Konyhai kiegészítők

A zsemlemorzsák jellemzői és kiválasztása

A zsemlemorzsák jellemzői és kiválasztása

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. kinevezés
  2. Fajták és választások

A táblázat beállítása fontos és kreatív folyamat. Az asztal elhelyezésének módjáról és a javasolt elemek használatáról az ünnepi vendégektől származó benyomástól függ. A kiegészítők kiválasztásakor ne csak az egyéni ételekre, a főételekre, hanem a másodlagos termékekre is figyeljen. Például különböző vázákat és ládákat kell választani harmonikusnak és tágasnak.

kinevezés

A cukortartó már régóta ismert a lakosság körében. Kezdetben azért készültek, hogy az asztalon kenyér kekszet szolgáljanak. Innen és megkapta a nevüket. Később keksz, édesség és kenyér került a zsemlemorzsába. Most néha véletlenül kenyeret is neveznek. De mindkét név jól mutatja leggyakrabban ebédidőben a zsemlemorzsák az asztalon jelennek meg, mivel azok tartalma a leveseken kívül van.

Fajták és választások

A keksz ételek többféle típusúak lehetnek.

fa

A vidéki területeken az ételek nagy része fából készült, így ezek a ládák a leghitelesebbek. Hagyományosan hársból készülnek, amelyek önmagukban kellemes árnyalattal és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek, azaz biztonságos az élelmiszerrel való kölcsönhatás.

Ezenkívül fából készült ládákat festhetünk, faragással és lakkal boríthatunk, melyet szövet díszít. A fa sok teret ad a kreativitásnak.

vesszőfonás

Ha a fát és más opciókat nehezen tudod magad készíteni, a fonott edények különösen hozzáférhetők. Általában rántott szál a rúdból vagy a kéregből. A nyírfakéreg nyírfakéreg, amelyet csíkokra vágnak és szárítanak. És a szőlő hámozott fűzfa rudak.

Gyönyörű krakkoló kosarat készítenek, viszonylag rövid életűek. Mint minden növényi anyag, a kéreg és a szőlő idővel elhasználódnak, és maga a szerkezet elkezd szétesni. De van még egy pluszjuk - ez egy lehetőség, hogy könnyen és bármikor készítsünk fogantyúkat.

fém

A fonott, fémtermékekkel ellentétben - ez mindig a hosszú szolgáltatás garantálja. Azonban elengedhetetlen, hogy figyeljünk arra, hogy melyik fém van kiválasztva. Természetesen leginkább kívánatos ezüst kenyér tál, mert ez a fém nemcsak szépen néz ki az asztalon, hanem erős antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. Néha fogantyúval vagy fedéllel készülnek, ami a használat kényelmét növeli.

A XIX. Században kezdődött a fonott stilizált fém ládák gyártása, és ma is népszerűek.

Ezekhez a modellekhez az ezüst a legjobban illeszkedik, és költségvetési lehetőségként alumíniumot választhat. Ezeken a fémeken kívül rozsdamentes acél, zománcbevonattal ellátott acél és titán is használatos edényekhez, de rizs tálaknál nagyon ritkán használják.

Porcelán és fajansz

XIX. Században egy másik típusú keksz tartozunk. A porcelán fehér színének és felületének köszönhetően nagyon népszerű volt a magas társadalom körében, ami lehetővé tette bármilyen mintázat és színes máz alkalmazását. Az ilyen rajzokat rendszerint megismételjük az egy készletben található edényeken. Rossz formának tekintették a különböző készletek felállítását, ezért a vacsora készletek közé tartoztak a zsemlemorzsák.

A kevésbé jómódú házak számára fajansz készletek készültek. Külsőleg szinte megkülönböztethetetlenek voltak a porcelántól, ezért meglehetősen méltó helyettesítővé váltak számukra. Így a kerámia ládák megjelentek. És ezek és mások most már megvásárolhatók az ételek üzleteiben.

műanyag

Az olcsó műanyag megjelenésével az ebből az anyagból készült ételek az életünk szerves részévé váltak. Ugyanakkor meglehetősen olcsó, ugyanakkor nem olyan törékeny, mint a porcelán, fajansz, fonott vagy akár fa. A műanyag minősége csak a fémek és különösen kemény ötvözeteik közül a második, azonban sokkal könnyebb a súlya.

A suharnitsy kiválasztásakor érdemes odafigyelni a műanyag jelölése és típusa - az élelmiszer-kategóriákhoz kell tartoznia, ellenkező esetben a termék ideiglenes tárolására nem használható. Élelmiszer-krakkoló is van élelmiszeripari szilikonból. A rugalmasság és rugalmasság jellemzi őket.

Azonban ne használja vissza a terméket, különben elronthatja a terméket - bármilyen műanyag modell megrepedhet egy éles fizikai hatástól.

Hogyan készítsünk egy tálat saját kezével, lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok