Konyhai kiegészítők

Típusok és kritériumok a kenyérdobozok kiválasztásához

Típusok és kritériumok a kenyérdobozok kiválasztásához

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. anyagok
 3. eszköz
 4. Tervezési lehetőségek
 5. Melyik jobb választani?

A kenyér szinte minden ember nélkülözhetetlen terméke a napi étrendben. Ez a termék különleges, megfelelő tiszteletet és hozzáállást igényel. Fontos, hogy a kenyeret megfelelően tárolja. A legjobb megoldás a kenyérkosár. Különbözőek, alakjuk, méretük, formatervük és különböző anyagokból készülnek. Mi a legmegfelelőbb a kenyér tárolására? Foglalkozzunk ezzel a fontos kérdéssel.

Jellemzők

A kenyérdoboz egy zárt tárolóedény, kompakt szekrény formájában, amelyen belül nemcsak kenyér, hanem más pékáru is tárolható. Ez az eszköz minden konyhában van, és mindenhol más. Meg fog lepődni, hogy a különböző kenyeretartók lehetnek, nehéz lesz két azonos konyhai eszköz megtalálása.

A kenyér tárolására vonatkozó tervek méretükben, gyártási anyagukban, formatervezésükben, nyitási módjukban, további funkciók jelenlétében és sok más funkcióban különböznek. Mindenesetre a kenyeretartóknak számos fontos és kötelező tulajdonsággal kell rendelkezniük, csak ebben az esetben a kenyér tárolása helyes lesz.

 • Breadbasket szorítás nem teszi lehetővé, hogy a termékek gyorsan tapossanak. Végül is, a levegő a pékáru fő ellensége. Habár a gyártónak még kis légtelenítő nyílásokat kell biztosítania. Ezek hiányában a termékeket penészgombákkal és zsákmányokkal fedik le.
 • Anyagbiztonságamelyek élelmiszerrel való érintkezés céljára szolgálnak. Ennek a funkciónak az ellenőrzéséhez meg kell követelnie az eladótól az Ön által érdekelt modell igazolását, és alaposan tanulmányoznia kell a jelölést.
 • A fedéllel ellátott kenyérdoboz lehetővé teszi, hogy hosszú ideig tárolja a kenyeret. A fedél nélküli modellek kenyér, de nem tárolásra alkalmasak.

anyagok

Az anyag, amelyből a kenyeret készítik, nagymértékben befolyásolja a pékáru, különösen a kenyér tárolásának minőségét. Ezért gondosan kell választania egy konyhai eszközt, és különös figyelmet kell fordítania a gyártás anyagára. Meg fogjuk vizsgálni az összes lehetséges beállítást, mérlegeljük pozitív és negatív oldalukat.

faipari

Kenyér dobozok Ideális finom termékek tárolásához. Az ilyen eszközök belsejében optimális körülmények jönnek létre, a szükséges mennyiségű levegőt a kenyérbe szállítják, a pékáru nem borítja a formát, hosszú ideig puha és friss marad. Gyakorlatilag minden fa képes elnyelni a szagokat és gyorsan piszkos. Ha gondoskodik egy ilyen eszközről A háztartási vegyszerek használata nem ajánlott. A fából készült kenyéredények átlagosan 2 évig tarthatnak.

A legjobb, ha a mész és a hamu kenyér tárolására alkalmas, és tartósabbak is.

műanyag

Népszerű és népszerű eszköz, amelyet megfizethető ár jellemez. Nagyon könnyű őket gondoskodni, az ilyen kenyéredények tartóssága jellemzi, és az anyag nem gyűjti össze a szagokat. Fontos, hogy a gyártó kiváló minőségű élelmiszeripari műanyagokat használjon, nem olcsó termékeket. Egy ilyen termék vásárlásakor gondosan meg kell vizsgálnia a címkézést és az anyag illatát. Ha a kenyér kosárából egy kellemetlen szag keletkezik, akkor biztosan nem kell megvenni.

A műanyag kenyérrekeszek jó választásai a polikarbonát modellek, amelyeket szintén élelmiszeripari termékek tárolására kell használni.Nagy a kockázata annak, hogy egy alacsony minőségű műanyag kenyeret választanak, ezért nem ajánljuk ezt az opciót. Jobb, ha nem kockáztatjuk és megállíthatnánk azokat a természetes anyagokat, amelyek biztosan nem okoznak kárt.

Nyírfakéregből és bambuszból

Ezekből az anyagokból szép kenyeret tárolnak, amelyek jó tulajdonságokkal rendelkeznek. A nyírfakéreg jól áthalad a levegőn, ami gyors elavult kenyérhez vezet. Mert ilyen eszközök jobb, ha a terméket az asztalon szolgálják fel. A bambusz elegendő feszességet biztosít, mert a sütőipari termékek hosszú ideig lágyak és frissek.

Ezek a kenyeretartók közös problémát jelentenek a fából készült modellekkel - kínos gondossággal és törékenységgel.

Rozsdamentes acél

Ebből az anyagból nagyszámú konyhai eszközöket és eszközöket, köztük kenyérhordókat készítenek. Ez a cucc nem képes elnyelni a szagokat és a hagyományos tisztítók használatával biztonságosan mosni. A fém kenyérkosár fényes felületén a legkisebb karcolások és szennyeződések jól láthatóak, amely a pékáruk tárolására szolgáló ilyen eszközök hátránya.

Ha matt felületű vasmodellt választ, akkor egy ilyen mínusz már nem lesz releváns. Az acél nem teszi lehetővé a levegőt, ezért szellőzőnyílásokra van szükség. Ha a gyártó nem gondoskodott róluk, érdemes egy másik, sikeresebb modellt keresni.

vesszőfonás

A kenyérdoboz különböző anyagokból készült: kéreg, szőlő, fűzfa rudak, még papír és algák. A kínai gyártók által kínált utolsó lehetőség, ilyen kenyérgyűjtők kifejezetten halvány illatúak, amit a termékek gyorsan felszívnak. Más lehetőségek nagyszerűek a sült áruk tárolására, de rövid ideig, mert ezek az anyagok lélegzőek. A szőlőből készült kenyérdobozok nagy száma, a közelmúltban ez az anyag egyre népszerűbb.

kerámiai

A kenyérdoboz kézzel készült, ilyen termék ritka és drága. Hasonló lehetőség a porcelán konyhai eszközök. Az ilyen termékek egyedi, szép, elegáns és kiváló minőségűek. Ez nem csak egy konyhai eszköz, az ilyen kenyeretartók díszítik a konyhát. Az ilyen készülékek nem sokszorosítják a káros mikroorganizmusokat, és az anyag nem szívja fel a szagokat. A kerámiát és a porcelánt könnyű kezelni, szokásos tisztítószerekkel mosni.

Ezek az anyagok törékenyek, így a működésnek óvatosnak kell lennie. A sérült terméket nem lehet javítani.

üveg

A Breadbasket vonzó, modern és nagyon stílusos. Minden konyhában van egy hely. Az üveg környezetbarát anyag, amely nem szívja fel a szagokat és könnyen tisztítható. Az anyag átlátszósága lehetővé teszi a kenyér mennyiségének megnézését anélkül, hogy kinyitná a fedelet. A fő hátránya a törékenység, ami miatt a termék rövid élettartamú.

kombinált

Ezek a lehetőségek gyakran megtalálhatók az üzletekben és a piacokon. Egy ilyen modell kiválasztásakor meg kell vizsgálni az egyes anyagok negatív aspektusait. A gyártók képesek teljesen különböző anyagokat ötvözni: fa és fém, fa, acél vagy kerámia. Az ilyen opciók kiválasztásakor emlékeznie kell erre a törékeny anyag nem tartós. Ha az ilyen kenyérkosár legalább egy része eltörik, akkor azt újra kell cserélni, mivel nem lesz javítva.

A legnépszerűbbek a fa és az acél, az üveg és a fém, a műanyag és a vas kombinációja.

eszköz

A kenyérkosár más eszközzel is rendelkezik, amely meghatározza a választást is. Tekintsük meg a legnagyobb érdeklődésre számot tartó főbb lehetőségeket.

Vágódeszka

Vágóeszközzel ellátott készülékek könnyen használható és gyakran a háziasszonyok választják. A tábla a test alatt rejtőzködhet, és csúszómechanizmussal felszerelhető. A vágódeszka funkcióját egy fedél is elvégezheti, amelynek fogantyúja süllyesztett. A kenyér doboz kiválasztásakor fontos, hogy előre gondolkodjunk a telepítés helyéről. Kényelmesnek kell lennie nem csak a kenyér tárolására, hanem a szeletelésre is.

Bevásárlókosár

Nem alkalmas pékáru tárolására Jobb a szeletelt kenyeret az asztalon szolgálni. Ha ilyen eszközökben kenyeret tárol, akkor csak zsákokban vagy textilanyagból készült törülközővel boríthatja. Kivételek a fedéllel rendelkező modellek. Kosarak használata esetén az alját törölközővel vagy szalvétával kell bélelni. Az ilyen termékek gyártásához szőlőt, műanyagot és papírt használtak.

integrált

Nem túl gyakori. A használat során egy ilyen eszköz kényelmetlen, mert nem könnyű kezelni.. Bontás esetén nehéz lesz cserélni, ezt egyéni megrendeléssel kell elvégeznie, ami kerek összeget eredményez. De a beépített modellek komolyan takarítanak meg helyet a konyhában - ezzel nem vitatkozhat.

Az ilyen eszközöket el kell távolítani, könnyebb lesz gondoskodni.

Külön tároláshoz

A modellek között lehetnek partíciók, vagy kétszintes struktúra formájában hozhatók létre. A kétrétegű modell csak nehézkesnek tűnik, sőt a felhasználható helyet takarítja meg, és nem igényel több helyet, mint a szokásos kenyeret.

vákuum

Az új találmány vákuumszerkezetek. Nemcsak kenyeret, hanem más termékeket is tárolhatnak. Ennek a kialakításnak a titka a szivattyúban rejlik, amely lehetővé teszi a levegő gyors kiszivattyúzását. Van egy csomó vákuum kenyér doboz, gondosan meg kell gondolni, hogy mennyire releváns ez a vásárlás az Ön számára. Vásároljon vákuum kenyeret doboz csak az esetben ha árut kell vásárolnia, vagy ha hosszabb ideig hagyja el a házat.

Tervezési lehetőségek

A kenyérkosárokat általában elegáns kialakítással, minimális díszítéssel hozzák létre. Ezek az eszközök tökéletesen illeszkednek a szoba meglévő stílusába, mérsékelten kifejezőek és tömörek. A modern, szép kenyérdoboz különböző anyagokból készülhet, amelyek különböző előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek. A fehér kenyér doboz minden változatban elegáns, de ez a szín egy olyan márka, amely nem alkalmas a konyhára. Ha fehér modellt választunk, akkor az anyagot jónak kell lennie a tisztításra.

Az átlátszó kenyérkosár kényelmesen használható, de szeretné, ha mindenki látná a tartalmát? A borítók különböző fokú átláthatósággal rendelkezhetnek, ezt a pontot figyelembe kell venni a kiválasztáskor. Az átlátszó fedőkön gyakran vannak olyan minták, amelyek elrejtik a kenyér kosár tartalmát.

Az eredeti modellt óvatosan kell kiválasztani. Olyan fényes lehet, hogy a lakonikus konyha hátterében kifejező hely lesz. De ezek az eszközök is képesek az unalmas kialakítás hígítására.

Gondosan gondolja át a választását, nem lesz felesleges konzultálni egy tervezővel, aki szakmai tanácsot adhat. Egy jó választás a sarokzsák. Az ilyen modelleket a tágasság és a tömörség jellemzi. Nem foglalják el a szoba hasznos helyét.

Az ilyen kenyérpohárnak jelentős összeget kell fizetnie.

Melyik jobb választani?

Összefoglalva szeretném kiemelni az ideális eszköz kiválasztásának fő szabályait, amely megtartja a kenyeret és megőrzi az összes tulajdonságát.

 • Először el kell döntenie az anyagról. Az egyes anyagokra gyűjtött információk alapján válassza ki magának a legjobb lehetőséget. Emlékeztetünk arra, hogy a műanyagnak kiváló minőségűnek, szagtalannak és épnek kell lennie, és az acél csak rozsdamentes lehet.
 • A készülék mérete és kapacitása teljesen függ a rendszeresen fogyasztott sült áruk mennyiségétől.A kenyérdobozot kis margóval kell kiválasztani. Mivel a kenyér sűrű elrendezése és a határértékre való ütés gyors ütemezéshez vezet. A standard modellek legfeljebb 2 tekercsre számíthatók. Egy nagy család számára ez nem lesz elég, mert célszerű olyan készülékeket keresni, ahol több rekesz vagy két szint van.
 • A különböző kenyerek tárolásához szükség van kenyér kosárra partíciókkal vagy rekeszekkel. Például a búza lisztből készült termék rövid időn belül penészes lesz a rozs termékkel való érintkezéskor. Az ízesített adalékanyagokat tartalmazó termékeket külön kell tárolni.
 • Az új eszköz kialakításának meg kell felelnie a konyha általános stílusának. Az ilyen eszközök tartománya hatalmas, mivel nem nehéz megtalálni a kívánt modellt. A kis helyiségek számára releváns felfüggesztett kenyér doboz lesz.
 • A kerek modellek sok helyet foglalnak el, így egy tágas szobában relevánsak lesznek. A téglalap alakú és négyzet alakú kenyérkosár jól illeszkedik egy kompakt konyhába.
 • A csuklós fedéllel rendelkező modellek szabad helyet igényelnek az asztalon. A felfelé mozgó ajtók helyet takarítanak meg.
 • Bármely kenyér kosárnak rendszeres mosásra van szüksége. Ez a folyamat kényelmes lesz-e, és az anyag képes-e ellenállni az ilyen működési feltételeknek? Gondolj bele.
 • Előzetesen meg kell vizsgálni azt a helyet, amelyet a konyha új "lakója" számára fenntartanak. Világos helynek kell lennie, távol a tűzhelytől, mosogatótól, hőforrásoktól és közvetlen napfénytől.

Ha nincs megfelelő hely az asztallapon, akkor érdemes egy felfüggesztett kenyéredényt választani.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kenyeret, lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok