konyhai felszerelés

A masher kiválasztásának jellemzői

A masher kiválasztásának jellemzői

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Mi az?
 2. faj
 3. Burgonya sajtófunkciók
 4. A választás árnyalatai

A burgonyapürével meglehetősen egyszerű ételeket kell készíteni. Ahhoz azonban, hogy az ételcsomagot ajánljuk, meg kell próbálni. A masher segíti a terméket egy egységes és légköri tömegben. Hogyan válasszunk ilyen eszközt, és ezt a cikket tárgyaljuk.

Mi az?

A burgonyapürö egy speciális konyhai eszköz. Ez lehetővé teszi, hogy a főtt gumókat egyetlen puha tömeggé alakítsa. A készülék könnyen kezelhető és könnyen tisztítható. A fajtától függetlenül a termékek ára alacsony, ami jó. A kézi szerszámok használatának hátrányai csak a következők: a termék feldolgozásának nagy költségei.

A modern gyártók különböző lehetőségeket kínálnak a burgonyamesterek számára. A présfelület szilárd vagy lyukakkal rendelkezik. Az alakzat általában kör, félkör, négyzet, téglalap, cikkcakk. Ez is lehet egy fém spirál. Az utóbbi opció hasonlít a habveréshez.

A fogantyú, amelyen a nyomásrész csatlakozik, szintén változik. A tartó gyártásához fa, fém, gumi, műanyag. Lehetőség van összecsukható fogantyúkkal is.

faj

Annak érdekében, hogy széles választékból válasszon ki egy megfelelő eszközt, mindegyik opciót részletesebben meg kell vizsgálni.

A fa

A sokak számára ismerős fa tolkushka helyesen hívják a burgonyatörő. A termék szilárd elem. A legjobb példák a boróka tolkushki. Ez a fa szinte nem szívja fel a nedvességet. A fatermékek még nagyon forró gumók feldolgozására is felhasználhatók. Az adaptációk nem deformálódnak, és nem károsítják az edényeket. Még ha gyúrjuk a burgonyát egy törékeny kerámia tálban, akkor nem fog szenvedni.

Az ilyen modellek hátránya hívható kis munkafelület. Ez az elem nem működik, ha nagy mennyiségű gyökérnövényt kell gyúrnia. Érdemes megjegyezni a fa képessége, hogy elnyelje a szagokat. Ezt a problémát úgy kezelhetjük, hogy a port szóda oldatban áztatjuk.

Alumíniumból

Az alumíniumtermékek súlya kicsi és olcsó. Nagy hátrányuk van azonban. A termékkel való interakció során a fém vegyi reakcióba lép vele. Ennek elkerülése érdekében a terméket védőbevonattal bevonják. Idővel a felső réteg törlődik. Emiatt az objektum használhatatlanná válik.

Van még egy dolog. Masher maga akkor sem, ha nagyon forró burgonyával érintkezik. De ha a gumókat a kerámia vagy teflon edényekben gyúrja, károsíthatja.

Ilyen esetekben csak acélból, alumíniumból, tartós üvegből vagy műanyagból készült tartályokat használhat.

Rozsdamentes acél

Az orvosi rozsdamentes acél kiváló anyag. Kiváló lehetőség az anyagból készült termék. 18/10. Ha csak önmagad vagy a családod főzésére készülsz, akkor kiválaszthatsz egy kis tömörítőt, amelynek kis átmérője van a préselési felületnek. Ha gyakran nagy mennyiségű terméket kell kezelnie, Az opciót egy cikk-cakk lemezzel fogjuk használni.

A rozsdamentes acél fő előnye - a szélsőséges hőmérsékleti ellenállás és a termék semleges hatása (ez nem befolyásolja az étel ízét).Csak annyit kell elfelejtenünk, hogy egy ilyen termék károsíthatja a törékeny üvegeket és a konténerek teflonbevonását.

A beszerzés során fontos figyelmet fordítani a biztonsági előírásoknak való megfelelés címkézésére is.

A teflonból

A teflon bevonattal ellátott fémtermékek lehetővé teszik a burgonyapürét főzését közvetlenül a tűzhelyen. Az ilyen eszközök magas hőmérsékleten nem deformálódnak. Alkalmasak nagy mennyiségű burgonya feldolgozására is. Ezt azonban érdemes megjegyezni a bevonat mechanikusan könnyen megsérül. Ezen kívül az agresszív mosószerek hátrányosan érintik.

Műanyagból

Könnyű és olcsó műanyag konyhai eszközök állnak rendelkezésre a különböző formákban és színekben. Bármely felületen használhatóak. Nem fogják károsítani a tapadásmentes bevonatot.

Azonban a hátrányok még többek. Ezzel az eszközzel csak a termék szerény részét gyúrhatja.. műanyag nem tolerálja a magas hőmérsékletet (deformálja és felszabadítja a toxinokat). Szintén cucc hajlamos a karcolásra, könnyen megszakad.

Szilikon és nejlon

A szilikon és az élelmiszer-minőségű nylon biztonságos anyagok. Abszolút nincs hatása az étel ízére, nem adnak idegen szagokat. Tartósak, ellenállnak az oxidációnak és a hőnek. Ilyen konyhai eszközök tisztítható a mosogatógépben. Használhatók akkor is, ha a burgonya törékeny kerámia- vagy teflon-ételben van.

Csak egy mínusz - Az ilyen termékek eltarthatósága 5 év. Ezután nem használhatók. Fűtéskor az anyag mérgező anyagokat bocsát ki, amelyek veszélyesek az emberre.

Burgonya sajtófunkciók

Ha a burgonya kézi feldolgozása fárasztónak tűnik, figyelni lehet a speciális konyhai szerszámra - a sajtóra. A lámpatest egy nagy fokhagyma sajtóhoz hasonlít. A gondosan átgondolt mechanizmusnak köszönhetően megkönnyítheti a burgonyapüré elkészítését. Ezzel még a legnehezebb gyökerek is könnyedén homogén tömegré válnak.

A sajtó klasszikus változata több elemet is tartalmaz. Ez egy kar, egy dagasztó dugattyú és egy perforált tartály alján. 2 tulajdonos is rendelkezésre áll. Ezek miatt a készüléket a tartályra rögzítik, amelyben a kész edényt elhelyezik. Egyes modellek eltávolítható belső lemezekkel rendelkeznek, amelyek különböző számú, bizonyos átmérőjű lyukakkal rendelkeznek.

A második opció forgó fogantyúval van ellátva. Ez a tervezés hasonlít egy malomra. A működés elve egy kicsit más. A készüléknek van egy tartálya, amelynek alján lyukak vannak. Középen egy pengével ellátott lendkerék. Ahhoz, hogy a mechanizmus működjön, el kell indítania a gombot.

  Klasszikus opció
  Forgó fogantyúval

  A gyártók vasból, rozsdamentes acélból és alumíniumból készülnek. Néha műanyagot használnak, azonban az ilyen modellek megbízhatatlannak tekinthetők, mert gyorsan eltörnek. A legjobb megoldás - rozsdamentes acél. Tartós, ellenáll a hőnek és a mechanikai sérüléseknek, nem oxidálódik.

  A készülék előnyei nyilvánvalóak.

  • Tökéletes eredmény. A burgonyapürével levegőt, csomók nélkül. A házban lévő kis lyukak miatt a tömeg egyenletes. A burgonyákat azonos, nagyon kis részecskékre osztják. Ugyanakkor a levegő belép a tömegbe, ami miatt az előkészített étel különösen ajánlott.
  • Sebesség:. Az egyik könnyű mozgás egy tökéletesen finom ízletes étel egész részét kaphatja. Ebben az esetben a víz átfolyik a készülék lyukain.
  • Könnyű használat. A burgonyát csak a sajtóba kell helyezni, és a kart meg kell nyomni, vagy a fogantyút meg kell csavarni. Az átgondolt ergonómia lehetővé teszi a fizikai erőfeszítések minimalizálását. A lényeg az, hogy ne töltsük ki teljesen a készüléket, hanem 2/3.
  • Sokoldalúságát. A sajtó nemcsak főtt burgonya feldolgozására használható. Ezzel könnyen készíthet bármilyen zöldség- és gyümölcspürét, habot, zselét, gyümölcslevet.

  A választás árnyalatai

  Annak érdekében, hogy ne legyen csalódás a vásárlásban, jobb, ha előnyben részesítjük a híres márkák termékeit, amelyek az ügyfelek bizalmát szerezték. Ez az Gefu, WMF, Rondell, Vitesse, Tupperware, Tescoma. A jó konyhai szerelvény számos fontos kritériumát is kiemelheti.

  • Minőség. A munkafelületnek teljesen síknak és sérülésmentesnek kell lennie. Ha egy prés, a karokat és a tárcsákat biztonságosan rögzíteni kell. Az oldalakat hézag nélkül kell leadni. Emellett kémiai szagok sem keletkezhetnek az elemből.
  • Méretét. Ez a paraméter a feldolgozott termék térfogatától függ. Ha két főzésre van szüksége, akkor elegendő szerszám van, amely kb. 8 cm átmérőjű munkafelülettel rendelkezik, az optimális hossza 30-36 cm.
  • Tömeg. A terméknek könnyűnek és könnyen használhatónak kell lennie.

  Nézze át a Smood Dreamfarm masher-t a következő videóban.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok