A gyors öregedés legvalószínűbb oka

A Michigani Egyetem szakemberei rájöttek, hogy miért gyorsítja az öregedő nőket és a férfiakat. Kiderült, hogy a sejtszintű öregedést a kromoszóma végződések - telomere - rövidítése okozza. Rövidülésük a test gyors öregedését okozza.

A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy minél keményebb és hosszabb egy személy dolgozik, megtanulja, annál gyorsabban zajlik a telomer rövidítés folyamatai.

telomeres (zölden jelölve)

A kísérlet részeként a genetika és a biológusok először megmérték az első évfolyam diákjainak telomere hosszát, majd a végső vizsgák előtt megmérték ugyanezeket a diákokat. Hasonló méréseket végeztünk fiatal lányok és fiúk körében az orvosi egyetemek befejezése után a klinikákon végzett szakmai gyakorlatuk első évében.

Kiderült, hogy az új orvosok a megnövekedett felelősség, izgalom, hosszú munka, a DNS-öregedés miatt több mint hatszor gyorsabban áramlottak, mint az első évben tanuló diákok, és háromszor gyorsabban haladnak, mint az érettségi előkészületek.

A kutatók biztosak abban, hogy az öregedési folyamatokat jelző marker lehet a kromoszóma vége. A definíciója segít meghatározni, hogy a terhelés hogyan befolyásolja az embert, hogyan viselkedett stresszes helyzetben.

A kísérlet szerzőinek ajánlása azoknak, akik hosszabb ideig meg akarják őrizni a fiatalokat és szépséget, egyszerű: mérsékelten dolgozzon, ne felejtse el időt szabadtéri tevékenységekhez.

Ez a tudóscsoport most egy olyan tanulmányt kíván folytatni, amely létrejön A nők öregedése terhességet és szülést eredményez. A terhes nők egy csoportjában már megkezdődtek a telomere hosszának mérése, és a szülés után megismételik a vizsgálatot. Harmadik kísérletet is terveznek - egy évvel a születés után, hogy megállapítsák, hogy a fáradtság és az éjszakai alvás, amely gyakran kíséri az első hónapjait a baba életében, befolyásolja az anya ifjúságát.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok