Konyhai kiegészítők

Sütő-hőmérők: típusok, jellemzők, kiválasztás és működés

Sütő-hőmérők: típusok, jellemzők, kiválasztás és működés

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Mi az?
 2. Előnyök és hátrányok
 3. faj
 4. A gyártók áttekintése
 5. Hogyan válasszuk ki?
 6. Felhasználási feltételek
 7. Gondozási funkciók

A modern háztartási készülékek a legtöbb háziasszonynak tetszenek, és komplex ételeket készítenek gond nélkül. A lassú tűzhelyben, mikrohullámú sütőben, indukciós tűzhelyben található időzítő lehetővé teszi a főzési idő pontos kiszámítását, de a hőmérséklet-beállítás pontosan problémás. A gáztűzhelyek nem biztosítanak lehetőséget a sütő fűtési szintjének egyértelmű beállítására. Az elektromos tűzhelyekben csak néhány hőmérséklet-szabályozást állíthat be, amelyet a gyártó megkérdezett.

Ahhoz, hogy önállóan szabályozhassa a sütő fűtését, a legjobb, ha hőmérőt vásárol.

Mi az?

A sütő hőmérője fontos részlet, ha a háziasszony ízletes ételekkel kívánja kedvelni a háztartását, és nem ég. Ezt a konyhai tartozékot nem lehet használni, de kezdőknek a segítsége nagyon hasznos lesz. A főzés folyamata során nagyon fontos tudni, hogy a sütő hőmérséklete mennyi időre van szükség ahhoz, hogy megértsük, mennyi idő áll rendelkezésre egy adott ételre. Hús esetében a hőmérséklet-tartomány egy lesz, a sütéshez - a másik, így a hőmérséklet mérésére szolgáló eszköz nélkül nem tehetjük meg, különben az élelmiszer elrontható.

Annak ellenére, hogy a boltok polcain bemutatott árucikkek változatosak, eltérő megjelenésük és költségük van, az összes hőmérő készüléke ugyanaz. Az ilyen berendezéseken belül két különböző fémből készült lemez található. Amint a környezeti hőmérséklet jelentősen emelkedik, deformálódnak, ezáltal egy bizonyos digitális értéket mutatnak.

A sütőben gyakran vannak olyan módok, amelyeket a háziasszonyok leggyakrabban főzéshez használnak, ezek:

 • alacsonyabb hőmérséklettartomány - 120 és 180 fok között;
 • átlagérték - 180-220 fok;
 • magas hőmérséklet - 230-280 fok.

Ha egy adott mód beállításához szükség van a vényre, akkor ne kísérelje meg és ne próbálja meg magasabb vagy alacsonyabb hőmérsékletet. Abban az esetben, ha a háziasszony mindent helyesen csinált, és az edény nem teljesen felkészült, vagy éppen ellenkezőleg, égett, hőmérőt kell kapnia, és ellenőrizni kell a sütő fűtésének helyességét az egyes üzemmódokban. A hőmérő jelenléte nem zavarja a főzési folyamatot, és ha akarja, egyszerűen eltávolíthatja, de ezzel nyomon követheti a sütőben lévő pontos hőmérsékletet, és időben beállíthatja.

Előnyök és hátrányok

Kiválasztva magadnak a hőmérőt a kemencében, érdemes figyelembe venni az összes előnyt és hátrányt, hogy a vásárolt tartozék ne csak szép, hanem funkcionális is legyen. A hőmérők előnyei:

 • az a képesség, hogy világosan meghatározott hőmérsékletet állítsunk be;
 • szabályozza a sütő fűtését és a belső hőmérséklet befolyásolásának képességét;
 • a termék rendelkezésre állásának értékelése egy szonda jelenléte miatt;
 • a hordozható vezeték nélküli szondának köszönhetően a sütő külső fűtésének figyelemmel kísérése.

Kevés hátránya van az ilyen segítőnek a sütőben történő főzés során, ezek:

 • nem megfelelő termék, amely hibával mutatja a hőmérsékletet;
 • a márkás termékek magas ára 20 és több dollár között változik;
 • nem minden hőmérő alkalmas egy adott étel elkészítésére (egy egyszerű hőmérő nem mutatja a húst belüli hőmérsékletet, és a szonda nem lesz szükség, ha az edényt gyorsan és egyenletesen sütik);
 • A gyenge rögzítés zavarhatja a készülék kényelmes használatát, és növelheti annak kockázatát, hogy a sütő belsejébe kerüljön.

Az összes pozitív és negatív oldalt értékelve meg kell jegyeznünk, hogy ezt a terméket saját magadnak kell megvásárolnod, vagy teljesen elhagyhatod ezt a vállalkozást. A hőmérők széles választékának köszönhetően minden háziasszony képes lesz kiválasztani a legmegfelelőbb opciót.

faj

A gáztűzhely összes hőmérője a sütő hőmérsékletének mérésére és a sütési mód hatékonyabb és helyesebb beállítására szolgál. Elektromos tűzhely esetében egy ilyen asszisztens is hasznos lehet, mivel nélkülük nem lehet gyorsan azonosítani a megfelelő fűtéssel kapcsolatos problémákat egy vagy másik módban. A berendezés költsége kicsi, mivel szinte mindenki megengedheti magának, hogy megvásárolja. Annak érdekében, hogy ne vesszen el a javasolt választásban, a lehető legnagyobb mértékben tudni kell a hőmérők típusairól és azok funkcionális céljáról.

Minden termék két fő csoportra osztható:

 • analóg;
 • digitális.

Az első lehetőség a leggyakoribb és szinte minden födémben elérhető. Ez a kapcsoló mechanizmus, amely melegített környezetben mutatja a hőmérsékletét.

Az ilyen készülékek élettartama kicsi, mert a fém fokozatosan deformálódik, és az adat kijelzés pontossága jelentősen romlik.

analóg
digitális

A második lehetőség egy elektronikus eszköz, amelynek digitális panelje a sütő hőmérsékletét mutatja. Ezt az eszközt csak 120 és 280 fok közötti tartományban lehet használni, és nem magasabb. Ez a fajta fokozatosabbnak tekinthető, és számos előrelépést tartalmazhat:

 • az eszköz lehet időzítővel;
 • a hőmérő lehet egy olyan érzékelővel, amely jelzi a főzés végét;
 • változatosság a különböző típusú ételekhez alkalmas mód kiválasztásában: hús, hal, pite stb .;
 • színes riasztás, színváltozás a főzés különböző szakaszaiban.

Egy másik modern termék egy termikus szonda, amely lehetővé teszi a sütő belsejében lévő hőmérséklet mérését, de maga az edény melegítését és a készség mértékének meghatározását. Ez az eszköz külső, mivel maga az érzékelő nem fűthető, és a fémrúd huzallal rögzíthető vagy autonóm.

A második lehetőség egy vezeték nélküli termikus szonda, amely sokkal kényelmesebb használni, mert nincs szükség a vezeték felügyeletére és hosszának beállítására. A leg progresszívebb az érintés nélküli szonda, amely meghatározza a kemencében a hőmérsékletet, de minél nagyobb a távolság a háztartási készülékektől, annál nagyobb lesz a hiba aránya.

Egy másik lehetőség, amely az eladáskor megtalálható mechanikus hőmérő, amely felfüggeszthető, beágyazható és beépíthető. A tárcsán azonnal két mérési skála, fok és Fahrenheit lehet.

Különböző kiegészítő funkciók jelenlététől vagy hiányától függően a kemence hőmérőinek költsége jelentősen változhat, 150 rubeltől 2000-ig terjedő tartományban.

Hőérzékelő
mechanikai

A gyártók áttekintése

Annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül magas színvonalú berendezéseket vásárolhasson, és a sütőben belül megfelelő hőértékeket jelenítsen meg, az ilyen termékek piacára kell összpontosítania, és a jól ismert és jó hírű márkákat választania. Úgy néz ki a legnépszerűbb modellek értékelése.

 • Polder TNM 515 - Ez egy analóg eszköz, amely legjobban a sütemények sütésében nyilvánul meg. A hőmérséklet skála 40 és 200 fok között van.
 • generikus - gáz- és elektromos sütőkhöz használható hőmérő. Hőmérő rozsdamentes acélból és 300 fokos fűtésre képes. A sütőben egy speciális horognak köszönhető, amely a grillhez ragaszkodik.
 • Weber 6492 - a hőmérő egy olyan kijelzővel, amely kényelmes helyzetben telepíthető. Bármely edényhez használják, a hőmérsékletet gyorsan ellenőrizzük, az ételekkel együtt dolgozhat a szonda jelenléte miatt. Nem hagyhat egy hőmérőt a fedél belsejében.
 • Thermo Pro TP 06 nagyon hasonló az előző verzióhoz, de a távoli tervezésnek köszönhetően zárt tárolóedényekben is használható. Bármilyen termékkel és ételekkel használható.
 • Ivation IWAVT 738 - Egy nagyon modern hőmérő, alkalmas azok számára, akik stílusos és modern tárgyakat szeretnek. A terméknek két rádióegysége van. Az első két távvezérlővel van felszerelve, amelyek hossza körülbelül egy méter, a második pedig a hőmérséklet szabályozására szolgál. A második blokk kivihető egy másik szobába, és távolról nézd meg, mi történik a sütőben. Különböző programok jelenléte miatt kiválasztható a legmegfelelőbb feltételek egy adott étel elkészítéséhez.
 • Cason egy infravörös hőmérő, amely lehetővé teszi, hogy a sütő belsejében lévő hőmérsékletet megtudja. - 32 és +380 fok közötti tartományba esik. Működik a töltésről, amely 16 óra folyamatos használat.

Minél egyszerűbb a termék, annál olcsóbb a költsége, annál több a különböző funkciókkal rendelkező berendezések, annál drágább lesz az ára. A hőmérő kiválasztását a kényelem és a variabilitás elvén kell elvégezni, hogy az egyik eszköz lehetővé teszi a különféle ételek elkészítését.

Polder TNM 515
Thermo Pro TP 06
Ivation IWAVT 738

Hogyan válasszuk ki?

Egy jó hőmérő megvásárlásához a kemencében kellőképpen értékelnie kell a piacon elérhető opciókat, és meg kell határoznia a legmegfelelőbbet. Érdemes figyelmet fordítani bizonyos tényezőkre.

 • Költség. Az olcsó opció nem tart sokáig, jobb, ha egy kicsit több pénzt költeni és olyan terméket vásárolni, amely pontos adatokat jelenít meg, és az első hónapban nem szakad meg.
 • A termék mérete. Érdemes megvenni közepes vagy nagy hőmérőket, hogy a kijelző jól látható legyen, és a lehető legpontosabban beállíthatja a hőmérsékletet.
 • Hőmérséklet tartomány. A legjobb indikátorok 120 és 300 fok közötti értékek, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen ételeket korlátozás nélkül főzzön.
 • Egy híres márka termék vásárlása előnyösebb lenne, mint a kínai termelés hasonló változata.
 • Készíts egy vásárlási értéket háztartási gépek speciális üzleteiben és ellenőrizze az árut a helyszínen, ahelyett, hogy olcsó opciót keresne az interneten, és megrendelnie kell.
 • A belső hőmérő kényelmesebb a konyhábande fontos, hogy a könnyebb kezelés érdekében eltávolítható legyen.

Sok választási kritérium létezhet, és minden háziasszony saját igényei vannak a megvásárolt árukra, de figyelmet kell fordítani az áruk minőségére, anyagaira, összeszerelésére és használhatóságára.

Felhasználási feltételek

Annak érdekében, hogy a hőmérő megfelelően jelezze a sütő hőmérsékletét, telepíteni kell, ahol a főzési folyamat megtörténik. A készüléket hőálló ragasztóval, csavarokkal rögzítheti, vagy egy speciális horogra akaszthatja, amely szinte minden modellt tartalmaz. A legjobb, ha az utóbbi opciót használja, mivel a hőmérő bármikor eltávolítható, mosható vagy eltávolítható, mivel nincs szükség. Ebben az esetben a szokásos felfüggesztéses hőmérő modern, mindenféle lehetőség nélkül használható.

Ha fejlettebb technológiáról beszélünk, érdemes megemlíteni termikus szonda, amely a hőmérő mellett egy folyadékkristályos kijelzővel van acélvezetékkel. Az eszköz használata egyszerű, a hőmérsékletet a kívánt paraméterekhez kell beállítani, és a szondát az élelmiszerbe kell ragasztani. A szondával ellátott ételeket a sütőbe helyezik, és a hőmérő kívül marad, és bemutatja a belső környezet fűtésének folyamatát. Amint az étel elkészült, a készülék sípol.

A különböző ételek főzési hőmérséklete jelentősen eltérő, mivel fontos a kívánt értékek beállítása.. A kész csirke indikátorai szignifikánsan különböznek az azonos szivacspogácsaitól, és a növényi pörkölt a felmelegedési hőmérsékleten eltér a sült haltól. A hőmérő beépítése belső és külső lehet, elsősorban a modell és a gyártó ajánlásaitól függ. Külső fajtákat lehet csavarozni vagy a sütő fogantyújára lógni, és vannak olyanok, akik távolról dolgoznak, ami nagyon kényelmes, bár az adatok pontossága csökkenhet.

Gondozási funkciók

Gondoskodni kell minden háztartási készülékről és edényről, mivel a sütő hőmérője nem kivétel. A magas hőmérsékletek és az élelmiszerekkel való közvetlen érintkezés miatt a maradék élelmiszer- és szennyeződések lerakódhatnak, amelyek nem ragadnak meg időben. Minden gyártó meghatározza a hőmérő gondozására szolgáló módszereket annak érdekében, hogy maximalizálja a hatékonyságát és ne rontja azt.

A rozsdamentes acélból készült termékeket a mosogatógépben enyhe tisztítószerekkel lehet tisztítani. Ha a készülék kiváló minőségű, akkor ez nem károsítja a vízzel való érintkezést sem kézi üzemmódban, sem a gép tisztításakor. Az olcsó mintákat nedves ruhával törölje le, és jól meg kell szárítani a rozsda megelőzése érdekében.

Ha senki sem használja hosszú ideig a sütőt, jobb, ha eltávolítja a hőmérőt és helyezze szárazra és tiszta helyre.

Hogyan telepítsünk egy hőmérőt a sütőhöz, lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok