Konyhai kiegészítők

Forgó torta áll

Forgó torta áll

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Mi ez?
 2. típusok
 3. előnyök
 4. Milyen desszertek alkalmasak?
 5. kiválasztás

Az ünnepi kezelések bemutatásában hatalmas szerepet játszik a tortaállvány. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy megmutassa a kreativitást, hangsúlyozza a különleges ünnepi stílust. A sütemények széles választékának széles választékában könnyen eltévedhet. Az étel kiválasztásakor számos pontot kell figyelembe venni: a torta méretét, súlyát és típusát, a díszítő figurák, díszek és még sok más jelenlétét.

Mi ez?

A torta díszítésére szolgáló állvány, mint egy talapzat, kerek alakú. A termék kialakítása lábfejet, valamint integrált csapágyat tartalmaz. Ennek az elemnek köszönhetően a készülék a tengelye körül foroghat, egyszerűsítve a tészta szakács munkáját. Még a kis díszítő elemek létrehozása is egyszerű vállalkozássá válik.

A forgó edény látványos, vonzó desszerteket kínál: tiramisu a velencei stílusban, hagyományos portugál édes kenyér dióval, svájci Mazariner, a híres brit pite Banofi és számos sütemény. Egy ilyen találmány alkalmas a felső réteg tökéletes összetételére, a komplex multi-style díszítésre.

típusok

Szakosodott üzletek gazdag gyűjteménye torta áll a világ márkák. Lefard, Mira, Promenu, Erdő és sok más. Néhányan csak a cukorkát, kompakt süteményeket, édes tartleteket tartalmazó termékekre korlátozódnak. Mások szeretik a forgó modelleket dőlésszöggel, a harmadik pedig nem lesz elég ahhoz, hogy csak két szintet használjon.

Az űrlap az alábbi modelleket különbözteti meg:

 • kerek;
 • ovális;
 • téglalap alakú;
 • négyzet alakú;
 • göndör az extravagáns előadásokhoz.

A cukrászati ​​állvány felszerelhető kiegészítő tartozékokkal: fedéllel, spatulával, cukrászdával, sütőedényekkel stb.

A modell kiválasztásakor fontos szerepet játszik az összeszerelő anyag. A szakértők azt tanácsolják, hogy előnyben részesítsék a lemezeket:

 • üvegből;
 • kerámia;
 • acélból;
 • műanyagból;
 • fa.

A fából készült modellek nagyon népszerűek, ami a jelenlegi trendekhez kapcsolódik: esküvők a boho, rusztikus, Provence stílusában. Az ilyen ünnepségeken a természetes anyagokból készült megfelelő dekoráció. A faházakhoz hasonló ételek a sütemények számára a díszítés része lesz. A tartós és természetes fa megjeleníthető és fényűző.

Nem kevésbé elegáns üveg , és itt fém A platformok lenyűgöző súlya és hosszú élettartama van. Képesek ellenállni a nagy tömegű süteményeknek, nem deformálódnak az idő múlásával. műanyag a törékenyebb termékek azonban nagyon olcsóak és széles termékválasztékot mutatnak.

Az állványnak lehet egy csuklós mechanizmusa, amely lehetővé teszi az edény különböző irányú forgatását.

Egy ilyen tartozék szabadon forog a tengelyen, és egyes verziók lejtővel vannak kialakítva, és bármilyen szögben le tudnak hajlani. Lehetővé teszik, hogy a sütemények díszítésekor maximális kényelmet nyújtson, bemutatva a péksüteményeket.

előnyök

A forgótányér teljesen illeszkedik minden süteményhez: „meztelen”, keksz, masztikus, mousse, bogyók vagy dió. A csemege díszítésének folyamata lenyűgöző és gyönyörű. Az ilyen hozzátartozás nemcsak esztétikai funkciót, hanem praktikus is.

A forgó állvány elsősorban az ünnepi sütemények díszítésének kényelmét és sebességét szolgálja.

Étel segít:

 • a krémes kabátot tökéletesen sima;
 • az integrált csapágynak köszönhetően gyorsan forgassa a tésztát bármilyen irányba;
 • fedjük le a süteményeket egyenletes mázzal;
 • rajzoljon egy tökéletes rajzot a kezelő bármely oldaláról;
 • stabilitást ad egy hatalmas desszerthez;
 • látványos "forgó" desszert.

A sütemények díszítésére szolgáló ételek fő előnyei.

 • Könnyű használat. Elég, ha a lemezt egy kézzel mozgatjuk, hogy egy vagy több rétegű sütemény egy darabját levágjuk.
 • Speed. Kizárólag a szilárd szerkezettel rendelkező minőségi modell választása lehetővé teszi a bonyolult sütemények gyors kezelését.
 • Anyag. A desszertek főzésére és díszítésére szolgáló edényt környezetbarát műanyagból vagy üvegből kell készíteni. Nagyon fontos, hogy a díszítés során az állvány ne merüljön fel.
 • Sokoldalúságát. A legtöbb esküvői tortát vagy születésnapi süteményt kör alakúvá alakítják, így a forgó lemezek széles köre között ugyanazok a modellek találhatók.
 • Tömörség. Az edény méretének meg kell felelnie a főtt sütemények átmérőjének. Nem szabad elfoglalniuk az egész tányér területét, így teret kell adni a megfogalmazott, terjedelmes dekorációnak.
 • Könnyű ellátás. A házigazdától csak annyit kell tennie, hogy az állványt folyó vízzel öblítsük, és különleges ajánlások nélkül szárítsuk meg.

Minden modell kitűnő stabilitással rendelkezik, biztosítva a sütemények megbízható elhelyezését a széles alapok miatt.

Milyen desszertek alkalmasak?

Az esküvői, születésnapi, születésnapi, vállalati rendezvények ünnepélyes desszertjeinek elkészítése során fontosak a süteményekkel való forgatásra szolgáló forgó edények. Lehetőség van modellek használatára is, egy sorban és több szintben forgó platformokkal.

Ezeken süteményeket lehet tenni:

 • sült egészben, bogyókkal, dióval stb. díszítve;
 • külön-külön sült (töltelék és hasított);
 • csapatok, több rétegben (torta rétegek).

Az állványon bármilyen desszertet adhat meg. Elegánsan néznek ki, mint a gofri, habcsók sütemények, souffles, keksz, tejszín, homokos, túrós. A forgó elem csak azért hasznos, hogy a vanília, kakaó, joghurt, csokoládé, héja és más összetevők tejszínének édességét díszítse.

Egy esküvői banketten a többszintű tortát közösnek tekintik.

Az állvány kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a szintek közötti távolság legalább 15 cm legyen.

Amint a kész tortát az állványon határozzuk meg, a tészta szakács felveszi a dekorációját. Az ilyen egyszerű tartozék funkcionalitásának köszönhetően a szakács ügyesen eleget tesz ennek a feladatnak. A torta kiegészíthető masztikus, porcukorral. Az első sima kezelést biztosít, a második a "csupasz" tortán jól néz ki.

Egy különleges állvány meggyorsítja a sütés idejét egy meglehetősen bonyolult díszítéssel.

Segíti a krémes süteményeket is. A lapot a tengely mentén forgatva eredeti mintákat, dekoratív virágokat hozhatunk létre.

kiválasztás

A péksütemény séf kezébe fontos kiegészítője egy forgó lemez az étvágygerjesztő sütemények készítéséhez. Ezzel a főzési folyamat egyszerűvé válik, és az eredmény meghaladja az összes elvárást. Az ilyen konyhai attribútum kiválasztásának fő feltételei a következők:

 • tartósság;
 • megbízhatóság;
 • az anyag minősége (higiénia, hipoallergén).

A vásárlás előtt meg kell határoznia a torta alakját, meg kell egyeznie a megfelelő átmérővel. A szaküzletek ablakain 10–40 cm szélességű modellek találhatók.

A sokak számára a vásárlás döntő feltétele egy átlátszó fedél jelenléte, amely alkalmas a kiszolgálás céljára.

Az extra rács, amely gyakran elhelyezett egy forgó állványhoz, nagyon népszerű. Ez a tartozék lehetővé teszi, hogy a süteményeket azonos szép darabokra vágja. A lábon levő forgóasztal sima vonalakkal, sima mázzal vagy masztikus réteggel, szimmetriával, a munka pontosságával rendelkezik.

A torta díszítő szerszám megvásárlása azért szükséges, mert ez a legkényelmesebb készlet a sütemények mai bemutatására és díszítésére.

A termék mind bankettes rendezvények, mind kávézók és éttermek péksüteményeinek „bemutatójaként” hasznos. Vásárolhat mind a 6 szintes, mind az olcsó műanyagot. A készlet használata nemcsak sütemények, hanem sajtlapok, stand-up edények, vágások stb.

Az összes javasolt esztétikai lehetőség a kulináris eszközön a lábon. Itt bemutathat egy tortát, amely az ünnepi asztal szolgálatának "kiemelése" lesz.

Nézd érdekesnek halmozott termékek, amikor a felső állványon tedd ki a tortát, és az alján - adagolt muffinok, muffinok, sütemények és egyéb sütemények. Ez a megállapítás kiküszöböli annak szükségességét, hogy a tortát a szórakozás közepette vágja le. A tapasztalt szakácsok gyakran fonóállványt használnak, mint tálcát gyümölcsökkel, tenger gyümölcseivel, halakkal, kagylóval, szendvicsekkel stb. Nagyon kényelmes az ételek tárolása fedéllel.

A következő videóban megtekintheti a költségvetés forgó tortaállványának áttekintését.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok