Varrózsákok

Önálló utazási táska: minta és szabás

Önálló utazási táska: minta és szabás

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Hogyan kell varrni egy női utazótáskát?
 2. A régi farmerből varrunk
 3. Bőr modell: mesterkurzus

Megy egy utazás, minden ember magával vinné egy bizonyos minimális mennyiségű dolgot, amit valahol el kell helyezni. A leggyakrabban ezekre a célokra az utazótáskák a legmegfelelőbb választási lehetőség minden közlekedési típus esetében, legyen az egy autó, egy busz, egy vonat vagy egy repülőgép. Ezt a szükséges utazási kiegészítőt saját kezével lehet varrni, miközben pénzt takaríthat meg és egyedülálló, tágas és legkényelmesebb táska tulajdonosává válik.

Hogyan kell varrni egy női utazótáskát?

A női utazótáska fontos. Nemcsak tágasnak kell lennie, sok zsebbel, hanem szépnek is. Ha ezt a tartozékot saját kezével varrja, ezeket a jellemzőket figyelembe veheti, és el kell kezdeni a szövet kiválasztásával.

A varráshoz szükséges anyagnak tartósnak kell lennie, mivel a zsáknak bizonyos terheket kell ellenállnia. A munkaruhák varrására használt zsákolás, ponyva vagy gretta tökéletesen alkalmas a zsákok varrására.

A tartozék varrásához 75 cm hosszú, 150 cm széles, 65 cm-es villámcső, nejlonszál. De először egy mintát kell készítenie a grafikonon vagy a nyomkövető papíron.

A varrás lépései:

 1. Egy nagy oldalfalhoz rajzoljon egy trapéz alakú emléketahol az alsó oldal 54 cm, a felső rész kissé kisebb, azaz 52 cm, és az oldalak 35 cm, a rész sarkai lekerekítettek. Az ilyen üres részeknek két darabra van szükségük. A zsák alját és két végét egy darab, 100x26 méretű téglalap alakjában fejezzük ki. Tollakhoz téglalap alakú, 10 cm szélességű részt húzzunk, de a hosszúság a kívánságtól függően beállítható, 30 és 50 cm között lehet.
 2. Az elkészült minta a szövetre van ráhelyezve, és minden részletet felvázol, figyelembe véve a varratokra vonatkozó juttatásokat, nevezetesen 1,5 cm. Először varrd a cipzárat a felső két rész közé. Ehhez húzza meg a cipzáras cipzár oldalának hosszú részeit, minden részletet a rossz oldalra. Ezután a csapok segítségével rögzítjük a cipzárat a részletekhez és varrjuk.
 3. most folytassa a két hurok összekapcsolását hurkok formájában a felső és a cipzárral, valamint a részletekkelamely ugyanakkor a zsák alja és vége. Ehhez meg kell hajtani a két fő alkatrészt felfelé, és közöttük egy hurkot és öltést a rossz oldalról. Másrészt hasonlóan varrjuk a második hurkot. Ezután forgassa el az egyetlen darabot, és az elülső oldalról villogjon rá.
 4. Főzés fogantyúk varráshoz. Mindegyik munkadarabon megcsavarjuk a vágásokat a szegélyes oldalra, majd az egyes darabokat félig hajtjuk, és mindkét oldalra varrjuk. A kész fogantyúkat csapok segítségével rögzítik a trapéz alakú lapokhoz. A fogantyúk két vége közötti távolság a hosszától és a személyes preferenciától függ.
 5. A munkadarabhoz cipzárral kezdünk ölteni először egy nagy oldalsó fal fogantyúval, majd a második.
 6. Ha szükséges ebben a modellben hozzáadhat egy kemény aljzatota táska belsejében. Ehhez vágja le a kartonot, és vigye fel egy ruhával. A karton helyett poliuretán habot, izolont, linóleumot, rövidáru-kartont használhat.

A régi farmerből varrunk

A régi farmernadrágból könnyen fel lehet szerelni egy közúti segédeszközt, és ami a legfontosabb - egy egyedülálló és utánozhatatlan modellt kapunk anélkül, hogy jelentős anyagi költségek merülnének fel.

A varráshoz:

 • régi farmer és bőr tollakhoz és fenékekhez;
 • bélésszövet;
 • közbélés vagy dublerin;
 • csapok, menet, varrógép;
 • Mintát.

Először meg kell vágni a farmert a rögzítő területen és vissza a varrás mentén. Kiderült, hogy két felét vágjuk a belső varrás mentén. A farmer felső része nagy oldalfalakra van tervezve, az alsó pedig a fogantyúk és a zsák végeinek vágásához használható. Vasaljuk az üres elemeket és a mintázatot, amivel kivágjuk az alkatrészeket, figyelembe véve a varrási juttatásokat.

Ha a farmer felső része a kisebb mintázat oldalfalaihoz készült, akkor darabokat varrhat, majd díszíthet, például szalaggal.

Most vágja le a bélést, használhat egy régi pólót. Kivágtuk az oldalakat, az alját és a végét. A zsebek cipzárral varrhatók, és szükség esetén nagy oldalakra nyithatók. A zsák alja bőrből és denimből készülhet. Az alsó rész kialakításához jobb, ha egy további kivehető aljzatot készíthetünk, amely kartonból készült, és egy érintőszalag ragasztószalag segítségével rögzítve van a főhöz.

Erősítse meg az alapvető farmer részleteket flizelinom vagy dublerinom, majd varrni őket bélés részletekkel és folytassa a fogantyúk gyártásához. Az előkészített két rész lefekteti a varázslatos oldalt felfelé, és minden üres lap közepén helyezze el az előkészített bőrcsíkot. Két oldalról az egyes részek metszeteit úgy forgatjuk, hogy a kialakított él a bőrre és a csapszegre kerüljön. Ezután mindkét oldalt mindkét oldalon öltjük össze.

Folytatjuk a zsák összeszerelését:

 1. Először varrd a cipzárat a felső részre. Ezután két nagy oldalt varrjon a zsák aljára a rossz oldalon.
 2. A csapok segítségével a fogantyúkat a nagy oldalakhoz rögzítjük, majd le kell csiszolni. A jövőbeli tartozék végére varrjon hurkot. Ha gyűrűkkel vannak, akkor a jövőben egy hosszú fogantyút varrhat a kész zacskóba, amelyet karabinerrel rögzítenek a gyűrűkre.
 3. Varrja a zsák végeit a felső üresre, amelyben a cipzár már varrott. Kiderült, hogy egy hosszú csík van, amelyet először a zsák egyik falához csatolunk, majd a másodikhoz.

A táska használatra kész.

Hogyan lehet varrni egy farmer szoknya modelljét, lásd a következő videót.

Bőr modell: mesterkurzus

Bőr utazótáska varrásához saját kezűleg szüksége lesz:

 • egy borjúbőr egy zsákhoz és egy vastag, vastag bőr nyakhoz az aljához;
 • árral;
 • olló vagy kés;
 • ragasztó;
 • két erős, széles szemű tű;
 • kalapács;
 • mérőszalag;
 • speciális szál a bőr varrására;
 • villám.

Először két fő részből álló mintát kell készítenie. Az oldalak és az alsó részek esetében rajzoljon egy 55 cm széles és 89 cm hosszú téglalapot, a második 123 cm hosszú és 21 cm széles téglalapot a zsák végei és teteje. Tollakhoz mindkét oldalon lekerekített végű téglalapokat rajzoljon.

A tartozékot az alkalmazás formájú elemei segítségével díszítheti, amelyeket először papírra húzunk, majd krétával a bőrre helyezik.

A mintát a bőr varrott oldalára alkalmazzuk, nyomon követjük, figyelembe véve a varrási juttatásokat és kivágjuk. Az így létrejövő üres vasaló vasalja, szétszórja őket, és egy papírlapot helyez el rajta.

Nyomás nélkül egyenletesen kell vasalni.

A foltok varrása előtt meg kell vázolni azokat a vonalakat, amelyek mentén az öltés követi. Ezt speciális szerszámok segítségével, vagy egy szépen rajzolt vonalzó segítségével végezzük. Ezután lyukakat kell készíteni a jövőbeni varráshoz, akár egy lyukasztó, akár egy kalapács segítségével. A részletek varrása egy nyeregtöltés segítségével történik, a legerősebb és legmegbízhatóbb. A kialakított varrás kalapácsot kell kopogtatni, hogy az öltések jól legyenek rögzítve.

A tollak kialakulásához. Először egymásra ragasztjuk őket, de nem hagyjuk el teljesen a parcellákat mindkét oldalon, ami aztán a fő üreshez kerül. Minden üresen belül 8 mm átmérőjű nejlonvezetéket helyezünk be, a végeit ragasztóval szennyezik és a fogantyúba helyezik. Meg kell őrizni ennek az elemnek a kör keresztmetszetét. Varratokat varrjon a fő munkadarabra.

Először ragasztjuk a második részre, majd varrjuk a zárócsíkot, és kivágjuk a cipzár helyét. Varrni, hogy óvatosan csak a szélét kell megragadnia. Mindkét oldalon két párhuzamos varrás fut a cipzár mentén. Kívánt esetben két zsebet varrunk a zsák tetejének mindkét oldalán. Ezután a két alakzat egy öv hozzáadásával varródik, hogy megakadályozza a deformációt.

A kapott varratokat a varrási juttatások alá kell ragasztani, és kalapáccsal kell megragadni. Először az egyik oldalon, majd a másik oldalon.

Most elkezdheti a bélés elkészítését. Hasonlóképpen kivágtuk, mint a fő üres. Két részből kiderült.

A bőrből kivágott heveder van, ugyanúgy, mint a fő üresen, és a bélésszövetre varrva. A gépre merőleges több kis bőrbélés. A második bélésrészen kis bőrbélés is van. Mindkét rész varrott.

A zacskó belsejében a kupak és a kész bélés van. Bélés bélés, varrva a bélésszövet fő részeihez, ragasztószalaggal és zsákkal. A bélés kiálló részei néhány öltéssel megragadhatók. A bélés felső részét a cipzár alatt elhelyezett reteszelőlappal is ragasztjuk, majd öltéssel - és a táskád készen áll!

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok