cserépedény

Teáskanna a gáztűzhelyhez: típusok és finomságok

Teáskanna a gáztűzhelyhez: típusok és finomságok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. faj
 2. Gyártási anyagok
 3. Top modellek
 4. Hogyan válasszuk ki?

A tűzhely főzőlapját általában a tartósság, az ember biztonsága jellemzi, a vízben lévő víz hosszú ideig meleg marad. Ma a gyártók nagyszámú modellt gyártanak. Hogyan lehet választani és vásárolni egy minőségi terméket?

faj

A vízforraló a gyártás, a tervezés, a térfogat és a további funkciók jelenlétében különbözhet. Ez utóbbi például egy sípot tartalmaz.

Síró vízforraló hangot ad, amikor a víz forr. Ez azért történik, mert a síp lyukján keresztül jön ki a gőz. Ennek a terméknek köszönhetően nem lehet "védeni", amikor a folyadék forral. Ez a vízforraló különösen kényelmes a forgalmas és idős emberek számára.

További funkciók közé tartozik hőérzékelők rendelkezésre állásaamelyekkel bizonyos modellek vannak felszerelve. A tea számos elitfajta esetében a folyadék hőmérséklete nagyon fontos, így az ilyen esetekben a hőmérővel ellátott vízforraló elengedhetetlen.

A vízforraló térfogata attól függ, hogy mekkora a család, valamint a teafogyasztás hagyománya. A minimális térfogat általában 300 ml, a maximum - 6 liter. Egy vagy két ember számára az optimális 0,5-1,5 literes termékmennyiség lesz. 5 vagy ennél kisebb család esetében elegendő 2,5-3 literes termék.

Modern modellek vannak többrétegű fenék, amelynek köszönhetően egyenletesen melegszik. Van egy másik lehetőség a kapszula aljával - ez egy háromrétegű aljzat, amelynek első rétege rozsdamentes acél, a második sűrű alumínium, a harmadik pedig egy másik rozsdamentes acél réteg.

Gyártási anyagok

A gáztűzhely vízforralója különböző anyagokból készülhet.

Rozsdamentes acél

A rozsdamentes acél gyorsan és egyenletesen felmelegszik, és eltérő is hosszú élettartam. A forrásban lévő víz nem hat a vízforraló bevonatával, és a gyógynövények főzésekor az ital nem kap fémfényt.

A mínuszokból a vízforraló belső falain, valamint éles tárgyakkal vagy csiszolóanyagokkal érintkezve a felületen.

Zománcozott vízforraló

A készülék díszíti a konyhát, de a mindennapi használatra nem elég. A bevonat éles hőmérsékletváltozások következtében romlik, és a zománcon tűz keletkezik. Eltávolításához abrazív tisztítószereket kell használni, amelyek a zománcréteget elpusztítják.

kerámia

A kerámia teáskanna a természetes agyag terméke, amely ellenáll a magas hőmérsékletnek, és lakkozott. A kerámia teáskannákat azonban különböző árkategóriákban kínálják alacsony költségű modellek - nehéz és törékeny - tönkremehet. Egy jobb vízforraló nem lehet olcsó.

Hőálló üveg

Elegáns és modern modell, amely harmonikusan illeszkedik a modern stúdió belsejébe.

Az átlátszó falaknak köszönhetően megnézheti, ahogy a vízforraló forr. Az anyag nem bocsát ki vízzel érintkező anyagokat, felületén nem képez skála.

Nyilvánvaló hátrányok - fokozott törékenység és rövid élettartam.

alumínium

Ezek a vízforralók kevésbé gyakoriak a mindennapi életben, mert az alumíniumot vízzel oxidálják. Úgy véljük, hogy csak alumínium oxidálódik tiszta formában.

Ennek ellenére a szakértők nem javasolják, hogy egy alumíniumötvözetből is vásároljanak hőmérőt.

Öntöttvas

A vízforraló gyorsan és egyenletesen felmelegszik, hosszú ideig meleg marad.A termék élettartama is kedvező - a vízforraló 10-15 évig tart.

Az öntöttvas vízforraló azonban rendelkezik nagy súly és meglehetősen magas költség. Vásárláskor figyeljen a fogantyúra - nem lehet műanyag, mert a forró fémmel érintkezve előbb-utóbb a műanyag megolvad.

réz

A réz vízforraló nagyon elegáns, mindig vonzza a figyelmet. Az anyag magas hővezető képességgel rendelkezik (érdemes emlékezni a híres orosz szamovárokra és törökökre), az ilyen vízben lévő víz gyorsan felmelegszik és forral. Ezen kívül a réz nem oxidálódik, és ezenkívül antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik. Hátrányok - az ellátás nehézsége, magas költségek.

Top modellek

A népszerű és az ügyfelek által megbízott modellek közül finn, német és néhány hazai lehetőség van. Mindenesetre emlékeztetni kell arra, hogy a minőség és a költség elsősorban a gyártási anyagtól függ. És jó fém, kerámia vagy hőálló üveg nem lehet olcsó.

 • A Tefal márka egyik legismertebb és legnépszerűbb ételgyártója. A gáztűzhely gyártója rozsdamentes acél modellt kínál Tefal C7921014. Külsőleg a vízforraló rendkívül vonzó az áramvonalas formája, az elegáns kialakítása és a matt felülete miatt. A termék térfogata 2,5 liter.

A fogantyú bizonyos távolságra van a vízforralótól, hőálló anyagból készül. A vízforraló fedelét egy speciális eszköz tartja, így nem csúszik le a termékrőlde könnyen megnyitható, ha szükséges. A sípokkal ellátott kifolyó edények hangja hangos.

A vízforraló elég könnyű (súlya 800 g), de tartós. A kifolyó és a fogantyú szilárdan rögzítve van, amikor forró vizet öntenek, nem szivárog ki. A felhasználók megjegyzik, hogy a gyártó biztosítékai ellenére a vízforraló fogantyúja egy kicsit, de felmelegszik.

Emellett panaszok merülnek fel a fedél túlzott tömörségével kapcsolatban: annak érdekében, hogy a vizet a tartályba öntsük, sok erőfeszítést kell tennünk. Végül a vízforralót gondosan meg kell figyelni - az ujjlenyomatokat gyorsan kinyomtatják a matt felületre.

 • Egy másik modell a rozsdamentes acélból, megnyerte a felhasználók népszerűségét - Rondell RDS-088. A 4 literes termék vágott háromszög alakú és stílusos, modern. Fel van szerelve egy speciális gomb megnyomásával nyíló kifolyóval. Ez utóbbi a bakelites fogantyún található, amely nem melegszik fel.

A készülék alsó részén nincsenek varratok, tömör fémből készülnek, ezért a termék biztonságosnak tekinthető.

A tükör felületén szinte nincs helyettesítő nyom és nyomatok. A sűrített fenék miatt a vízforraló folyadék gyorsabban forog, és maga a tartály hosszú ideig megőrzi a hőt. A vízforraló maga is nehéz (2280 g súly), és folyadékkal töltött állapotban néhány felhasználó számára szóba kerül.

 • Kettle Vinzer Symphonia 89003 - Ez egy kiváló minőségű svájci minőség. A rozsdamentes acélból készült termék kettős fenékkel és sípokkal van felszerelve, amely nemcsak gázra, hanem más típusú kályhákra is alkalmas, beleértve az indukciót is. Térfogat - 2,5 liter, a vízforraló alkalmas családias emberek számára.

A kialakítás és az anyagi jellemzők miatt az alsó és a fal gyorsan, egyenletesen felmelegszik forró vízforraló 10% -kal gyorsabb. A fogantyú egy kézzel van rögzítve a termékhez, ezért félhold alakú. Nem felmelegszik, ráadásul az orrnyitó nyomógombja található.

 • Univerzális és modern modell - a kínai márka Maestro 1337-es vízforralója. A kettős alsó, nem melegítő fogantyú, egy síp létezése ezt a modellt kényelmes és biztonságos. A stílusos megjelenés, a vízforraló több színe teszi a konyhát díszítővé. Minden típusú lemezhez alkalmas, mosható mosogatógépben.
 • A Vitross Maestro egy hazai modellből készült üvegmodell. Bár helyesebb lenne azt mondani, hogy ez egy kombinált modell - zománcozott acélból és edzett üvegből.Térfogat - 2 liter, súly - körülbelül 1200 g. A fogantyú egyik oldalán van, nem melegszik fel.

A víz gyorsan forral. A vízforraló mosható a mosogatógépben. Ugyanakkor nem túl kényelmes megnyitni.

 • Az elegáns megjelenés és a funkcionalitás kombinációja a portugál Silampos cég Jasmine modellje. Háromrétegű fenék, a síp, a hegesztett kifolyó és a fogantyú jelenléte - garantálja a termék praktikus működését és biztonságát. Elegáns, egyszerű és sima felülettel rendelkezik. Az edények mennyisége - 2 liter, a súlya meglehetősen észrevehető - körülbelül 1200 g.

A vízforraló gyorsan forog, ő Kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült. Nem meglepő, hogy a termék ára meglehetősen magas. Ennek ellenére a "Jasmine" hátrányai vannak, köztük egy fűtött fogantyú és a mosogatógépben nem képes mosni a vízforralót.

 • Ha nem tudja eldönteni, hogy melyik anyagból kell készíteni a vízforralót, vegye figyelembe a Carl Schmidt Sohn Aquatic márka termékeit. Ennek a német cégnek a sorában kétféle vízforraló van a gáztűzhelyekhez - polírozott acélból és zománc bevonattal. Az első modell természetes acélszínnel rendelkezik, a második esetben piros, fekete vagy bézs színű vízforralót választhat.
A vízforraló családbarátoknak készült, a térfogat 3 liter. A fogantyúk és a síp szilárdan rögzítve vannak, az utóbbi automatikusan lekapcsol. Azonban néhány felhasználó ezt mondja a síp hangja túlságosan hangos és éles.

A fogantyú egyébként nem melegszik fel ebben a modellben, kényelmesen behelyezhető a kézbe. A vízforraló gyorsan forog, vonzó megjelenésű.

A hátrányt meglehetősen nagy súlynak nevezhetjük - több mint 1,5 kg.

 • Ha elegáns vízforralót keres, vegye figyelembe a Kitchenaid márka rozsdamentes termékeit. Az áramvonalas forma, a 4 szín, a károsodásnak ellenálló zománcbevonat és a 1,9 literes térfogat egy kis család számára optimális.

Hogyan válasszuk ki?

Válasszon vízforralót megfelelő térfogat. Egy kis család számára 3 liter elegendő. Kisebb térfogatú forrásban lévő vízzel nem lehet elegendő, túl hosszú edény hosszú ideig forral. Az alján, valamint a mellékelt utasításokban feltétlenül szükség van egy címkére, amely igazolja, hogy a vízforraló gázkazánokhoz használható.

A fogantyúnak kényelmesnek kell lennie a tenyerében, nem melegszik fel. Kívánatos, hogy a felületén ne legyenek műanyag elemek, mivel felmelegedhetnek és megolvadhatnak.

A terméknek feszesnek kell lennie, ha fém, akkor nem hajlítható. Ügyeljen a vízforraló aljára, vastag legyen. A fenék átmérőjének olyannak kell lennie, hogy megfeleljen az égő méretének. azonban minél szélesebb az alsó rész, annál gyorsabban forog a víz a vízforralóban. Az alsó átmérő és a vízbevezető nyílás aránya 2: 1.

A belső felületnek nem szabad zsetonja és repedése lennie, különben hamarosan összeomlik, és a bevonó részecskék beleesnek a vízbe. A vízforraló fedelének nemcsak átfednie kell, hanem szorosan illeszkednie kell, és adja meg azt a lyukat, amelyen keresztül a víz folyik. Ellenkező esetben, a forró levegő hatása alatt egyszerűen le tud térni, ami elég égő.

A vízforraló kifolyóját ideális esetben a modell közepén kell elhelyezni. Ha a kifolyó alsó részén helyezkedik el, akkor a víz forralásakor a víz forró. Ha a kifolyó magas, akkor a vízforralót túl sokra kell billenteni ahhoz, hogy folyadékot öntsön a csészébe. Egy másik fontos pont - a kifolyót a termékhez kell hegeszteni.

A legbiztonságosabb modellek azok a törökök, akiknek oldala a fogantyúja. Bármilyen szögben megdönthetőek, így minimálisra csökkenthető a forró gőzzel való égés veszélye. Előfeltétel - a termék fogantyúját hőálló anyaggal kell készíteni. Ne melegítse a szilikon vagy a speciális hőálló műanyag - bakelit fogantyúját.

A dupla aljzatú termék tartósabb és tartósabb, és gyorsabban forralja a folyadékot. A biztonságos vízforralónak ne legyen varrata, és a kifolyócsőnek ideális esetben egy kis gőzkivezetéssel kell rendelkeznie.

Mivel a legnépszerűbb modell egy rozsdamentes acél vízforraló, célszerű megismerni, hogy mennyire biztonságos.

Elég, ha a mágneset még a raktárban is tartjuk: ha ez mágneses, akkor a rozsdamentes acél minimális mennyiségű egyéb ötvözetet tartalmaz. Ez a vízforraló megvásárolható.

Otthon más módon is ellenőrizheti a terméket - egy kis részét 2% -os ecetsavban kell elhelyezni. A minőségi termék nem változtatja meg a megjelenését, míg a nem megfelelő minőségű termék az ecettel való érintkezés helyén sötétebb lesz.

Ha a térségben lévő víz üreget képez, érdemes megvásárolni modell szűrővel. Egy speciális szűrő megakadályozza a skála bejutását a csészébe.

A fekete, mint egy fehér teáskanna, márka lesz, valamint matt felületekkel ellátott termékek. A természetes acél színei és a tükör analógok is praktikusabbak. A gyönyörű virágokkal és mintákkal ellátott zománcozott vízforraló szinte nem tartja a nyomatokat a felületen.

Ha édes infúziókat és egyéb italokat főzünk edényekben, akkor jobb, ha egy különleges terméket vásárol réz Kettle. Ideális forralásra és édes szirupok forralására - nem égnek.

A következő videó megmondja, mit kell keresni a vízforraló kiválasztásakor.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok