Konyhai kiegészítők

Turk: eszköz, választás és használati szabályok

Turk: eszköz, választás és használati szabályok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Mi az?
 2. Összehasonlítás kávéfőzővel
 3. típusok
 4. Gyártási anyagok
 5. A falak alakja és vastagsága
 6. Népszerű márkák
 7. Hogyan válasszuk ki?
 8. Kiválasztás a lemez típusától függően
 9. A működés finomságai
 10. gondoskodás
 11. Az érdekes törökök áttekintése

A legtöbb ember számára a kávé az állandó reggeli ital, amely lehetővé teszi, hogy visszalépjen az alvásból és felviduljon. Az egyik a forró víz és az instant kávépor, egy bizonyos mennyiségű cukorral hígítva. De az igazi ízlés szerelmeseinek meg kell keveredniük a tűzhelyen, hogy a tökéletes reggeli italhoz jussanak. Végül is a minőségi kávé nemcsak a bab pörkölésének típusától és mértékétől függ, hanem azt a készüléket is, amelyben főzzük.

Ebben az esetben a törökről beszélünk. És ez nem meglepő, mert egy különleges tartályban főzött kávé nektár egyedülálló aromájú és gazdag ízű.

Mi az?

A Cezve egy különleges étel, amelyet kávé készítésére nyílt tűzön készítenek. A készülék kialakítása miniatűr vödör, vastag bázisú és vékony nyakú. Lehetővé teszi, hogy a ropogtatott szemes babokat finom, vidám itallá alakítsa.

A szokásos forró vízzel végzett gabonafélék sörfőzésére tett kísérleteket nem sikerül sikerrel koronázni, ezért nem lehet megteremteni az ital elkészítéséhez szükséges hőmérsékletet. Török képes ellenállni a forró víznek.

Ennek a kávéitalnak az igazi ínyencei úgy gondolják, hogy a kávé öntözésének folyamata egy különleges rituálé, amely összekapcsolódik az emberi kéz és az intim tekintettel. Nem bíznak az élénkítő italok készítésére szolgáló automata eszközökön.

török
lábasok

Úgy tartják, hogy az első török ​​török ​​valódi aranyból készült.

Az elmúlt évszázadokban azt hitték, hogy egy nemes kávéitalot kell készíteni a megfelelő minőségű edényekben. Ezért az olcsó fémekből készült cezveseket még konyhai eszközöknek sem tekintették.

Különös figyelmet kell fordítani a törökök eszközére. A feltüntetett ételek semmilyen okból nem szokatlanak. A kávés ital szűk szája miatt nem lehet kifogyni a tűzhelyen a forráskor. És a design belsejében krémszínű hab keletkezik a kávéital tetején, amelyet a legtöbb kávéfogyasztó igazi kezelésnek tart. A törökök kialakításának alsó része széles formájú és lapos fenekű.

Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a tartály belsejében lévő folyadék egyenletesen felmelegszik, és egy személy számára sokkal kényelmesebb a hőmérséklet-szabályozás nyomon követése.

Ma már több részből álló törökökkel is találkozhat. Ennek megfelelően van egy hegesztés, amelyet a gyártó bármilyen módon próbál elrejteni. Ha kiderült, hogy több részből hajtogatott cezve van, gondosan meg kell ismerkedni a csatlakozóvezetékkel. A szivárgás fő oka a gyenge csatlakozás.

Összehasonlítás kávéfőzővel

A kávécserélők rajongói nem értik a kávéfőzőben és a törökben főzött kávéital közötti különbséget. De a helyesen elkészített kávé bizalmas érzései azt állítják, hogy a török ​​az egyetlen lehetőség, hogy megteremtse a megfelelő italt.

Az első alkalommal a török ​​kávé elkészítése rendkívül ritka. A legtöbb esetben az első 3 vagy akár 4 adagot a csővezetékbe kell küldeni. Egy kávéfőzővel mindent egyszerűbbnek látsz, minden automatikusan történik.Elég, ha a kávébabot feltöltjük, porítjuk, és öntsük a szükséges mennyiségű vizet.

Az árpolitikát figyelembe véve, magabiztosan mondhatjuk A törökök legegyszerűbb modellje az áron sokkal olcsóbb, mint a szokásos kávéfőző. Ezenkívül a cezve kávét is sokkal gyorsabban készítik, mint egy automata egységben.

A török ​​használatát követően elegendő a folyóvíz alatt öblíteni, mint a kivonat, és tisztítsa meg a kávéfőző szűrőit és rácsait.

Ma van egy univerzális eszköz, egy török ​​és egy kávéfőző közötti kereszt, nevezetesen egy elektromos jazz. Úgy tűnik, hogy elektromos vízforralóhoz hasonlít, amelynek fűtőlapja csatlakozik a hálózathoz. Turk maga is egy speciális horony tetejére van telepítve, amely áramot szolgáltat. A készülék fogantyúja levehető, így az egység könnyen összecsukható a poggyászba. A technikai jellemzők mellett a valódi kávéitalok hívei azt állítják, hogy valódi ízesített kávét készítenek villamos turkban.

Egy másik különbség az edények és a kávéfőző között a kávéital készítésének folyamatában van. A forró víz első percétől kezdve a törökben előkészített kávé csodálatos szagot bocsát ki, és a kávéfőző kiszórja az aromákat.

Ezen kívül a török ​​lehetővé teszi, hogy kávét készítsen több recept alapján, amelyek mindegyike kitűnően kiemeli az italt, a finomságot és az eredetiséget.

Sajnos nem lehet valami különlegeset készíteni kávéfőzővel. Másrészt a kávéfőző különböző típusú kávét készíthet, például cappuccinót vagy eszpresszót. A török ​​nem engedheti meg magának ezt, de a mester szakképzett kézében kiderül, hogy egy speciális recept alapján hozza létre a megfelelő kávéitalot, majd tejszínnel vagy fahéjjal ízesíti.

típusok

A mai napig a legelterjedtebb eszköz a saját kezű kávé készítésére egy jazz. És csak a kifinomult kávé szerelmesei tudják megismertetni a konyhabútor különféle típusait, így a reggelit izgalmas aromákkal tölthetik ki.

Srdzhep

Különböző örmény törökök, kúp alakú, ívelt orrú és hosszú fogantyúval. A gyártási folyamat srdzhepa különböző árnyalatok halmaza. Először is, az űrlapot ellenkező irányba préselik.

Egyszerű szavakkal, nem kúposodik felfelé, hanem a nyakról az aljáig terjed.

A kezdeti vakpróbát nehéz súlynyomással nyomjuk, majd fejjel lefelé fordítjuk. A keskeny oldalról az alját levágják és széles részre szerelik. Ezután az eszközt formázzuk, és a fúrást a tetejére, mégpedig kizárólag kézzel. Az utolsó lépés az izzítás. Örményország hagyományai szerint a főzőedények, beleértve a törököket is, nemzeti mintákkal díszítettek.

ibrik

Az ilyen szokatlan név gyökerei a perzsa nyelvjárástól származnak. A szó szerinti fordítás úgy hangzik, mint a "víz öntése". A történelmi dokumentumok azt mutatják, hogy az ibrick volt az első kávéfőző eszköz, amelynek nincs analógja. Hosszú ideig használják. Megjelenésében az ibrik hasonlít egy 100 ml-es kapacitású kancsóhoz.

Bár a régészeknek sikerült megtalálniuk a 100 liter kapacitással rendelkező helyhez kötött ibrikeket. A készülék kialakítása vékony, hosszú orr, amelyen keresztül nagyon kényelmes a forró víz öntése. A lekerekített aljzatnak és a sima aljzatnak köszönhetően további stabilitást biztosít.

Dalla

Az ősi időkben a kávét a nomádok és a beduinok italának tekintették, és az arábiai területen megjelenő kép drámai módon megváltozott. A nemes házakban elkezdték fogyasztani a kávét, aminek következtében az ital állapota megnövekedett, és csak kivételes ételekből készült.

Tehát dalla kezdett megjelenni a régi konyhákban. A kávét tartalmazó ételek szokatlanul magas formájúak és rövid orruk voltak.

A design tervezésének előfeltétele a nemes házaknak megfelelő szám volt. A dallas első példányai fémből készültek, bár egyszerre agyagból készültek.

Gyártási anyagok

A török ​​modern modelljei a kávéitalok készítésére különböző térfogatúak, eltérőek a formában, a fogantyú formájában, és különböző anyagokból készülnek.

réz

A réz viszonylag olcsó anyag, amely megfelel a készételek árpolitikájának. A réz megkülönböztető jellemzői az erő és a tartósság. Ez az anyag csak pozitív oldalról bizonyult, ezért ipari célokra használják. A réz magas hővezető képességgel rendelkezik, így a kávé főzésének folyamatában bármilyen hőforrást használhat.

És annak érdekében, hogy megvédjék az emberi testet a réz, a belső negatív hatásaitól A törökök felszínét egy további ezüst, ón vagy rozsdamentes acél réteg borítja.

A hagyományos kávéital készítésének szabályai szerint a török ​​a homokba kerül, amelyet a tűz közelében előmelegítenek.

A modern kávécsomagok közé tartoznak a kis rézdobozok és rézanyagból készült lapátok. Ezek a készletek ideálisak a városi lakások számára.

agyag

Hosszú ideig az agyag közös és könnyen hozzáférhető anyag volt, amelyből nemcsak a törököket készítették, hanem más konyhai eszközöket is. A technológiai fejlődésnek köszönhetően más anyagok jelentek meg, amelyek könnyebben használhatók, mint agyag. Ennek megfelelően az agyagtermékek költsége többször nőtt. Az agyag pulyka jellegzetes jellemzője a kávéital hosszú hűtési folyamata, amelynek során a kávé oxigénnel telített.

Az agyag porózus szerkezete elnyeli a szagokat, ami később különleges aromájú konyhát tölt be.

Ezenkívül az agyag szerkezetek könnyen moshatók. Nem kell mosószert használni, csak öblítsük le a edényeket hideg vízzel.

kerámia

A kerámia, mint az agyag, ideális esetben megtartja az ital hőmérsékletét, ezért folyamatosan szükséges a főzési folyamat figyelemmel kísérése. Amint megjelennek a forráspontok, az edényt azonnal el kell távolítani a hőből. A kerámiák egyetlen hátránya tehát a törékenység az ilyen törököket védeni kell az esésektől és a véletlen sztrájktól.

üveg

A modern anyag viszonylag nemrégiben megkapta a gyártók igényét, de még nem szerzett érdeklődést a fogyasztók iránt. Az üveg szerkezetében a legtöbb esetben nincs keskeny nyak. A falak tehát vékonyak a törökök tartalma gyorsan felmelegszik. Ha pár másodpercig szünetet tart, forró folyadék kerül a kályhába. Az üvegtervezés leggyakrabban a kávéitalok szakemberei, Szerető kísérletezni új kávéfajtákkal.

Az ital hűtésének folyamata elég gyors, ezért azonnal csészékbe kell önteni.

Az üveg törökök megkülönböztető jellemzője a kötet, ami elég ahhoz, hogy egyszerre több embert kezeljünk. Az üveg törökök analógja kristály és kvarc jazz. Ezeknek a termékeknek a vastagsága lehetővé teszi az ital kívánt hőmérsékletének fenntartását egy kicsit hosszabb ideig, mint a hagyományos üveg. A kristály, a kvarc és az üveg törökök megjelenésében nincs különbség.

fém

Univerzális anyag, amelyből nemcsak kávécserék jönnek létre, hanem más típusú ételeket is. Általánosan használt alumínium vagy rozsdamentes acél. Az ősi időkben az értékes fémek, mint az ezüst és az arany, használtak analógjaiként. A történelmi megjegyzések szerint ezüst és arany ételek csak nemes házakban voltak jelen.

A rozsdamentes acél törökök megkülönböztető tulajdonsága a maximális hővezető képesség.

A fémszerkezetek nagyon gyorsan felmelegednek, és hosszú ideig képesek tartani a tartály hőmérsékletét. A cezve acélmodellje széles körben igényelte a kezdő kávét.

Különös figyelmet igényel a törökök sárgaréz építése. Ebből az anyagból kiderül, hogy nemcsak az ételeket ömlik meg, hanem egyéni dekorációt is készít a felszínen. A lényeg az, hogy a sárgaréz nagyon hosszú ideig lehűl, így A kávé szerető hosszú ideig élvezheti az élénkítő elixír ízét és ízét.

alumínium

Az alumínium anyagból készült edények nagyon kényelmesek a túrázáshoz, ugyanez vonatkozik a zománcozott szerkezetekre is. Az alumínium jellemzője alacsony súly és alacsony költség. Ennek megfelelően, egy véletlenszerűen elfelejtett jazz egy hamutartóban egy pikniken nem fog felborulni. Az alumínium turksok egyetlen hátránya az strukturális instabilitás.

Nagyon könnyű kopogni és még emlékezni. Gyakran problémát okoz a karcolások.

Az alumínium törökök távolról sem ideálisak, gyakran a termékek alakja hasonlít egy merítőkanálra vagy egyfajta kávéfőzőre. A klasszikus megjelenés rendkívül ritka. A kifinomult kávé szerelmeseit a szerkezet kialakítása visszaszorítja, ami semmiképpen sem válhat a konyhaház díszévé.

A falak alakja és vastagsága

A törökök klasszikus formája egyszerűen köteles a hagyományos megjelenés, vagyis egy keskeny nyak és egy széles alsó rész, a felső és az alsó szélessége kétszerese. A török ​​keskeny nyakának köszönhetően minimalizálható a termék nyitott területe, így a tetején lévő ital több kopogtatott habgal van borítva. Ebben a kupakban megmarad az ital szokatlan aromája, és az illóolajok elpárolgása is blokkolódik.

Ezen túlmenően a szűkített nyak az alsó részhez viszonyítva a termék oldalfalainak erős dőlését jelzi. Ez a tényező fontos szerepet játszik az ital főzésének folyamatában. A tervezési jellemzők miatt a kávé nem emelkedik fel, de fordítva, lefelé folyik, az aljára koncentrálva.

A fal vastagságával kapcsolatban több vélemény is van. Néhányan azt állítják, hogy az 1,5 mm-es ideális jellemzője a tervezésnek.

Elvileg ez egy megalapozott vélemény a dzhev ellen sűrített bázissal.

A lényeg az, hogy a szerkezet vastag alján nincsenek vékony falak. Ez a tény a termék két részének kapcsolódását jelzi, ami a megbízhatóság csökkenésének oka lehet. Ez különösen a gyakori hőmérsékletváltozásoknál jelentkezik. A tapadási kötés maga nem mindig kiváló minőségű fémből készül. Gyakran használják gyanús eredetű ötvözeteket.

Ha a törökök tervezése teljesen vastag, akkor a készülék gyorsan lemond a felhalmozott hőtől, csak a főzési folyamat során sokkal nehezebb lesz szabályozni a forráspontot.

Különösen nehéz lesz nyomon követni a homokba fektetett vastagfalú törökországi kávéitalot.

Különös figyelmet kell fordítani a cezve méretére. Ezt hitték a klasszikus design térfogata nem lehet több, mint 100 ml. Általában körülbelül 50 vagy 75 ml kávét készítenek. Tapasztalt kávéfőzők azt állítják sok ember kezelésére egyszerre 50 ml kávét kell készítenie. Először is kiderül, hogy meglepődnek a vendégek minőségével, másodszor pedig a mennyiséggel. A fő dolog, ami meg fogja lepni az ital jelenlegi tulajdonságait.

A modern modellekben a fényes kialakítás mellett további árnyalatok vannak. Például a török ​​sok tervét egy fedél egészíti ki. A fogantyúk nem mindig megfelelő formájúak, leggyakrabban dekoratív szerepet töltenek be az edényekben.

Népszerű márkák

Napjainkig a kávé elkészítéséhez számos étel készül. Beszélünk a manuális és gyári gyártásról. Nagyobb számú törököt hoznak létre a világpiacon. Örményország, Dél-Oszétia, Törökország és Azerbajdzsán területén. Néhány másolat azonban életre szóló garanciával rendelkezik.

Különös figyelmet fordítanak a jazz cégek gyártására. szójaahol a szerszámgépek helyett az emberi kéz készségeit használták. A márka termékei a világ minden tájáról igényelhetők. Minden egyes másolatot egyetlen rézlemezből készítenek. A külső oldalt érdekes mintákkal dombornyomással készítik. A belső rész ezüstréteggel van borítva. Erős felépítésüknek köszönhetően a szója törökök örököltek.

Ha figyelembe vesszük a törökök gyártását termelési skálán, a vállalat vezető pozícióba kerül Ceraflame kerámia termékeivel. A termékek sok pozitív tulajdonsággal rendelkeznek. Például ezek a törökök nem mérgezőek, bátran tolerálják a hirtelen hőmérsékletváltozásokat, külső rétegük megakadályozza a karcolásokat, és ami a legfontosabb, nyílt tűzön használható. A dzhezv teljes skálája a megfelelő klasszikus formában van, a különbség közöttük - csak térfogatban és színben.

Az Orosz Föderáció területén a vezetés szintjét két vállalkozás megosztotta egymással: LLC "Stanitsa" és a "Gus-Crystal Glass Factory". A „Stanitsa” ugyanakkor rézből származó törököket hoz létre, ahol minden egyes kész példánynak megvastagodott alja van, kényelmes fogantyúja és szokatlan kialakítása van. És a "Gus-Khrusalny üveggyár" cezveseket gyárt szikla kristályból. Ennek az anyagnak köszönhetően a törökök átláthatók, ami különösen szépnek tűnik.

Ezen túlmenően a kávé melegítéséhez használt kristálytartályok nem repednek vagy törtek ki, hanem a véletlen cseppektől elszakadhatnak.

A világhírű márkák gyártásán túl, vannak olyan cégek is, amelyek a pozitív oldalon bizonyították magukat.

 • Vitesse. Jól ismert márka az ételek és a háztartási gépek gyártásához. Kezdetben csak a rozsdamentes acélból készült ételeket gyártották, és 2007 végén a termékcsalád számos különféle konyhai eszközzel egészült ki, beleértve a törököket is.
 • Fissman. Ez a márka a világpiacon több mint 10 éve ismert. A vállalat kizárólag ételek és kis konyhai eszközök gyártásával foglalkozik. Az egész vonal tartós és megbízható. Az edények gyártásához használt anyagok magas szintű biztonsággal rendelkeznek, ami fontos szerepet játszik a kiváló minőségű cezve kialakításában.
 • Standard művészeti termékek. Egy indiai vállalat, amely szokatlan kivitelű áruk gyártásával foglalkozik. Minden évben növekszik a márkaszerkezet, az új káderek részt vesznek a munkában, modern megoldásokat vezetnek be. A tervezők magasan képzett szakemberekkel foglalkoznak. A csapat jól összehangolt munkájának köszönhetően sikerül új magasságokat megnyerni és jobb termékeket létrehozni, beleértve a törököket is.
 • Tima. Az orosz gyártó kiváló minőségű konyhai eszközök gyártásával foglalkozik. Ugyanakkor a gyártási folyamat egy percig nem áll meg. Minden évben csak a termelés volumene nő. A törökök elsődleges modelljei újrahasznosításon mentek keresztül, és ma egy modern ember nem csak élvezheti a megfelelően elkészített kávé ízét, hanem esztétikus kialakításával díszíti a konyhát.

Hogyan válasszuk ki?

Turk, vagy jazz, a leggyakoribb eszköz a kávé készítésére. Minden személy saját választása és személyes igényei szerint választja ki ezt az egységet. De azok számára, akik még soha nem próbáltak igazi kávét, és szeretnék megismerni ezt az illatos italt, Meg kell hallgatnia a kávéfőzők ajánlásait a főzőeszközök kiválasztása tekintetében, amely meghatározza az ital minőségét.

 • A kezdőknek leginkább megfelelő kávéfogyasztók számára Klasszikus Turk, fémből készült, alkalmas gáz- és elektromos kályhákhoz. Értéke egészében nem befolyásolja a családi költségvetést, de kiderül, hogy kipróbálhatja ezt a finom kávét. A fém törökök segítségével kávét készíthet az ősi receptek szerint, nevezetesen a forró homokon.
 • Ha a kávé-helyettesítő szerelmesei a púdermasszából a vidámságot szeretnék megváltoztatni a pörkölt szemcsékre, akkor érdemes figyelni modern elektromos modellek. Úgy tűnik, hogy az ilyen eszközök kényelmesek a nagycsaládok számára, amikor szükség van a reggeli elkészítésére a gyermekek számára, a felnőttek felkészülhetnek a munkára, és nincs lehetőség a kávé elkészítésére.
 • Azoknak a személyeknek, akiknek a hivatása gyakori üzleti utakkal jár, figyelni kell elektromos turks fémből készült. Kivehető fogantyúval kell rendelkezniük, így sokkal könnyebben szállítható a poggyászban. Az elektromos törökök fémháza gyakorlatilag nem sérült a szállítás során.
 • Ha a reggeli díjaknak több ideje van, akkor a legjobb, ha kávét készítenek a törökben, agyagból vagy kerámiából készült. Ezek az anyagok képesek hőt kapni és fokozatosan átvisszük az italra. És a kész kávé ízét nem lehet szavakkal leírni.
 • A törökök méretének kiválasztásakor a legjobb, ha előnyben részesítjük kis tartályok. Ezeken belül meg lehet őrizni egy kávéital illatát. Természetesen ez a lehetőség nem mindig alkalmas nagycsaládok számára, de két felnőtt számára tökéletesen illeszkedik.
 • A törökökből származó fogantyú anyagának hőálló tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Ebből kifolyólag a műanyag opciókat a legjobban nem lehet figyelembe venni.

Kiválasztás a lemez típusától függően

A kávéfogyasztók között többféle vita, amelyről Török a legjobb, soha nem ér véget. Ezeknek a vitáknak az oka nemcsak a kávéital elkészítésének sajátossága, hanem a főzőkályhák jellemzője is. Végül is, minden háziasszony tudja, hogy az elektromos tűzhelyhez készült edények nem mindig képesek ellenállni a gázégő működésének. Például egy szabványos gázkapcsolattal ellátott tűzhelyhez, amely több égő opcióval rendelkezik, nyílt lánggal, a rézből, acélból, sárgarézből és még bronzból készült edények fémmodelljeit kell választania.

Az egyetlen hátránya - egy szokatlan tervező fedezi a tüzet, amikor nyitott tüzet használ.

A törökök megjelenésének elkerülése érdekében szükség van egy osztó használatára, amely a lángok és az edények közötti elválasztó. Ha a gáztűzhelyek elválasztóját állandóan használják, akkor a törökök, kerámiából, üvegből, porcelánból vagy agyagból használhatók.

Üvegkerámia lemezek tartójai alkalmas kvarc jazz. Régóta bebizonyosodott, hogy a kvarc nem fél a nyílt tűzzel való érintkezéstől. A modern üveg-kerámia lemezek speciális bevonattal vannak ellátva, amelyen bármilyen anyagból ételeket lehet helyezni. A lényeg az, hogy egy sima alsó rész legyen.. Emiatt az üveg-kerámia lemezek tulajdonosai többféle törököt szerezhetnek be, amelyek mindegyike lehetővé teszi, hogy speciális kávész recepteket készítsen. De a kávéfogyasztásnak a legnagyobb égő szélén kell lennie, hogy a törökök fogantyúja túlnyúljon a tűzhelyen.

Az indukciós lemezek számára a legmegfelelőbb megoldás a törökök, acélból készült vagy ferromágneses aljjal.

Póker kiválasztása egy speciális áruházban, különös figyelmet kell fordítania az eszköz kompatibilitása az indukciós lemezekkel. Alternatív megoldásként javasolt egy speciális adapter megvásárlása.

Elektromos tűzhelyek használatához a törökök fémből készültek. A készülék anyaga lehetővé teszi a háziasszony számára, hogy a cezvea-t fűtött felületre helyezze anélkül, hogy aggódnia kellene az edények károsodására. És mégis, a modern technikai fejlődés ellenére a legfinomabb és aromásabb kávé készül a homokon.A tészta recepthez vékony falú, sárgarézből vagy bronzból készült törököket használnak. Más anyagválasztási lehetőségeket nem szabad figyelembe venni.

bronz
sárgaréz

A működés finomságai

Sajnos nem minden modern ember ismeri a törökök kizsákmányolásának minden finomságát és árnyalatait. És úgy, hogy a jövőben nem lesz probléma, meg kell ismerkednie a dzhezva munkába való belépésének szabályaival és annak használatának finomságával.

 • A megszerzett töröket először folyó vízzel kell mosni.
 • Ezután tiszta folyadékot öntsünk a mosott cezve-be, adjunk hozzá egy szelet citromot, és tegyük a tűzbe, hogy forraljuk a tartályt. Ez a szabály a törökök minden típusára vonatkozik, kivéve az alumíniumot.
 • Az első két lépés után elkezdheti a kávéfőzését, de az első adagot nem szabad fogyasztani. Ki kell önteni.

A bemutatott utasítások hozzájárulnak a káros elemek belső felületének maximális tisztításához.

A helyes cselekvési sorrendnek köszönhetően a cezve belső része illóolajokkal van borítva, amelyek védelmet nyújtanak a kibocsátott káros anyagok ellen.

És az összes manipuláció után kóstolja meg az ízletes és szokatlan italt.

A modern szeretője fontos emlékezni erre A töröket semmilyen körülmények között nem lehet tisztítószerekkel tisztítani, és még mosogatógépben sem alkalmas kávé készítésére.

gondoskodás

A reggeli italokat tartalmazó ételadagolóknak meg kell ismernie a termék gondozásának jellemzőit. A legtöbb fajta mosására a törökök nem használhatnak agresszív mosószereket. Például egy agyag Turk nagyon gyorsan felszívja a tisztítószerek kémiai szagát, és kellemetlen szagokat ad a gőzölgő italnak. A csonkot minden kávé elkészítése után meg kell mosni. Ehhez csak kis nyomású vizet használjon a csapból.

A réz Turk a legtartósabb, de idővel elveszítheti természetes fényét. Belső és külső felületén sötét érintés van. Ilyen esetekben használhatja az anyagokat a rézért. De ha ez nem elég, használhat más tisztítási lehetőségeket is, amelyek a konyhai polcokon találhatók. Például a törökök sötétített falai citrommal tisztíthatók, citromlevet okozva a kávéfőzők felületén, várjunk néhány percet, majd öblítsük le.

Az üvegtálak nem válogatásosak. Gél vagy mosogatószerrel mosható ételekhez.

A legfontosabb, hogy a szivacs puha oldalát használjuk, különben az üvegen karcolások jelennek meg, amelyek károsíthatják az edény megjelenését. Nem kívánatos a szokásos szappanból készült termékek használata. Ellenkező esetben, a szárítás után a törökök sáros virágzik.

Egy másik probléma lehet a kellemetlen szag agyag jazzban. Megszabadulni ez segít a hétköznapi szóda. Kis mennyiségű vízben oldjuk, a főzőedénybe öntjük, egy éjszakán át hagyjuk. Reggel az edényeket először forró vízzel, majd hidegre öblítjük. Ezen manipulációk után biztonságosan elkezdhetjük új kávéitalok készítését.

Az érdekes törökök áttekintése

A legjobb törökök rangsorának összeállításakor figyelembe vették a természetes kávé szerelmeseinek véleményét. Mindenki beszélt egy vagy másik modell mellett, aminek köszönhetően a különböző anyagokból készült legmagasabb minőségű másolatokat lehetett választani.

"Village" Copper "

A törökök ezt a modelljét a fogyasztók nagyra értékelték. A klasszikus stílusban készült ételek tervezése. Az edény térfogata 500 ml. A tetején lévő rézalap egy speciális védőréteggel van borítva, a belső felületet élelmiszer-minőségű ón, amely ellenáll az oxidációnak. A szűkített nyak lehetővé teszi, hogy elkészítsen egy tartós kávéitalot, miközben megőrizte gazdag illatát és ízét.

A leírt törökök sajátos jellemzője kényelmes, természetes fából készült fogantyú. Hála neki, az ital elkészítésének folyamata puszta élvezetgé válik, és ami a legfontosabb - az égés veszélye megszűnik.

Ezenkívül a cezvea-dizájn egy speciális gyűrűvel rendelkezik, amely lehetővé teszi az edények lógását a horogra, és nem csak a polcon.

Különös figyelmet kell fordítani a főzőberendezés kialakítására, amely ideálisan kombinálható bármilyen konyhával. A törökök sok tulajdonosai hangsúlyozzák a design erősségét. Az anyag nem lehet deformálható, a külső oldal nem karcos, és a mosása nem nehéz.

"Vitesse Turguoise"

A rozsdamentes acélból készült törökök egy példánya képviseli különösen a kávé szerelmeseit. A matt és a tükörburkolat harmonikus kombinációjának köszönhetően megjelenése különleges vonzalommal rendelkezik. A szerkezet falai és az alsó hő elég gyorsan felgyorsulnak, rövid idő alatt kiderül, hogy egy különleges illatú élénkítő italt készít.

A törökök fogantyúja fel van szerelve egy kiegészítő betéttel, amely megakadályozza a kézből való csúszást. Ezenkívül nem melegszik fel, nem éget, nem fog sikerülni.

A leírt török ​​kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Nem deformálódik, könnyen mosható, nem fedi le a virágzó és sötét foltokat. A jazz megítélése az ár / minőség kritériuma szerint Vitesse "Turguoise" a legfrissebb példány.

"Ceraflame Ibriks New"

A kerámia törökök közül ez az ételkülönlegesség nagy igény van a kávéfogyasztók körében. Az elegáns megjelenés és az elegáns kialakítás lehetővé teszi, hogy a készülék harmonikusan illeszkedjen a konyhai belső térbe.

A leírt modell falainak külső oldala zománcréteggel van borítva, amely garantálja az érdesség és a karcolások elleni védelmet. Érdemes megjegyezni, hogy mosás "Ceraflame Ibriks New" nem igényel speciális szerszámokat, elég könnyű mosószereket és a szivacs lágy oldalát használni.

Ceraflame Ibriks New egy univerzális cezve. Könnyen átadja a közvetlen kapcsolatot a nyílt tűzzel, egy elektromos tűzhellyel, és akár mikrohullámú sütővel és fagyasztóval is kölcsönhatásba léphet.

E török ​​építésének éles változásai nem szörnyűek. A gyártás során csak olyan anyagokat használnak, amelyek ártalmatlanok az emberi egészségre.

Ennek a modellnek a fő jellemzője a folyadék egyenletes fűtése, miközben a szaglás hatása van. Ezek a tényezők szokatlan ízűek és gazdag illatúak. A Ceraflame Ibriks eltávolítása után a fazékból a fazekasság meglehetősen hosszú ideig hűl, míg a belsejében maradt kávé íze nem változik.

A mosás kényelmesebbé tétele érdekében a cezve-kivitel eltávolítható fogantyúval van ellátva.

Ahhoz, hogy megtanulják, hogyan készítsen kávét Törökországban, lásd alább.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok