cserépedény

Teapárok: fajták és a legjobb gyártók

Teapárok: fajták és a legjobb gyártók

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Teljes készlet
  2. Mi az

A kiváló minőségű ételek választékától függ, hogy nemcsak az élettartama, hanem az alkalmazott érzelmek is használhatók. Még a tea fogyasztása is kellemesebb a szép és kényelmes csészékből, amiket nem akarsz elengedni.

Ebből a célból, az ősi időkben Kína elkezdett egész teáskészletet előállítani, majd megjelentek Európában, de teljesen más formában.

Teljes készlet

Az európai készletek különböző számú elemet tartalmazhatnak, de ahogyan azt a neve is jelzi, a teapár két ember számára készült. Ezért általában magában foglalja két csésze és két csészealj. A csészealjakat a teaáru kötelező tulajdonságának tartják Európában. Szükségük van arra, hogy a tea ne kerüljön az asztalterítőre, és lehetőség nyílt egy cukorkát, kekszet vagy más terméket is elhelyezni.

Néha a készlet tartalmaz egy teáskannát, amely ugyanolyan stílusban készült, mint egy teapár, valamint egy tejkancsó (angol teát inni tejjel) és egy cukor tál. Egyes gyártók teáskanálokat is adnak hozzá.

Kínával pár tea, a helyzet más. Ha ez egy Gunfu-cha-ceremónia céljára szolgál, akkor ezek három személy egy személy számára - egy széles pohár, amely úgy néz ki, mint egy kis tál, egy magas és keskeny üveg, és egy téglalap alakú csészealj, amelyre illeszkedik. Ennek megfelelően a második személynek szüksége lesz egy másik teapárra, valamint egy kis teáskanna a teafőzéshez. Egyes gyártók előállíthatják a szolgáltatást, vagy éppen ellenkezőleg, csak egy pohár és pohárra korlátozhatják magukat, amelyeket hagyományosan a tea fogyasztása után helyeznek egymásba.

Mi az

porcelán

A teapárok legnépszerűbb anyaga természetesen porcelán. Egyszer egyszer Dulevo Porcelángyár A világ minden tájáról híres lett az anyag kiváló minősége és az ételek eredeti tervei miatt, amelyek többször kaptak díjakat különböző kiállításokon Oroszországban és a világban. Most az ország legnagyobb üzeme.

A második nagy porcelángyár hosszú múltra tekint vissza Császári porcelángyár (LFZ). A csont-porcelán ételekről és a kobalt nettó mintázatáról híres lett. A csont-kínai nevét az olvadt tömegű kaolin, agyag és más, az állatok zúzott csontjaiból származó anyagok hozzáadásával kapta meg. Ez elárulta az ételeket egy különleges fehérségnek.

A fehér felület lehetővé teszi bármilyen minta alkalmazását. Ez nemcsak kontrasztos, hanem finom pasztell árnyalatok, rajzok virág, bogyó vagy gyümölcs formájában - mák, rózsák, pünkösdi rózsa, cseresznye, narancs és alma.

agyagedény

A kerámia teapárok a porcelánhoz hasonlítanak, és néha a gyártók még a vezető gyárak porcelántermékeinek mintáit és formáit is átmásolják. Az ilyen csészék azonban általában vékonyabbak, és a falak szürke tartalma jól látható a hasított felületen.

A legkisebb zsetontól kezdve az edények nem láthatatlan pillantást vetnek fel, amikor a porcelánhoz hasonlóan nem feltétlenül észrevehetőek - belsejében fehér is.

agyag

Csészék és csészealjak agyagból készülhetnek. Jellemzői szerint ez nem alacsonyabb, mint más anyagok., de lehetõvé teszi, hogy szokatlan alakzatokat formázzon, vagy egy pár teát hozzon létre a népi stílusban.

üveg

Az üveg, ellentétben más anyagokkal, lehetővé teszi teljesen átlátszó anyagok készítését. És ennek köszönhetően rendkívül érdekes csészék érhetők el, amelyekben megtekintheti a tea levelek vagy cukor mozgását.

Klasszikus üvegáru tiszta üvegből készül, de a sötétebb csészék sokkal népszerűbbek lettek az elmúlt években, valamint a különböző színváltozatok.. Például egy csésze lehet kék, narancs, piros, fekete, néha még fehér is.

Általában nem különböztetnek meg a férfi és női készletek között, de például számos labdarúgó klub sajátos szimbolikájú ételeket állít elő, amelyet elsősorban férfiaknak terveztek.

Szokatlan megoldások is vannak. Például négyzet alakú csészealj vagy 250 ml-nél több csésze. A cseh teapárok általában ellenkezőleg, a XVIII-XIX. Század stílusában vannak kialakítva, mivel termelőik értékelik a növényeik évszázados történetét. Néha ezek a csészék rhinestones állnak rendelkezésre, amelyek a lehető leg finomabbá teszik őket.

Főbb gyártók

A császári porcelángyár és a Dulyovo-i gyár mellett Oroszországban még mindig több kerámiagyártó van. Továbbá az ételek piacán számos termék érkezett Németországból, Olaszországból, Törökországból és kisebb mértékben a Cseh Köztársaságból.

A kínai szertartásokra szolgáló teapárokat hagyományosan Kínában és Japánban gyártják. Általában a porcelánjukat a legjobbnak tartják, és az ilyen ételek nagy keresletben vannak. Ezért leggyakrabban ajándékként vásárolják meg elég sok kínai teapár, amelyeket ajándékcsomagokban értékesítenek.

A teapárok áttekintése, lásd alább.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok