Varrózsákok

Hogyan kell varrni egy ruhacsizmát saját kezével?

Hogyan kell varrni egy ruhacsizmát saját kezével?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Egyszerű minták
 2. Hogyan lehet varrni lenből és zsákvászonból?
 3. Milyen más szövetek illeszkednek?
 4. Varrás a szálas anyagból

Minden lány életében biztosan eljött az idő, amikor a kiegészítők széles választékát elpusztították a rend, de az újdonság megszerzésének vágyát nem hagyja. Mit kell tenni ebben az esetben? Nagyszerű lehetőség az, hogy saját táskáját egyszerű, szerény minták segítségével készítse el.

Vizsgáljuk meg részletesebben, hogy melyik modell a legegyszerűbb varrni, és melyikeket kell dolgoznia. Ismerjük meg a hasonló termékek varrására leginkább alkalmas szöveteket is.

Egyszerű minták

Néha a lányok nem veszik el a független zsákgyártást, mert félnek valamit rosszul tenni, és elrontani az anyagot. De mindig és mindenben, ami kompromisszumot talál, és ebben az esetben az egyszerű minták megválasztása, azoknak a termékeknek a testreszabása, amelyekre nincs szükség különleges munkára.

A minták kiválasztásánál figyelembe kell venni néhány olyan funkciót, amelyek az egyszerűségükről szólnak:

 • Az egyenesek maximális száma;
 • A lehető legkisebb körűség és dekoratív "tucks";
 • A legegyszerűbb belső tér (az egyszerű mintákban a zsákokban csak egy belső rekesz van);
 • Kívánatos, hogy a zsákon lévő kapcsok a lehető legegyszerűbbek legyenek - cipzár vagy egy gomb.

Ezen túlmenően, annak érdekében, hogy a feladatot a lehető legegyszerűbben egyszerűsíthessük, nem szabad a vázlatot közvetlenül a szövetre helyezni, hanem külön papírra kell rajzolni a varráshoz. Ez segít elkerülni a hibákat és kivágni a lehető legegyszerűbb részeket.

Trapéz alakú

A trapéz alakú táska nagyon egyszerű. Praktikusabb, ha a termék egy rendszeres trapéz, szélesebb alsó és egy keskeny felsőrésszel. Így a termék praktikusabb és tágasabb lesz.

A trapéz alakú zsák varrásához három részre kell vágni: két egyenlő fal egy trapéz alakú és egy téglalap alakú zsák alja. Az oldalfalak teljes egészében az elülső és a hátsó összekapcsoláshoz készülhetnek, és külön-külön ki lehet vágni, négy további részlet formájában.

Minta oldalfalakkal

A varrás folyamat a következő:

 1. Először is kell vegye fel a kívánt méretű szövet részleteit, és vegye figyelembe a további távolságot - varrási juttatások. Ezután, amennyire csak lehetséges, ezeket az alkatrészeket le kell vágni és össze kell ölteni, miután előzőleg átfedéssel dolgozták fel az éleket.
 2. kell kivágjuk az anyag ugyanazon részeit a béléshezamelynek mérete kevesebb, mint egy centiméteres. Ezután a kapott két részet úgy kell varrni, hogy az oldalsó oldalak egymással érintkezzenek. A vonalas táska törékeny és hanyag.
 3. A következő dolog kicsi - szüksége van szépen töltse ki az összes varrást, hogy kiegészítse a zsákot a szükséges szerelvényekkel, tisztán fogantyúkkal és megbízható csattal. Ezen kívül a külső vonzerejéhez egyszerű díszítőelemeket is csatolhat - csíkokat, gyöngyöket, köveket és strasszokat.

A varrási lépéseket a következő videóban világosan mutatjuk be.

Táska táska

Táska táska ideális nyári, egyszerű stílusban és kivitelezésben. Ahhoz, hogy ez a termék nem igényel különleges anyagokat, valamint a sok időt és energiát.

Minden sokkal egyszerűbb, mint az első pillantásra:

 • Első dolog kiválasztania kell egy anyagot nem csak a külső, hanem a bélés számára is.Az a tény, hogy a táska otthon készült, nem jelenti azt, hogy a bélés nem szükséges - ez még mindig bármely termék szerves része.
 • további, kivágtuk a részleteket: két nagy négyzet alakú fal és három téglalap alakú rész, amelyek az oldalsó részek és az alsó rész gyártásához szükségesek. És kezeli is - a legjobb, ha többrétegű, de lapos, így olyan erősek és tartósak lesznek, mint lehetséges.
 • Ezután ugyanazt az elvet alkalmazzuk, amelyet az előző modell gyártásakor használtunk: óvatosan varrni az összes alkatrészt, éleket dolgozunk fel, bélést és fogantyúkat rögzítünk. A tollak területén néhány sorra van szükség ahhoz, hogy nagyobb erőt és megbízhatóságot biztosítson.

A termék a belső térben tágasnak bizonyul, alkalmas tengerparti nyaralásra és turisztikai kirándulásra. Díszként használhatsz fából készült gyöngyöket, szövetszalagot, flittereket és strasszokat egy ragasztóalapon.

Egy másik lehetőség a következő videóban van.

Pufákon

Talán még egyszerűbb változat - egy puffokkal ellátott táska, de ez a modell, amely csak egy fogantyúval rendelkezik, nem tűnik nagyon vonzónak. Sokkal stílusosabb, ez a modell úgy néz ki, mint egy hátizsák két állítható pánttal, amely lehetővé teszi, hogy szabaddá tegye a kezét, és hordozza a terméket a háta mögött.

A tollak és nyakkendők mellett a modell gyártásához csak három nagy részre lesz szüksége:

 • egy nagy téglalap alakú darab a hátizsák testéhez;
 • kerek alsó és összecsukható nyelv;
 • maszkoló nyakkendő.

A zsák fő részének méretét kivágva az egyéni preferenciáknak kell megfelelnie, lehet kis, dekoratív méretű és nagy - teljes értékű funkcionális terméket képvisel, amely idegenforgalmi utazásokra is alkalmas.

És akkor:

 1. Miután a kisebb éleket egy egyenletes varrattal rögzítette, egy hengerre lesz szükség, amelynek átmérője alapján a hátizsák alját egy egyenletes körben kell kivágni. Az ovális fele formájában kivágjuk a hátizsák felső részét, amely a nyakkendőket lefedi, és ezáltal az esztétikusabb megjelenés érdekében záróelemmel varrjuk.
 2. Ezután kivágtunk két hosszú fogantyút, amelyek elvégzik a fő funkcionális részt, és egy kicsi - a gazdaságot, amelyen a terméket hordozhatja. A nagyobb funkcionalitás érdekében meg kell vásárolni a megfelelő szerelvényeket, lehetővé téve a hossz beállítását.
 3. Az üzlet a kicsi mögött marad - a felső részt hajlítjuk, és egy sztringet helyezünk be, amely a kijáratnál funkcionális és praktikus terméket kap.

Íme, hogyan kaphat egy elegáns táskát egy este. Nézze meg a videót.

Fél-ovális modell

A félig ovális alsó részből álló táska nagyon nőies és szép, ami egyaránt lehet méltó mindennapi választás és nagyszerű kiegészítés a tengerparti megjelenéshez és a gyalogláshoz.

Tekintsük meg közelebbről, hogyan vágjuk le és helyesen varrjuk ezt a modellt:

 • Ennek a modellnek a mintája szüksége lesz a következő részletekre: két fél ovális rész - elülső és hátsó falak, hosszú téglalap alakú rész - ezeknek az alkatrészeknek a csatlakoztatására, két téglalap alakú rész - fogantyú gyártására. A modellt egy kis, elülsőre varrott dekoratív zsebzel egészítheti ki.
 • Egyenes varrás rögzítse az elülső és a hátsó falakat téglalap alakú illesztéssel. A következő lépés - varrjuk a bélést, majd helyezzük be a cipzárat. Jobb, ha nem mentjük a rögzítőre, mert az olcsó villámlás nagyon könnyen letiltható.
 • további, hajtsa össze a fogantyúkat és öltje őket össze, hogy tartósabbak legyenek, és sokkal hosszabb ideig szolgáltak. A fő részek mindkét végén azonos távolságot mérünk, és a fogantyúkat varrjuk, gondosan ügyelve arra, hogy ne csavarodjanak.
 • Az utolsó érintés egy dekoratív zseb széleit dolgozzuk fel és óvatosan varrja rá a termék tetejére, rögzítse egy dekoratív rögzítőelemet a felső részre egy gomb vagy nagy kő formájában, amelyre hurkot dobhat.

Hogyan lehet varrni lenből és zsákvászonból?

A zsákot könnyű, olcsó anyagból lehet varrni, de egy ilyen termék praktikus lesz? Ha például vászonanyagot használ, milyen tulajdonságokkal rendelkezik a termék?

Nézzük meg közelebbről, hogy hogyan készítsünk egy zsákot könnyű lenből és dekoratív zsákból, és hogyan működnek ezek a termékek:

 • Az ágynemű gondos kezelése, előkészítve az összes élet egy túlkötéssel, hogy megakadályozzák az anyagáramlást. Ezenkívül a varratokat egy kis öltéssel vagy két réteggel kell varrni, hogy a termék nagyobb kopásállóságot biztosítson.
 • Egy különleges szálat kell felvenni, amely alkalmas vászontermékek varrására, valamint speciális vékony tűk, amelyek nem okoznak túlzott károsodást az anyagnak, túl nagy lyukakat hoznak létre, amelyek a gravitáció és a menetek súrlódása hatására szélesednek, ami a termék károsodásához vezet.
 • A zsákvászon még törékenyebbezért nagyon nehéz feladat egy teljes értékű funkcionális termék varrása, amely hosszú ideig tart. A zsákvászon zacskóinak nagy része egy dekoratív kiegészítés a képhez, amely az öko, a hippi vagy a boho-stílus stílusa.

A zsákvászonból származó termékek varrására sűrű, erős szálakra, valamint megfelelő tűvel ellátott tűre lesz szükség annak érdekében, hogy megakadályozzák a csomók kialakulását és a szálak tekercselését a tű furatában a túlzott súrlódás során. Ez az anyag nem igényel semmilyen speciális berendezést.

Milyen más szövetek illeszkednek?

A fenti anyagok mellett más szövetekből is készíthetünk zsákokat, amelyek segítenek a termékek funkcionálisabbá tételében, valamint bármilyen stílus követelményeinek megfelelően, legyen az szigorú klasszikus vagy huligán katonai.

Nagy a farmer anyaghozami nem csak nagyon praktikus, hanem nagyon tartós is. De egy farmer táska varrásához szükség lehet vastag, erős szálakra, valamint vastag tűkre is, mert egy vékony tű egyszerűen elszakadhat az anyag meglehetősen merev felülete miatt.

A táska egy praktikus külső részének elkészítéséhez. illeszkedjen a nejlonhozszámos előnye van. Például az anyag tartós, jól megőrzi alakját, meglehetősen könnyű, és az extrakció és feldolgozás könnyűsége miatt is nagyon olcsó.

A kiváló minőségű bélés előállításához azonban sokkal kisebb mennyiségű anyagot kell elhelyezni, mivel sok anyag túl sűrű, könnyen összetörhető és gyorsan elszakad. A legjobb a poliészter, a viszkóz, a szatén és a cupro használata, valamint a taft, háló és szatén bélések elkerülése..

Varrás a szálas anyagból

A termékek divatos, steppelt felületét a híres Coco Chanel vezette be, amely nemcsak ruhák és kabátok, hanem kis, elegáns, szép és nőies kézitáskák lenyűgöző modelljeit is bemutatta.

De mi a teendő azzal a ténnyel, hogy nem akarta megvásárolni egy ilyen terméket, hanem magának?

Nagyon egyszerű. Csak annyit kell tudni, hogy a steppelt termékeknek egy azonos méretű rombuszokkal varrott felülete van. A szövetboltokban gyakran találunk öltésekkel rendelkező anyagot, amely mind a pontméréssel, mind a firmware-lel érhető el.

Annak érdekében, hogy önállóan a táskához steppelt hatást fejtsen ki:

 1. A szövet varrás nélküli oldaláról való jelölés. Szükséges, hogy az anyagot egy uralkodó és testreszabó kréta segítségével feltétlenül a sok fordított négyzet jelöléseire hasonlítsák, amelyek úgy néznek ki, mint az egyenletes egyoldalú gyémántok.
 2. Ha úgy gondoltad, hogy a termékedet nagyobb teret adod, a belső rétegre egy jelölést kell készítenünk, miután előzőleg csatlakoztattad a külső réteggel.
 3. Továbbá óvatosan varrni az anyagot, szigorúan betartva a jelölést, mivel még a legkisebb eltérés is károsíthatja a teljes termék megjelenését.

Ne dugja be a bélést, mivel minden belső varratot lefed, és teljesen más funkciókat kell végrehajtania.

Kárpitozás készítése

Néhány kézimunka megveszi a meglehetősen nehéz feladatot, hogy zsákokat készítsen a kárpitból. Az anyag sűrű szövet, nyomtatott vagy hímzett jacquard mintával. Ennek a dísznek köszönhetően a termék nagyon stílusos és drága lesz, még akkor is, ha kézzel készült.

A szálak különleges összefonódása miatt az anyag nagyon tartós, ezért először is gondoskodni kell róla, hogy gondoskodjon róla, hogy az élek ne mozduljanak le és egyenletesen legyenek. Ellenkező esetben a táska hanyag lesz.

Ezen túlmenően a szövet sűrűsége miatt speciális merevítő szöveteket kell beszerezni.

A részletek kivágása nem feltétlenül zavarja egymást, elegendő, ha speciális csapokkal vágjuk őket, majd villognak a gépen, és körülbelül egy centiméteres széltől visszavonulnak. Fontos, hogy a terméket közepes sebességgel öltjük össze, hogy elkerüljük a szál túlzott feszültségét, ami elszakadhat.

Bár az anyag meglehetősen kemény és ritkán fodros, a széleit át kell fedni.

Ha egy kárpitos térfogatmodellt készítünk egy igen széles aljával, akkor az alsó részre érdemes egy másik anyagot választani, hogy ne szennyeződjenek ki, és ne tegyenek egy szép anyagot gyorsan kopásnak.

A zsák alja vastag bőrből készülhet, miután felvette a megfelelő tartozékokat - tiszta fém lábak.

Transzformáló zsák

Gyakran előfordul, hogy a lányok nemcsak funkcionálisak, hanem nagyon stílusosak és érdekesek is az ötletzsákmodelljeikben. Ezek a termékek közé tartozik egy szokatlan átalakító táska, amely kényelmes, tágas hátizsákká válik, amely a csuklóját is megrázza.

Ennek a modellnek a gyártásához sok részletre lesz szüksége:

 • oldalfalak - magas szöveti téglalapok formájában;
 • Bőr alsó dekorációs darabjai;
 • bőr alsó és kettős fogantyúk;
 • emellett meg kell vásárolni a megfelelő kiegészítőket a boltokban a kézimunka érdekében.

A varrási lépések a következők:

 • A téglalap alakú részeket egymás között varrják, és az alsó részen a bőr részleteit folytatják. A bőrre és a csatolt fenékre ugyanazon anyagból készült. Ebben a szakaszban a hengernek zárt aljával kell rendelkeznie.
 • Ezután varrjuk a bélést, és helyezünk be egy elegáns fém cipzárat, és a táska széleit, az oldalsó varratok területén, rögzítsük a fém vagy műanyag alkatrészeket a tollakhoz. A legjobb, ha elég széles nyílásokkal rendelkező gyűrűk lesznek. Ezenkívül a gyűrűt az egyik oldal alján kell rögzíteni.
 • A szükséges hosszúságú fogantyúkat több rétegben összecsukjuk, és a végeken rögzítjük a kis horgokat.
 • Az oldalsó fogantyúk végeit összekötve kapja meg a zsákokat, és a fogantyúk egyik végét rögzíti a termék alján - egy elegáns hátizsák.
Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok