cserépedény

Teaware: mi ez és milyen elemeket tartalmaz a készlet?

Teaware: mi ez és milyen elemeket tartalmaz a készlet?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. anyagok
 2. Beállított elemek
 3. Kiválasztási kritériumok
 4. Gondozási funkciók

Kínában a teafogyasztás különösen gondos. Ez a folyamat sok titkot és hagyományt fed le. A kiváló minőségű edények segítenek feltárni az ízeket és az ízesítő tulajdonságokat. A megfelelő tárolás és sörfőzés biztosítja a gyógyító tulajdonságok megőrzését. Egy sor teáskanna mindent tartalmaz, amire szüksége van egy csodálatos ital megismeréséhez.

anyagok

Az ételek jellemzői közvetlenül függenek attól, hogy mi készült.

A zöld tea elkészítéséhez tehát jobb a kerámia, és a porcelán tökéletesen feltárja a fekete fajták aromáját. Tekintsük a teaáru anyagainak alapvető tulajdonságait.

agyag

Úgy tartják, hogy a legjobb teagyártás Yixingben készül (Kína) - ott különleges anyagokkal rendelkező anyagot bányásznak. Agyagból készült termékek csak egyfajta teához használhatók, mert az agyag elnyeli az aromát.

Porcelán és kerámia

A szettek olyan műalkotásoknak tűnnek, amelyeket általában az ünnepi asztal kiszolgálására használnak. Kínában a porcelán teáskészleteket csak a fontos és kedves vendégeknek mutatják be. A kerámia ételek nem annyira fényűzőek, de praktikusabbak. Számos teafajtához használható.

üveg

Az ilyen ételek kifinomultak és modernek. A termékek gyorsan és hűvösek. Az üveg-tea edények lehetővé teszik a sörfőző folyamat megfigyelését, amely nagyon esztétikus.

Beállított elemek

A teáskészlet a tárolásra, a sörgyártásra és a tea fogyasztására szolgáló elemeket tartalmazza. Hagyományosan a készlet több szükséges elemből áll.

 • Tároló dobozok (Cha-he). A leveles teát öntjük a tartályba. Az ünnepség előtt minden résztvevő megismerkedhet az itallal, értékelheti a megjelenést és az aromát. Cha-néha van egy lemeze.
 • Tea pár (egy magas pohár "Vanxiang Bey" és egy "Pinminbey" ivóka). A teát üvegbe öntik, és egy tálral fedik le. Az utóbbi esetben az ital íze marad. A pár tartalmazhat egy „bainch-jan” -t is - egy kerek vagy négyzet alakú tálcát. Egy pohár tálba kerül a vendégnek, hogy élvezze az ital szagát és az első kortyját.
 • Tábla (chaban). A teáskészlet állványa dupla aljzattal van ellátva, aminek következtében a kiömlött italcseppek nem festik az asztalt. Hagyományosan ez szükséges ahhoz, hogy a szertartás résztvevői ne zavarják a folyamatot. A modern világban a tábla lehetővé teszi, hogy teát is inni tudjon az asztalon is dokumentumok nélkül, anélkül, hogy bármit elrontana.
 • Vízforraló főzéshez. Belül van egy szita, amely lehetővé teszi, hogy az italt levelek nélkül öntsük. A szűrő belsejében és kívül is elhelyezhető. A teáskészlet legfontosabb tétele.
 • Tea kancsó (chahai). A sörfőzés után az italt ilyen ételekbe öntik, és csak ezután öntenek minden vendég. Ez azért szükséges, hogy a levelek ne tegyenek túl hosszú ideig.

Az alapelemek mellett egy klasszikus készlet további is tartalmazhat.

  Szükségük van arra, hogy kényelmesebbé tegyék a teát is, csökkentse a problémát. Fontos eszközök listája:

  • ágynemű törülköző - a tea kiömlésére a kiömlött teáról;
  • porcelán kanál, hogy távolítsa el a tea levelek leveleit egy tálból;
  • egy tűt a teáskanna orrának tisztítására a levelekről;
  • kefe a cseppek eltávolításához a vízforralóból;
  • a bambusz lapát a sörfőzéshez egy adagoló szerepe, a sörfőzés alvására szolgál;
  • fogók, hogy tisztítsa meg a vízforralót a régi sörtől;
  • homokóra 2 percig - hogy mennyi időt vesz igénybe a tea levelei.

  A modern teáskészleteket bővítik és több elemet tartalmaznak. Kiegészítő ételek a készletben.

  1. csészealj egy tea párral együtt használják.
  2. Cukor tál. A porcelán vagy üvegcukor cukorral funkcionális dekorációvá válik.
  3. Candy. A lemez vagy kosár alakú. Édességek és italok kiegészítéseként készült.
  4. Tejesember. A teával ellátott tea meglehetősen népszerű ital. Ha csak egy ilyen lehetőséget szeretne, akkor a különleges ételek egyszerűen pótolhatatlanok.
  5. Teáskanál. A legnépszerűbb az ezüst. Nem befolyásolják a tea ízét és az előnyöket. Azonban teáskanál lehet fémből. A dombornyomást díszítésként használják.

   Néhány készlet a teapár helyett csak csészéket tartalmaz. Az ilyen ételek nem szokványosak, de nagyon népszerűek, és teát szolgálnak. További elemek nem mindig szerepelnek a készletben, gyakran külön kell megvásárolni.

   A legfontosabbak a vászon törülközők és a tisztító fogók.

   Kiválasztási kritériumok

   A teaasztalok díszítik az ünnepi asztalt, vagy jó ajándékot fognak adni a szeretteinek. A megfelelően választott készlet sok éven át szolgál, és lehetővé teszi, hogy megmentse a tea összes tulajdonságát.

   Fontos figyelni a következő jellemzőkre.

   • Az elemek száma. A klasszikus készlet 6 fő számára készült, de a modern gyártók más lehetőségeket is kínálnak. Ha az ételeket családi használatra szánják, akkor kicsi. Ünnepek esetén érdemes megnézni a bővített készleteket. Ügyeljen arra, hogy olvassa el a leírást, hogy megismerje a készlet teljes készletét.
   • A dekoráció. Még az üvegáru is színezhető. Az agyag variációkat általában díszítik és etnikai motívumokkal díszítik. A porcelán készletek nagyon különbözőek és formájúak. Szükséges, hogy a teáskészlet díszítése más ételekkel legyen kombinálva.
   • Gyártó. Ajánlott előnyben részesíteni a jó hírű és népszerű márkákat. Tehát nem lehet aggódni, hogy becsapottál. A szolgáltatás minősége közvetlenül befolyásolja az ital jellemzőit.

   Otthon egy nagy pásztort és ételeket használhat. Kényelmesebb a kompakt utazási készletek utazása vagy irodája számára.

   Általában egy összecsukható asztal és egy fedél. Belül teáskanna, teás törülköző, fogó, tea és kancsó helyezhető el.

   Vannak bizonyos tippek a választás során.

   • Különösen érdemes megfontolni a teafülkéhez (pásztor). Nemcsak a felület védelme, hanem a kívánt módon történő hangolás, a tér megszervezése.
   • Az ételek kiválasztásakor a sörfőzés jobb előnyben részesíteni agyag vagy porcelán modellek. Alternatív megoldásként használjon egy tálat (gaiwan), amely porcelánt tartalmaz.
   • vízforraló jobb vásárlás előtt vásároljon. Minőségi termék esetén az áramlás egyenletes és teljes, amikor öntött. A kifolyócsúcsnak a testtel azonos szinten kell lennie.
   • Kancsó tea (chahan) Különösen esztétikusnak tűnik, ha üvegből vagy porcelánból készült.
   • Porcelán teapár a tea fogyasztása a legkényelmesebb. Kellemes és kényelmes az ilyen termékek használata.
   • Szúrja a kifolyót. A kis tealevélből származó ital további szűrése lehetővé teszi a folyadék maximális tisztítását. Egy ilyen horoggal vagy szemhéjjal ellátott szitát helyeznek a vízforralóba, mielőtt a tartalmat öntjük.

   Gondozási funkciók

   A kiváló minőségű teaáru hosszú élettartamú.

   A nem megfelelő gondozás nemcsak csökkenti az élettartamot, hanem teljesen megrontja a terméket.

   Fontos szempontok a következők:

   • Korlátozza a tea-eszközök érintkezését erős szagforrásokkal. Ne helyezze a készletet élelmiszer vagy fűszer közelében. Ne érintse meg a terméket erős illattal vagy krémmel. Az ételek magukban szívják fel a szagokat, és ez elrontja a főzött teát.
   • A törléshez csak egy különálló törülközőt használjon.Ellenkező esetben a konyhai szagok vagy zsírrészecskék tönkretehetik az edényeket.
   • Ha nincs a jegesedés a teáskanna belsejében, akkor csak az azonos teát főzzük. A csipesszel való tisztítás során húzza ki a leveleket és öntsön forró vizet a belső felületre. Ne használjon mosószert.

   Ezután megismerkedhet a tea-szertartás megtartásával Kínában.

   Írj egy megjegyzést
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

   divat

   szépség

   kapcsolatok