konyhai felszerelés

Vágódeszka-készítés: gyártási módszerek

Vágódeszka-készítés: gyártási módszerek

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. 1. lépés: Anyagok kiválasztása
 2. 2. lépés. Munka rend
 3. 3. lépés: A termék díszítése.

A vágódeszka minden háziasszony konyhájában fontos tulajdonság. Úgy tűnik, hogy az igazgatótanács kiválasztása nem nehéz, de amikor megszerzi, minden nem olyan egyszerű: a piacon megjelenő modellek nem illeszkednek a belső térbe, akkor a méretek túl nagyok (kicsi), akkor az anyag nem hiteles.

A műanyag lapok nagyon népszerűek a különböző színek és a vonzó költségek miatt, de nemrégiben beszélnek a műanyag veszélyeiről az élelmiszerekkel való érintkezéskor, és sokan zavarosak. Természetesen senkinek nincsenek kérdése a természetes anyagokkal kapcsolatban, de nem mindig lehet olyan táblát találni, amely megfelel a háziasszony minden követelményének. Van egy kiutat - hogy egy vágódeszkát készítsen saját kezével! Elég, hogy készítsen fel egy fát, a szükséges rajzokat és bizonyos ismereteket, és a konyhád egy csodálatos dachát mutat be saját készítésű!

1. lépés: Anyagok kiválasztása

Mi az a fórum?

Ha kevés vagy nincs tapasztalata a fával, az első dolog, amit azonnal tisztázni kell, a fa választéka a jövő vágódeszka számára.

Először kitalálnod kell, hogy pontosan hogyan fogja használni a táblát? Gyümölcsre? Hal? Hús? Saláták? Javasoljuk, hogy különálló lapokat kapjunk különböző termékekhez. Mivel mind a hossz, mind a vastagság teljesen eltérő - mind gyakorlati okokból, mind a kulináris jellegűekről.

Szóval, a húsnak szüksége van egy sűrű masszív táblára, mert például egy fejszét kell használnia, ha egy steaket főz, és a vékony tábla csak néhány használat során romlik. A vékonyabb fa alkalmas halak vágására, mivel csak egy kést használnak.

A gyümölcs és zöldség vágására szolgáló tábla még vékonyabb lesz.

Vagy talán még egy fedélzetet is szeretne készíteni lakberendezésre? A főzéshez nem mindig szükség van táblákra - nagyon gyakran kézzel készített díszítések, hogy a belső tér rusztikusabb legyen. Ha igen, akkor csak a megjelenési preferenciákra kell összpontosítania, mint egy művészeti projekt tervet, mert akkor egyszerűen megtervezi a modellt az ötletnek megfelelően, és az FC vagy PSF többrétegű rétegelt lemez megfelelő modellje - ezek a legegyszerűbb, legolcsóbb és tartósabb anyagok.

Milyen gyakran használjuk?

Ha tudod, hogy a fórum minden nap többször is használatban lesz, akkor gondolj arra, hogy az anyagok szilárdsága nem az utolsó kritérium. A táblának képesnek kell lennie a napi terhelések ellen.és a víz hatása is, amikor a használat után öblítjük.

A hőmérsékletet és a nedvességet figyelembe veszik

Nem mindenki különösen fontos pillanatok, például a konyhai hőmérsékletváltozások hatása vagy a túlzott páratartalom. De mégis, a vágódeszka fából készült, és nem minden fajta megfelel a konyhai feltételeknek - egyesek duzzadhatnak és repedhetnek, és lehetetlen a deformált felületen dolgozni. A vonzó rétegelt lemez például nem alkalmas a hús darabolására, mivel az állandó ponthatás horpadásokat és repedéseket okoz. A legdrágább rétegelt lemez is gyakran rétegzett. Tehát melyik fa lenne jobb?

Jó és olcsó lehetőségek a fűrészek vágásából:

 1. cseresznye;
 2. bükk;
 3. fenyő;
 4. tölgy
 5. nyír;
 6. Acacia.

Ezek nagyszerűek a feldolgozásra, és nehézség nélkül ellenállnak az állandó expozíciónak.

Milyen méretekre van szükség?

Győződjön meg róla, hogy beállítja azokat a paramétereket, amelyeket a tábla gyártásakor kell vezérelni. Figyelembe kell vennie azt a méretet, amely a legmegfelelőbb az Ön számára. - csak azt tudod, hogy a felület milyen formában lesz optimális az étkezéshez.

Nyilvánvaló, hogy a szokásos logika - a hús és a tisztító hal, a nagyobbak, a zöldségek és a kisebb gyümölcsök esetében is - működik.

Azt is érdemes gondolkodni, hogy hány embernek kell egy időben főzni.

Emellett költsége, hogy figyelembe veszi a konyha sajátos méreteit vagy azt a helyet, ahol a táblát használni fogja és tárolja. A hatalmas tábla illeszkedik a konyhába? Kényelmes-e használni az asztalon?

2. lépés. Munka rend

A munka sorrendje nagyon egyszerű, és nem okozhat problémát még a kezdő kezdő mesterek között sem. Elég, ha több egyszerű lépést is végrehajtunk, és egy szép vágódeszka lesz.

Mielőtt készen áll a rajzra, amely figyelembe veszi a fogantyút, amellyel felakaszthatja a táblát, és vigye át az apróra vágott termékeket a serpenyőbe vagy az edénybe.

A karton fogantyújának, hogy ne mozdítsa el a súlypontot, a lap hossztengelye mentén kell lennie.

A rajz a nyírot anyagként jelzi - tartós, nedvességálló és feldolgozható.

 • Nyír (vagy a választott fa) vágása. A sablon feldolgozásához a szokásos kézifűrész finom fogakkal hasznos lesz. Tehát könnyű lesz vágni a szükséges fát. Vigye át a mintát egy fa felületre, és vágja el a vonalakat.
 • Széle feldolgozása. A ház minden mesterének meg kell botladoznia valamilyen csiszolóanyaggal, mint például egy csiszoló vágással, bőrrel, és talán még egy speciális csiszológépe is lehet, amely szakszerűen feldolgozza a tábla szélét. Ne feledje, hogy a biztonsági óvintézkedéseknek meg kell őrölniük a fedélzet összes széleit, hogy az összes ív és az érdesség eltűnt. Senki sem akarja, hogy a kulináris kísérlet után, valamint apróra vágott termékekben apró zsetonokat legyenek az egyes ujjakban. Igen, és a vizuálisan nyers élek gondatlanok.
 • Egy lyuk fúrása. Most egy lyukat kell készítenie a karton fogantyújába, hogy később lehessen a körömre lógni. Az egyetlen dolog - ne tegye túl kicsinek a lyukat, különben nehéz lesz a terméket felakasztani. Lehet kreatív, és készítsen egy speciális klipet, vagy ragaszkodjon egy horoghoz - a lényeg az, hogy a tábla nem fekszik az asztalon, helyet foglalva, de gondosan lóg, és hozzáteszi a bájt a belső térhöz. De hogyan kell lógni, úgy dönt.

3. lépés: A termék díszítése.

Most mindent az esztétikai ízlésedtől függ. A táblát bonyolult mintázattal díszítheted, vonalak vagy pontok rajzolhatók, de ezt követően a fedélzeten biztosan fedjük le a lakkot, különben a vízzel való első érintkezéskor minden kép lemosódik. Ne korlátozza magát a fantáziára, hozzon létre egyedi feliratokat és rajzokat, amelyek a főzés közben felemelik a szellemeket.

Ügyeljen erre a technikára, mint például a dekupázs. A vágódeszka egyik oldalát a rendeltetésszerűen használja, és a másik oldalt díszíti. A decoupage-hoz akril festéket és gouache-t kell vásárolni bármilyen tetszőleges színben (vagy talán már van egy ötlete, amelyre bizonyos színekre van szükség), mintás papírszalvéták, PVA ragasztó, kefék, habgumi, homokpapír és lakk, hogy a felületet lefedjék hogy minden készen áll - az eredmény javítására.

A decoupage technikájában semmi bonyolult, és egy bonyolult nevet nem szabad összetéveszteni. Az egyszerű műveletek a következők:

 • a karton teljes felületének csiszolópapírja;
 • a mintás szalvétát két részre hámozzuk, vágjuk le a díszet;
 • akril festéket kell alkalmazni azon a részen, ahol szalvétára lesz szüksége;
 • nyomja a rajzot a szalvétáról a felszínre, vízzel nedvesítse előzetesen;
 • majd díszítse a felület többi részét - festessen valamit, festékhabot akrilban, például aranyban, díszítse az éleket - ez hozzáad néhány ókort;
 • töltse ki a díszítést a fedélzet teljes festett oldalának bevonásával. Ne feledje, hogy a lakkot csak azon a oldalon kell alkalmazni, amelyet díszítettünk, és nem az egész táblán, mert a lakkozott felületen való vágás abszurd lesz - a lakk összeomlik, és minden erőfeszítés hiába lesz.

Ez minden. Semmi bonyolult, de mi az eredmény! Gyönyörű konyhabútor, amelyet Önnek és az Ön igényeinek megfelelően készítettek. Mi lehetne kedvesebb?

Hogyan készítsünk egy vágódeszkát saját kezével, lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok