tésztát pontosan a meglévő sütőlap alá tesszük.

A jelölés nemcsak gördítéskor kényelmes. Segítségével könnyedén kivághat néhány cukrászdát a tésztából, az oldalt egy vonalzóval a tészta szélére. A szőnyeg közepén különböző átmérőjű körök vannak, és mindegyikük mérete megjelölve, ezért könnyű a kívánt körnek a tésztaból történő kivágása, például pizzára. Az alkalmazott jelölés állandó festéke nem törlődik a szőnyeg teljes életciklusa alatt.

A legigényesebb vásárló kiválasztásánál a termékek nagy mérete kellemesen meglepő. Ezek a 30x40 cm-es miniatűr szőnyegek és a 60x40 cm-es közepes méretű termékek, valamint a 80x60 cm-es nagy méretek, valamint a speciális 68x52 cm-es és egyéb lehetőségek. A szőnyeg sima oldalának sima, fényes szerkezete kiváló tapadást biztosít az asztallap bármely felületéhez, miközben a tészta gördülése közben a szőnyeg helyhez kötött. Még akkor is, ha húzza a termék szélét, az anyag kissé késik, és a szőnyeg a helyén marad.

előnyök

A szilikon szőnyeg sok hasznos dolgot ad a főzési folyamathoz, nevezetesen:

 • egy adott méretű tesztkörök kiépítésének képessége;
 • ne ragadjon nyers tésztát;
 • nincs csúszás az asztallapon;
 • csökkenti a főzés idejét;
 • csökkenti az otthoni sütés összetettségét;
 • könnyen tisztítható;
 • tartós, törhetetlen anyag;
 • a termék tömörsége (minimális tárhely);
 • A lisztet nem dobják az asztalra, miközben a tésztát gördítik.

hiányosságokat

A szilikon szőnyegek minden pozitív tulajdonságával meg kell jegyezni a meglévő hiányosságokat. Jelentős hátránya az alacsony szilárdság. Ha véletlenül konyhai szerszámmal rögzíti a felületet, a szőnyeg elszakadhat. A hátránya az, hogy az anyag mesterséges eredete ellenére a szőnyegek nem olcsóak. A gyűrődések, a gyűrődések többszörösen hajtogatott formája miatt az élettartam csökken. Vannak olyan termékek, amelyek végül elveszítik a szín fényerejét.

Hogyan tekerjünk?

Bármilyen tészta (élesztő, pelyhes, friss, édes, süti és más fajta) használata olyan kényes anyag, amely bizonyos készségeket és gondokat igényel. A szilikon pad használata a tészta gördülésére gördülékenyen egyszerűsíti a feladatot. A kész tészta egy részét a szőnyeg közepén veszik el és helyezik el. Nem szükséges lisztet, tésztát hozzáadni, és így nem ragad. De néhány háziasszony, valószínűleg a régi szokás, hogy előzetesen megszórva a szőnyeg 1 evőkanál lisztet, kár ez, természetesen, nem történik meg.

Húzza ki a tésztát, vagy a szőnyegre nyomtatott kör méretét, vagy az oldalsó mérővonalakon (attól függően, hogy mit kíván főzni). Ugyanakkor a szőnyeg nem gördül át az asztal felületén a sodrófa gördülő mozgása közben.

Az anyag plaszticitása lehetővé teszi, hogy egyenletes vastagságú tésztát rétegezzen sokkal kényelmesebben és gyorsabban, mint egy szilárd asztalon.

Hogyan válasszuk ki?

Az élelmiszerekkel való érintkezés szempontjából a termékek minősége és biztonsága kiemelkedően fontos. Először is meg kell győződnie arról, hogy a szőnyegből semmilyen szag nem származik. A szúrós szag azt jelzi, hogy a gyenge minőségű alapanyagokat használó gyártó tisztességtelen, egy ilyen terméket nem lehet megvásárolni. A szilikon hasonlít a szokásos gumihöz, egy egyszerű vevő nem könnyű megkülönböztetni a hamisítványt a minőségi terméktől.

Ezért szükséges, hogy konyhai kiegészítőket vásároljanak, különösen szakosodott központokban az áru eladására a konyhában, és nem a szupermarketek hazai részlegeiben. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a magas költségek nem mindig jó minőséget jelentenek, de jobb, ha a gyanúsan olcsó termékeket is megtagadják.

Győződjön meg róla, hogy ellenőrizze a címkét, amelyet a következő átfogó információkkal kell ellátni:

 • gyártó és annak helye;
 • az anyag neve és összetétele;
 • megfelelőségi és biztonsági jelölések;
 • dokumentálja a termék előállítására vonatkozó adatokat;
 • jelölje meg az "élelmiszer" -et.

Fontos! A különböző gyártók címkézésében jelentéktelen különbségek lehetnek, de a biztonságra és a használatra vonatkozó adatok mindenki számára kötelezőek. A szőnyegnek rugalmasnak, egyenletes színűnek kell lennie, sima élekkel.

Ápolási kiemelések

Javasoljuk, hogy tartsa be az alábbi ajánlásokat:

 • Használat előtt alaposan öblítse le a szódabikarbót; mivel a szilikon hőálló, nem rossz forró vízzel lemosni, lehűlni, szárítani és használni;
 • használat után elegendő a szőnyeget enyhén puha szivaccsal meleg vízcsap alatt csapni - a liszt és a tészta maradványai erőfeszítés nélkül „elcsúsznak” a szőnyegen; összehasonlítva az asztallap mosásával a tésztát szőnyeg nélkül, ez lenyűgöző;
 • nem ajánlott semmit vágni egy késsel a szőnyegen, hogy ne sértse meg a felületet;
 • a szőnyeget nem szabad összehajtani vagy négyszeresre húzni, a felület sérülhet a hajtásokon, a termék élettartama csökken.

Jobb a gördülő tekercsben, egy vékony gumiszalaggal.

alkalmassága

A szilikon szőnyeg nem csak a tésztát húzhatja ki. Ez a hőálló, nem tapadó anyag, amelyen mindenféle kulináris alkotást és süteményt lehet sütni, közvetlenül a szőnyegre helyezve a sütőbe. Ha túl sok gombócot vagy más terméket készít a jövőben, fagyasztott termékeket fagyasztott szőnyeggel fagyaszthat. Ebben a formában szükség van a fagyasztó fagyasztására, ha szükséges.

Bárki, aki gyakran házi süteményekkel gyengíti a családját, ajánlatos, hogy a konyhai felszerelések között legyen egy gördülő szilikon szőnyeg, amely a tésztát dagasztó zsákkal van ellátva, hogy a konyhát a sütés után mindig garantált legyen tiszta, unalmas tisztítás nélkül.

A „Baker” tészta- és sütőpad 100% -os szilikon áttekintése, lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok