konyhai felszerelés

Kenyér doboz készítése saját kezével

Kenyér doboz készítése saját kezével

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Szükséges előkészületek
 2. Faanyagok gyártása

A házi fából készült kenyérdoboz fő előnye a kenyér hosszú távú tárolása, amely friss és puha marad. De ez is egy eredeti, dekoratív bútor, amely belsőépítészetvé válhat. Az ilyen eszközök természetesen megvásárolhatók, de az asztalos alapismeretekkel igazán egyedi dolgot hozhat létre.

Szükséges előkészületek

Mielőtt felveszi a munkát, gondolkodnia kell arról, hogy milyen formában és méretben lesz a dolog, milyen anyagból készül. Korábban, mivel a családok nagyok voltak, a kézművesek nagy dobozokat készítettek a kenyér tárolására, de ma már kisebb méretekre van szükség.

Elfogadott termékformák:

 • téglalap alakú, négyzet alakú tartály ajtókkal;
 • a doboz, amelyet egy fedél zár le;
 • nyitott edény egy teljesen nyitó fedéllel, bár a talp vágódeszkaként használható.

Az ajtónak nem kell egyszerűnek lennie - rugalmas és hasonlíthat.

Az objektumot színező kompozíciókkal, dekupázs technikával, égetéssel és faragással lehet díszíteni, majd a termék külső oldalát különleges élelmiszer lakk vagy folt védőréteg borítja.

Ami az anyagokat illeti, lehet fa, rétegelt lemez, nyírfakéreg, bambusz. A mesterek kartonból, pamutszövetből, agyagból, újságokból, műanyag palackokból készítik el remekműveiket. A legelterjedtebbek a fából és nyírfakéregből készült kenyérkosarak, és a fonott kis fonott dobozok is népszerűek.

  Miután egy terméktípusot választott, a méret és az előrajzolás alapján rajzolni kell. Ebben az esetben meg kell kezdeni a kenyeret és a kenyeret (kenyeret) méretét, amelyet a kenyérdobozba helyeznek. Fontos, hogy a tartalom beleférjen. A fa vagy más anyag rajzolása azonnal megengedett.

  Faanyagok gyártása

  A kenyérdoboz otthon gyakran rétegelt lemezből, bambuszból, kéregből és természetes fából készült. Ennek oka az előnyös tulajdonságok, például a légáteresztés és a szerkezet belsejében lévő nedvességszabályozás.

  A fából készült terméket nem lehet tűlevelű erdőkből készíteni, amelyet a kenyér aromájának megszakítása jellemez. A legjobb kenyeret készítő fajták a kőris, a nyír vagy a hárs.

  Rétegelt termék

  Szükséged lesz egy szorítóasztalos vonalzóra, bilincsre, kirakósra, kézi marógépre, sminkre.

  • Az első szakaszban minden részletet ki kell vágni a rajznak megfelelően, ami leginkább egy kirakós játék. Elérhetőnek kell lennie a következő üresen - az alsó, a két oldal, a felső, a hátsó fal, az ajtók.
  • Ezután az összes elemet csavarokkal, csavarokkal, ragasztóval vagy hornyos csatlakozással kell rögzíteni, előbb kialakított hornyokkal és tüskékkel a rétegelt lemez részén.
  • A megbízhatóság érdekében az illesztéseket fa ragasztóval kezelik.
  • Ha a függönyajtót úgy tervezték, hogy lamellákból készül, a végén egy további horony készül a kenyérkosár belsejében annak mozgatásához.
  • Ajtócsukló a termék elülső oldalán található.
  • Ezután gondosan polírozza a témát. A konyhai attribútum mintázott megjelenése csipke faragással vagy festéssel díszíthető.

  A termék oldalsó és hátsó falaiban kis szellőzőnyílásokat készítenek, lehetővé téve a kenyér lélegzését.

  A kenyérdoboz fa hasonló módon készül, csak anyagként, lemezként vagy egy fából készült lemez részeként, amely szerint a fűrészelési rendszer szerint a részleteket kivágják. Az ilyen kialakítás eltérhet a csuklós fedéltől, egy belső polc jelenlététől vagy szétválasztva.

  A bambusz kenyér dobozának jellemzői

  Az eredeti dolog a bambusz szőnyegekből hozható létre, és ha kis méretre van szükség, a szalvétáktól a munka csak néhány órát vesz igénybe.

  A gyártáshoz kartonot, ollót, öntapadós szalagot, egy ruhadarabot, egy ceruzát kell készíteni egy vázlat létrehozásához, és egy szép ajándéktárgyat is igényel az ajtófüggöny számára. A méret a szalvéta paramétereitől függ.

  • Először a test vastag kartonlapból készül.
  • Az ajtó szoros lezárásához az oldalsó falak egyik oldalán vannak lekerekítve.
  • Minden elem ragasztóval van összekötve.
  • A karton belsejében és kívülről ragasztófóliával van ragasztva.

  A végső szakasz a bambusz befejezése. Ha a szalvéta nagy, elég az alsó és az ajtó számára.

  Nyírfa kéreg doboz

  A termék a hárs kéreg vagy a nyír felső rétegéből készül, de készíthető a boltokban értékesített kész anyagból is.

  A munka rendje.

  • 24 vízszintesen és függőlegesen elhelyezett nyírfakéreg (12 darab 20 mm széles) lesz. Közülük szőnyeget szőnek, ami a doboz mély része lesz.
  • A burkolatot úgy kell szőni, hogy magassága egy és fél féle horog legyen, amelyek 0,5 mm-rel szélesebbek, mint az alaphoz.
  • A termék szélei rozsdamentes acélhuzallal vannak rögzítve.

  A nyírfakéreg előnyei a lágy kenyér, amely nem érinti a penész és a penész, továbbá a termék idővel nem reped.

  Kenyérkosarak a hulladékból

  Érdekes lehetőség, hogy egy műanyag palackból és papírból kenyeret készítsünk. 5 literes kapacitás alkalmas alapanyagként.

  Gyártási lépések:

  • a palackot két egyenlő részre vágjuk a nyak mentén, és az oldalfalakat alulról vágjuk;
  • vegyen újságokat vagy papírpapírokat, és tépj kis darabokra;
  • aztán a műanyagot zselével kell bevonni, és az elkészített papírdarabokat fel kell tennie;
  • A PVA ragasztót az első újságrétegre alkalmazzuk, és újra ráhelyezzük a papírt, a legjobb, ha 5-6 réteget készítünk, amely után a forma végső szárításra kerül, általában több napig tart;
  • ennek eredményeként megszilárdult formát távolítanak el a műanyag alapból;
  • Az állvány létrehozásához használhat egy mély csészealjot, és ugyanazzal az eljárással végezheti el, mint a palack részei.

  A jövő kenyérkosár minden eleme ragasztószalaggal van rögzítve, és az állvány ragasztóval van ragasztva. Továbbra is a ragasztó a szokásos szalvétákkal, majd akril festékkel festeni. A díszítés azonban tetszés szerint választható.

  Nyitott kenyeret is készíthet saját kezével pamutból, sőt kész kötött vászonból is, amelyet keményítő vízben áztatnak, mielőtt elkészítenék. A fő feladat egy sűrű belső kartonpapír létrehozása, amely keretként szolgál a puha anyag számára.

  • Ehhez egy négyzet alakú, 27 cm-es kartonlapot és egy 1,5 cm-es pamutszövetet használjon. Szükséged lesz egy vonalzóra, egy krétára is, a jelöléshez, a zsinórhoz, a csapokhoz, a csőszalagokhoz és a vashoz.
  • Két szövetből három oldalt varrunk, majd a kapott zsákot az elülső felülettel és a kartonnal be kell helyezni, majd teljesen varrni.
  • Belsejében egy négyzet krétával húzódik, varrva, és a sarkokat csapok segítségével összekapcsolva kapnak egy tálat. Belül egy szép papírszalvétát helyezhet el, és az oldalt szalagokkal díszítheti.

  Egy szép kenyér tálca, ha szükséges, téglalap és kerek lehet, és ehhez különféle anyagokat használhat, beleértve a gyapjú- és lenvászonokat is.

  Egyes kézművesek sima papírból is készíthetnek konyhai kiegészítőket, vastag csövekbe hajtogatják a lapokat, amelyeket ezután ragasztóval és összefonódással egyesítenek. Ezek a tányérok díszes kenyeret tartalmazó edényeket készítenek, amelyeket tetejére borítanak, először egy alapozó keverékkel, majd festékkel. És nem kevésbé értékesek, mint a kézművesek, amelyek teljesen egyetlen üregéből ki vannak üregítve.

  A saját kezével létrehozott termék, függetlenül attól, hogy milyen bonyolultsága van, ha lélekkel történik, mindig örömmel fogja látni az eredeti megjelenését, és inspirálja a kézműveseket a további kreativitásra.

  Ebben a videóban megtudhatja, hogyan készítsen kenyeret a nyírfaból.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok