Konyhai kiegészítők

A teáskanna sípja: eszköz és javítási részletek

A teáskanna sípja: eszköz és javítási részletek

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. A sípok hiányának oka
 3. Mi a teendő
 4. Hogyan válasszuk ki?

Mindenki szeret egy csésze teát vagy kávét inni reggel és egész nap, így ez a kiegészítő a konyha egyik fő tulajdonsága lett.

Jellemzők

A jelenlegi piac széles választékot és vízforralót kínál. Sokan inkább elektromos készüléket használnak, de vannak olyanok, akik inkább a szokásos vízforralót részesítik előnyben. A víz fűtése gáz-, elektromos vagy indukciós tűzhelyen történik. Nagyon népszerű ma a sípoló vízforraló, amely jelzi, hogy a víz már forró.

Azok az esetek, amikor a síp nem sikerül, nem ritka. Meg lehet változtatni vagy javítani.

Mielőtt megszakítás esetén a síp javítási utasításait folytatná, meg kell ismernie a készülékkel felszerelt vízforralók típusait. Ma sok különböző modell létezik egy ilyen attribútummal, és a gyártásához különböző anyagokat használnak. Sajnos lehetetlen beállítani a sípot egy adott dallamra és a hang hangerejére.

A sípoló vízforraló az alábbi anyagokból készülhet.

 • Glass. Ez a legszebb opció, de ez nagyon praktikus. Ennek a modellnek a fő hátránya a törékenység, valamint a különböző károk és a magas költségek tendenciája. A legkisebb sérülés esetén az edényeket meg kell változtatni.
 • Alumínium. Az ilyen kapacitás nem jelent lehetőséget azok számára, akik az egészségüket érdeklik. Nem titok, hogy az alumínium olyan fém, amely forró vízzel kombinálva nehéz sókat választ ki, amelyek negatív hatást gyakorolnak az emberi testre. De gyakran egy személy az ilyen modelleket alacsony költségük miatt szerez.
 • Rozsdamentes acél. Ez a vízforraló a legmegbízhatóbb és tartósabb opciók közé tartozik. A hő ellenálló, nem káros anyagokat bocsát ki. De érdemes megjegyezni, hogy az ilyen típusú ételeknek különleges gondosságra van szükségük. Nem lehet mosni fém szivaccsal, szódával, sóval, porral és más csiszolóanyagokkal. Kivételesen puha mosóruha és speciális mosószer használata megengedett.

A forró vízhez használt zománcfóliák lehetnek belföldi gyártású és importáltak is. Ennek a modellnek a fő hátránya a skála és a rozsda állandó előfordulása. Zománc, amellyel a tartályt belülről fedjük le, egy idő után elkezd romlani. A pozitív szempontok közé tartozik a vonzó megjelenés.

A sípoló vízforraló kialakítása hasonló a hagyományoshoz, de a különbség pontosan egy „jelzőberendezés” jelenlétében van.

üveg
alumínium
Rozsdamentes acél

A sípok hiányának oka

Egy ilyen gyakori probléma, ami az ilyen ételekkel történik, a síp törése.

Ez kézzel rögzíthető, mivel a mechanizmus nagyon egyszerű.

Először is meg kell értenie a hiba okát. Ehhez távolítsa el a sípot a hideg vízforraló kifolyójából, és próbálja meg robbantani. Abban az esetben, ha a síp megjelent, a baj a vízforralóval történt. Ha nem, akkor a probléma a síp - ez megtört. Ha a síp leesik, ajánlatos új terméket vásárolni - külön vásárolják meg.

Mi a teendő

 1. Először is gondosan meg kell vizsgálnia a gőz sípot. Talán valami bejutott belőle, és megakadályozza, hogy teljesen működjön. Talán deformálódott.
 2. A készülék szétszereléséhez használjon csavarhúzót.
 3. A síp egy rugó, amelyet meg kell szerezni.
 4. Ezután készítse elő a felületet javításra. Ehhez vegye ki a bőrt és tisztítsa meg a párosított felületet.

A következő lépések végrehajtásához forrasztópáka és forrasztó sav szükséges.

 1. Amikor a tüske megtörtént, az alkatrészeket csiszolópapírral kell csiszolni.
 2. A következő lépés a felületen maradó alkáliák semlegesítése. Ehhez a már javított sípot egy tartályban kell elhelyezni (25% -os) ammóniaoldattal.

Miután elvégeztük az összes műveletet, el kell helyezni a sípot az előző helyre, és ellenőrizni kell - meg kell győződnie arról, hogy minden működik.

Ehhez öntsünk vizet a vízforralóba, és tedd tűzre.

Ha a síp nem fütyül csak a vízforralóra, akkor meg kell fontolni a probléma lehetséges változatát.

A problémák leírását az alábbiakban ismertetjük.

 1. A tartályban megengedett vízszint meghaladja a normát. Ilyen esetekben a levegő nem jön ki a sípból, hanem más módon, például a fedélen keresztül.
 2. A probléma lehet a fedélen is, amely lazán csatlakozik a testhez, és a gőz behatol a maradék résbe.

A fenti utasítások elvégzése után megpróbálhatja a vízforralót saját maga javítani. Ha mindent kidolgozott és a mechanizmus működött, a készülék még mindig használható. De ha minden erőfeszítés ellenére semmi sem működik, akkor új vízforralót kell vásárolnia.

Hogyan válasszuk ki?

Egy ilyen tartozék kiválasztásakor figyelembe kell venni bizonyos kulcsfontosságú kritériumokat és tényezőket.

 • Gyártó anyag - a legelőnyösebb a rozsdamentes acél.
 • toll hőálló műanyagból kell készülnie - lehetőséget ad arra, hogy vízforraló nélkül vegye le a vízforralót.
 • Felületi nézet. Matt és fényes lehet. A fényes felület hosszú ideig képes fenntartani a víz hőmérsékletét.
 • Testforma. Szélesebbnek kell lennie a fentieknél.
 • Sípanyag. A készülék különböző anyagokból készülhet: rozsdamentes acélból vagy műanyagból. Ideális lehetőség - egy síp a rozsdamentes acélból.
 • Fedjük. Erősen illeszkednie kell a testhez.
 • kötet. Itt minden vásárló kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb opciót. Csak figyelembe kell vennie a családtagok számát.
 • bejegyzés. A design teljesen más lehet, mert mindez a felhasználó személyes preferenciáitól függ.

Ha egy sípot tartalmazó vízforralót vásárol, győződjön meg róla, hogy megtartja a csekket. A gyártónak garanciát kell adnia az eszközre.

Egy másik mester sípoló műhely található az alábbi videóban.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok