Konyhai kiegészítők

Vákuumtároló tartályok

Vákuumtároló tartályok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. faj
 3. Az eltarthatósági táblázat
 4. Előnyök és hátrányok

Eddig a vákuumtartályok igen népszerűek, szinte mindent használnak, mert kényelmesek és kompaktak. Ebben a cikkben részletesebben beszélünk ezekről a kapacitásokról, és megpróbálunk válaszolni minden, a fogyasztókat érintő kérdésre.

Jellemzők

A szokásos műanyag tartály mindenki számára jól ismert, és valószínűleg minden konyhában van - általában az ételek otthon tárolására használják. Valójában ez csak egy konténer, amelyben tárolhatja az ételt és megtakaríthat helyet a hűtőben.

De az idő nem áll meg, a tudomány és a technológia fejlődik, melynek köszönhetően az ilyen találmány vákuumtartályként született. Műanyagból is készül, ugyanazt a funkciót látja el, de rendelkezik saját előnyeivel, ami miatt egy ilyen termék visszahúzta elődjét.

A vákuum-élelmiszer-tartály egy teljesen lezárt tartály, amely különböző ételeket, akár főtt, akár nyersen tárol.

A tömítettség hatása a speciális tömítőelemek jelenléte miatt érhető el. A tartály egy speciális mini-szivattyúval van ellátva, amelyen keresztül a felesleges levegőt eltávolítják a tartályból.

Az elmúlt tíz évben az anyag használata jelentős volt polivinil-klorid, jobban ismert műanyagként. Ezt az anyagot gyakran és gyorsan használják, sokféle, ipari és háztartási felhasználású terméket állít elő. Megállapították, hogy az élelmiszeriparban használt műanyag alkalmazás vákuumtartályokat készített az élelmiszer tárolására. A műanyag mellett üveg is használható. rozsdamentes acél.

Polivinil-klorid
Rozsdamentes acél
üveg

faj

Tekintettel a termék iránti nagy keresletre és izgalomra, a választás és a választék igen kiterjedt. Különböző gyártók termékei értékesítésre kerülnek, amelyek mindegyike megpróbál új és fejlettebb vákuumtartályt kínálni a fogyasztó számára.

Ma az élelmiszer-konténerek piacán az alábbi típusok láthatók.

Tartály csatolt szivattyúval

Ez a fajta tartály egy speciális eszközzel van ellátva, amely biztosítja a szükséges vákuum kialakítását a potban. A főzőedények garantálják a maximális légszivattyúzás mértékét, így a termékek megtarthatják hasznos tulajdonságaikat és eredeti megjelenését. 7-szer hosszabb.

Az ilyen konténerek leggyakrabban üvegből készülnek. Nagyon ellenállnak a különböző hatásoknak, beleértve a vegyi anyagokat is. Ne feledje, hogy a szivattyúval ellátott üvegtartályok meglehetősen drága. Ezen túlmenően a levegő kiürítéséhez a szivattyú csatlakoztatásához hozzáférést kell biztosítani az elektromos hálózathoz. Egy szivattyúval ellátott tartály olcsóbb változata műanyag termék.

Tartály integrált szivattyúval

A tartályban egy mechanikus szivattyú van beépítve. Ebben az esetben a villamos energia nem szükséges, a levegőt olyan mértékben pumpáljuk, amennyire szükséges a termék eltarthatóságának 4-szeres meghosszabbításához. Az ilyen típusú tartályok előnyei:

 • költség;
 • levegő kipufogógáz-szint;
 • megbízhatóság;
 • mobilitást.

A hátrányok közé tartoznak a következő árnyalatok:

 • a fedél kialakításának összetettsége;
 • Szigorúan tilos tartani a tartályt a fagyasztóban;
 • ne mossa le a mosogatógépben;
 • Tilos a mikrohullámú sütőben az étel melegítése.

Az ilyen termékek kiválasztásakor figyelembe kell venni az összes paramétert, hogy ne tévesszék meg a választást.

Kézi levegőadagoló

Annak érdekében, hogy a tartályban létrejöjjön a szükséges vákuumhely, nyomja meg a fedelet a kezével. Ilyen tartályokban a termékeket 2-szer hosszabb ideig tároljuk, mint egy hagyományos műanyag tartályban.

Az ilyen vákuumtartályok modelljei általában mikrohullámú sütőben használhatók, és fagyasztóba helyezhetők. De sokkal kívánatosabb Ezen döntések meghozatala előtt ismerkedjen meg a gyártó által közvetlenül a tartályra mutató jelölésekkel. A levegő szivattyúzására szolgáló fedéllel ellátott edények igényelhetők, ami az ésszerű árnak köszönhető.

Az eltarthatósági táblázat

A vákuumtartályok használatának fő célja az élelmiszerek tárolási idejének meghosszabbítása. Nézzük meg közelebbről a biztonsági mutatókat az asztalra nézve.

termék

Normál tárolás, nap

Tárolás vákuumtartályban, nap

Kész étkezés

3–4

10–15

Nyers hús és hal

3

7–9

Túrós

3

7–9

Kemény sajt

10

45

húsok

3–4

15–20

tenger gyümölcsei

1–2

5

Friss zöldségek

2–3

7–10

Friss gyümölcs

3

7–10

Mosott zöldek

2–3

6–8

Liszt termékek

3

7–10

Krém desszertek, sütemények

2–3

6–8

Mint látható, a vákuumtartályok használata nagyon komoly. Mind a kész, mind a nyers élelmiszerek tárolási ideje jelentősen megnő. Ez lehetővé teszi az új ételek elkészítésére fordított idő csökkentését és a pénz jelentős megtakarítását.

Előnyök és hátrányok

Természetesen ennek a terméknek a népszerűsége számos előnnyel jár. A vákuumtartályok fő előnyei a következő tényezők:

 • a vákuumban tárolt élelmiszerek sokáig nem veszítik el tulajdonságaikat, vitaminjukat és nyomelemeiket, még akkor sem, ha nem a hűtőben van;
 • nincs dehidratációs termék hatása;
 • A termékek nem veszítik el természetes színüket, szagukat és ízüket;
 • a vákuumtartályban lévő étel teljesen elkülönül minden idegen szagtól;
 • lehetősége a termék eltarthatóságának növelésére.

  Ami a hiányosságokat illeti, többségük az ételek helytelen működéséhez kapcsolódik. Nagyon fontos megvizsgálni a gyártó által megadott információkat a használat előtt. Néhány edényt, amint azt korábban említettük, nem lehet a fagyasztóba, mikrohullámú sütőbe, mosogatógépbe helyezni.

  Sok fogyasztó kíváncsi, hogy milyen előnyökkel és károkkal járhat az étel felhasználása. Már rájöttünk az előnyökre, de nincs ártalom, ha az árukat hitelesítik, és rendelkeznek a minőséget és a biztonságot igazoló minden szükséges dokumentummal. Az anyag, amelyből a vákuumtartályok készülnek, teljesen biztonságos és nem okoz kárt az emberi egészségre.

  A kapacitás kiválasztásakor figyelembe kell venni:

  • ki a gyártó;
  • mi az áru minősége;
  • Milyen anyagból készült a tartály?

  A minőség, megbízható és tartós konténer természetesen nem lehet olcsó. Ezért, ha látszólag jó kapacitást akarsz eladni, de alacsony áron, akkor újra meg kell gondolkodnod és tanulmányoznod kell a termék jellemzőit.

  A Princess Gold élelmiszer-vákuumtartályok áttekintése az alábbiakban található.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok