cserépedény

Sütőfóliák: jellemzők, fajták és működési szabályok

Sütőfóliák: jellemzők, fajták és működési szabályok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Előnyök és hátrányok
 2. típusok
 3. Felhasználási feltételek
 4. Hogyan csináld magad?

A hőálló edények különböző fajtái közé tartozik a fólia formái. Jelenleg népszerűségük némileg csökkent. De teljesen elfeledettek. Sok étel van, amely ideális fólia formájában. A védekezésben sok hasznos tulajdonság jellemző. Egy ilyen megszerzés nyereséges lesz, és biztosan hasznos lesz a kulináris üzletben.

Előnyök és hátrányok

Az ilyen formák nem hiábavalóak alumíniumból. Emiatt sok pozitív tulajdonságuk van.

 • Kényelmes és praktikus. Gyorsítsa meg a főzési idő, takarítsa meg a mosást, ha a modell eldobható.
 • Sokoldalúságát. A jó hőstabilitásnak köszönhetően nem csak sütni, hanem fagyasztani és tárolni is kell.
 • A hő egyenletes eloszlása. Az edény nem ég a széleken, és nem marad nyersen belül.
 • Vonzó megjelenés. Kellemes formákat használni, főtt ételeket szolgálnak fel az asztalon. Az ilyen ételek segítenek a kívánt hőmérséklet fenntartásában.
 • Az emberekre vonatkozó biztonsági előírások betartása, a mérgező anyagok hiánya.
 • Környezetbarát. A biológiailag lebontható anyag nem ártalmatlaníthatja a természetet.

Más formákkal (kerámia, üveg, acél vagy öntöttvas) összehasonlítva a fóliázás könnyebb és kényelmesebb tárolni. Természetesen ezek erősebbek és ráncolhatnak. Másrészről, az ősszel nem fognak törni, mint az üveg, nem lesznek eldarabolva. Az alumínium fóliaformák stabilabbak és jobban megtartják alakjukat, mint a szilikon vagy papírformák. További plusz az alacsony költség, jó minőségű. Az ilyen sütőipari ételeket megengedheti magának, hogy megvásárolja a legtöbb embert.

A fóliatermékek biztonságosak az élelmiszerrel való érintkezéshez. Természetesen, ha nem a savas környezetre vonatkozik. Ebben az esetben az érintkezésnek minimálisnak kell lennie az időben. A gyakori használat esetén az alumínium bejutása az élelmiszerekbe és ennek megfelelően az emberi testbe jelentéktelen, és nem okoz jelentős kárt. Továbbá a fóliaból készült sütőedény segít az étrend egészségesebbé tételében, mivel nem igényel olajozás.

A főtt termékeket a saját gyümölcsléjükben sütik és megtartják az összes hasznos anyagot.

típusok

Mivel a fémes formák igen sokféle fajtája van, világosan meg kell érteni, hogy mi képezi a fóliaterméket. Nagyjából elmondható, hogy csak az alumínium sütőedények fajtáit lehet érteni, amelyek egy lapból készültek (nyomással). Az öntött alumínium edények teljesen más megjelenésűek, és tulajdonságai eltérőek lesznek.

A termékek vastagsága változhat. A sűrűbb oldalak és az alsó rész lehetővé teszi az ismételt használat lehetőségét. De még az újrafelhasználható formákat is óvatosan kell kezelni. Ezenkívül az űrlapok mérete, kapacitása és magassága is változhat. A kis öntőformák adagok előállítására szolgálnak.

Általában, ha többet vásárol, figyeljen a megjelenésre. Leggyakoribb:

 • négyzet vagy téglalap alakú;
 • kerek vagy ovális;
 • gondoltam (virág, szív stb. formájában).

Az egyedülálló változatok a legnépszerűbbek, de vannak kettős, valamint több rekeszből álló változat is. Az aljzat sima vagy dombornyomott lehet.A bordázott alsó rész egy bizonyos mintázat formájában az étel díszítésévé válhat, különösen a cukrászda esetében. Ugyanez vonatkozik az oldalakra is.

Figyelmet kell fordítani az űrlapok széleire:

 • Az L-alakú él általában fedéllel ellátott modellekben van;
 • A G-alakú perem jobban alkalmas a sütésre, és a megfelelő fóliával borítható.

Meg kell különböztetni a sütési formákat és a kasaletki - sajátos eldobható tárolóedényeket, amelyek segítenek megőrizni az élelmiszer frissességét. Bennük az ételeket lehet melegíteni.

L-alakú él
G-alakú él

Felhasználási feltételek

Fólia formák biztonságosan használható:

 • sütőipari termékek sütése;
 • hús, hal, csirke, zöldség és gyümölcs sütése a sütőben;
 • hideg előételek és desszertek készítéséhez;
 • főtt ételek tárolása;
 • bármilyen megfelelő méretű termék szállítása;
 • fagyasztás és felmelegedés.

A sütő mellett szénsavas sütésre is használhatók (ugyanakkor kerülni kell a nyílt tüzet). A mikrohullámról sok vita merül fel. A fóliatartályok gyártói azt állítják, hogy biztonságos - csak biztosítani kell, hogy ne érjenek a mikrohullámú sütő falához, és nincs fedél.

Az alumíniumfólia formáinak használatához nem kellett csalódást okoznia.

 • Az első használat előtt, annak ellenére, hogy a fólia antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, jobb a terméket mosni. Ehhez puha szivacsra van szükség, a szokásos mosószer - a csiszolóanyagok és a kemény kefék használata tilos. A piszkos, újrafelhasználható tartály újbóli mosása előtt célszerű meleg vízben áztatni, majd törölközővel mosni és szárítani.
 • Kenje meg az űrlapot nem szükséges. De győződjön meg róla, hogy a hőmérséklet optimális, és az edény nem égett - szükségszerűen.
 • A hús egyenletes sütéséhez a forma jobban zárja a fedelet vagy a fóliát. 10-15 perccel a készenlét előtt a fedelet eltávolítjuk, és az edényt hagyjuk vörösre rázni. Fólia segít, ha általában a legmagasabb égési sérülések. A hermetikusan lezárt forma megmenti a sütőt a fröccsenő zsírból.
 • Ne töltse túl az üres edényeket. A főzés előtt csak a sütőt kell melegítenie. A tűzzel való közvetlen érintkezés kiégést okozhat.
 • Az étel elfogyasztása elég egyszerű. Ehhez használhatja a pengéket, megfordíthatja a tartályt, vagy kivághatja az oldalakat.

Hogyan csináld magad?

Az alumínium fólia formák megvásárlásával általában nincs gond. Bármely szaküzletben, valamint egyes élelmiszerboltokban is megvásárolhatók. Szükség esetén azonban egy ilyen forma könnyen készíthető saját kezével, hagyományos fóliával. Könnyen hajlítható és gyűrött, de nem szakad. Természetesen az űrlapok esetében jobb fóliát használni., de ez az információ nem mindig jelenik meg a csomagon, így minden meg fog tenni.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a forma a főzési folyamat során deformálódjon, jobb, ha több lapot használnak egymásra.

A legegyszerűbb megoldás az alapok méretének és alakjának megfelelő alap. Ebben az esetben bizonyos módon kell cselekednie.

 • A lapokat a kiválasztott tartály külső vagy belső oldalán helyezzük el. Ezt úgy kell megtenni, hogy az alsó rész és a lapok megközelítőleg azonosak legyenek, és az oldalak azonos távolságban maradjanak.
 • Ezután folytassa az aljzat kialakulásához. A szerkezet stabilitása attól függ, hogy mennyire pontosak a hajlítások.
 • Az alsó rész után folytassa a lapok oldalain történő megnyomásával. Miután ez megtörtént, a formázott éleket le kell vágni, és az éles széleket hajlítani kell.

   Kis formákkal még könnyebbé válik. Ehhez vegyünk két azonos szemüveget fogantyú nélkül. Megfordítjuk az egyiket, a tetején (alulról kívülről) egy fólialapot helyezünk és helyezzük a második üvegre. Ezután meg kell rajzolni a szélét.

   A fólia sütőedények szilárd tartály nélkül is kialakíthatók - csak kezével. A kényelem érdekében egyes formák fogantyúval készülnek.Ebben az esetben az aljzatnak nem kell simanak lennie - a rendelkezésre álló szerszámok segítségével megfelelő nyomatokat készíthet.

   Hogyan készítsünk fóliát egy sütéshez, lásd alább.

   Írj egy megjegyzést
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

   divat

   szépség

   kapcsolatok