Konyhai kiegészítők

Edényszárítók a szekrényben

Edényszárítók a szekrényben

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. Előnyök és hátrányok
 3. típusok
 4. Kiválasztási kritériumok
 5. Telepítési szabályok

A konyhát különleges helyiségnek tartják a házban, mivel nemcsak főzőhelyként szolgál, hanem étkezésként is. Ahhoz, hogy a lehető legegyszerűbb legyen, különböző helyiségeket és tartozékokat használnak a szoba elrendezésében, amelyek közül a fő tulajdonság a mosogatógép szárítója, amely a szekrénybe van beépítve. Különböző típusokból áll, amelyek egymástól nemcsak a méretüktől, a kialakításuktól, hanem a telepítés módjától is különböznek.

Jellemzők

A szekrénybe beépített mosogatógép-szárító hasznos eszköz, amely kevés helyet foglal el, és lehetővé teszi a különböző konyhai eszközök (lemezek, csészék, csészealjak) kényelmesen szárítását.

A süllyesztett szerkezetek a csúszómodul alján, vagy közvetlenül a mosdó fölött helyezhetők el egy faliszekrényben. A sarokszekrényekbe való beszerelésre tervezett szárítók nem nagyon használhatók, ezért kevésbé választják őket. Az ilyen termékek méretét és alakját a bútorgyártó határozza meg, a szerkezet szélessége különböző lehet: 500, 600, 700 és 800 mm. A mélység általában rögzített és nem haladja meg a 25 cm-t.

A fali szekrényekhez tervezett konyhai szárítók általában kétszintűek. Az alsó szintet a lemezek szárítására és a csészék tetejére használják. A szintek helyzete személyes mérlegelésre módosítható. de a polcok közötti távolság nem lehet kevesebb, mint 30 cm.

Amikor a szekrények emelőszerkezetekkel rendelkeznek, az egyszintű szárítók csak egy tálcát száríthatnak. Ebben az esetben a bögrék, a poharak és a csészék S-alakú horgokra vannak rögzítve.

A mosogatógépek különböző anyagokból készülnek, a legmodernebb modellek felülete emellett zománcréteggel van borítva. Ez eredeti megjelenést ad a terméknek, és nagyban leegyszerűsíti a tisztítási folyamatot.

A gumi bevonattal ellátott készülékek, amelyeknek köszönhetően az ételeket csendesen telepítik, nagyon népszerűek a háziasszonyok körében.

Előnyök és hátrányok

Az edények beépített szárítója a fő konyhai tartozék, amely nélkül nem lehetséges. Ez az eszköz széles körben elterjedt, mivel számos előnnyel rendelkezik.

 • Esztétika. Mivel a szárító kialakítása elöl és nem látható, ez teszi a konyhát tisztanek és modern megjelenést ad. Szükséges, hogy a szárító nyílt szekrényben legyen felszerelve, amely harmonikusan kombinálható a szoba általános díszítésével.
 • higiénia. A mosogatás után az edényeket azonnal helyezzük a rekeszekbe, nem kell tisztítani, mivel a víz egy speciális edénybe áramlik. A lemezek és csészék felülete önállóan megszárad, anélkül, hogy penész alakulna ki. Az egyetlen dolog, amit a konyhai eszközöknek állandóan és gondosan kell rendezniük, hogy semmi sem szakadjon meg.
 • Könnyű használat. Jellemzően a design a mosogató közelében helyezkedik el - a mosott edények elhelyezéséhez elegendő eljutni. Minden konyhai cikket szigorúan a helyükön helyeznek el, így mindig könnyen megtalálhatók és eltávolíthatók.
 • A modellek széles választéka. Napjainkban a piacot különböző konfigurációk és méretek szárítói képviselik, amelyek lehetővé teszik, hogy gyorsan felszerelhetők mind a szerelt, mind a szögletes csúszómodulokba.

Ami a hiányosságokat illeti, ezek rendelkezésre állnak. Az ilyen eszközök fő hátránya az, hogy a raklapot folyamatosan ellenőrizni kell. Ha ez nem történik meg, akkor a tartály túlfolyik vízzel, amely az edényekből áramlik és kiönt. Ezen kívül öblítse át a tálcát néhány naponta egyszer. A mosogatógép és a beépített szekrény élettartamának meghosszabbítása érdekében rendszeresen ellenőrizni kell a bútorok nedvességtartalmát.

A legjobb, ha modulokat vásárol egy védő felső réteggel. Szintén jó szellőzést kell biztosítani a szekrényekben, ehhez több lyukat fúrnak a szerkezet felső részébe.

típusok

Az edényekhez beépített szárítót több kritérium szerint osztályozzák, ezért mindegyik típus nemcsak a méretben, hanem az építés típusában, a gyártási anyagban, a helyszínen is különbözik. A telepítés helyétől függően a mosogatógépek a következő típusokra vannak felosztva.

Visszahúzható (visszahúzható)

Ezek közvetlenül az alsó szekrénybe vannak szerelve, speciális fiókokkal felszerelt fiókok. Az ilyen eszközöknek általában nincs oldala, a kivitelük fémből készült. Az ilyen típusú termék számos előnnyel rendelkezik, amelyek fő része a kényelmes használat. Hasonló módon szerelve a szárító ingyenes hozzáférést biztosít az edényekhez. Az elhelyezéshez és eltávolításához nem kell húzni.

A visszahúzható eszközök eltérő kialakításúak és formájúak, valamint ellenállnak a különböző terhelési szinteknek. Egyes modellek kizárólag kanálok és lemezek elhelyezésére szolgálnak, míg mások sokkal funkcionálisabbak, és nemcsak kanálokkal, hanem csészékkel és poharakkal tölthetők be. Általában A kihúzható eszközök egyszintűek, és ha telepíteni kell a második szintet, külön kell megvásárolni (gyártani) egy további szárítót és tálcát.

Süllyesztett mosogatógépek

Ezek helyhez kötött modellek, amelyek két típusban állnak rendelkezésre: egy- és kétszintű. Az utóbbiak egyetemesek, mivel mindenféle étel elhelyezését biztosítják. Leggyakrabban a legalacsonyabb szinten a lemezek, a felső körök és a szemüvegek vannak. Talán az ellenkezője. Az ilyen konstrukciók csepptálcával készülnek. Az egyszintes szárítók esetében kevésbé praktikusak és minimális mennyiségű edényt használnak, mivel külön-külön a szemüveg, a lemezek és egyéb edények szárítására szolgálnak. Eladásra is van lehetőség kombinált terméktípusok, amelyek külön figyelmet érdemelnek.

Hála nekik, lehetséges, hogy racionálisan töltsük fel a felső rácsot csészealjakkal és lemezekkel, az alsó pedig kis tálakkal és poharakkal. Ezen túlmenően ezeknek a modelleknek a többsége további evőeszközök tárolására alkalmas rekeszekkel rendelkezik.

Sarok és egyenes

Helyhez kötöttek, és a felső modulokba kerülnek, valamint az alsó szekrények lábazataiban vagy ajtóiban történő beszereléssel és behúzással. Az ilyen modellek eredeti kialakításúak, és lehetővé teszik, hogy helyet takarítson meg egy kis konyhában.

A mosogatógépeket a gyártási anyagok is megkülönböztetik, és a következők.

fém

Különböző ötvözetekben kapható, az eredeti kialakítás, a kiváló minőség és a hosszú élettartam. Hasonló modellek mind az asztali, mind a beépített szekrények. Az egyetlen hátránya a magas ár. Az acélpermetezéssel rendelkező formatervezési minták különösen népszerűek a háziasszonyok körében, acélfényűek, de használat közben gyorsan elhasználódnak. Ideális választás a rozsdamentes acél szárítók, azok végtelen ideig szolgálnak, de drágák és időszakos polírozást igényelnek, hogy megőrizzék az eredeti megjelenést.

műanyag

Költségvetési lehetőség, így bárki megvásárolhatja őket. A műanyag szárítók nagy választékban találhatók, amelyek lehetővé teszik, hogy kiválaszthassák őket bármilyen bútortervezéshez. E termékek fő hátránya a gyors meghibásodás. Emellett a műanyag felület nem ellenáll a mechanikai sérüléseknek, gyakran karcolódnak.Működés közben a műanyag eltömődött a szennyeződéssel, ezáltal a szerkezetek csúnya és higiénikusak.

zománcozott

Ezek az eszközök különböző esztétikai megjelenésűek, de rövid élettartamúak. Általában egy év múlva a zománcozott szárítók cseréjét igénylik. Mechanikus feszültség és a vízzel való állandó érintkezés esetén az ilyen szárítók bevonata elkezd levenni, és az alatta elrejtett vasfém rozsdásodhat. Mint a műanyag modellek, A zománcozott szárítók alacsony költségnek tekinthetők.

A konyhai szárítók exkluzív változatai is rendelhetők. Különböző anyagokból készülhetnek. A szokatlan dizájn érdeklődők az ezüst és arany bevonattal ellátott szárítót választják, amely kívánt esetben különböző díszítéssel díszíthető. Annak ellenére, hogy ma már bármilyen szárítót vásárolhat, a szakértők azt ajánlják, hogy előnyben részesítsék minőségi és gyakorlati termékek, amelyek hosszú ideig tartanak.

Kiválasztási kritériumok

Az edények beépített szárítója kötelező kellék, így választása felelősségteljesen kezelhető. Számos alapvető szempontot kell figyelembe venni a vásárlás során.

 • A gyártási anyag. Amikor a konyhában szárítót vásárol, fontos megjegyezni, hogy állandóan ki lesz téve a mechanikai feszültségnek és a víznek. Ezért nem kell olcsó termékeket előnyben részesíteni, szépnek tűnhetnek, de a védőbevonat károsodása után az ilyen szerkezetek gyorsan használhatatlanná válnak. Ebben az esetben a fémötvözetekből készült szárítók kiváló választásnak tekinthetők, míg a műanyag modellek megvásárolhatók a dachas-ban, ahol időről időre kihasználják őket.
 • Kapacitás. A szárítók minden egyes modellje úgy van kialakítva, hogy egy bizonyos mennyiségű edényt befogadjon, és ha a "szemgolyókhoz" betölti a szerkezetet, akkor a konyhai eszközök rossz lesz száradni. Ezenkívül nehéz lesz egy lemez vagy üveg eltávolítása egy szorosan kitöltött polcról, az edények leeshetnek és megszakadhatnak.
 • Az építés típusa. Napjainkig a piacot szárítók biztosítják az ételek nagy választékában. Elérhető egyszintű és magas szintű termékként. Mielőtt előnyben részesítené egy adott modellt, el kell döntenie annak helyéről, és csak a legpraktikusabb és legmegfelelőbb lehetőségeket kell kiválasztania.
 • Az ételek mérete. Gyakran előfordul, hogy miután a szekrénybe a hálós polcokat telepítették, kiderül, hogy nem illeszkednek a nagy lemezekhez, azokat egy másik helyre kell helyezni. Az ilyen hibák elkerülése érdekében meg kell ismernie a teljes edény méretét a szárító megvásárlása előtt.
 • Szekrény tervezési jellemzői. A szárító beszerzése előtt meg kell mérni a szekrény belsejét, és ennek megfelelően tudni kell a készülék méretét. Számos bútorgyártó a konyhai modulok gyártásában azonnal kiszárítja a szárítót raklapokkal.

Telepítési szabályok

Annak érdekében, hogy a szekrényben lévő edényekhez megfelelően szárítót lehessen felszerelni, először meg kell találni a megfelelő helyet, a legjobb, ha a szekrényeket részesíti előnyben. a mosogató fölé vagy mellé. Így a háziasszonynak nem kell felesleges mozdulatokat tennie, hajlítania és felállnia. Sokan szerelik a szárítót a mosogató fölé alsó szekrénybe. Ennek köszönhetően nincs szükség egy serpenyő felhelyezésére (a víz azonnal leeresztik a mosogatóból a mosogatóba). Nem kívánatos, hogy a padlószekrényekben szárítókba építsenek, mivel a háziasszonynak sokat kell hajlítania ahhoz, hogy betöltse őket.

A készülék telepítésekor az alábbi ajánlásokat kell figyelembe venni.

 • Jó szellőzéssel ellátott bútorok. A szekrényben 2 lyukat kell fúrni az oldalakon, ez segít gyorsan kiszárítani az edényeket és megvédeni a bútorokat a kellemetlen szagoktól.
 • Tartsa távol.A rácsot, amelyen a lemezeket tervezik elhelyezni, legalább 30 cm-re kell elhelyezni a szekrény tetejétől és a másik polctól, 7 cm-es távolságot lehet engedni az alsó réteg és a raklap között.
 • Zárja le a bútorokat. Mivel az állandó nedvességhatás alatt kialakított konyha gyorsan alkalmatlanná válik, alsó részét speciális tömítőanyagokkal kell kezelni. Például a szilikon védi az anyagot a vízkúttól.

Ha teljesíti a fenti ajánlásokat, akkor a telepített szárító hosszú ideig tart, és kényelmes lesz használni. Abban az esetben, ha a konyhai szekrényt rendelésre készítik, a szárítók telepítését a mester végzi.

Nézze meg, hogyan kell saját kezűleg telepíteni az edényszárítót a kocsmába, lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok