Konyhai kiegészítők

Fűszerhabarcsok: melyek és hogyan kell őket kiválasztani?

Fűszerhabarcsok: melyek és hogyan kell őket kiválasztani?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Jellemzők
  2. anyagok
  3. alak
  4. Hogyan válasszuk ki?
  5. Tippek a használathoz és az ápoláshoz

Mindenféle konyhai kiegészítés nagyban megkönnyíti a kedvenc ételek főzésének folyamatát. A modern konyhában nem lehet kiváló minőségű és megbízható fűszerhabarcsot tenni. Ezek a termékek különböző anyagokból készülnek. Hogyan válasszunk egy habarcsot?

Jellemzők

A minőségi habarcs a fűszerekkel biztosan hasznos minden modern konyhában. A hostessek naponta többször is főzve vannak, és szinte semmilyen étel nincs teljes fűszer nélkül. Sokan habarcsot használnak naponta a bors és más fűszerek aprítására. Természetesen a legközelebbi boltba őrölt borsot is vásárolhat, de az íze nem hasonlítható össze a frissen őrölt borssal. Ezért az, aki a fűszerek valódi ismerőse, egy habarcs segítségével önállóan őrli őket.

Az emberiség már régóta használta a habarcsokat különböző porok készítéséhez. Korábban az emberek speciális porokat használtak, amelyeket természetes testfestékként használtak. Később hasonló eszközöket kezdtek használni különböző gyógyszerek gyártásához. És akkor A habarcsot különböző diófélékből, fűszernövényekből és gyökerekből készült paszták előállítására kezdték használni.

A mai napig szinte a világ minden táján használja ezt a konyhai tartozékot, ami minden konyha szükséges tulajdonsága. Minden ország rendelkezik saját jellemzőivel és preferenciáival a termékkel kapcsolatban. Például a japánok inkább fából készült termékeket használnak, más ázsiai országokban a gránitból készült habarcsokat részesítik előnyben.

Indiában egy habarcs segítségével különféle fűszereket készítenek, amelyek fűszereket porolnak. A mexikói habarcsot használnak rizs, kukorica vagy bab készítéséhez. Bármit is mondasz, és a habarcsot mindenkinek szüksége van, aki szeret és tudja, hogyan kell főzni.

A habarcsnak köszönhetően mindenféle ízesítés igazi illatát és ízét értékelheti. A fűszerek valódi ínyencei biztosítják, hogy a frissen őrölt fűszerek segítenek feltárni a termékek természetes ízét, javítani és javítani a kész étel minőségét. Emellett a megbízható és kényelmes terméknek köszönhetően könnyen elkészíthetők a hummus, a különböző diószószok, a porcukor és a mandula liszt is.

A megfelelően kiválasztott tartozék nélkülözhetetlen asszisztens lesz minden konyhában.

anyagok

Ma talál egy habarcsot, amely különböző anyagokból készül. Lehet porcelán, márvány, fa, gránit vagy kőhabarcs. Minden terméknek saját jellemzői, előnyei és hátrányai vannak. A helyes választás és a minőségi termék megvásárlása érdekében javasoljuk, hogy ismerkedjen meg az egyes anyagok előnyeivel.

faipari

A fából készült konyhai kiegészítők nagy a kereslet. Nagymamaink természetes fából készült habarcsokat is használtak, és mielőtt ez a tartozék minden konyhában volt. Napjainkban a különböző gyártók nemcsak kiváló minőségű, hanem eredeti, stílusos faipari termékeket is gyártanak, amelyek konyhabútorként szolgálhatnak.

Elsősorban ilyen termékek vonzza a környezetbarát, könnyű és elfogadható árat. Előnyben kell részesíteni azokat az elemeket, amelyeket készítenek. keményfa. Ezután a tartozék hosszabb ideig tart. Emellett figyeljen arra a tényre, hogy a legtartósabbak azok a lehetőségek, amelyekben a szálak el vannak helyezve.

A faanyag fő hátránya az, hogy ez a habarcs elnyeli a szagokat. Ha tartozékot használ, például bors vagy fokhagyma csiszolásához, akkor az illat más fűszerekben is megtalálható. Ezen túlmenően, mint minden fa termék, az ilyen habarcs nedvességre nézve instabil.

Egy ilyen modell kiválasztásánál ajánlatos használni a sót vagy a magokat, amelyeknek nincs erős ízük.

Öntöttvas

Egy másik népszerű és igényelt opció egy öntöttvasból készült mozsártörmelék a tartósság és a tartósság különbözik. Nagyszerű mindenféle gyógynövény és fűszer csiszolásához. Ha beszélünk a mínuszokról, az ilyen tálak rozsdásodhatnak.

Ezen túlmenően, ha egy ilyen sztúpában valami nagyon keményen dörzsölik, az erős ütések miatt a terméken repedés léphet fel.

kerámia

A kerámia konyhai kiegészítők nemcsak vonzza őket esztétikai megjelenésde más előnyöket is. Egy ilyen habarcs tökéletesen nem szívja fel a szagokat és könnyen kezelhető. A kerámiaterméket biztonságosan lehet használni illatos fűszerekhez, valamint a dió őrléséhez vagy a porcukor készítéséhez. Ami a hiányosságokat illeti, Egy ilyen termék könnyen törhető, ha gondatlanul kezelik.

Továbbá, őrlés után, például kurkuma vagy paprika, színes foltok, amelyek nem távolíthatók el, maradhatnak.

porcelán

A porcelánterméket különösen a természetes kávé szerelmesei értékelik. Egy ilyen tálban könnyedén őrölheti a kávébabokat és a különféle fűszereket. Ez a kiegészítő nagyon vonzónak tűnik. A porcelán ellenáll a nedvességnek, jól illeszkedik a polírozáshoz, és megfelelő használat esetén tartós. Egy ilyen habarcs segítségével érdemes ezt megemlíteni porcelán még mindig törékeny anyag, és a termék könnyen törhető.

Ez az opciós habarcs egyetlen mínusz.

A kőtermékek az egyik legpraktikusabb, legmegbízhatóbb és tartósabb lehetőség. Az ilyen tálak fűszerek csiszolásához vonzza a szépségét és sokoldalúságát. Gyakran a konyhai kiegészítők használatához gránit, onyx vagy karneol.

A termékek belső része tökéletesen sima, melynek köszönhetően a fűszerek kiváló minőségűek lesznek. A kőhabarcsok nem félnek a nedvességtől, és nem szívják el a szagokat.

Az ilyen termékeknek nincsenek hátrányai, kivéve, ha számítod a magas árat.

márvány

A márványból készült, megbízható, tartós és praktikus habarcs csak a pozitív oldalon bizonyult. A termék tartós és tartós. Olyan anyagok előállításához, amelyek rózsaszín, szürke, fehér vagy fekete márvány felhasználásával készülnek.

A termék nagyszerű megfelelő nem csak a fűszerekre vagy gyógynövényekre, hanem a diófélékre is. A tartozék egyáltalán nem szívja fel a szagokat.

Egy ilyen termék hátránya a nagy tömegben és abban a tényben rejlik, hogy elnyeli a nedvességet.

fém

Egy fémtermék, mint például a rozsdamentes acél, sokan vonzza a tényt, hogy a tartozék felülete egyáltalán nem szívja fel a nedvességet, zsírt és szagokat. Egy ilyen termék ellenáll a hőmérsékletkülönbségeknek, tartós és praktikus. A fémmodellekben egyszerű és kényelmes a kemény anyák őrlése.

Eladáskor sárgarézből készült habarcsok is vannak, de a gondozás szempontjából sokkal szembetűnőbbek.

Ha kiváló minőségű termékeket választ, akkor ezeknek a habarcsoknak nincsenek jelentős hátrányai.

alak

Eladáskor különböző formájú modellek találhatók. Mielőtt végleges döntést hozna, pontosan meg kell határoznia, hogy milyen célokra kívánja használni a terméket. Néhány összetevő, amit csak őröl, és másoknak szüksége lesz egy ütőerőre. Ez azt jelenti, hogy meg kell őrölnie a terméket.

Ha csak egy tálba van szüksége, amely kizárólag fűszernövények, fűszerek csiszolására szolgál jobb, ha előnyben részesítjük a sima vagy félkör alakú alsó terméket. Az ilyen tálak alapja általában hengeres.

A kemény magok vagy dió őrlése, erő- és aktív sokkmozgásokra van szükség. Ehhez a legjobb habarcs magas és keskeny.

Fontos megjegyezni, hogy az alacsony és széles tálak nem képesek ellenállni az ilyen terhelésnek.

Hogyan válasszuk ki?

Természetesen mindenki azt akarja választani, hogy melyik a legjobban a működés során. Először figyelni kell anyagi erő. A tál falainak vastagnak és szilárdnak kell lenniük ahhoz, hogy ellenálljanak még az erős zúzó fújásnak is. Ezenkívül az anyag plaszticitása nagyon fontos. A sokkok és a súrlódás nem szabad deformálnia a tál belsejét, különben ez a termék nem tart sokáig.

Nagyon fontos, hogy az anyag, amelyből a habarcs készüljön semmilyen összetevővel nem lépett be kémiai reakcióba. Ezen túlmenően a tálnak stabilnak kell lennie, nem szabad csúsznia az asztalon.

A legjobb, ha a terméket durva fenékkel és sima falakkal választjuk.

A habarcs kiválasztásakor emlékezzen erre A kerámiák törékenységük ellenére nagyon finom és pontosan őrölnek. A fából készült tálak erősebbek, de elnyelik a szagokat, és nem alkalmasak citrommal vagy fokhagymával készült mártások készítéséhez. A természetes kőből készült habarcsok vezető pozíciót töltenek be, de azzal a feltétellel, hogy ha nagyon jó minőségű termékeket választanak.

A zúzásnak könnyen és kényelmesen kell lennie a kezében. Nem szabad rövid kezelést választani, különben a munka folyamán kényelmetlen lesz. A termék csúcsát kerekíteni kell.

Tippek a használathoz és az ápoláshoz

Ha a kiválasztott modellt használja, az összes szabályt betartva, akkor kétségtelenül hosszú ideig tart. Mielőtt elkezdené főzni a fűszerkeveréket, gondosan elő kell készítenie a tálat. A gyártónak ajánlásait követve tisztítsa meg a portól.

Sokan panaszkodnak, hogy a fűszerek első köszörülése heterogén, és mindent újra meg kell őrölni. A probléma elkerülése érdekében érdemes megjegyezni egy egyszerű szabályt - ne töltse ki a tálat több mint egyharmada. Ez a szabály segít abban, hogy könnyen elérje a kívánt eredményt, és az összes összetevőt egyenletes konzisztenciájú porrá őrölje.

Ha nagy mennyiségű fűszert kell őrölnie, akkor a legjobb, ha mindent kis részekre osztunk.

A csiszolás során ügyeljen arra, hogy a tálat egy kézzel tartsa úgy, hogy ne csúsztassa az asztalra. A kis magokat az őrlési módszerrel meg lehet zúzni, és a nagyobbakat kisebb részecskékre kell osztani könnyű ütéses mozgásokkal. Ha előkészíti a fűszerkeveréket, akkor azt tiszta, száraz üvegedényben, légmentesen zárható fedéllel kell tárolni.

Minden használat után a tálat meg kell tisztítani. Ha száraz fűszereket őröl, elegendő a habarcs belsejét száraz és tiszta ruhával tisztítani. Ha fűszeres gyógynövényeket vagy magokat termelnek, a kátrányt enyhén meg kell nedvesíteni.

Ha a szag marad, a szokásos rizs segít a helyesbítésben. Egy kis mennyiségű rizs habarcsban kell őrölni, majd tisztítsa meg egy tiszta ronggyal, és nem lesz szaga. Ne mossa le ezeket a konyhai kiegészítőket vegyi mosószerekkel.. Ezen kívül ne használjon konyhai eszközöket a gyógyszerek csiszolásához.

Tudjon meg többet arról, hogy hogyan készítsen habarcsot és zúzót a fűszerek és fűszerek ízléséhez.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok