cserépedény

Cseh ételek "Geese"

Cseh ételek Liba

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Megjelenés története
 2. Jellemzők
 3. Teljes készlet
 4. Hogyan lehet megkülönböztetni a hamisítványokat?
 5. A gondozás és a tárolás feltételei

A Cseh Köztársaságból származó tea- és vacsora készletek a világ legkeresettebbek közé tartoznak. A porcelánkészletek magas színvonalú, érdekes kialakítása és hosszú élettartama egyre több ügyfelet vonz. A cseh ételek érdekes és szokatlan változata a "liba". Ebben a cikkben megvizsgáljuk a porcelánkészlet megjelenésének történetét, tájékoztatjuk az előnyökről, és néhány tippet adunk a termék termékeinek gondozásáról.

Megjelenés története

A 18. század végén a kaolin lerakódásokat Karlovy Varyban fedezték fel. A német technológiával kombinált anyag kiváló minősége lehetővé tette az abban az időben nem egyenlő termékeket. Az első edénykészlet nagy sikert aratott, úgy döntöttek, hogy továbbfejlesztik a termelést, de gyorsított ütemben. Így a XIX. Század elején a Cseh Köztársaságból származó ételek a német és az angol társaikhoz hasonlóak voltak, de a termékek ára jelentősen alacsonyabb volt, ami még vonzóbbá tette őket az ügyfelek szemében.

A gyárak következő lépése a modellek díszítése festéssel, aranyozással vagy domborítással.

Az ezekben a napokban létrehozott termékek közül sokan még mindig népszerűek és relevánsak, és a legnépszerűbb termékeket sorozatban állították elő.

Ezek egyike a "libák" gyűjteménye. Ez a dekoráció eredetileg a cseh megjelölésből - kék foltos íjakból származik, amelyeket csészealjakra festettek sütésre. A kép szerzője egy utcai művész, aki a képen látható. Meglehetősen véletlen, hogy a gyárak a gyárból átvették a rajzot. Úgy döntöttek, hogy átadják azt az ételekre, amelyek ezt követően óriási sikert arattak a városok között.

Stílusos kötődés Provence-hoz, egyszerű design fehér háttérrel és festett libákkal, kék szegéllyel íjakkal - mindez az ételeket egy bizonyos "zest" és egy kis kifinomultságnak adja.

A mai napig a "libák" cseh ételeket a tiszteletreméltó "Madonna" és a gazdag "Hunt" -al párosítják.

Az ebből a sorból származó termékek jelenléte sokat fog mondani a ház tulajdonosáról, különösen azokról, akik megértik a porcelántermékeket.

Jellemzők

A "libák" az európai legjobb üzemekben rejlő anyag és technológia magas színvonalát jelképezik. A cseh porcelán mintás készletek több mint 200 éve gazdagságot, gazdagságot és jó ízlést képviselnek. A tea- és vacsora készletek ésszerű ára lehetővé tette számos háziasszony számára, hogy megkapják az álmaik ételeit. A magas kivitelezés lehetővé teszi az eszközök használatát minden nap, anélkül, hogy elrejtené őket az ablakban, mielőtt a vendégek megérkeznének. Egy érdekes kép nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek számára is vonzó lesz, örömmel fognak enni és enni.

A cseh ételek "libák" nagy előnye az a lehetőség, hogy termékeket is vásárolhat egyedileg és egész szolgálatként.

Eredetileg mindegyik modellt külön-külön tervezték eladni, de a növények később újra megvizsgálják álláspontjukat ebben a kérdésben, és elkezdték a sorozat gyártását, ugyanakkor nem hagyott fel egyetlen kérdést sem. Minden évben egyre szélesebb a felállás.

Érdekes mellbimbók, borsszórók, csúszdák, sószórók, szalvétatartók, sütemény lapátok és még sok más is megvásárolható az alapkészlet mellett, vagy egy teljes ízlés szerint. Ez a megközelítés, széles termékválasztékkal kombinálva, minden egyes vendéglátónak lehetőséget biztosít arra, hogy önállóan teljesítse a családjának a szolgáltatásait az igényei szerint.

A liba sorozat hatalmas előnye a többi cseh ételhez képest az arany vagy ezüst szegély teljes hiánya. Ez a díszítés lehetővé teszi a termékek használatát a mikrohullámú sütőben vagy sütőben.

A porcelán ellenáll a magas hőmérsékletnek, így anélkül, hogy aggódnánk a mikrohullámú sütőben hűtött edényekről. Sok háziasszony örülni fog annak a lehetőségnek, hogy a mosogatógépben a "libákat" mossa, anélkül, hogy félt a kép biztonságától. Nem törlődik, és a színtelítettség nem fakul, és sok évig eredeti marad.

A cseh készletek további előnye a az eszközök abszolút környezettudatossága. Az anyag a természetes és biztonságos egészségre. A felület nem reagál az élelmiszerrel, így a sorozat modelljeiben is főzhet.

Táblázathoz
Sütő edény

Teljes készlet

Napjainkban a madár alakú ételeket több cseh gyár készíti, amelyek mindegyike vezető pozíciót tölt be a piacán. Leander, BOHEMIA Finom porcelán, Lubiana, Ceský porcelán, Moritz Zdekauer - ezeknek a márkáknak a saját története van, hogy ételeket készít a libák mintájával kék kendőben.

Együtt létrehozták az európai kultúra valódi jelképét, amely napjainkig nem lép ki a divatból.

Általános szabály, hogy az összes márka "Liba" ételkészletének hasonló csomagja van. A 6 fős asztal 25 darabot tartalmaz:

 • 2,5 litert;
 • ovális étel - 36 cm;
 • kerek edény - 30 cm;
 • 2 saláta tál;
 • sószóró;
 • csészealj állvánnyal;
 • 6 desszertlemez;
 • 6 tányér fő ételekhez;
 • 6 mély leves lemez.

A 12 fős csoport 43 tételből áll, amelyek az előzőhöz hasonlóak, az egyetlen különbség a lemezek számában: mindegyik típusnál 12 van.

A tea- és kávéfőzők is 6 és 12 fő számára készültek, és a konfigurációtól függően 15 vagy 27 elemből állnak:

 • vízforraló 1,2 l;
 • tejesember;
 • cukor tál;
 • 6/12 csésze;
 • 6/12 csészealj

Akkor minden egyes készlet bővíthető további elemek beszerzésével.

Hogyan lehet megkülönböztetni a hamisítványokat?

Sajnos néhány gátlástalan gyártó kezdte meg a cseh porcelán ételeket alacsony minőségű anyag felhasználásával.

Ez a csont-porcelánfehér színű, kis tejszerű színnel. A termékek testének vékonynak és enyhén ragyognia kell a fényt.

A termék felülete teljesen sima.

A gondozás és a tárolás feltételei

Kínának hosszú ideig való kiszolgálása érdekében bizonyos szabályokat kell követnie, amelyek segítik a tíz évnél hosszabb életet. A dekor különleges tulajdonságai miatt a mosogatógépben „liba” lehet mosni, de nem minden mosószer. Javasoljuk, hogy a készítményben csiszolóanyag nélküli termékeket válasszon, mivel megkarcolhatják a felületet.

Amikor a kézmosás puha szivacsot használ, és győződjön meg róla, hogy eltávolítja a gyűrűket és karkötőket, mivel a fém szivacshoz hasonlóan karcolhatja a mintát.

A tiszta edényeket azonnal törölje le egy puha konyharuhával, mivel a fagyott cseppek később csúnya foltokké válnak.

A fehérség elvesztése esetén elegendő egy tampont tartani borkősavval a lemezeken, és újra megújulni fognak. Ha sötét csésze forró italok vannak a csészéken, akkor azokat egyszerűen ecettel vagy vízben oldott szódával kell eltávolítani.

Az ételek "liba" áttekintése, lásd alább.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok