cserépedény

Bankok ömlesztett termékekhez: típusok, márkák, kiválasztás és üzemeltetés

Bankok ömlesztett termékekhez: típusok, márkák, kiválasztás és üzemeltetés

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. Űrlapok és méretek
 3. Anyagok és színek
 4. Előnyök és hátrányok
 5. Hogyan válasszuk ki
 6. A gyártók áttekintése
 7. Felhasználási és gondozási feltételek

A modern háziasszonyok, akiknek családjaiban szokás otthon enni, nagy figyelmet fordítanak a megfelelő táplálkozásra. De annak érdekében, hogy a házi készítésű ételek valóban egészségesek és egészségesek legyenek, kiváló minőségű termékekből kell készíteni. Ehhez az élelmiszerkészleteket megfelelően kell tárolni. Claza termékek - liszt, granulált cukor, tészta, különféle gabonafélék - a család élelmiszerellátásának jelentős részét alkotják.

Jellemzők

Gyakorlatilag minden modern konyhában speciális tárolóedények vannak a nagy mennyiségű termékek tárolására a tárolási feltételeknek megfelelően. Most könnyedén vásárolhat ételt bármely szupermarketben, így nem kell otthon tartania a stratégiai készletek mennyiségét. A tartalékok tárolása, még a tárolásra javasolt időszak végére történő megfelelő tárolás esetén is, nem változtatja meg a jobb ízek tulajdonságait. De ez nem jelenti azt, hogy a főzés előtt minden alkalommal meg kell futnia a boltba. A konyhában minden háziasszony mindig rendelkezik a család összetételétől függően.

A legjobb az ömlesztett termékeket lezárt, lezárt tartályban tárolni.

Ez lehet doboz, fedéllel, konténerekkel, különböző méretű, formájú, különböző anyagokból készült dobozokkal. A hibákat és lepkéket gyakran szokásos táskákba helyezik, a nedvesség és a penész jelenik meg. A speciális tartályok tárolása lehetővé teszi a termékek kezdeti tulajdonságainak mentését az ajánlott eltarthatósági idő alatt. A töltött tartályokat a konyhai szekrénybe kell helyezni, ahol sötét és száraz, mivel a napfény, a vízgőz és a különböző főzési illatok nem járulnak hozzá a termékek megőrzéséhez.

Lehetőség van a nyitott konyhai polcok tárolására, de csak átlátszatlan, zárt tartályokban, hogy a fény és a nedvesség ne befolyásolja őket.

A tömeges termékek nem csak a gabonafélék és a lisztek. A tea, a kávé, a cukor, a fűszerek és az ízesítők is megfelelő tárolást igényelnek. Szinte mindegyiknek van egy különleges szaga. A tárolás során fontos, hogy biztosítsuk a feszességet, hogy a szagok ne terjedjenek más termékekre.

Űrlapok és méretek

A kiskereskedelmi láncokban számos ételfajtát talál az élelmiszer tárolására. Ezek a 0,1 literes mini-tartályok és a közepes méretű 0,5–1,5 l-es tartályok, valamint 1,6 literes és nagyobb tartályok. A kis tégelyek alkalmasak fűszerek tárolására, a kis mennyiséget az alacsony fogyasztású emberek részesítik előnyben, nagy konténerekhez nagy konténereket vásárolnak.

A bankok alakja négyzet alakú, négyszögletes, ovális, hengeres.

A magasság és a szélesség változik, így az ételeket egy bizonyos konyhai szekrény polcainak méretét figyelembe véve fel lehet venni.

Szűk és magas konténerek vannak, alacsonyak és szélesek. Ha a polc magassága keskeny magas konténerekkel rendelkezik, a szekrényben lévő területet hatékonyabban használják. Ugyanez mondható el a négyszögletes konténerek esetében is. A polcok szorosabban helyezkednek el a polcon, gyakorlatilag nincsenek benne üregek. Ugyanabban a magasságban több szemet helyeznek be őket, mint a hengeres.

Anyagok és színek

A ömlesztett termékek otthoni tárolására szolgáló ételek gyártásakor a gyártók műanyagot, poharat, kerámiát, fémet, fát használnak. Az anyagtól függ az ételek ára.

üveg

A gyönyörű üvegedények többek között a legnépszerűbbek. Nem rendelkeznek saját szaggal, és nem szívják fel az idegeneket, biztonságosak, könnyen tisztíthatóak, harmonizálhatók bármilyen konyhai kialakítással, és nagyon szorosak. Átlátszó és színes üveg is használható. Szinte minden ömlesztett termék üvegedényekben tárolható. (liszt, cukor, gabonafélék, tészta stb.). Nem alkalmas szárított gyümölcs tárolására a szellőzés hiánya miatt. Jelentős hátránya az anyag törékenysége, ezért az ilyen ételeket rendkívül óvatosan kell kezelni, hogy ne törje meg őket. Jelenleg az ütésálló üvegből készült edények, de ezek a termékek drágábbak.

műanyag

Különböző formájú és méretű műanyag tartályok, színes design, széles színválaszték, megfizethető ár, könnyűség és tömörség lehetővé teszi, hogy megfelelő konyhai lehetőséget válasszon. A kényelem kedvéért számos modell rendelkezik a fedéllel ellátott adagolókkal, hogy a termékeket óvatosan kiöntse.

Azonban ezek a dobozok a többi társa számára tartósan alacsonyabbak, idővel elveszíthetik az átláthatóságot, megváltoztathatják a színt és a repedést.

Az új, magas színvonalú konténerek finom illatúak, amelyek használat közben gyorsan eltűnnek, de az olcsó termékek szagosabbak és nem tűnnek el hosszabb ideig. Legjobb bevált termékek polipropilénből.

fém

A nagymamáink idején a fémeket ón dobozokban tároltuk. De a konyhai környezet hatására az egyszerű vasdobozok gyorsan és belül rozsdásodtak. Nem volt biztonságos az élelmiszerek tárolása az ilyen bankokban. Napjainkban a stílusos fémdobozok rozsdamentes acélból vagy élelmiszer-minőségű alumíniumból készülnek.

Tökéletesen megőrzik a tartalmat, nem engedik át a fényt. Szoros fedéllel ellátott levegő nem jut be belsejébe.

A konyhában a nyitott polcokon gondoskodhat. Könnyű, tartós, tartós anyag. Meg kell jegyezni, hogy a szokásos acélból készült fémdobozok a tárolás során jellegzetes fémes ízt adhatnak a termékeknek.

kerámia

A kerámia tartályok környezetbarát alapanyagokból készülnek, szagtalanok, könnyen moshatók. A termékek szépen díszítettek, festményekkel vagy sima díszítéssel vannak díszítve. Az alak és a méret eltérő. Fedezi az éleset. Szárított gyümölcsök, szárított gyógynövények, só tárolására alkalmas.

Vannak olyan modellek, amelyek szilikon tömítéssel vannak ellátva, hogy biztosítsák a fedél megfelelő illeszkedését. A termékek törékenysége és súlya gondos kezelést igényel.

A tartalmat nem látják az átlátszatlan kerámia edényben, ezért a tárolandó termék képét gyakran az üvegekre alkalmazzák. Ha nincs kép, képpel és felirattal ellátott matricák kerülnek alkalmazásra.

faipari

A fából készült edények természetes, időtlen klasszikusok, mindig divatosak és természetesen értékeltek. Ezek nem olcsó termékek. De csak fűszerek, tea, kávé, száraz fűszeres gyógynövények, babérlevél, szárított gyümölcs és só tárolhatók benne. Folyamatosan csak egy típusú ömlesztett terméket kell használni. A fa határozottan elnyeli a tárolt termék illatát, amelyet több éve nehéz megszüntetni. Ha valamilyen más anyagot öntött az üres tartályba, a termék valószínűleg megszerezte az előző szagot. A konyhabelső díszítésére, nem pedig az étel tárolására ajánlott dekoratív célokra gyönyörű, fából készült ételeket használni.

Előnyök és hátrányok

A helytelen tárolás élelmiszer-károsodáshoz és ártalmatlanításhoz vezet, mivel veszélyesek az egészségre. Az élelmiszerkészletek tárolása speciális lezárt tartályokban lehetővé teszi, hogy megóvja őket a károsodástól, megakadályozza a rovarok behatolását, megőrzi az ízét és hasznos tulajdonságait, növeli a kényelmet és kényelmet a főzési folyamat számára.

A közvetlen célállomáson kívül a konténerek, az alakzat, a szín és az anyag gondos megválasztása, kiegészítik a belső teret és optimalizálják a konyha lakóterét.

Mégis, még egy ilyen egyszerű konyhai tartozéknak is van hátránya: az üveg és kerámia edények törékenysége és súlyossága, a műanyag termékek deformációjának instabilitása, elégtelen feszesség, szagok felszívódása és fadobozok nedvessége, sima acélból vagy ónból készült fémtartályok gyors rozsdája.

Hogyan válasszuk ki

A ömlesztett termékek tárolására szolgáló konténerek kiválasztásakor Javasoljuk, hogy vegye figyelembe a következő tényezőket:

 • a gyártási anyag biztonsága a fő kiválasztási kritérium;
 • a kötet kiválasztásakor vegye figyelembe a család összetételét;
 • a termékek súlya (könnyebbek a kényelmesebbek, a polcról nehezebbek a hatalmasak);
 • a tartály feszessége (ellenőrizze a raktárban);
 • az alkalmazott minta stabilitása (a festéknek nem szabad a kezek bőrén hagyni a jeleket);
 • a műanyag dobozok színének egyenletesnek kell lennie, repedésektől és forgácstól mentes, erős szag nélkül;
 • A konténerek magasságának a lehető legközelebb kell lennie a szekrények polcainak magasságához, hogy a bankokat ne tegye egymásra - ez kényelmetlen;
 • előnyös a téglalap vagy négyzet alakú konténerek kiválasztása a polcterület hatékony használatához;
 • Ne vásároljon túl olcsó, kétséges minőségű modelleket, mivel ezek a tartozékok több mint egy évig használhatók, és az alacsony minőségű termékek gyorsan elveszítik megjelenésüket és funkcionális tulajdonságaikat.

  Különös figyelmet kell szentelni a borítóknak. Ezek 3 típus:

  • csavaros kupakok a szálon, fém vagy műanyag - szoros, kényelmes, de idővel elhasználódnak;
  • összecsukható fedél zárakkal - könnyen nyitható és zárható, lehetővé teszi, hogy a tartályt azonnal lezárva és szellőztethetővé tegye;
  • a szomszédos burkolatok nem hermetikusak, általában ilyen burkolatokkal zárva van a fa és a kerámia doboz.

  Kiválaszthatja a szükséges számú dobozot, és megvásárolhat egy kész konténerkészletet.

  A gyártók áttekintése

  A jól ismert konyhai eszközök és kiegészítők gyártói a következők.

  • Fissman Company sokféle konyhai eszközt gyárt, beleértve a konyhai kiegészítőket is, amelyek csak környezetbarát anyagokból készülnek kadmium és ólom nélkül. Mielőtt a tömeges piacra kerülne, az edényeket komolyan tesztelik. Könnyű esztétikai kialakítás élénk színekben, márkaüzletek, az interneten keresztüli megrendelés, a márka ismertsége és a garancia rendelkezésre állása vonzza az ügyfeleket. A mínuszok közül meg kell jegyezni, hogy a gyártó rendkívül szimbolikus, a fogyasztói visszajelzések instabilitása, az ár és a minőség ellentmondásainak esetei vannak.
  • Francia márka Luminarc Hőálló üvegből készült üvegtálakról híres - tiszta, matt vagy színes. A választékban a legmagasabb minőségű porcelántermékek találhatók. Az egyedülálló „Minőségi Laboratórium” nem csak a késztermékeket, hanem a gyártási lépéseket is szabályozza. A vákuumgombokkal ellátott luminarc lezárt üvegtartályok felhasználhatók az ömlesztett és folyékony termékek tárolására is. A Luminarc étkészlet nem olcsó, de ezeknek a termékeknek az egyedülálló tulajdonságai igazi élvezet.
  • Valiant márka termékek (Kína) 2005 óta az orosz piacra lép. A kiterjedt választék több kategóriából áll, ezek közül az egyik a konyhai eszközök. A tároló bankok különböző méretűek, elfogadható áron és gyönyörű, modern dizájnnal rendelkeznek.
  • IDEA (M-műanyag) szakosodott az otthoni műanyag termékek gyártására (Oroszország). A társaság 1997-ben alakult. A választék több mint 450 modern funkcionális háztartási cikkből áll. Az IDEA műanyag tartályok kiváló minőségű alapanyagokból készülnek. A túlnyomórészt vörös-sárga színárnyalat és az eredeti jelölés fényes kialakítása megkülönbözteti őket a boltok polcain. Az ésszerű árak, a magas színvonalú, a választék felismerhetősége számos fogyasztóhoz fordult.

  Felhasználási és gondozási feltételek

  A vásárlás után az edényeket alaposan le kell mosni és szárítani. Ha nincsenek képek a konténereken, speciális feliratokkal lehet ragasztani. A tárolóeszközök zsákokból történő öntése előtt gondosan mérlegelje, hogy vannak-e csomók, formák, rovar lárvák. Természetesen a termelésben hatékony intézkedéseket tesznek a termékek rovarfertőzésének megakadályozására, de még mindig lehetnek kellemetlen pillanatok.

  Ideális tárolási feltételek: beltéri hőmérséklet + 19–20 fokos és 70% -nál nem nagyobb páratartalom.

  A konyhában ilyen körülmények között nem valószínű, hogy képesek ellenállni, de a szekrények belsejében sötét, száraz és még mindig hűvösebb, mint a szobában, így a zárt szekrény a legjobb megoldás az ömlesztett termékek dobozainak elhelyezésére.

  Nem szabad feltölteni a gabonát a bankban, ahol az előző vásárlásból származó gabonafélék nem értek véget, úgyhogy az alsó részen nem alakult ki halvány maradék. A tartályokat nem szabad a tűzhely vagy a gáztűzhely közelében helyezni, ahol a főzés során a nedvesség elpárolog és a hőmérséklet emelkedik. A fűszeredényeket és a gabonatartályokat előnyösen külön szekrényekbe kell helyezni úgy, hogy a termékek ne legyen telítettek a fűszerek illatával.

  Elfogadhatatlan, ha a tartályokat ömlesztett termékekkel tároljuk a háztartási vegyszerek közelében.

  Évente legalább kétszer meg kell próbálnia a konyhában ellenőrzést végezni: Ellenőrizze az összes doboz tartalmát, felváltva egy megfelelő tálba. A lejárt eltarthatósági idővel rendelkező termékeket sajnálatos módon ki kell dobni, és annak érdekében, hogy ezt a lehető leggyorsabban megtehessük, ne vásároljon további termékeket a jövőben, jobb, ha a készletek feltöltése szükséges. Az ellenőrzés után minden edényt alaposan le kell öblíteni a szódabikarbóval és szárítani kell, majd a friss termékeket vissza kell tölteni és tárolni.

  Az ömlesztett tároló dobozok áttekintése az alábbiakban található.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok