Konyhai kiegészítők

Hús Tenderizer: mi és hogyan kell választani?

Hús Tenderizer: mi és hogyan kell választani?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. A pályázó célja
 2. Húsipari fajták
 3. Különböző modellek
 4. Biztonsági használat
 5. Fogyasztói vélemények

Milyen eszközöket és eszközöket fejlesztettek ki a főzési folyamat megkönnyítésére. Azok számára, akik szeretik a konyhában és a lelkes húsfogyasztókban való kísérletezést, a húst legyőzni szándékozó pályázó csak pótolhatatlan dolog lesz. Ezt a konyhai gadgetet is nevezik húskészítőnek. A főtt karaj és steak finom és puha textúrával és vonzó megjelenéssel rendelkezik.

A pályázó célja

Ez a készülék egy kalapácsot cserél a húst. De számos előnye van. Ha kalapácsot használ, a jövő chop-jából szétszóródik a konyhában. Az ilyen következmények elkerülése érdekében használhat egy élelmiszerfilmet, de az eredmény nem lesz ugyanaz. Ezenkívül hangos hangok hallhatók, amikor nem lehet elkerülni a verést.

A pályázó működési elve a húsdarab durva rostjainak lágyítása. Ennek oka az éles pengék, tüskék vagy tűk, amelyek mélyen behatolnak a termékbe, ezáltal megsemmisítve annak szerkezetét. A feldolgozás után a terméket pácoljuk. A marinád a mélységen áthalad a lyukakon, és hihetetlen lédússágot biztosít a húsnak.

A főzési folyamat kevesebb időt vesz igénybe, a hús egyenletesen pörkölt és gazdag íze van.

Ezt az eszközt otthon lehet használni - pár steak főzéséhez és a professzionális konyhában. A húst ipari méretben történő veréshez speciális modellek vannak, amelyek akár 200 kg termék óránként kezelhetők.

Kezdetben a pályázó tervét úgy fejlesztették ki, hogy lágyítsa a marhahús és a bárány sűrű darabjait. Később a készüléket a sertéshús főzésének folyamatában kezdték használni. Néhány találékony háziasszony használja ezt az eszközt a baromfi vagy a hal filézéséhez.

Húsipari fajták

A húslágyítók többféle típusúak:

 • kéz;
 • mechanikus;
 • elektromos.

A manuális tenderizer a legtöbb esetben a kis méret tárgyát képezi. Amikor megnyomják, a kések előrelépnek és kölcsönhatásba lépnek a hússal, vágva át a rostokat és az inak. Leggyakrabban az eszköz kényelmes tartóval rendelkezik, de ez a rész opcionális. A szerelvény lehet kerek, négyzet vagy téglalap alakú. A pengék helye egy sorban vagy többben megengedett.

Találhat egy görgős húslágyítót is. Pontosan ugyanazt a funkciót hajtja végre.

A fogantyút tartva csak a termék feldolgozott felületén kell vezetnie.

A pályázó mechanikai modellje bonyolultabb és lenyűgözőbb. Néhány eszköz kézi húsdarálónak tűnik. A munka lényege, hogy egy bizonyos vastagságú hús szeleteket egy speciális rekeszbe vezetnek be, a gép belsejében, a terméket a pengéknek tesszük ki, és az erre tervezett serpenyőbe kerül.

Az elektromos húsdaráló egy professzionális eszköz éttermek, kávézók és egyéb közétkeztetési helyek számára, ahol húsételeket készítenek. A húsüzletben dolgozó szakácsok számára ez az egység szinte elengedhetetlen, mivel a készlet sok fúvókát tartalmaz a húsdarabok feldolgozásához. Az ilyen típusú tenderizer különbsége az eszköz teljesítményében van. Képes feldolgozni a nyersanyagokat ipari méretekben és nagy sebességgel.

Különböző modellek

Szó szerint minden konyhabútor és tartozék gyártója pályázót gyárt. Népszerű modellek az ilyen márkák:

 • Borner;
 • Empire;
 • Fissman;
 • Presto;
 • Hendi.
Borner
Empire
Hendi

  Minden húsvágó tökéletesen ívelt acél pengével rendelkezik. Ezen a fémen kívül a készülék műanyag, alumínium, fa vagy szilikon elemeket is tartalmazhat. Ezek az anyagok nem toxikusak és biztonságosak a termékekkel való kölcsönhatásban.

  Kiválaszthat egy pályázati modellt a saját kulináris ízlései és preferenciái alapján. Ha a húst csak különleges alkalmakkor és nagy ünnepek alkalmával főzzük, akkor egy kompakt kézi lágyító fog.

  És az ínyencek és a szerelmesek gyakran kényeztethetik magukat egy ízletes húshússal, és egy mechanikus eszközön is elfogyaszthatnak.

  Sokféle húsfogyasztó egyszerűen elképesztő. Ezek között a következő lehetőségek találhatók.

  • Függőleges rögzítők tartóval. Az eredményt a hús darabjának felületén való nyomással és mozgatással érjük el.
  • Roller. Ezek mozgatható hengerrel rendelkeznek, éles tüskékkel és fogantyúval. Opcionálisan - a fogantyúk maguk is lehetnek a görgő oldalán. Könnyen használható, nem igényel sok erőfeszítést.
  • Round. A lapátlemez félkör alakú műanyag alapon helyezkedik el, és a kör második fele kényelmes fogantyú. A kívánt eredmény eléréséhez csak az egyik széléről a másikra kell görgetnie.
  • Kalapács formájában. Egyrészt ez egy hétköznapi kalapács hús húzásához, és az ellenkező oldalon maga a pályázó. Ütéskor a vágóelemek behatolnak a termékbe, és megpuhítják.
  • A szósszal egy rekesszel. Úgy néz ki, mint ugyanaz a függőleges daráló, de a fogantyú helyett marinádtartály van. Ő azonnal mélyen belép a darabba, belsejéből áztatva. Nagyon praktikus dolog, lehetővé teszi, hogy lerövidítse a termék pácolási idejét.

  Biztonsági használat

  A modellek túlnyomó többsége védőburkolattal rendelkezik, vagy a pengék a készülék közepén rejtve vannak. Kivétel a görgős eszközök, tüskék óvatosan kell kezelniük. A feldolgozás során a jövő steakét kizárólag villával vagy spatulával kell kezelni, de semmiképp sem kézzel. Ha a húskészítménynek csontja van, akkor megbotlott rajta, a készülék vékony pengéje eltörhet.

  A pályázó használatának megtisztításához el kell távolítania a levehető részét, és óvatosan öblítse le forró víz alatt. Minden elem szárított és fordított sorrendben összeállítja a mechanizmust.

  A készüléket nem szabad mosni a mosogatógépben hagyományos edényekkel.

  A hús húzásához használt elektromos eszközökben minden éles darabot a lehető legjobban elrejtenek védőpanelekkel. Ezért a munkahelyi sérülés lehetősége nullára csökken. Egy ilyen egység öblítéséhez az összes maradék hús minőségi eltávolítása érdekében szétszerelnie kell a testet és a munkalapot.

  Fogyasztói vélemények

  A húsfogyasztók tulajdonosai által a kulináris helyeken hagyott vélemények nagyon különbözőek. Néhány (és többségük) dicsérik a vásárolt eszközt, és nem tudják, hogyan tudtak volna előkészíteni a húst. Az öröm többi felhasználója nem osztja meg és nem talál nyilvánvaló előnyöket. Mindenesetre a pályázó megbirkózik a feladattal, és nem tartják tiszteletben a használatuk ellenfeleit.

  A lágyító szép, sűrű és lédús steaket készíthet egy nem tökéletes darabból, amely nem a legmagasabb fokozatú. Hammer ez nem pontosan szakács. Azt is teszi, hogy a hús üres legyen, de ugyanakkor lágyítja azt. A Tenderayzer jobb kalapáccsal küzd az ínekkel. Belsőleg hat, a szerkezet megváltoztatásával, de megtartja a termék alakját.

  Ezt a konyhai eszközt minden háziasszonynak meg kell vásárolnia és tesztelni. Még akkor is, ha a steakeket és a szeletet nem készítik el minden nap, a tenderizer a konyhában fog helyet foglalni, a szárnyakban várva.

  Videó felülvizsgálat ajánlattevő húsért, lásd alább.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok