Labrador

Labrador egy lakásban: az előnyök és hátrányok, a karbantartási szabályok

Labrador egy lakásban: az előnyök és hátrányok, a karbantartási szabályok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Előnyök és hátrányok
  2. A tartalom feltételeinek megteremtése
  3. Hogyan kell járni a kutyákat?
  4. Szükségem van egy ketrecre?
  5. Tulajdonosok véleménye

Labrador meglehetősen gyakori fajta kutyák vásárolnak tartani egy lakásban. A vásárlás előtt azonban minden bizonnyal meg kell találnia az ilyen ügylet minden előnyét és hátrányát, és meg kell értenie, hogy lehet-e optimális feltételeket létrehozni a kisállat számára.

Előnyök és hátrányok

A lakásban lévő Labrador számos tulajdonos véleménye alapján nem okoz különösebb nehézséget a család számára. A kutya karaktere nagyon könnyű és barátságos, és a fajta leírása csak pozitív pontokat tartalmaz. A retrieveret érdemes megkezdeni, még akkor is, ha a személy nem egy teljes ház, hanem egyszobás apartman - mindenesetre a kutya aludni fog a tulajdonos közelében vagy a lábai közelében.

Labrador esetében a madárházban vagy a láncfülkében lévő tartalom ellenjavallt. A fajta nyilvánvaló előnyei közé tartozik az állat gondozásának egyszerűsége, a jó természet, az engedelmesség és a kisállat csodálatos megjelenése.

A retrieverek hátrányai alapvetően a legtöbb háziállatra jellemzőek. A fiatalkorúakat fokozott aktivitás jellemzi, és a tulajdonosokat rendszeres, energikus sétákra kényszeríti. A kis kölykök elronthatják a dolgokat a lakásban, ha nem adják meg őket megfelelő alternatívával. Ezen túlmenően, egy Labrador, különösen egy felnőtt étkezése pénzbe kerül.

A Labrador nagy kutya: súlya 25 és 40 kilogramm között változik, és a marmagasság nem haladja meg az 53-60 centimétert. Ezért, ha a szoba túl kicsi, akkor sem a kutya, sem a tulajdonosai nem lesznek kényelmetlenek. Elvileg az állat hátrányai közé tartozik az állandó kommunikáció szükségessége. Ha a tulajdonosok gyakran hiányoznak otthonukban, akkor nem indíthatnak Labradort.

A tartalom feltételeinek megteremtése

A labrador még egy szobás apartmanban is meglehetősen sikeresen tartható, de a fő feltétel a rendszeres és hosszú távú gyaloglás lesz. A retrieverek jól jönnek a gyerekekkel és más állatokkal, így nem lehet konfliktus. Van egy kis esély, hogy otthon élnek a madarak, mivel a vadász ösztönei kifogyhatnak egy kutyáról, de nem túlságosan aggódsz róla. A Labrador kiskutya megvásárlásakor fontos felkészülni arra a tényre, hogy három éves koráig még mindig gyermeknek tekintik, ami azt jelenti, hogy állandóan megmossa a padlót. Jobb, ha erre előzetesen felkészülnek a lakás szőnyegek tisztításával.

Ismét a kutya első éveiben megnövekedett aktivitás és állandó mozgás szükséges, ami sérülésekhez vezethet, ha a nem biztonságos tárgyakat nem távolítják el.

A retriever kiskutyák szeretnek játszani minden olyan tárgyral, amely a mancsok alá esik. A növények károsodásának vagy a magazinok "beáramlásának" kiküszöbölése érdekében szükséges, hogy a kedvtelésből tartott állatok megfelelő játékokkal rendelkezzenek.

Az első 2 hétben különösen óvatosan kell gondoskodnia a kölyökről, mert ebben az időben a baba az anyára és más kutyákra vágyik, akikkel korábban éltek. Szükséges, hogy nyugodt hangon kommunikáljunk, ne kiabáljunk és ne esküszöm, vasaljunk és együtt töltsük együtt az időt. Ezenkívül fontos, hogy lehetőséget adjon neki, hogy megismerje a házat - megmutassa neki, hogy hol van a víz, ahol az étel tálba kerül, és ahol a kiskutya alszik.

Ahhoz, hogy egy kölyköt tanítson a tálcára, bizonyos mintázatot kell követnie. Valahol egy órával az étkezés után egy kisállat egyszerűen a tálcára száll. Az ilyen eljárásnak az első hónapokban kell lennie.

Körülbelül a negyedik hónapban a kutya elkezd kérdezni az utcán, ha lehetséges, azonnal ki kell töltenie ezt a kérést, ellenkező esetben a hasznos reflex nem lesz képes lábnyomra. Ami a teljes körű képzést illeti, azt az első 3 évben kell elvégezni.

Ebben az időszakban a kutyának jutni kell a jó viselkedésért és a büntetésért a rossz viselkedésért. Fontos megemlíteni, hogy az alváshoz a kutyának meg kell osztania egy magasságot, például egy széket, egy puffot, vagy egy speciális padot, amely mind az ablakoktól, mind az ajtóktól, valamint az akkumulátoroktól és más fűtőberendezésektől távol van. A lakás padlói nem lehetnek csúszósak, különben a kiskutya végtagjai rosszul alakulhatnak. Minden héten a kutyát fésülni kell. A molting időszak alatt ez az eljárás mindennapos lesz.

A sajtokhoz illeszkedjen a szokásos gumikefe. A labradoros mosás különleges samponnal vagy akár rendszeres szappannal is megengedett. A fürdési eljárás alapos törléssel végződik. A labrador fülek időről időre fontosak a paraziták jelenlétének ellenőrzésére.

Ezenkívül jó lenne minden gyalogot gyapjúpróbával elvégezni - függetlenül attól, hogy a kedvtelésből tartott állatok nem vesznek fel rovarokat és bolhákat. A meleg szezonban a szakértők azt javasolják, hogy az aeroszolok vagy cseppek formájában végrehajtott speciális szerszámok segítségével további védelmet nyújtsanak a paraziták ellen. Nem szabad elfelejtenünk az orvosok megelőző látogatását és a vakcinázást.

Táplálja a fiatal kutyát naponta 5-ször, és egy felnőttnek elegendő egy pár étkezés naponta. A legegyszerűbb módja annak, hogy kész, prémium ételeket kapjunk, ami kiegyensúlyozott és tartalmazza a szükséges vitaminokat és egyéb elemeket. Ha a takarmány olcsóbb lesz, akkor a vitamin-kiegészítők megvásárlására is szükség van. Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy a retrieverek inkább hajlamosak az elhízásra, ezért alacsony zsírtartalmú élelmiszerekkel táplálják őket.

A természetes termékekből állatorvosok a nyers vagy főtt marhahús, gyümölcsök, friss vagy főtt sárgarépa, tejtermékek, valamint meglehetősen gyakori gabonafélék - zabpehely, hajdina vagy rizs kiválasztását javasolják. Használatuk elengedhetetlen a Labrador-allergia esetében. A kutyának nem szabad tésztát adni, valamint az ételt és a közös ételeket egy étkezés közben kombinálni.

Hogyan kell járni a kutyákat?

A Labrador gyaloglás gyakoriságát az életkorától függően határozzák meg. A séták során, különösen az első három évben fontos, hogy ne csak a kutyával játsszon a friss levegőben, hanem a legegyszerűbb csapatok képzésére és a kisállat viselkedésének alakítására is. Más szóval, a friss levegőben lévő időt egy bizonyos terhelésnek kell kísérnie. A 3 és 6 hónap közötti kiskutya számára fontos, hogy 3 óránként és közvetlenül étkezés után járjon. A Labradornak, amelynek életkora 6 és 9 hónap között mozog, naponta 3-5 alkalommal látogassa meg az utcát.

A 9 hónaptól évig terjedő korosztály csökkenti a séták számát naponta kétszer vagy háromszor. Végül, amikor a retriever megünnepli az első születésnapját, a gyaloglás napi 2-szer stabilra csökken. Az egyes séták időtartama egy óra és két óra között változhat, ezért egy adott fajta kutyájának megszerzése gondolni kell erre a szempontra.

A hatodik hónapban a sétákat a képzés kezdete követi. Először is, a kiskutyát fel kell oktatni a tilalom és a hívás irányítására, valamint a vonatra, hogy válaszoljon a becenévre. Nyolc hónap múlva már bonyolultabb feladatokat is készíthet, pl "Ülj" vagy "Hely".

Egy kutyát egy új csapatnak nem kell képeznie, amíg az előzőt nem sikerül elsajátítani, mivel a retriever nem képes többfeladatos üzemmódban működni. Egyébként, ha van ilyen lehetőség, akkor a Labradort a tározókba kell vinni, és lehetőséget kell adni arra, hogy az energiát a vízbe dobja.

Szükségem van egy ketrecre?

Egy lakásban élő Labrador számára fontos a biztonságos környezet megteremtése.A kedvtelésből tartott állatoknak saját helyük van, ahol pihenhet. Jobb a szoba egy részének elkülönítése, de nem a hálószoba, és tegyen egy tágas és puha szoláriumot a sarokban. Itt számos kiskutya játékot rendezhet. Labrador illeszkedéshez és fa botokhoz, rongyokhoz és gumibetétekhez és csontokhoz, és még sok máshoz. Egyébként Nem ajánlott Labrador rekreációs területet rendezni az üvegezett teraszon, mivel a kutya csak kiugrik az ablakból a madárért.

A takarmányozási terület a folyosón vagy a konyhában található. Általában elegendő pár edény - víz és élelmiszer számára. Ennek a saroknak az egyetlen feltétele, hogy a kutyának a nap bármely szakában szabad hozzáféréssel kell rendelkeznie. Ami a ketrecet illeti, a retriever benne maradhat. A kutya nem érzi a kellemetlenséget, és nem érzékeli ezt a tervet negatív árnyalattal.

Belsejében meleg kanapéra van szükség. Azonban egy állat ketrecben csak akkor zárható be, ha a házban nincs tulajdonos. A három hónapnál fiatalabb csecsemőket az arénában kell tartani, majd be kell vezetni a ketrecbe. A kutya mozgásának korlátozott ideje nem haladhatja meg a 4 órát.

Tulajdonosok véleménye

A labradorok tulajdonosainak megjegyzései többnyire pozitívak. Nemcsak szép, hanem intelligens és hűséges állatoknak is nevezik őket. A háziállatot egy egyszobás apartmanban sem tartják nehéznek, mivel teljesen szerény. Egyes tulajdonosok azonban jelentik a kiskutya gondozásának súlyosságát, amely elvileg eltűnik, amikor az állat nő. Séta a kutyával gyakran, nagyon hosszú és aktív, de mindegyik kompenzálja a kisállat kedvességét és szeretetét.

A gondozásról Labrador az apartmanban, lásd alább.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok