cserépedény

Kávé készletek: típusok, a gyártók áttekintése és a választási lehetőségek

Kávé készletek: típusok, a gyártók áttekintése és a választási lehetőségek

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. anyagok
 2. Kiválasztási kritériumok
 3. Népszerű gyártók
 4. Tervezési lehetőségek

A kávé aromája elbűvölő szag, amely nélkül a bolygónk milliói nem élhetnek. Ez az ital meglepően harmonikusan és határozottan belépett az életünkbe, hogy nehezen elképzelhető, hogy meleg barátságos estek vagy családi találkozók nélkül. Az igazi kávéfogyasztók meg vannak győződve arról, hogy a kávé ízének teljes feltárása érdekében minden szabálynak megfelelően kell elkészíteni, és csak különleges kávéfőzőkkel kell szolgálni.

anyagok

A gyártási anyagon többféle kávéfőző van. Mindegyiknek előnyei és hátrányai vannak.

 • Glass. Az üvegkészletek fő előnye a viszonylag alacsony költség és vonzó megjelenés. Az üveg tartós és megbízható anyag, de még jobb, ha megvásárlás előtt ellenőrizni kell annak minőségét. Ez egyszerűen megtörténik - vegyünk egy egyszerű ceruzát, és érintsük meg az egyes elemeket, ha a hang hangos és hangos, biztonságosan megvásárolhatja ezt a készletet.
 • Porcelán. Ez egy hagyományos anyag a kávé és más szolgáltatások előállításához. Amikor a kávéital csak megjelent, szokásos csészékből ittak. De mivel népszerűsége nőtt, kezdtek alakulni az egyes hagyományok. Az italok egy különleges szolgálatban való kiszolgálása az egyik. Ez a porcelán különleges tulajdonságainak köszönhető. Megőrzi a hőt, és nem melegszik fel. Csak a legmagasabb minőségű porcelánnak van egy teljesen sima felülete.

Minőségének ellenőrzéséhez szükség van arra is, hogy a szolgáltatás bármely tárgyát kopogtassuk, de a hangnak világosnak és szelídnek kell lennie.

 • Fazekas. A kerámia kávékészleteket nehéz összehasonlítani üveg- vagy porcelánmodellekkel. Először is az ilyen ételek vásárlása praktikus és költséges. A készlet minőségének ellenőrzéséhez nézd meg a csészék peremeit. Belső részen nem lehet máz, az ellenkezője a készlet alacsony minőségét jelzi.
 • Ezüst és réz készlet. Ezek nemes és kifinomult modellek. Szép megjelenésűek, hosszú élettartamuk és praktikusak.

Kiválasztási kritériumok

A választás során vegye figyelembe a kávéfőző alábbi jellemzőit.

 • Személyek száma. Rendszerint a készletek 6 főre készültek, ami kimondatlan szabály mindenféle étel előállítására. Azonban lehetőség van 2 vagy 12 fő számára. Általában egy 6 fős készlet legalább 15 darabból áll: csészealjak, csészék, teáskanna, dudor és cukor tál. Ha szeretne egy speciális készletet vásárolni, amelyen a megnevezett tételek mellett teáskanna, cukorkát és desszertet is talál.
 • Mindennapi használatra Egy egyszerű verziót vásárolhat diszkrét kialakítással és minimális számú elemgel.
 • Ünnepségekhez Fontos, hogy válasszon egy jó minőségű és eredeti szolgáltatást. Sok családban gondosan tárolják és generációról generációra továbbítják, mint családi örökséget.

Népszerű gyártók

A következő szolgáltatások a legismertebbek: európai, japán, kínai.

 • Európai készletek. A kávészolgáltatások előállításának egyértelmű vezetői jelenleg európai országok, különösen Németország, Dánia, Anglia és Franciaország. A legnépszerűbb gyártók a Meissen, a Rosenthal, a Wedgwood, a Royal Copenhagen, a Fuerstenberg, a Nymphenburg, a KPM, a Weimar Porzellan, a Villeroy & Boch, a Bernardaud, a Haviland Limoges. Fontos megjegyezni a német piacokat is, amelyek a piacon különösen gyakoriak.
 • Különben is meg kell mondani a cseh ételeket. A Cseh Köztársaságban számos kávégyártó van. Például Bohemia, Leander, Bernadotte. A cseh ételek általában az átlagos árkategóriába tartoznak.
 • Japán és kínai készletek. Japánban és Kínában számos különböző lehetőség áll rendelkezésre, amelyeket viszonylag alacsony ár jellemez. Piacunk legismertebb cégei a Royal Bone China, Noritake, Narumi, Nikko, amelyek egy átlagos árkategória példája.

A leghíresebb hazai termelők a Imperial (Lomonosov) porcelángyár (LFZ) és a Gzhel Art Painting Factory.

Tervezési lehetőségek

 • A fekete kávéskészlet láthatatlan, de nagyon eredeti. Gyakran használják kávézókban és éttermekben.
 • Az ezüstkészletek jól kiegészítik a hagyományos belső tereket, így nemesebbek és gazdagabbak. És az ilyen csészékből kávéfogyasztás öröm.
 • A fehér szett a legelterjedtebb változat, amely hagyományos és modern stílusban is elkészíthető.
 • A hófehér készlet aranyszínű mintákkal gazdag, tökéletesen kiegészíti a hagyományos designot vagy a barokk designot. Az Imperial Porcelángyár több mint 250 éve kezdte meg munkáját, és továbbra is specializálódott különböző porcelántermékek gyártásában. Készleteiket a kifinomultság és a hagyományos design jellemzi.
 • A gyöngyök és csészealjak anyja nagyon kedves és romantikus.
 • Érdekes megoldás a csendes, monokróm állványon található csészék.

A tea- és kávéfőzési szolgáltatásról lásd a következő videót.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok