konyhai felszerelés

Kalapácsok leírása és kiválasztása hús húzásához

Kalapácsok leírása és kiválasztása hús húzásához

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. kinevezés
 2. típusok
 3. Hogyan válasszuk ki?
 4. Alkalmazási tippek

Kalapács hús húzásához - minden konyhában kötelező tulajdonság. Ez az eszköz nagyban leegyszerűsíti és felgyorsítja a hús főzésének folyamatát. Jelenleg a gazdasági osztályok a legmodernebb modellek széles skáláját kínálják, amelyek közül a fiatal háziasszony meglehetősen nehéz kiválasztani a legmegfelelőbb tulajdonságot. Ismerjük meg a legmegfelelőbb lehetőségeket.

kinevezés

Egy speciális kalapács egy konyhai szerszám hús húzásához. Úgy tűnik, hogy egy hagyományos asztalos szerszámra hasonlít, de kisebb méretű, könnyebb súlyú és két munkafelülettel - gyakrabban sima és bordázott vagy fogazott.

Az ütés hatására megpuhult szálak gyorsan elpirulnak, lágy és lédúsa test jól rágja és könnyebben emészthető, azaz a belekben lévő zsírok és fehérjék gyorsabban és teljesebben felszívódnak. A repulált hús nem teszi lehetővé a fehérjéknek a szervezetben történő rothadását, és ez a folyamat gyakran az emésztőrendszer számos betegségének oka. A lágy termékek is kedvezőbbek a fogak számára.

Ugyanakkor van egy kalapács és hátrány. Így a verés során a hús elveszt egy csomó hasznos elemet tartalmazó lé. Természetesen a legtöbbet megőrzik, de teljesen távol. Ezért fontos a hús megfelelő vastagságának megválasztása, hogy a test könnyen megbirkózzon a darabgal, és a hús megtartja a maximális előnyöket.

A gyümölcslé egy részének megőrzése érdekében a szakértők azt tanácsolják, hogy a húzás után ne egyenlítsék ki a hús felületét, majd a szükséges sókkal rendelkező folyadék maradjon a hornyokban. Az emésztéssel kapcsolatos problémák esetén azonban még mindig ajánlott feláldozni a tápanyagok egy részét, és szorgalmasabban verni a húst.

típusok

A vágó kalapácsok népszerű példái közé tartozik megkülönböztetni az alábbi fajokat.

 • Fa. Nagyon könnyű attribútum, kényelmes dolgozni, de a munka minősége sok kívánnivalót hagy maga után. A faeszköz könnyűsége miatt a húsnak nem lehet vékony, puha textúrája. Egyrészt biztonságos környezetbarát anyag, de a nedvesség hatására a fa gyorsan összeomlik, és a nyers hússal való gyakori érintkezésből a termék felületén baktériumok képződnek.

 • Nemesacélból. A rozsdamentes acélból készült berendezések még mindig megtalálhatók a szovjet konyhában, és ez nem véletlen, mert ki tudja, hogyan kell kiválasztani az ízletes ételek főzéséhez szükséges eszközöket. Ez a legelőnyösebb megoldás, amely minőségi szempontból elriasztja a vágást a kívánt vastagságig. Nem túl nehéz, és ezért nem kell erőfeszítéseket tenni a veréshez.

 • Alumínium. Ez a másolat jobban használható csirke filé vagy miniatűr húskészítmények esetében, mivel elég könnyű, és nem lesz képes megbirkózni vastagabb hússal. Általában ez egy praktikus termék, amely higiénikus és nem nedvszívó. A szerszám számára az alumínium hőmérsékleti különbségei és a rozsda nem szörnyűek.
 • Csatabárdot. Ez a tulajdonság úgy néz ki, mint egy klasszikus kalapács, de másrészt van egy csuklyája, amely könnyen apríthatja a húst. Drágább lehetőség, de ha úgy gondolja, hogy a konyhában egy szekér is szükséges, akkor a „kettő egyben” vásárlása még olcsóbb lesz.
 • Tenderayzer. Modern eszköz a hús elleni küzdelemhez. Hosszú, éles tűvel vagy vékony pengével rendelkező készülék az egyik oldalon.A második oldal általában felemelt vagy sima felülettel rendelkezik a daraboláshoz. Ez a másolat könnyen áttöri a húsdarabot, anélkül, hogy elvágná, és nem zúzza. A tűkből származó lyukak lehetővé teszik, hogy a marinád behatoljon a maximális mélységbe, ami a hús főzését és lédússágát teszi lehetővé.

Hogyan válasszuk ki?

Amikor kiválasztunk egy kalapácsot hús húzásához Használja az alábbi irányelveket.

 • Válasszon ki egy teljesen rozsdamentes acélból készült szerszámot. Még ha az attribútumnak van egy fémfelülete, de egy fából készült fogantyú, a nyers hús még mindig a fa padlóra esik, ami meglehetősen nehéz kezelni és fertőtleníteni. A fa- és alumíniumtermékek csak lágyszeletekre vagy csirkére alkalmasak, és az acél minták univerzálisak.

 • Előnyben részesítsék a rozsdamentes acél lökhárítót, melynek jelölése 18/10. Jobb az átlagos gravitációs modellt venni. Ha egy könnyű kalapácsot veszel, akkor az ütés több erőfeszítést igényel; ha túl nehéz, akkor óvatosnak kell lennie, hogy egyáltalán ne simogassa a húst.

 • A munkafelület lehet kerek, négyzet vagy téglalap alakú. Válasszon sarkokat tartalmazó modelleket, mivel 3 vagy 4 munkaszintet tartalmazhatnak, és kerekek - legfeljebb 2. Általában a nyomtatvány nem befolyásolja a munkafolyamat egyszerűségét és sebességét.

 • Ha a konyhában gyakran kell vastag, kemény darabokat vágni, akkor válasszon egy nagy fogú kalapácsot. A finom feldolgozáshoz vagy az élezéshez kis fogak alkalmasak. A steakek legyőzéséhez vásároljon egy sima felületű másolatot. Általában ajánlott olyan eszközt választani, amelynek egyik oldalán a fogak a kívánt magasságúak, a második oldal pedig sima.

 • Ne utasítsa el a hullámos felületet kiegészítő opciókat. Ez az elem lehetővé teszi, hogy szépen feldolgozza a képet a képhez, mint egy grilltál.

 • Különös figyelmet kell fordítani a fogantyú kiválasztására. Ehhez vigye a kézben lévő másolatot, és győződjön meg róla, hogy kényelmes-e vele dolgozni. A vélemények szerint a kényelmes a gumi, szintetikus gumi vagy alumínium fogantyúinak tekinthető. Előnyös a kerek tartók. Ha a választás téglalap alakú fogantyúra esett, akkor ne felejtsük el, hogy a kézben természetellenesen fekszik, és a sarkok a tenyér bőrére nyomnak. Ajánlott a megvastagodott fogantyúval rendelkező termékek megvásárlása - kényelmesebb és praktikusabb.

 • Ügyeljen a kalapács további jellemzőire. Ha a konyhában lévő szerszámokat akasztókon vagy síneken tárolják, akkor válasszon termékeket egy hurokkal a függesztéshez. Ezután a dudor nem veszik el a közös dobozban evőeszközökkel.

 • Válasszon klasszikus acélmodelleket. A divatos pályázó nem alkalmas a jó ütésre, csak a pácolás és a sütési folyamat felgyorsul, de a hús nem lesz puha és vékony. A pályázó használata után a darabot megrágják. A vélemények alapján kényelmesebb dolgozni egy egyszerű kalapáccsal, és a termékeket sokkal minél jobb minőségben megverték.

 • Ellenőrizze kedvenc modelljét az erősségért, győződjön meg róla, hogy a munkadarabok nem szétszóródnak, és a repedezett kalapács nem károsítja a háziasszonyot és más háztartás tagjait.

Alkalmazási tippek

Nincs értelme tanítani, hogyan kell egy kalapácsot verni - ez a folyamat egyszerű, és nem kell magyarázni. Azonban a további ajánlások meghosszabbítják a vágó kalapács élettartamát.

 • Próbáld meg mindig legyőzni a húst a filmen keresztül. Először is, erőteljes ütésnél kevésbé valószínű, hogy a vágás kiegyenesedik, másrészt a munkafelület nem érintkezik közvetlenül a nyers hússal, ezért sokkal könnyebb lesz gondoskodni.

 • Minden használat után alaposan tisztítsa meg a megszakító eszközt. Rendszeres szódabikarbóna vagy mosószerek használhatók. Fontos, hogy a munkafelületet jól és teljesen szárazra öblítse, különösen fából készült modellek esetében.

 • Görgessen le a hús külön konyhaasztalon.A kalapácsfogak, még ha nem is magasak, végül károsítják a lap felületét, és használhatatlanná teszik. Ezért jobb, ha az eljárást mindig ugyanazon a régi bevonaton végezzük, amely nem kár, hogy károsíthatja a fogakat. Különösen fontos ez a probléma, amikor a tenderizer tűt használ.

Tippek a húst az alábbi videóhoz.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok