cserépedény

Kávé bögrék: típusok, márkák, választás és gondozás

Kávé bögrék: típusok, márkák, választás és gondozás

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. anyagok
 3. Űrlapok és méretek
 4. Színtartomány
 5. A gyártók áttekintése
 6. Hogyan válasszuk ki?
 7. Felhasználási feltételek
 8. Gondozási funkciók

A kávét joggal tekintik az egyik legnépszerűbb italnak a világon, amelyet naponta sokan fogyasztanak. A mai napig folytatódik a kávéval kapcsolatos széles iparág fejlesztése, gyakran új italok receptjei találhatók meg, amelyek mindig meglepik az igazi ínyenceket.

Természetesen ahhoz, hogy a termék ízét élvezhessük, egy személynek kiváló minőségű és szép „héj” kell, hogy ne roncsolja meg az általános benyomást. A kávéfogyasztók története olyan sokrétű, mint a gabonaital ízlése. Tegyük fel, hogy milyen bögrékre van szükségünk ahhoz, hogy érezzük a kávé ízét az elsőtől az utolsó jegyzetig.

Jellemzők

Sokan szeretnek egy bögre bármilyen italra, anélkül, hogy gondolnának az egyik vagy másik ételforma céljára. A kávéval a dolgok különbözőek. A valódi ínyencek vagy a hétköznapi szerelmesek, akik reggel felvidítanak, rendkívül fontosak, hogy a folyadékot használó edény praktikus és megfeleljen a személy esztétikai preferenciáinak.

Vannak olyan alapvető jellemzők, amelyeket a kávé bögrenek meg kell felelniük:

 • vastagfalú kerámiából vagy nagy szilárdságú üvegből készült, így a működés megbízható és hosszú volt;
 • tartsuk melegen, hogy a forró ital ne legyen hideg 15 perc múlva;
 • bizonyos térfogatúak, amelyek mutatói az ital jellemzőitől és a tulajdonos preferenciáitól függenek;
 • bizonyos esztétikai normáknak, azaz a tulajdonos szemének, és a környező térbe való beilleszkedésnek.

A hagyományok szerint a kávéscsészék számos változata létezik, amelyek fajtái önmaguktól függenek. Például egy frappuccino bögre a legnagyobb tartálynak tekinthető: a térfogata általában 300-500 ml. Átlátszó üvegből készül, hogy megnézhesse az ital szépségét, van egy toll.

A legkisebb bögre szükséges az eszpresszóhoz: 35–90 ml folyadékot tartalmaz. Az ilyen edények vastagfalú anyagból készülnek, általában porcelánból, és kúp alakúak, hogy a kávét a lehető leghosszabb ideig tartsák.

A frappuccino
Espresso számára

A demitass bögre kerámiából készül, és térfogata nem haladja meg a 90 ml-t. Ideális török ​​kávé készítésére. A szakemberek ebben az iparágban gyakran egy fél poharat hívnak.

Népszerű körök, amelyek térfogata 170 és 220 ml között változik. Ha korábban csak cappuccino-t öntöttek, most már sok más kávéfajtára is alkalmasak. Érdemes megjegyezni, hogy egy ilyen bögre mindig van egy kiterjesztett felső része, amely segít a hab vagy a tejszínhab elterjedésében.

Demitass bögre
220 ml

Az eredeti egy magas üveg a latte számára, keskeny, és térfogata körülbelül 350 ml.

Ha úgy gondolja, hogy egy kávé szerető, akkor, ahogy azt a szakértők mondják, otthon kell kávézni: 180 ml-es csésze van benne, az ételek falai vastagak, fehér fényes porcelánból készülnek.

Latte üveg
Kávéfőző

anyagok

Kávécsészék előállításához különböző anyagok felhasználásával. A legnépszerűbbek az üveg, porcelán és kerámia csészék. Ezek a legpraktikusabbak a mindennapi életben, és minden belső térben mindig stílusosak.

A kerámiákat általában kávézók és éttermek készítésére használják. A porcelán kitűnően az otthoni szolgáltatás szerepében, a konyhai állványok vagy az ünnepi asztalok polcainak díszítésében. Az üveg alkalmas a napi kávéfogyasztás rituáléjára reggel vagy este.

kerámia
üveg
porcelán

A gyártók fém köröket is létrehoznak. Természetesen nem olyan elitek, mint mondjuk, mint fent, de mégis népszerűek. Túrázást tartanak. Ha a fémedénynek vastag falai és alja, valamint egy jól csavarozott fedél van, akkor termomugárnak nevezik.

A bambusz bögrék környezetbarát ételeknek számítanak, amelyek alkalmasak az élelmiszerek fogyasztásához használt anyagok magas minőségének követésére.

fém
bambusz

Űrlapok és méretek

Amint már említettük, a kávé bögre névleges térfogata attól függ, hogy mely italt kívánja használni. Nagyon apró, kb. 40 ml-es bögrék ideálisak egy bizonyos típusú babból főzött standard fekete kávéhoz, különféle további termékek jelenléte nélkül, amelyek az ital ízét változatosabbá teszik.

Ha a kapacitás nagyobb - gyakran méretei elérik a 0,5 l-t - a hajó nagyszerű összetettebb kávéfajták számára. Az ilyen körök többnyire üvegből készülnek, ami lehetővé teszi, hogy gondosan mérlegelje az ital, a hab, a tejszín, a dekorációk érdekes rétegeit.

A modern technológiáknak köszönhetően a gyártók rengeteg lehetőséget kínálnak a kávéscsészékre, és különböző mintákat hoznak létre, amelyekből kiválaszthatja azt, amelyik jól illeszkedik belsejébe.

A kávé bögrék különböző formájúak. Természetesen a legnépszerűbbek a kerek kerek csészék. Nem is olyan régen megjelent, de a négyzetfajta fajok már keresletben vannak, hatékonyan fehér és más színekben néznek ki.

Ha a termomugákról beszélünk, szabványos formában készíthetők, mint egy mini-termosz, és praktikusabb és kényelmesebbek, például összecsukható edények. Ezek könnyedén hajtogathatók, amíg nem használja az edényeket a rendeltetésszerű használat érdekében. A fedéllel ellátott kávébögrék is kényelmesek: könnyebben tisztíthatók, mint a nem nyitottak.

kerek
szögletes
Thermomug

Színtartomány

Mint minden ételhez, a kávéscsészék különböző színekben változhatnak. Talán a legnépszerűbbek a fehér verziók. Ismeretes, hogy a fehér edényekben lévő kávé nagyobb étvágyat okoz, mivel az ital jól áll a fénytónussal. Az átlátható körök, amelyek egy bizonyos tisztaságot és tisztaságot szimbolizálnak, és amelyeken keresztül könnyen megvizsgálhatjuk az italt „belülről”, szintén igényelnek.

Ne maradjon észrevétlen és körökben, különböző színekben. Vannak monofonikus opciók, és mindenféle mintával fényesen festett. A formatervezési mintákat folyamatosan szigorú minimalista töredékekkel vagy vicces és oktató képekkel készítik. A köröket vicces kifejezésekkel és híres emberek idézeteivel találkozhatod.

A gyártók áttekintése

Hagyományossá vált, hogy a kávéfőzőgyártók részt vesznek bögrék előállításában. Itt nincs kivétel és a DeLonghi márka. A cég csésze vastag falakkal és kiváló formatervezéssel rendelkezik, ami lehetővé teszi számukra, hogy a piacon maradjanak.

Feltétel nélküli népszerű török ​​kávébögrék. Ők valóban magas színvonalúak, és segítségükkel számos hagyományt tarthatnak be a török ​​kávé készítésében. Az igazi ínyencek és az italtudók is tiszteletben tartják az olasz gyártókat.

DeLonghi
Török bögre

Hogyan válasszuk ki?

A fő tényező, amelyre támaszkodnod kell egy csésze kávé kiválasztásakor - személyes preferenciáid. Milyen kávét szeretne inni reggelente döntően meghatározza a választásodat, különösen a pohár méretét.

Például a latte szerelmeseinek több kapacitásra lesz szükségük, mint azok, akik inkább a cappuccino-t részesítik előnyben.

A minőségi ételek árnyalatait is figyelembe kell vennie. Ellenőrizze az üveg, kerámia vagy porcelán bögre jelenlétét.szerkezete - az anyag úgynevezett tisztaságán.

Ha a termomugákról beszélünk, akkor jobb, ha kettős falakat választanak. Az ital melegen tartása a beszélgetés során, például az előmelegítés jelenléte nem sérül meg.

Az eredeti és hűvös kávébögrék gyakran születésnapi ajándékok vagy más ünnepek kiegészítéseként kerülnek bemutatásra. A szokatlan termékek sok online áruházban találhatók, de itt fontos az ételek jó minőségének biztosítása, mivel a cég nem gyárt kávétartályokat szakmailag.

Felhasználási feltételek

A vendégeknek a kávéra való kezelésére vonatkozó eljárás mindig hasonlít ugyanazon étkezéshez teavel, de a második esetben az asztal fő része a szamovár. A kávéval minden figyelmet fordítanak a szolgáltatásra, így a csészéknek tökéletesen tisztaaknak kell lenniük, nem lehetnek chipek és karcolások. Ugyanez vonatkozik a csészealjra is, ha párot használ.

A kávé napi használatával kapcsolatban ne felejtsük el az elemi szabályokat is. Mindig óvatosan öntsük a kávét a törökökből a csészébe, hogy ne takarja el az edényeket. Ha szűrőt használ, gondosan kell eljárnia.

Ami a termomugot illeti, fontos biztosítani, hogy mindig szorosan záródjon. Figyelje a készülék minőségét. A minőségi szinttől függően a bögre megállíthatja az ital forró tartását.

Gondozási funkciók

Ha az üvegtálakat mosogatógépben lehet mosni, akkor a kerámia- és porcelántermékek betöltése előtt gondosan gondolni kell arra, hogy ellenáll-e hasonló tisztítási eljárásnak. Olvassa el a bögrék használatára vonatkozó szabályokat. Mosás után jobb a törölközőt törölni egy törülközővel az eredeti megjelenésük megőrzése érdekében.

Ami a termomugot illeti, fontos biztosítani, hogy mindig szorosan záródjon. Használat után öblítse le jól minden szivárgással.

Kövesse nyomon a bögre minőségét: ha nem a legjobb anyagokból készül, valószínű, hogy az ital hamarosan sokkal gyorsabb lesz, mint korábban.

A kávéscsészék vastagságánál lásd alább.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok