Konyhai kiegészítők

Az ételek szárító típusai és kiválasztási kritériumai

Az ételek szárító típusai és kiválasztási kritériumai

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. típusok
 3. Telepítési módszerek
 4. anyagok
 5. méretek
 6. Tervezési lehetőségek
 7. Kiválasztási kritériumok
 8. Szárító méretei

Minden háziasszony számára nagyon fontos a konyhahelyiség kényelmes elrendezése. A kényelmesen elhelyezett és elhelyezett tartozékok jelentősen csökkenthetik a főzési időt. Különösen fontos, hogy az alapvető eszközök megtalálhatók legyenek. Csészékről, ivó tálakról, tányérokról beszélünk. Ez a követelmény arra ösztönözte a konyhai eszközök gyártóit, hogy olyan egyedi dolgot hozzanak létre, mint a szárító edények, így nemcsak száradhatnak, hanem több konyhai eszközt is tárolhatnak.

Jellemzők

Az edényszárító minden olyan konyha nélkülözhetetlen eleme, amely óriási számú vitathatatlan előnnyel rendelkezik. Először azt javasoljuk, hogy az eszközt esztétikai oldalról vizsgáljuk. Az ételek finoman lebomlanak speciális hornyokban méret szerint.

Kiderült, hogy a lemezeket a legnagyobb, a legkisebbre, a csészékre és más konyhai eszközökre kell elosztani. Általánosságban elmondható, hogy sokkal kellemesebb, ha szépen elrendezett lemezeket és csészealjakat nézünk, mint egy csészében összeállított csészékre. A második az higiénia. A múltban a mosás után az edényeket törölközővel törölték.

De senki sem adott garanciát arra, hogy a szövetanyag tökéletesen tiszta volt, és a legtöbb esetben kiderült, hogy a háziasszony szennyezett anyaggal tette a tiszta edényeket.

A szárítón maradt edények nem igényelnek további eszközöket, a fennmaradó víz speciális raklapokra áramlik, amelyek könnyen megtisztíthatók a stagnáló folyadékból.

A fő cél mellett a szárító edények és evőeszközök tárolása. Mosás után a konyhai eszközöket a tervezett helyek szerint készítik el, és várják a későbbi felhasználást.

A legfontosabb dolog, hogy ne feledkezzünk meg arról, hogy időben megszabaduljunk a folyadékok csatornáiról, máskülönben a régi víz elkezd egy kellemetlen szagot termelni.

típusok

Az ételek szárítóinak első tervei nem rendelkeztek sokféle megjelenési és elhelyezési módszerrel. A modern modellek sok tekintetben megváltoztak, és ez nem csak a külső kialakításra, hanem a tervezési jellemzőkre, valamint a gyártás során használt anyagokra is vonatkozik.

felszerelés

Ebben az esetben a konyhai készletek szárnyas szekrényeibe szerelt szárítószerkezetekről van szó, bár az ilyen szárítóberendezések a padló dobozokba szerelhetők.

A háziasszonynak függetlenül meg kell határoznia a szárítás kényelmesen történő elhelyezésének lehetőségét, hogy a művelet során ne legyen probléma. Különösen a konyhai kialakítás kialakításával foglalkozik, amely sok beágyazott elemet és tartozékot tartalmaz.

A modern lehetőségeknek köszönhetően A szárítók a szokásos téglalap alakúak vagy jobb sarok kialakításúak. Ezenkívül az utóbbi opciót a legtöbb esetben olyan konyhákban használják, amelyek minimális térfogatúak, ahol a szekrények egymáshoz közel helyezkednek el, az egyik falról a másikra való átmenet.

Emellett beágyazott szárítószerkezetek is lehetnek mind a helyhez kötött, mind a visszahúzható. A legegyszerűbb modellek két réteg jelenlétét feltételezik, amelyek közül az egyik a lemezek, a másik a bögrék és a csészék. Az alábbiakban egy speciális tálca található, amelyben a víz áramlik.

A legtöbb gyártó a többszintes szárítók sokoldalú kialakításában megkezdte a raklapok telepítését minden padlóra, ami a legjobb megoldás a beágyazott szerkezetek számára.

Költség esetén a beépített szárítók kicsit drágábbak, de a gyakorlati háziasszonyok szempontjából elengedhetetlenek.

A beépített szárítók modern modelljei bonyolult szerkezetűek lehetnek, számos további rekesz különféle edényekhez, nevezetesen evőeszközök, borospoharak számára.

Sok háziasszony azt állítja, hogy a beépített szárítók tervezési teljesítményében a legjobb megoldás. A legfontosabb az, hogy a tiszta ételek tervei nem láthatók, ezért a konyha kialakítása nem romlik.

A negatív oldal a szekrényben a megnövekedett páratartalom, mivel a nedvességnek soha nem volt pozitív hatása a bútorokra.

Desktop

Ebben az esetben többféle tervezési modellről beszélünk, mivel ezek az eszközök mindig kiemelkedő helyen találhatók. Ezért a legtöbb gyártó különös figyelmet fordít a szárító termékek tervezésére.

Emellett a modern asztali szárítóberendezések nemcsak az egyszintű változatban kerülnek bemutatásra. Nagy a kereslet kétszintű és háromszintes struktúrák, állítható magasság. Ezenkívül további evőeszközöket is tartalmaznak.

Az asztali szárítók lehetnek helyhez kötöttek, összecsukhatóak vagy behúzhatóak. Méretükben miniatűr és nagy méretek is lehetnek.

Az asztali szárítás mellett a háziasszony emlékezzen arra, hogy a szerkezet kialakítása nem tűnik ki a konyhabútor általános megoldásai között.

Ezért célszerű a szárítási lehetőségeket figyelembe venni. speciális fedéllel, bár a legtöbb esetben az ilyen termékek műanyagból készültek, amelyek nem tartósak.

felszerelt

Ebben az esetben rácsos szerkezetekről van szó, amelyeket speciális falakkal a falhoz csatolnak. A bemutatott szárítókategóriában van egy kis választék sor, amely leggyakrabban egyszintű szerkezetű. Alapvetően a mosogató fölött vagy a mellette lévő falra lógnak.

A designban Mindig van egy műanyag raklap, a szint alján található.

A modern, konyhai edények és a konyhában lévő szabad helyek alapján készült edények szárítói különböző méretűek.

Troflex szárító

A szárítóberendezés szokatlan változata a rács, rács vagy perforált lemez típusának megfelelően történik. Alapvetően a termék rozsdamentes acélból készül, bár vannak műanyag modellek. A készülék a mosogató második oldalán van elhelyezve, úgy, hogy a szélei a mosogató oldalán helyezkedjenek el. Az edényekből áramló víz egyenesen a csővezetékbe.

A leírt szárítási modell nemcsak az ételekre, hanem a zöldségek és gyümölcsök mosására szolgáló segédszerkezetként is használható.

A termék fő kényelme állandó jelenlétben van. Működés után a szárítót száraz törülközővel töröljük, és a mosófelület közelében, vagy egy szekrényben elrejtjük.

Sok gyártó egyedülálló kialakítású, összecsukható szilikon szőnyegeket kínál, amelyek szélén rögzítő rudak vannak.

Különös figyelmet kell fordítani szárítógépek száma. Sok háziasszony azt állítja, hogy az egyszintű konstrukciók eléggé kényelmetlenek, különösen nagy családok esetében. A szárítószerkezet miniatűr és kompakt méretei nem teszik lehetővé az ebédhez használt edények mennyiségének befogadását. Ezért a legjobb megoldás a többszintű termékek.Bár a leggyakoribb megoldás a kétszintű modellek, mivel lehetővé teszik, hogy a nagy ételeket a konyhai apróktól elválasszuk.

A modern, kis méretű edények számára, amelyek nem képesek nagyszámú edény elhelyezésére, állítható magasságú opciók állnak rendelkezésre, amelyekből három emelet áll rendelkezésre.

Telepítési módszerek

A mosogatógép-szárító minden egyes egyedi modellje a telepítés vagy az ideiglenes elhelyezés egy konkrét módszerét tartalmazza.

Beépített szárító a konyhai szett összeszerelésére van felszerelve. Az összeszerelés esetén az utasításokat kell használni. A szekrény belső oldalán a szárítószerkezet rögzítésére szolgáló nyílások vannak, nem csak az alján, hanem az oldalakon is.

Az önszerelés során különös figyelmet kell fordítani a szárító termék csúszómechanizmusára. Lehet, hogy gördül, leesik és csúszik.

Pad szárító nem igényel telepítést helyhez kötött elhelyezéshez. Ennek következtében a készülék bármikor áthelyezhető egy másik helyre. Még akkor is, ha a konyhaterületet takarítják, nagyon kényelmes a szárítószárak felemelése, és áthelyezése egy másik helyre vagy a következő polcra. A legtöbb esetben az asztali szárító modelleket a mosogatóba helyezik. A tálca a lábak alatt kiegészítő támogatásként kerül elhelyezésre.

Felfüggesztett szárítás tartós zárójelekkel szerelt falra szerelhető, a legjobb, ha dübeleket használunk. A falhoz szilárdan vannak csavarozva, és sok súlyt tudnak elviselni. A szárítószerkezetnek speciális rögzítőfülke van, amellyel a rögzítőelemek rögzíthetők.

Tipli körmök

Szárító panel trofleks nem igényel telepítési munkát. A háziasszony kényelmes felületén terjed, és használat után elrejti a magányos helyen.

anyagok

A modern szárítók különböző anyagokból készülnek, amelyek közül a legelterjedtebb a fém. A szokásos acélból készült szerkezetek több korróziógátló anyaggal vannak bevonva, melynek köszönhetően a fém védve van a negatív tényezőktől.

A következő legszükségesebb anyag a szárítókészítéshez rozsdamentes acél. Ez a fajta fém sok háztartási tárgy létrehozására szolgál.

Jellemzőinek köszönhetően vezető szerepet tölt be a fémpiacon.

Természetesen a rozsdamentes acélból készült termékek ára meglehetősen magas. Ennek oka a késztermék minősége, tartóssága és a konyhai szárítórendszer tartóssága. Az ilyen konstrukciók több évig tartó használat után sem veszítik el a megjelenést, nem kell színezni vagy további korróziógátló anyaggal kezelni őket.

acél
Rozsdamentes acél

Egy másik népszerű anyag az ételek szárításához műanyagból. A költségek tekintetében az ilyen modellek jelentősen alacsonyak, ami miatt a legtöbb háziasszony figyelmét felkeltik.

A legfőbb dolog, amikor gondosan megvizsgáltuk a szerkezet szilárdságát, ellenőrizzük, hogy a termék repedésekkel és hibákkal rendelkezik.

Természetesen jobb, ha kiváló minőségű műanyagból készülnek. Ezek ára kissé magasabb, de minden minőségi előírásnak megfelel. A lényeg az, hogy ártalmatlanok, még a hosszú távú működés esetén is, a műanyag készülék nem veszíti el alapvető tulajdonságait.

Elég gyakran háziasszonyok választják a konyha szárítóit, fából készült. Korábban csak jómódú családok vásárolhattak fából készült kiegészítőket, de ma szinte mindenki megengedheti magának. A konyhabútorok tökéletesen kiegészítik a konyhabútorokat, mivel bármilyen helyiségbe illeszkednek.

A modern modellek felületét speciális anyaggal kezelik, ami komoly akadályt jelent a szerkezet fa alapjain áramló nedvességnek.

Ennek megfelelően néhány év elteltével a szárító nem veszíti el a megjelenését és az alapvető tulajdonságait. A gyártók azt tanácsolják, hogy egy fából készült szárító felületét vízlepergető vegyszerrel fedjék fel háromévente egyszer.

méretek

A modellek méretét tekintve az ételek szárítóinak nincs sokféle változata. Alapvetően a mérete 40 cm-től 80 cm-ig terjed. minél nagyobb a szárítószerkezet mérete, annál több edényt tud befogadni.

Vegyük például egy 40 cm-es szárítószerkezetet, amely csak 12 lemezre illik, bögrék és csészék nélkül. De 60 cm-es modellekben 18 edényt merészen helyeznek el.

Alapvetően a különböző méretű szárítók az asztali mintákhoz kapcsolódnak. A szabvány szerinti beépített szárítók mérete 60 cm, magassága a szekrény méretei szerint történik. A bútortervezők ezt állítják egy ilyen szárító elég ahhoz, hogy az ételeket elhelyezze, de a hostessek nem mindig egyetértenek véleményükkel.

Különös figyelmet kell fordítani többszintű modellek. Ebben a kérdésben meg kell határozni, hogy a távolságnak kell lennie a szintek között.

Fontos megjegyezni, hogy nem lehet kevesebb, mint 30 cm, aminek köszönhetően a lemezek, a csészék és még sok más helyet kényelmesen helyeznek el a szerkezet belsejében.

A hagyományos szárítók mellett van alternatívák, amelyek rácsot vagy hálót képviselnek. Eddig a konyhai eszközök piaca 30x40 cm-es vagy 50x60 cm-es szőnyegekkel van ellátva. Amint a víz kiszivárog, tiszta tányérok, poharak, poharak kerülnek elhelyezésre, és a szőnyeget a következő felhasználásig hengerelik és visszahúzzák.

Tervezési lehetőségek

Az ételek egyedi szárításakor a konyhahelyiség alaprajzán kell alapulnia. Az alábbiakban az eredeti opciók szokatlan megjelenésűek, melyek kialakítása nagyon kényelmes a működés során.

Beágyazott modellEbben az esetben a szárítást a felső szekrénybe kell helyezni, ahol kényelmes a tiszta edények elkészítése, valamint a tálcák tisztítása.

A modernizáció szempontjából ez a lehetőség a design művészet egyik modern megközelítése.

Asztali kétrétegű nyílt kialakítás az edények szárítására sokszor lehetővé teszi a háziasszony munkájának megkönnyítését. Képes elhelyezni az elsődleges szükségletű konyhai eszközöket. Mindkét szint alatt van egy vetítés egy raklapra, amelybe a víz áramlik.

felszerelés
Asztali

Ebben a kiviteli alakban van kialakítás és elhelyezés. csuklós szárítás rusztikus stílusban. A tervezés magában foglalja a lemezek elhelyezését, de a tapasztalt háziasszonyok képesek lesznek a poharak és csészék elhelyezésére. A szárítás alja egy álló tálcából készül, amelyen keresztül a víz áramlik.

Modern szárítási lehetőség ételek, zöldségek és gyümölcs troflex számára. Ez az eszköz igazi asszisztens minden hostess számára. A kényelmes kialakítás könnyen elhelyezhető a mosogató tetején, és a működés után visszahúzódik a kijelölt helyre.

Szilikon szőnyeg a tiszta ételek szárítására a szerény kialakításnak köszönhetően tökéletesen illeszkedik bármilyen konyhabútorba, különösen azért, mert csak konyhai eszközök mosása után használható. A puha összecsukható kialakítás lehetővé teszi, hogy a készüléket a háziasszony számára a legmegfelelőbb helyen helyezze el.

Kiválasztási kritériumok

A konyhai szárító kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani számos fontos kritériumra.

Az anyagok, amelyekből a szárítóberendezések készülnek.

 • Steel. A termékből készült anyag krómozott vagy zománcozott.Ebben az esetben a krómozott kialakítás sokkal hosszabb ideig tart, mint a zománcozott, amelyet önállóan anyagmegtakarító készítményekkel kell kezelni.
 • Rozsdamentes acél. Az ilyen modellek költsége nagyon költséges, de hosszú élettartamukban különböznek. Fő minőségük egy szilárd konstrukció, amely nem igényel különös gondosságot.
 • Műanyag. Költség esetén a műanyag szerkezetek sokkal olcsóbbak, mint a fémszerelvények. Ezen kívül világos kialakításúak, de sajnos nem tudnak hosszú élettartammal büszkélkedni.
 • Fa. Bármilyen fát gyakran használnak a konyhai belső kiegészítők készítéséhez. A fa szárítók felületét speciális vízlepergető anyagok borítják, így a nedvesség nem jut be a szerkezetbe, és nem teszi lehetővé a fa megduzzadását. Igaz, a gyártók azt javasolják, hogy rendszeresen kezeljék a fa szárítók felületét vízlepergető keverékekkel, amelyek megőrzik a szerkezet tulajdonságait és megjelenését.

Az áramló víz összegyűjtésére tervezett raklapok rozsdamentes fémből vagy műanyagból készülnek.

Mindkét opció nagyon praktikus, és hosszabb használat során nem fogynak el.

Szárító méretei

 • Mielőtt vásárlásra kerülne, meg kell mérnie a szárítóberendezés helyét és meg kell határoznia annak magasságát.
 • A háziasszonynak függetlenül meg kell határoznia a szintek számát és az evőeszközök további rekeszeinek jelenlétét.

Ha azt szeretné, hogy egy olyan szokatlan edényszárítót válasszon, amely illeszkedik a designhoz, tekintse meg a következő videó tippjeit.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok