Konyhai kiegészítők

Szűrők: anyagok, választási árnyalatok és az ellátás jellemzői

Szűrők: anyagok, választási árnyalatok és az ellátás jellemzői

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. típusok
 3. Tervezési lehetőségek
 4. Kiválasztási kritériumok
 5. Ápolási tippek

A teafúvó nélkülözhetetlen tartozék azoknak, akik szeretik a teafogyasztást és a tea-szertartásokat. Függetlenül attól, hogy a teát főzzük - teáskannában vagy egy pohárban - a szűrő a tea leveleit tartja, ami sokkal kellemesebbé teszi azt.

Jellemzők

Ez a termék a középkorból származik. Talált Kínában. Idővel egy teaszűrő megnyerte az egész Európát. Az ősi időkben az ilyen szűrők acélból készültek, amelyek nem tartoznak korróziónak és virágzásnak. Manapság műanyagból, rozsdamentes fémből, ezüstből és szilikonból készülnek. A teafőzés ilyen termékkel egyszerű és kényelmes. Ezen túlmenően, egy ital készítése egy ilyen tartozékkal megmentheti a tealevéleket és az időt.

Most a piac számos ilyen tartozékot mutat be. Ezenkívül ez a szűrő használható a törökök kávéjához. A kávéalapok kisebbek, mint a tea levelek. ezért Ahhoz, hogy a kávét egy pohárba öntötték, dekantálni kell egy finom szűrővel.

Ezek a kávéfőzők leggyakrabban egy kényelmes fogantyúval rendelkeznek.

Szűrőszűrőket használnak a gyógyteák és az infúziók főzésére is. Ilyen italok esetén bármilyen terméket szűrhet. A növényi kivonatok gyakran nagy levelekkel rendelkeznek. Ezekre az italokra használhatja azokat a szűrőket, amelyek egy bögre merülnek fel. Az italt főzzük, majd húzzuk ki a szűrőt a fogantyúból vagy a láncból.

A tea vagy kávé tea szűrőjének fő jellemzői az, hogy az anyag nem deformálódik hosszú működés közben, és ellenáll a magas hőmérsékletnek. Továbbá, minden olyan anyag, amelyből ez a tartozék készült, nem mérgező, teljesen biztonságos és nem forró vízzel érintkezve káros anyagokat bocsát ki.

típusok

A hegesztési szűrők több típusra oszthatók:

 • nyitott vagy zárt;
 • teáscsésze;
 • egy rugó;
 • főzőpohár;
 • standard szűrők.

nyílt egy kis konkáv háló. A kényelem érdekében fogantyúval lehet ellátva, vagy egy másik kiemelkedéssel, amely vagy a vízforraló kifolyójára vagy a csészére helyezhető. Egy fogantyúval ellátott szűrővel nagyon kényelmes és gyors szűrni a kis korsót több bögréből egyszerre. Ez a legősibb módszer a tea főzésére. Ősi időkben használták.

Vödör szűrő a design és az arisztokrácia egy kicsit megkülönbözteti a tea-szertartást. A termék a teáskanna kifolyócsövéhez van csatlakoztatva. Nem szükséges semmit tartani, ami nagyon kényelmes használatát teszi lehetővé. De vannak hátrányok is: A vödröt gyakran meg kell tisztítani, mert eltömődik a kis tealevéllel.

Egy másik típusú szűrő - egy tavasz a tea levelek elkapására. Egy kis horog alakú felső vége a vízforraló kifolyójára van rögzítve, a rugó leeresztve van, ahol kitágul, és egy háló formájában van. Ez a fajta szűrés átlátszatlan ételekhez alkalmas.

Szemüveg szűrő Egyes teáskannák modelljei vannak. A teát egy pohárba főzzük, tedd a vízforralóba, és aztán valamilyen vastagsággal kell lefedni a vízforralót, hogy az italt infundáljuk. Ezután kihúzzák az üveget, és élvezik a gyönyörű és átlátszó italt. Az ilyen termékek ezüstből, alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készülnek.

Nemrégiben népszerűvé váltak az élelmiszer-minőségű szerves műanyagból készült szilikon peremmel ellátott élelmiszerszűrők.

A fenti szűrők nyitott típusúak. A zárt szűrőket több alfajba is sorolják.

 • Láncfúvó - egy kis, leggyakrabban ezüst golyó egy láncon. Ennek a láncnak a végén egy ellensúly, amely amikor a sörfőzés leereszkedik a pohárból, és nem teszi lehetővé a golyónak az italba esését. Amikor a tea van, a labdát kihúzzák, húzva a láncot. Az ilyen kiegészítők nemcsak ezüstből készülnek, hanem gyártásához rozsdamentes acélt és egyéb ötvözeteket is használnak.
 • Szűrés úszó formájában - Egy másik fajta zárt teaszűrő. Az úszó képernyő a felületen van, és nem süllyed. Amint a tea elérte a kívánt erősségű színt, a terméket a fogantyúból húzza ki, amely végül horgászbot formájában van.
 • Szövet ruhacipők formájában. Egy ilyen szitát egy pohárba vagy más edénybe helyezünk. A vízbe merített rész különböző formájú lyukakkal készül. Az ilyen modellek leggyakrabban műanyag. Különösen népszerű szűrők állatok és gyümölcsök formájában.
 • A kanálszűrő vagy a szűrőprés úgy néz ki, mint a fogó. A dupla gomb vagy a gomb megnyomása megnyitja a szűrőt, így a tealevelektől való tisztítása nem nehéz. Az ilyen csipeszek nagyon praktikusak. Ha teát leveleket kell öntened egy külön kanalat külön kanállal, akkor teát közvetlenül az üvegetől egy ilyen szűrővel tudod venni. Néhány konfigurációnál ez a tartozék egy kanál áll. Egy ilyen kiegészítés megkönnyíti a felhasználást, és megakadályozza a tea nyomát az asztal felületén. A kanálszűrők ezüstből készülnek. Egyes modellek szép mintákat és mintákat mutatnak, ami ezt a terméket esztétikusabbá teszi.
 • Tea szűrő vízforralóval. Ez a divat tartozék Franciaországból származik. Az ilyen szűrők élettartama magas. Ezek acélból vagy műanyagból készülnek és könnyen kezelhetők. A vízforraló fedelén egy fogantyú található. Megnyomva a sajtó lenyomja a tea levelek leveleit. Ugyanakkor megdöntheti az edényeket, és ne félj, hogy a tealevél bejut a italba.

végül A szabványos szűrőfajták sok vásárló igényelnek. Könnyen kezelhetőek, minimalista kialakításúak és megfizethető áron. Ezek a leggyakoribb, különböző méretű, fogantyúval vagy anélkül használt szűrők. Az ilyen termékeket a teáskanna kifolyójára helyezhetjük. Néhányan felhasználhatók a sörfőzés szűrésére a szitán keresztül egy csészébe vagy más edénybe.

Vannak is Egyszerű csipesz a teafőzéshez. Külsőleg hasonlóak az anyához. A termék két fél kanálból áll, amelyek zárt állapotban hasonlítanak egy anyára. Ilyen például egy csésze vagy kifolyó vízforraló.

Tervezési lehetőségek

A szűrők típusai és formái nagyon sok tea. Egyes gyártók apró szűrőket készítenek különböző rajzfilmfigurák formájában. A tojás alakú formák szintén nagyon népszerűek. A felső rész gyümölcs vagy állat formájában készül, és az alsó rész, amely egy csészébe merül, egy ovális alakú, lyukakkal rendelkezik.

A babák, hattyúk, medvék, macskák, kígyók, mosolygós eperek hegesztésére szolgáló szűrők nemcsak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is alkalmasak. Az ilyen fényes és szórakoztató kiegészítők megnövelik a hangulatot, és érdekesebbé teszik a teafogyasztás folyamatát. Ezek az aranyos termékek nemcsak szilikonból vagy acélból készülnek.

Most rengeteg cég gyárt teaszűrőket az ezüst, arany, bronz és még platina hegesztéséhez. A színes színpaletta nagyszerű ajándékot kínál mindenkinek. Egy gyönyörű teapárot tudsz szedni egy szűrővel, és egy ilyen aranyos figyelem a felnőttek, a gyermekek és a nagyszülők szellemét emeli.

A bemutatott szűrők széles skáláján a varázsa. Különböző anyagokból készülnek, de az ezüst a leghasznosabb. Az ezüst szűrőbűvös tea finomabb ízű.

A szűrőszűrők fogantyú nélkül vagy fogantyúval rendelkeznek. A fogantyú helyett a termék végén egy kis kiemelkedés lehet, amely a csésze széléhez tapad.Minden termék olyan anyagokból készül, amelyek nem oxidálódnak és magas hőmérsékletnek ellenállnak, ezért ne félj, hogy a fogantyú vagy a kiemelkedés forró csészével érintkezve megolvad.

Kiválasztási kritériumok

A jó és minőségi termék kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy ebben a kérdésben több szempontot is figyelembe vegyen. Az első a termék integritásának meghatározása. Az alkatrészek közötti távolságnak minimálisnak kell lennie. Ha a szűrő nincs lezárva, akkor a csészéből el kell kapnia a kis teát. A szűrő egyszerűsége szintén nagy szerepet játszik. Válasszon egy terméket ahol a fedél zárt vagy kopott. A bonyolultabb struktúrák gyorsan elveszítik az érdeklődést, és használatuk hosszabb időt vesz igénybe.

A szűrő szűrők kellően megbízható szereléssel rendelkeznek. De még mindig meg kell győződnie arról, hogy a mechanizmus minden részletét meg kell vizsgálnia, hogy a legmegfelelőbb pillanatban a fogantyú vagy a kiemelkedés ne merüljön a pohárba egy itallal.

A szűrők megjelenésének kiválasztásakor mindegyik a saját ízlésükre támaszkodik a designban és a stílusban. Sok szép termék van, a fő dolog egy minőségi termék kiválasztása.

Ápolási tippek

Bármely ételhez gondoskodni kell. Ha érintkezik a teával vagy kávéval, a szűrő sötétebbé válhat, és egyes helyeken megjelenhet a plakk, ami a termék rendezetlen megjelenését eredményezi. És a teafőzés már nem ilyen esztétikai ünnepség. Egy kis teaszűrő tisztításához szüksége lesz:

 • fogkefe;
 • 100 ml vizet;
 • ammónia (2 evőkanál).

Először a vizet ammóniával kell összekeverni. Miután leeresztettük a szűrőt egy tartályban vízzel és ammóniával. A lepedék mértékétől függően a termék 3 órától 12 óráig tartható. Ezután tisztítsa meg a szűrőt fogkefével, és öblítse le vízzel.

Van egy másik módja ennek a tartozéknak. A citromsav tiszta teáskannák, rézből és különböző ötvözetekből készült edények segítségével tisztítsa meg a lepedéket. A citromsavval való szűrés eltávolításához két pohár vizet öntsünk a tartályba két teáskanál citromsav hozzáadásával. Ilyen megoldásnál szükséges a szűrőt leereszteni és egy ideig tartani. Ezután a szűrőt tartalmazó oldatot lehet főzni. Ez felgyorsítja az eredményt. Ezeknek a termékeknek a tisztítására is alkalmas szóda oldat.

Napjainkban a teafőző kávéfőzők használata nemcsak szórakoztató, hanem stílusos is. Lehet szűrni tea nélkül szűrőt, de nem olyan kényelmes.

Számos teafajta létezik - a kis levelektől a nagy levelűig, amelyek a maximális sörfőzés mértékét igénylik. Ha a tealevél bejut az italba, akkor a teafogyasztás nem olyan kellemes.

Ez a kiegészítő ajándékként használható. Azok, akik érdeklődnek a tea-szertartások iránt, és azok, akik szeretnek teát inni a társaságban, vagy csak egy italt élvezniük, szeretik a szűrő szűrőt. Ezeknek a szűrőknek a gyártásával kiváló minőségű korrózióálló fém és élelmiszer-műanyag használatos.

Nemcsak a tervezés, hanem az anyag minősége alapján kell választania a terméket, hogy később a teafogyasztás ne legyen kellemetlen meglepetés.

A következő videóban szokatlan szilikon teaszűrőket vársz.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok