konyhai felszerelés

Fólia sütéshez: hogyan kell kiválasztani és használni?

Fólia sütéshez: hogyan kell kiválasztani és használni?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. Előny és kár
 3. Hogyan válasszuk ki?
 4. Hogyan kell használni a fóliát?
 5. Meg kell szúrnom?
 6. Mit lehet cserélni?

A fólia mindenhol megtalálható. Nem anélkül és a kulináris üzletben. A találmány szerint a fólia nemcsak a termékek hatékony előállítását segíti elő, hanem helyesen tárolja őket. Mindent a hasznos tulajdonságok és jellemzők tömege magyaráz. Ennek köszönhetően minden fóliával főtt étel ízletes és illatos lesz.

Jellemzők

A fólia vékony fémlemez, vastagsága a papírhoz hasonló. Egyrészt a lap ragyogó lesz, másrészt matt. Ennek oka a létrehozásának sajátosságai. A fólia alumíniumból készül, és ennek a gyártásnak nagy része az élelmiszerre esik. Ehhez az alumíniumöntvények áthaladnak a hengerlőn - benne többször áthaladnak a tekercseken, és vastagságuk csökken.

Annak érdekében, hogy a fóliát a szokásos formában kapjuk meg az utolsó szakaszban, egyszerre két tekercs megy át a tekercseken - ezért az egyik oldal ragyogóbb.

A vágás után műanyag vagy kartoncsövekbe kerül. Leggyakrabban a kész tekercset filmbe csomagolják, vagy hosszúkás dobozokba csomagolják.

Az élelmiszerfólia a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • könnyen hajlítható, ráncos, és bármilyen formájú, de ugyanakkor meglehetősen tartós marad;
 • ellenáll a korróziónak, ezért termékekkel érintkezhet;
 • átlátszatlan, az ultraibolya sugarak tartalmát megtakarítja;
 • hőálló (ez pozitív és negatív hőmérsékletekre is vonatkozik);
 • megfelelően használva, teljesen biztonságos az ember számára, nem tartalmaz toxinokat és egyéb káros anyagokat;
 • környezetbarát (ártalmatlaníthatja a természetet).

Előny és kár

A fólia hasznos tulajdonságai a következőképpen nyilvánul meg:

 • teljes mértékben alkalmas a sütőedények, tárolótartályok és sok más konyhai eszköz cseréjére;
 • kényelmesen használható - a csomagolás és a termékek kitermelése nem sok időt vesz igénybe;
 • a fóliában főzött étel olaj nélkül készíthető, így biztonságosan belehelyezhető a megfelelő táplálkozás menüjébe, így a termékek megtartják a maximális hasznos tulajdonságokat;
 • fóliából készült termékek nem veszítik el ízüket, nem változtatják meg a szagot;
 • felgyorsítja a főzést, és az ételeket tisztán tartja, időt és energiát takarít meg;
 • nem károsítja az emberi testet és a környezetet.

A fólia veszélyeiről sok mítosz megy. Ugyanakkor nincs gyakorlati bizonyítékuk.

Sokan hasonlítanak az alumíniumfólia és az ugyanazon anyagból készült edények között. A sókkal és savakkal érintkezve az oxidáció lehetősége riasztó.

Ebben a tekintetben tilos a füstölt húst, húst vagy halat főzni és tárolni szószokban, néhány fólia gyümölcsöt. Ez azonban csak erős koncentráció és hosszú élettartam mellett lehetséges. Sok tapasztalattal találkozhatunk, ha hússal érintkeznek, ecettel ecetes, a fólia bevonatából nem volt reakció. A félelem az alumínium felhalmozódását okozza az emberi testben. De ezzel vitatkozhat. Még gyakori használat esetén csak kis mennyiségű alumínium juthat be a testbe, és nem fog károsodni.

Hogyan válasszuk ki?

A sütési fólia beszerzési folyamatában elkövetett hibák elkerülése és nem csalódás a használat során, Figyelmet kell fordítani néhány árnyalatra.

 • A különböző gyártók vászonának hossza és szélessége ugyanaz, de a vastagság változhat. Ez az érték nem befolyásolja az élelmiszer minőségét vagy a főzési időt, de egy vékony lemez sokkal könnyebben sérül. Ennek elkerülése érdekében több réteget vesz igénybe, a tekercs gazdaságtalanul kerül felhasználásra.
 • A fóliák fontos tulajdonságai a szilárdság, az alak stabilitása és a termékek égési ellenállása. Ha a tekercs jól gördül, és nem szakad meg, a konvolúciók nem spontán szétnyílnak, és az élelmiszer nem tapad a lap felületéhez - a minőség jónak nevezhető.
 • A boltokban különböző nevek találhatók - grill, sütés, étel, univerzális. Ha a tulajdonságai eltérnek, az jelentéktelen. A bemutatott fajták bármelyike ​​felhasználható a termékek tárolására és előkészítésére.
 • Egyes gyártók nem tapadó hatású termékeket készítenek, mindkét oldalon matt vagy akár dombornyomott. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy ezek az innovációk nem különböznek a hagyományos változattól.
 • Az árkülönbség is megzavarja a vevőket, mert a költségeket tízben és több száz rubelben lehet mérni. A fényes csomagolás és a vonzó reklám ellenére nem szabad túlfizetnie - ugyanabban az esetben.

Hogyan kell használni a fóliát?

A fóliában különféle húsokat, csirkéket, halakat és zöldségeket főzhet. Fémlemezek segítségével könnyen süthetők a sütőben vagy a lassú tűzhelyben. A fólia többször is csökkenti a főzési időt egy serpenyőben vagy a grillben, és a termékeket a „saját gyümölcslé” néven készítik el. Ha a serpenyőben, serpenyőben vagy más tartályban speciális bevonat van, akkor a főzés lehetséges, de a műveleteknek a lehető legpontosabbnak kell lenniük. Emellett érdemes megjegyezni, hogy az ilyen termékek mikrohullámú sütőkben szigorúan tilosak.

A fólia legnépszerűbb használata a csomagolás.

Ez tetszőlegesen elvégezhető (szorosan csavarja a lapot a darab körül, és nyomja meg), vagy készítsen egyfajta fóliatasakot. Ehhez kövesse a műveletek egy bizonyos algoritmusát.

 1. Vágjon egy darab fóliát, amely kétszerese a termék méretének és az oldalakon levő mennyiségeknek. A fémszövet könnyedén vágható késsel vagy ollóval. Lehet szakítani és kezet tenni, és a vágás sima volt, az asztal szélét kell használni.
 2. Úgy véljük, hogy a matt oldal jobban áthalad a hően, így a tetején kell lennie. A termékek a vágott lap fényes oldalának felén helyezkednek el, és a többivel lefedik.
 3. A feszesség megőrzése érdekében minden vágást párhuzamosan össze kell kötni és többször meg kell kötni. Ha a fóliát szakadták, több rétegben kell lennie - ez különösen igaz a kiálló részekkel rendelkező hal- és madárszövetekre.
 4. Ezután a csomagot sütőlapra helyezzük. A kényelem érdekében minden manipuláció azonnal elvégezhető.

A fémlemezeket sütőedényben is lehet sültetni. Helyezze fel a fényes oldalt felfelé, mert az élelmiszer kevésbé ragad. Ez a helyzet azonban elképzelhetetlen, mivel régóta bebizonyosodott, hogy a hő abszorpciója és visszaverődése közötti különbség mindkét oldalon nagyon kicsi.

Ha az edény nem étrendi, a lapot olajozni kell.

Egy fémlapból teljes sütőformát készíthet. Ehhez megfelelő tartályra van szükség, amelyre egyszerre több réteg kerül. Először is meg kell gyúrni az alját, majd az oldalakat. Ezután eltávolítja a munkadarabot és vágja le a felesleges éleket. Ahhoz, hogy az űrlap pontosabb legyen, a kívánt magasságig lehajthatók. Ugyanúgy, mint a kis formák, mindketten kerekek lehetnek. Annak érdekében, hogy a folyadék ne párologjon, és az edény jól sült, a forma tetejére alumíniumlemezzel borítható - a fedél cseréje. Az ilyen tárolóedények tárolhatók és szállíthatók. Minél több réteg van - annál nehezebb lesz a tálca.

Az adag ételekhez fóliatasakokat készíthet.Ehhez a termékeket a lap közepére helyezzük, majd a széleit felemeli és csavarja a megbízhatóság érdekében.

Egy másik lehetőség - a hajó. Számukra néhány téglalap alakú lapot kell helyezni egymás tetejére. Aztán két oldalról kell kötniük, hogy az alját és a falakat képezzék. Úgy véljük, hogy a fóliát tűzre vagy grillre lehet használni. De ebben az esetben óvatosnak kell lennie - a fólia nyílt tűzön is kiéghet. Ezért jobb, ha a húst vagy a zöldséget főzzük, és szorosan nyomon követjük a folyamatot, hogy ne roncsoljuk meg az edényt.

Meg kell szúrnom?

Elméletileg, ha lezárt tartályt építesz ki a fóliaból, és minden oldalról összenyomja, hogy a belsejében nincs hely a gőz és a folyadék számára, akkor az felrobbanhat. A gyakorlatban azonban az ilyen esetek igen ritkák. Végül is, a varratok, mivel nem rögzítik, még mindig levegőt és gőzt vezetnek. A nyugalmat, hogy néhány punctúrát készíthet, de csak a tetején.

A szúrás szükségességének kérdése nagyobb mértékben függ a személyes ízlésektől és a kívánt eredménytől. Minél több nyílás nyílik a gőz kiáramlására, annál kevesebb folyadék marad belsejében. De így az étel kemény és száraz lehet. És ha túlzásba hozza, akkor egyáltalán éghet.

Ha fontos, hogy a húst vagy a halakat zamatos állapotban tartsuk, akkor teljesen zárt állapotban kell lenniük, és a fóliát átfúrni nem kívánatos.

Ezen kívül egy zárt tartályban a főzési idő lerövidül.

Sokan panaszkodnak, hogy a fóliában lévő ételek nem tűnnek nagyon vonzónak. Általában ez a probléma a következőképpen oldódik meg:

 1. az első szakaszban a fóliára van szükség ahhoz, hogy minden jól sült és lédús maradjon;
 2. majd 10–15 perccel a főzés befejezése előtt a fólia a felsőrészről teljesen eltávolítható vagy vágható, és oldalra mozdítható; ugyanakkor az alulról felhalmozódott folyadék nem megy sehová, és a teteje vörös lesz és vonzóbbá válik.

Mit lehet cserélni?

Ha a recept fóliát tartalmaz, de nem áll rendelkezésre, vagy a tekercs váratlanul befejeződött, akkor ki lehet lépni a helyzetből más tartozékok használatával.

 • Zárt tartályként alkalmas sütőhüvely. Ellentétben a fóliával, az nem tartja a formát, és megköveteli, hogy az oldalakon lévő furatokat speciális klipekkel rögzítsék. Lehűlés után a hüvely a sütőipari termékekhez ragaszkodhat, így a beadásuk során jobb, ha nem késik. Ebben az esetben a gőz kiáramlásához szükséges lyukak szükségesek.
 • Használhatja a papírt (pergamen) a tálca vagy a forma aljának vonalához. A termékek kenése nélkül sem ragaszkodnak hozzá. Alternatívaként használhatsz egy szőnyeget - hasonló a tulajdonságokhoz, mint a pergamenpapírhoz, újrafelhasználható, de nem illik.
 • A fólia öntőformák építése helyett az időt és erőfeszítést erre a célra készítheti. A fóliaformák eldobhatóak vagy újra felhasználhatók. Használhatók cukrászdák sütésére, sütemények sütésére és még az élelmiszerek fagyasztására is.
ujj
pergament
Kész forma

   Elvileg a fólia helyett a szokásos formákat (nyitott és fedéllel), edények, edények, edények és egyéb alkalmas hőálló edények használhatják. Nem mindegyikük igazán kényelmes lesz. Ezen túlmenően, a szennyezett edények szárított és égett maradványaiban meglehetősen nehéz mosni. Ezért jobb, ha több fólia tekercs van a tartalékban. Szélsőséges esetekben szinte minden élelmiszerboltban vagy boltban van.

   A fólia melyik oldalát használja sütés közben, lásd alább.

   Írj egy megjegyzést
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

   divat

   szépség

   kapcsolatok