A tudósok azt találták, hogy a férfiak nemcsak a nőknél pletykálnak

A Riverside-i Kaliforniai Egyetem kutatói egy csoportja elbűvölte a mítoszot, hogy csak a női pletyka. Egy kísérletsorozat ezt mutatta a férfiak hajlamosak nemcsak a tisztességes szexre. A pszichológusok és a szociológusok egy másik széles körben elterjedt téves elképzelést vádoltak, mondván, hogy az idősebbek egyre jobban pletykálnak, mint a fiatalabbak.

A tanulmány eredményei megjelentek a Science and Life orosz kiadásában.

A kísérletben több száz különböző férfiak és férfiak vettek részt. 18 és 58 év között. Minden témát felkérték, hogy rögzítsen egy felvevő eszközt a ruhájukhoz. Szelektíven nem mindent rögzített, amit egy személy mondott, de csak egy-egy darabja a beszélgetéséből. Amikor a készülék bekapcsol, az alanyok nem tudták. A szabályok szerint több napig viselték, csak alvás közben vették le.

Az eredményül kapott audiofájlokat pszichológusok és egy speciális neurális hálózati program elemezte, melynek feladata, hogy információt keressen a hangszóró szájából más emberekről. Így sikerült számolni ki és mennyi pletykált a kísérlet során.

Kiderült, hogy bármely korú emberek nem szerették túl sokat pletykálni - a párbeszédek csak 14% -ának volt jelei pletykáknak.

Az esetek túlnyomó többségében a pletykák teljesen semlegesek voltak - nem ítélték el, nem hibáztatták. Az esetek mintegy 10% -ában ezek a párbeszédek negatívak voltak, és csak az esetek 5% -ában voltak pozitívak (jóak voltak az emberek számára a szemükért).

A híres emberek személyes élete gyakrabban érdekli a kortársainkat, mint egy szomszéd vagy munkatárs személyes élete. A csillagokról szóló pletykák 9-szer gyakrabban találhatók.

A kutatók nem találtak semmilyen korosztálybeli különbséget: mind a 18 éves, mind az 55 éves résztvevők ugyanolyan intenzitással és gyakorisággal pletykáltak. Nem volt különbség az oktatás szintjén, a pénzügyi helyzetben sem - a gazdagok és a képzett pletykák pontosan ugyanolyan mennyiségűek, mint a szegények és az alulképzettek.

De most a nőknek van valami, amire vitatkozhatnak, amikor az emberek azzal vádolják őket, hogy raboktól függenek. a kutatók nem találtak nemi különbségeket. Ugyanígy pletykák és azok és mások. De a férfiak gyakrabban, mint a nők, pártatlanul és negatívan beszélnek a szem mögött. A női pletyka pozitívabb vagy semlegesebb.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok