Hogyan varrni egy ruhát

Hogyan vágjuk ki a ruhát a hüvelybe, és varrjuk az ujjatlan ruhára?

Hogyan vágjuk ki a ruhát a hüvelybe, és varrjuk az ujjatlan ruhára?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Sleeve létrehozási lehetőségek
 2. modellezés
 3. Hogyan varrni

Nem gyakran, de egy olyan helyzet merül fel, amikor egy szeretett ruha vagy ujjatlan ruha egy szekrényben új életet kíván adni, ha egy divatos csipke vagy bőrhüvely varrni fog. Talán tetszett ugyanaz a ruha, mint a tiéd, csak az eredeti hüvelyben. Vagy talán el kell rejtenie a vállán lévő bőrhibákat, és a bolero és a farkas nem tudja teljesen megoldani ezt a problémát. Közvetlenül vannak kérdések: mi legyen a hüvely, hogyan kell kivágni, és hogyan kell ölteni a kész ruhába. Nézzük meg.

Figyelembe vesszük az árnyalatokat

 1. Ha elveszett az ujjak sokaságában, és nem döntött, hogy melyik a legjobban a ruha, döntse el a célját: kézi korrekció, díszítőelem stb.
 2. Döntse el, hogy milyen képet szeretne létrehozni: klasszikus, romantikus, extravagáns. Vegyük figyelembe, hogy senki nem tiltja meg az ujjakkal való kísérletezést és a szövetek kombinálását.
 3. A jövőbeli ujjú szövet kiválasztásakor vegye figyelembe az anyagok színskáláját és jellemzőit, azok minőségét, mennyire könnyű velük dolgozni. Szégyen lesz, ha a szövet eldugul vagy zsugorodik. Ebben az esetben a nyitás előtt győződjön meg róla, hogy a dekódolást végezte.

Sleeve létrehozási lehetőségek

Amikor egy magazinból egyetlen, egy hüvelyes hüvelyes ruhát alkalmazunk, akkor a karhenger és a hüvely nyakának hossza és mélysége arányban van beállítva a milliméterre. Végül is, a szabás minősége egy fontos feltételektől függ - a behelyezett hüvely ránc nélkül van varrva, ha nem igényel ülőhelyet, a hüvelynek ideális esetben a karjaiban kell lennie.

Esetünkben kereshetünk hasonló varrásmodelleket a varráshoz használt magazinokban, és a polc elhelyezésével válasszuk ki a legmegfelelőbb méretű karfát. Ezután kivágjuk a huzatszövet hüvelyét, söpörjük le a karfuratba, kijavítsuk a hiányosságokat, és csak akkor vágjuk ki a kiválasztott szövet megfelelő hüvelyét.

A kiválasztott hüvely mintázatát magad is felépítheted, ha nincs sehol, és nem változtatod meg a mérések helyettesítésével, például vállátmérővel, a mellkas és a csukló félfogásával, a hüvely hosszával és a varratok mentén.

Ahhoz, hogy a meglévő mintát néhány centiméterrel meghosszabbítsuk, az egyik oldalát körbevágjuk, majd mozgassuk a mintát, és körbevágjuk a második oldalt. Ügyeljen arra, hogy varrási juttatásokat hozzon létre a löketvonal mentén.

A görbe új terv szerint készül, ha több mint 4 cm-rel kell növelni.

Ha van egy blúz vagy egy póló, amely ugyanolyan karjával van a szekrényben, akkor körbevághatja az ujjakat, majd modellezheti a kívánt alakot és hosszúságot.

Ilyen módon körözött:

 • tegyen egy pólót pontosan papírra, tedd az ujjak vonalát;
 • nyomok papíron, kör ceruzával, csak ne felejtsük el a varrási juttatásokat.

Bármelyik módszert is választja, ne rohanjon ki, hogy kivágja a részt a fő szövetből, gyakorolja a vázlatot.

modellezés

Az alapmintázatú hüvely segítségével bármilyen hüvelyt szimulálhat.

Zseblámpa

A zseblámpa hüvelyének modellezése az alapmintázat párhuzamos vonalakkal való kihúzása.

Annak érdekében, hogy az összeszerelés egyenletes legyen, a válás vonalai egyenletesen kerülnek elhelyezésre, ha a hüvely középső részét hígítják, csak a külső részen fog lenni. A tetejét nem kell kiválasztani, a hajtogatásokat elhelyezheti.

Ujj felemelt felsővel

Ez a hüvely egyszerűen modellezett - vágja el a mintát a középen, mozgassa egymástól, és rajzoljon egy új sort.

Tulip hüvely

Itt kell húzni egy görbe vonalat a hüvely aljától, vágni a részt, majd rajzolni ugyanezt a tükörben.

Mindkét felét ragasszuk össze.

Feldolgozzuk a vágásokat és a csúszást a tetején.

Sleeve shuttlecock

 1. Rajzoljon egy vízszintes vonalat a hüvely alján, ha az a könyök fölött van. Ha a hüvely alacsonyabb, rajzoljon egy görbe vonalat.
 2. Oszd meg a részt a kívánt számú részre.
 3. Vágja le a mintát a húzott vonalakon, és hagyja 0,3 cm-t alulvágva.
 4. A darabokat egyenletesen terjessze 3-6cm.

És még néhány lehetőség az ujjak modellezésére.

Hogyan varrni

Az űrlapon kívül az ujjak különböző varrási módok. Egyesek telepítést igényelnek, mert a nyak hossza 3–7 cm-rel több karfarattal történik. Mások nem igényelnek leszállást, míg másokat szerelvényekkel vagy hajtogatásokkal modellezzük.

Az illeszkedés nélküli hüvelyben gyakorlatilag nincs nehézség a varráshoz, de egy illesztéssel ellátott hüvely esetén hibákat okoznak. Gyakran a leszállás helytelenül oszlik el, vagy az ujjak a karhengerhez vannak csatlakoztatva.

 1. Az illeszkedést eloszthatja úgy, hogy a vállon a varratokat a nyak közepéhez igazítja, és elosztja az illeszkedést.
 2. Továbbá a rovátkolt vonalat.
 3. Ha elégedett az eredménnyel, helyezzen egy másik vonalat, és zárja le az első hiányosságait, hogy az illeszkedés során az illeszkedés ne változzon.
 4. A hüvely varrása közben helyezzen egy öltést, csak 1-2 mm-rel távolítsa el a hornyolt öltéseket. A varrást kissé ki kell feszíteni, hogy a ruha viselése közben ne repedjen.

Ha a nyak hossza hosszabb, mint a szükséges, akkor a karfát kissé meg kell mélyíteni. Ehhez az alsó nyak szegmensét kissé a karfurat vágásánál söpörik.

Egy egyszerűbb megoldás körkörös összeállítás:

 • Miután lefektette a részleteket úgy, hogy a hüvely közepe pontosan a közepén legyen, jelölje meg a metszéspontot a nyak felső részének alsó részével.
 • Fektesse a két hornyolt vonalat.
 • Húzza le a tetejét, csúsztassa a hajtogatásokat, míg a hüvely nem vasalja.
 • Söpörje meg a hüvelyt, kezdve a középponttól egy körben.

Az utolsó szakaszban a szerelés megtörtént. A hibák kijavításra kerülnek, és a hüvely csatlakozik a ruhához. A varratok elmosódnak.

Van még egy harmadik lehetőség is, amelyben az alsó vonal a hüvelynek a karfuratba való behelyezése után következik be, a varratok összehangolása és a karfurat rögzítése az alsó szakaszokban. Amikor a gát pontosan belép a karfuratba, a felesleges szélesség egyenletesen oszlik el.

Győződjön meg róla, hogy az ujjak behelyezésekor a szerelést elvégzi, a testtartás sajátossága néha megköveteli a legpontosabb minták beállítását.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok