konyhai felszerelés

Evőeszköz szárítók

Evőeszköz szárítók

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. besorolás
 2. faj
 3. Mit kell keresni?

A konyhabelső szerves része egy szárító. A konyha szépítése során minden háziasszony azt akarja, hogy minden elem a helyén legyen. A vásárlás előtt figyelmet kell szentelni nem csak a funkcionalitásra, hanem a megjelenésre is. Végtére is, az esztétikai komponens nagyon fontos.

A konyhai eszközök modern piacán rengeteg különböző szárító szárító található. Ez a cikk részletesen ismerteti a termék, a fő fajták különböző lehetőségeit.

besorolás

A szárító kiválasztásának egyik fontos kritériuma a mérete. Eladáskor nagy és miniatűr termékek találhatók. A nagyméretű modellek hossza meghaladja az 50 cm-t, a lemezek két sorban helyezkednek el, vannak rekeszek szemüveghez és edényekhez. A szárítók kompakt képviselői szerényebb lehetőségekkel rendelkeznek, és a hossza nem haladja meg a 15 cm-t.

Célja a termék méretétől és szerkezetétől függ. Kis szárítókban általában kések, villák, kanálok vannak. Ha azt tervezi, hogy belsejében és csészékben tartja a lemezeket, akkor figyeljen a nagy modellekre.

A közepes méretű szárítók a leggyakoribbak. Két részlegük van: az első a szemüveg, a második a villák, a kanál, a kések.

Az edények szárítására szolgáló termékeket az anyagtól függően osztályozzák.

 1. Metal. A legtöbb esetben alumíniumból, krómból vagy rozsdamentes acélból készülnek.
 2. Műanyag. A szárító minden eleme műanyag.
 3. Kombinált. Ezek a termékek fém rácsos fa állványok. A műanyag raklap van.
 4. Dekoratív. Ha összehasonlítjuk ezeket a modelleket a fent felsorolt ​​modellekkel, akkor a dekoratív elemek esztétikai szempontból sokkal jobbak. Itt egy kellemesebb, kiváló minőségű bevonatú anyag.

Az anyag típusa, amelyből a szárító készül, a végső költségében tükröződik.

kombinált
dekoratív
műanyag
fém

A konyhában dekoratív elemként gyakran használják a krómbetétekkel és a fából készült díszítéssel rendelkező nagy termékeket.

Ezért az ilyen típusú szárító ára többszöröse a szokásosnál.

Az alumínium és rozsdamentes acélból készült termékek az átlagos árkategóriának tulajdoníthatók. A műanyag megoldások a legtöbb költségvetési lehetőség.

Mielőtt vásárolna egy szárítót az ételekhez, figyeljen a következő pontokra:

 • a cucc. Meg fogja határozni, hogy mennyi ideig tart a vásárlás.
 • szín (kívánatos, hogy a termék ugyanolyan színtartományban legyen, mint a konyha többi tervezési eleme);
 • bokszméretek;
 • kapacitást;
 • szerkezeti szilárdság.

faj

Nem szabad túlfizetnie a fém- és dekorációs árukat, ha csak bögrék, tányérok, kávékészletek tárolására vásárolja meg. Javasoljuk, hogy vegyen egy műanyag opciót.

Magas oldalakkal

A magas oldalú szárítók tökéletesek a kések, villák és kanál tárolására. Ezek nagyon gyakoriak a kis méret és az alacsony költség miatt. Ez a termék a legkisebb konyhában is jól illeszkedik, költsége nem haladja meg a 60 rubelt. Nagyon könnyen kezelhető a magas oldalú műanyag szárítók. Ezeknek a termékeknek a legnépszerűbb gyártói a Tescoma és az Idea.

négyszögletes

A szárítók téglalap alakú modelljei több lemez elhelyezésére szolgálnak.Oldalán általában egy rekesz a kanalak, villák, kések számára. A téglalap alakú szárítók a leggyakoribbak a vásárlók körében. Itt az alapvető konyhai kiegészítők szabadon helyezhetők el, ami elég egy étkezéshez. A negatív oldalakból meg lehet jegyezni, hogy a legtöbb termékben nincs rekesz a bögrék számára.

Az orosz gyártók aktívan részt vesznek a szárítók gyártásában.

A modern piacon négyszögletes modellek találhatók a különböző színekben, a költségek körülbelül 70 rubel körül mozognak.

emeletes

Ha szüksége van egy szárítóra, amely az összes evőeszközt tartja: villák, kanálok, tányérok, kések, bögrék és desszert kellékek, akkor egy ésszerű megoldás lesz egy emeletes szárító vásárlása. A doboz kapacitása elegendő ahhoz, hogy minden étkezéshez szükséges összes eszközt elrendezzen. Ezek a szárítók egy kétemeletes termék, amelynek felső szintje lemezek tárolására és az alsó bögrék és evőeszközök tárolására szolgál.

Egyszintű

Sok vásárló megállítja a választásukat az ilyen modelleken. Ezek egy trellizált doboz, amely egy nagy és két kis részre van osztva.

A leggyakrabban ilyen termékek műanyagok és krómréteggel vannak borítva.

Szintén asztali szárító, amelyben nem csak lemezeket és evőeszközöket lehet tárolni, hanem csészéket is. Ez a megoldás az alábbi előnyökkel rendelkezik:

 • az áruk elég hosszú ideig tarthatnak;
 • környezetbarát;
 • megjelenést.

A negatív oldalak közül csak az ár látható. Az oroszországi költségek 450 rubelből indulnak.

Az egyszintes asztali szárítóknak az a jellemzője, hogy nem csak a munkalapra helyezhetők, hanem kívánt esetben a fali szekrény polcára is. Ebben az esetben kényelmetlen lesz használni az emeletes modelleket.

Reiling

Ez az eszköz egy fém sáv. A szárító cső formájában van kialakítva, és speciális fém- vagy műanyagtartókkal van rögzítve a falhoz. A cső szélei dugókkal zárva vannak.

A korlátszárító egyik jellemzője, hogy harmonikusan illeszkedik a konyhai kialakításhoz.

Az ilyen modellek elengedhetetlenek a kis konyhákban, ahol erősen érezhető a térhiány.

A termékek vízszintes, függőleges és felfüggesztett. Oroszországban különösen gyakori Lemi, Lemax és Ikea gyártói modelljei.. A teljes korlátrendszer 1500-3000 rubelt fizet.

eredeti

A modern piacon megtalálhatók és csúszó modellek. Ezeket az osztrák, olasz és német gyártók aktívan gyártják. A sajátossága az, hogy az egylépcsős szárítók könnyen átalakíthatók kétlépcsős szárítókba.

Vannak fajták, amelyek egy visszahúzható evőeszköz tartályt tartalmaznak. A legnépszerűbb gyártók a Diotex, a Black + Blum, a Guzzin.i.

Trofleks

A Troflex szárító általában a mosogató szárnyára van felszerelve. Ez egy raklapon lévő háló, a bögre horgok vannak. Miután megvásárolta ezt a terméket, teljesen eltűnik a törölköző elhelyezésének szükségessége az edények szárítására.

Műanyag palisádé

Ez a vásárlás akkor hasznos, ha gyerekek vannak a házban, és időnként meg kell szárítani a babacipőt, a kupakokat. A tervezés fő eleme a műanyagból készült függőleges botok. Könnyen felhelyezhetők a fenti elemekre.

A szárítók piros, kék, zöld, fehér és barna színben készülnek, és bármilyen konyhabelsőbe illeszkednek.

tervezés

Egy másik variáció a cam-alakú szárítók. Itt viselhet bögréket. Az oldalon van egy tálca lemezek és egy pohár evőeszközök számára. Az ilyen szárítók gyártása a Black + Blum cégnél történik. Kreatív tervezési megoldások létrehozására specializálódott.

Egyes márkák személyre szabott szárítót vásárolnak. Ezek a lehetőségek rozsdamentes acélból készülnek, és tökéletesen illeszkednek a konyhai klasszikus belső térbe.

Sok formatervezett szárító fából készült. A négyzetmodellek éles sarkokkal jól illenek a konyhába modern stílusban, a legfontosabb dolog a szín kiválasztása.

Mit kell keresni?

A konyhai kiegészítők vásárlásakor nemcsak a funkcionalitás, hanem a megjelenés figyelembevétele is ajánlott. Sok háziasszony látja a szárítókban csak egy eszközt az edények tárolására, de a helyes megközelítéssel a szokásos konyhai kiegészítők a belsőépítészet fontos részévé válhatnak.

Ne rohanjon a vásárláskor. A modern piacon rengeteg modell létezik. Mindenki választhat egy ízlés szerint választott terméket igényeik alapján.

A szokatlan szárítók áttekintését lásd alább.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok