Konyhai kiegészítők

Mindent a fenékvágó lapokról

Mindent a fenékvágó lapokról

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. Előnyök és hátrányok
 3. Méretek és forma
 4. Fa fajok
 5. Hogyan válasszuk ki?
 6. Hogyan kell gondoskodni?

Egyszerre a hagyományos és az egyetlen (gyakorlatilag nincs lehetőség) a fa vágódeszkát semmi sem helyettesítette. Viszonylag nemrégiben a konyhákban műanyag és üvegtermékek voltak, amelyeket a hostessek gyorsan szeretettek. De nem minden. Valaki alapvetően megtagadja a műanyagot, valaki nem szeret „zajos” üveggel dolgozni. Azonban a vékony fa vágódeszkák gyorsan elveszítik munkakörülményeiket, mélyebb öblítést igényelnek, sőt esztétikai szempontból is sok kérdést vetnek fel. De van egy kivezető út.

Jellemzők

A közelmúltban megtanulták a népszerűségük csúcspontját: az Instagram megjelenésével az egész világ háziasszonyai újságírói tendenciák nélkül kezdtek megérteni, hogy mi a mai divat, mi igazán stílusos, kényelmes és kényelmes. A nyugati számlák tulajdonosainak számos konyhájában vastag, tömör vágódeszkák jelentek meg. A konyhai mintázat változott, és a háztartási cikkek iránti kereslet (és mások is hasonlóan) nőtt. A lenyűgöző termékekben figyelmet fordítottak az üzletekre, és a vállalkozói mesterek és a magánvállalatok válaszoltak a tényleges kérésre.

De nagyon hosszú időre jöttek végtáblákkal, amikor nem csak Instagram, és még nem volt áram. Az első végtábla volt a szokásos fűrészáru, amelyet egy meglehetősen durva kezelést kapott, de mégis elég kényelmes.

A kiváló minőségű elülső fedélzet akár néhány kilogrammot is mérhet, és ára sokkal magasabb, mint egy penny „vékony fa”. De végül ezek nem csak durva fűrészlapok: egy modern elülső fedél egy kézi, hanem kemény és gondos munka.

Speciális faanyagra, biztonságos, nem mérgező ragasztóra van szüksége, minden egyes rúd speciális csiszolása, illeszkedés. És feldolgozása speciális olajjal több rétegben. Még a legnehezebb mester sem fog naponta egy terméket készíteni: a munka 4-5 napot vesz igénybe, ha itt is szárítást végez. A kimenet azonban nem csak konyhai tartozék, hanem hű, tartós, tartós asszisztens a legfontosabb kulináris manipulációkban.

Előnyök és hátrányok

Az előnyök határozottan nagyobbak. És ha kétségeket okoznak, valószínűleg az elméleti ismeretek nem hasonlíthatók össze a gyakorlattal: elég csak egy napot tölteni a konyhában a végtáblával, ahogy nem akar visszatérni más aprító lehetőségekhez.

Itt a végtábla 8 vitathatatlan előnyének leírása.

 1. A lemez szerkezete olyan, hogy az eredeti megjelenése (nagyon esztétikus és szilárd) végtáblája a lehető leghosszabb ideig tart. Tartósságuk nem dicséret. Ez egy speciális ragasztó fa szálakat biztosít, amelyeknek köszönhetően párhuzamosak a kés mozgásával. A kést nem vágja le, hanem egyszerűen megnyitja, hogy egyszerűen elhelyezze. A vágás után a szálak többsége zárva van. Ez az oka annak, hogy a termék bemetszése nem lesz sokáig látható több évig.
 2. A fafajták a legtartósabbak, ősszel nem oszlanak meg. Egy vékony táblán egy aprítógéppel nagyon nagy a veszély, hogy a vékony chipek repülnek. Egy előlappal kizárták: a kulináris élmények biztonsága érvényben marad.
 3. Amikor a mester befejezi a tábla készítését, szükségszerűen lefedi azt ásványolajjal.. És a tulajdonos maga a művelet során meg kell tennie ugyanezt. Ezek nem csak zavaró esztétikai követelmények: az ásványolaj segít abban, hogy az endboard vízlepergető maradjon.
 4. A végtáblák mikrobaellenesek. Amint már említettük, a fa rostjait egymástól elválasztjuk, és nem vágjuk. És nagyon gyorsan bezáródtak, így a baktériumoknak nincs esélye belépni. De vékony fából készült táblákat gyakran hibáznak.
 5. A táblák funkcionalitása nem veszít sokáig. A hús, a hal, a darált hús, a tészta, a zöldség vágása - bármilyen manipuláció elvégezhető egy ilyen típusú vágódeszkán.
 6. A véglemez is használható ételek kiszolgálására - ez vonzó megjelenésének köszönhető. Még ha a spontán vendégek is meglepettek, szeleteljük a kolbászot (hús, sonka), zöldséget, gyógynövényeket és sajtot, és tálaljuk a tálcán. Itt egy kis serpenyőt is elhelyezhet. Biztos lehet benne, hogy a vendégek tetszeni fognak, modern és kreatív személyt fognak tartani - emellett a vacsorák ilyen szervezéséhez nem kell sok idő és felesleges pánik.
 7. Nehéz ellátás a fórumon. Ezzel együtt egy üveg ásványi olajat (vagy lenolajat) kell vásárolni, és használat után törölje le a táblát. Az előfát meg kell mosni és szárítani.
 8. Könnyű használat. A gyártó főleg modelleket gyárt a lábakon, amelyek csúszásmentes bevonattal vannak ellátva. A tábla nem csúszik, a tulajdonos sérüléstől mentes.

Csak a hátrányok felsorolása szerepel - kettő.

 1. ár - jelentősen magasabb, mint a vékony lemezeké. De sokkal hosszabb ideig szolgál majd a végső választásnak, és az egészségügyi állapot szempontjából többször is megbízhatóbb.
 2. Súly - a tábla nehéz, nem kétséges, de aligha ilyen hátrány. Ez ritkábban fog esni, nem fog csúszni a kezéből.

Méretek és forma

A vágódeszka alakja különböző lehet: négyzet, kerek, ovális, ellipszoid. Melyiket választja a tulajdonos kényelmének kérdése. Egyesek számára a négyzet opció sokkal praktikusabb, valaki csak egy kört fogad el - itt nem lehet objektív tanács.

Ami a méretet illeti, itt meg tudja becsülni a hosszúságot, a szélességet és a magasságot. A hossza 10-70 cm, szélessége 10 és 45 cm között, magassága 3 és 8 cm között, a lapokat 30x40 cm-rel, 3 cm vastagsággal vásárolják meg.

Fontos az is, hogy milyen típusú markolat van. A fogások vágása az alábbi oldalakon megy, talán van egy lyuk a szélétől, az egyik a sarokban, vagy akár egy tábla, vágás és lyuk nélkül.

Fa fajok

A végtermékek gyártásához felhasznált fa legalább 10 tétel listája. Minden anyagtípusnak van előnye és hátránya, fontos termelési különbségek.

Tekintsük a főbb lehetőségeket.

 • A fenyőből. Olcsó építési anyagok, röviden. Puha fa, olcsó és megfizethető anyag, könnyen feldolgozható. De kifejezetten a fórumon nem a legjobb.
 • A nyír. Közepes keménységű fajta, jó a feldolgozásban, de a nyír tartozék gyorsan fekete lesz, és attól is fél a nedvességtől.
 • Bükkfa Tartós és tömör fa, de a fát erős higroszkóposság jellemzi, abszorbeálja a nedvességet, mert ezek a termékek mindig lakkoznak.
 • Tölgyből. Jó anyag, nagy sűrűséggel. És bár szinte ideális választás egy vágódeszkához, csak egy dolog keverhető össze - a költség. A tölgyet nem könnyű feldolgozni, mert ezek a költségek.
Fenyőfa
nyírfa
bükkfa
tölgy

De ők is készítenek vörösfenyőből, hegyi kőrisből, madár-cseresznyéből készült termékeket, de határozottan alacsonyabbak, mint a tölgy. De majdnem minden benyújtott tábla még mindig előnyös a vékony aprító fa. Ez a szálak eltérő elrendezésének köszönhető: a végmodellnél merőlegesen vannak elrendezve a vágáshoz, és nem párhuzamosan.

Figyelmeztetés: ha ezt az opciót választja, a kések hosszabb ideig maradnak élesek, az élesítés ritka esemény lesz. Az átlagember számára ez a körülmény talán nem olyan fontos, de a szakemberek számára ez jelentősen leegyszerűsíti a munkát.

Hogyan válasszuk ki?

A konyhai kiegészítők kiválasztásakor vegye figyelembe a szövési lehetőségeket.A tábla darabokból áll, mert a mesterek másképp készíthetnek.

Fontolja meg azokat a típusokat, amelyek gyakoribbak.

 • Sakkszövés. A varázsló két színben bontja a lépcsőzetes sorrendet. Ha akarod, akkor ilyen sakkban játszhatsz, bár sokkal kényelmesebb a vágáshoz.
 • Kosár szövés. A fa rudak összefonódnak, bár ez csak megjelenés, a minta hasonló a fonott kosárhoz.
 • Bonyolult dísz. A parancsnok egy egyedi kérésre összetett díszítést készíthet a felszínen, akár az egész képet is kivághatja. Az ilyen kártyák ára azonban növekszik, a szerzők mindig drágábbak lesznek (különösen, ha 3D-s effektre vagy másra van szükség).

És a tartály tulajdonosa is lehet. Ez egy nagyon vastag tábla lesz, amelyen belül egy tartály elrejt, ahol a vágott anyag belép. Általában a tartály rozsdamentes acélból készül. Ezeket a modelleket máskülönben gasztronormáknak nevezett hüvelylapoknak nevezik. Természetesen ez kényelmes, de valaki még inkább hozzászokott a klasszikus, kiváló minőségű anyagból készült táblához. Ezért nincs objektív összehasonlítás.

Hogyan kell gondoskodni?

Bármilyen konyhai eszköz tovább tart, ha gondoskodik a megfelelő gondozásról.

Az elvek nem a legösszetettebbek.

 • Ne hagyja a terméket nedvesen. A mosás előtt ne áztassa elő.
 • Alkalmazás után mossa le a lemezt meleg vízben standard mosószerekkel. Szappan, ecet és szóda is használható mosásra, ha jobban ismerik, mint a háztartási vegyszerek. Mosás után törölje le a nedvességet egy törülközővel, szárítsa meg a táblát.
 • A mosogatógépben nem lehet ilyen tárgyat mosni (ez mindig az utasításokban szerepel).
 • Az állvány szerepében használhatunk egy végtáblát, valamint az ételeket, de csak nem melegeket. A tipikus hiba az, hogy a táblát állványként használja a serpenyő számára, így gyorsan letilthatja azt.
 • A mikrohullámú sütőben és a sütőben nem helyezhető el.

Ne tartsa a táblát a tűzhely, az akkumulátor, a hőforrás közelében. Deformálja, negatívan befolyásolja a fa szálak minőségét. És ne mossa le forró vízzel!

A legfontosabb az, hogy megfelelően kezeljük a táblát ásványolajjal. A meleg szezonban elegendő, ha évente egyszer vagy két alkalommal végezzük el. Amikor a radiátorok a házban dolgoznak, az eljárást meg kell növelni. Vigyen fel egy evőkanál ásványolajat a tökéletesen mosott és szárított táblára: már nincs szüksége rá, a feladat az anyag áztatása, és nem az olajban való megváltás.

Dörzsölje meg az olajat egy körben egy vattapálcával. Fontos, hogy az egész felületet olajjal fedjük le: ha hiányzik egy hely, a kezelés rossz minőségű lesz.

Kezelje a „fordulatlanul” elemet, ha észreveheti, hogy a folyadék nem éri el a lap felületét, de abszorbeálódik benne, ha a termék észrevehetően ragyog, ha tapinthatóvá válik, hogy a kések vágása láthatóvá vált.

Feldolgozásra alkalmas:

 • ásványolaj (az asztalos- és kozmetikai üzletekben vásárolható);
 • vazelin (gyógyszertárakban);
 • lámpaolaj (templompadokban).

Minden egyéb impregnálás nem feltétlenül szükséges, a lakknak vagy másnak nincs szüksége. Ezenkívül károsíthatja a terméket, és nem lesz alkalmas az élelmiszer-feldolgozásra.

Megfelelő gondoskodás garantálja a hosszú szolgálati időt. És örömmel fogadja Önt a tartósság, a könnyű használat és a kifogástalan esztétikai megjelenés. Az akvizíció határozottan megéri a pénzt.

A vágódeszka gyártásánál lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok