cserépedény

Milyen ételeket lehet használni a mikrohullámú sütőben?

Milyen ételeket lehet használni a mikrohullámú sütőben?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Milyen anyagok alkalmasak?
 2. Jelölési funkciók
 3. A gyártók áttekintése
 4. Nem megfelelő edények

Ma szinte minden konyhában mikrohullámú sütő található. Ez a háztartási készülék nélkülözhetetlen asszisztenssé vált, amely nemcsak a már elkészített ételeket felmelegíti, hanem a teljes értékű étel elkészítésére is.

Mikrohullámú sütő használata esetén minden óvintézkedést figyelembe kell venni, és csak „helyes” edényeket kell használni. A helytelenül választott termékek hozzájárulhatnak az élelmiszerek hosszú távú főzéséhez, de ami a legfontosabb, károsíthatják az emberi egészséget.

Ebben a cikkben arról beszélünk, hogy melyik edényt használhatja mikrohullámú sütőben, és melyikeket szigorúan tilos.

Milyen anyagok alkalmasak?

A mikrohullámú sütőre készült ételek modern piacán számos választék található. A kapacitások különböző formájúak, méretük és kivitelük lehetnek. De a mikrohullámú sütőben használható berendezések kiválasztása során először is figyelembe kell venni az anyagot, amelyből elkészült.

Az ilyen tartály anyaga:

 • minősége;
 • hőálló;
 • egészségre nézve biztonságosak, nem melegítenek káros anyagokat.

A termikus stabilitás tekintetében szem előtt kell tartani, hogy a mikrohullámú sütőben lévő ételeket elektromágneses sugárzás segítségével melegítik. A termékek dipólmolekuláira hat, így nagyon gyorsan mozognak. Így a súrlódás létrejön, és ennek következtében bemelegszik. Az étel hőmérséklete elérheti a 100 fokot, és a tárolóedényeket, amelyekben található, akár 300-ig.

  Ez az oka annak, hogy az utóbbinak képesnek kell lennie a magas hőmérsékletnek.

  Az ételeket mikrohullámú sütőben főzhetjük, és többféle ételeket is használhatunk.

  kerámiai

  A gyártásához ilyen építőanyagokat használnak agyagként. Az agyag természetes refraktivitás, ami lehetővé teszi, hogy mikrohullámú sütőben használják. Ezek a termékek ezért nagyon gyorsan melegítenek biztosan használja a sütő kesztyűjét, amikor megkapja őket. Nagyon fontos, hogy a kerámia edényben nincsenek minták vagy minták, és összetételében nincsenek fémrészecskék.

  porcelán

  A porcelán tartályok agyagból készülnek, csak a gyártási technológia különbözik. Porcelántartályok használata esetén győződjön meg róla, hogy nem rendelkeznek mintákkal, forgácsokkal és repedésekkel, különben szigorúan tilos a kemencében való felhasználásuk. És vegye figyelembe - a fedél nem szükséges.

  műanyag

  Az ilyen ételeket gyakran használják a mikrohullámú sütőben történő főzéshez és fűtéshez. Ez a fogyasztók körében népszerű. A felmelegedés mellett egyszerűen tárolhatja az ételt is.

  A mikrohullámú sütők számára készült ételek előállításához használt műanyagnak magas hőállósági együtthatója van.

  üveg

  Az üvegtartály ideális megoldás a mikrohullámú sütő számára. Az ilyen típusú konyhai berendezések nagy előnye, hogy az étel melegítésekor a kapacitás hideg marad. Természetesen az ilyen ételek gyártásához a gyártó a legkülönbözőbb üvegeket használhatja, de ideális esetben hőállónak kell lennie. A hőálló üvegnek számos előnye van:

  • átlátszó falak, amelyeken keresztül megfigyelhetjük a főzési folyamatot;
  • esztétikai megjelenés - a főtt ételeket nem lehet eltolni, hanem az üveghez egy üvegedényben szolgálják fel;
  • az üveg csomagolás könnyen kezelhető;
  • az üveg nem szívja fel az étel szagát;
  • A hőálló üveg csomagolás univerzális: főzheti, melegítheti és felolvaszthatja az ételt.

   Különböző üvegformákban kapható a mikrohullámú sütőhöz. Az ovális és kerek konténerek a legnagyobb kereslet.

   papír

   Használható mikrohullámú és papírmodellekre, amelyek előállításához gyapot és lenvászon gyártása során. Leggyakrabban a kenyér melegítésére használják.

   Hab műanyag

   A habáru nem olyan népszerű, mint a fent felsorolt ​​konténerek. Ez annak köszönhető, hogy eldobható. Javasoljuk, hogy csak alacsony hőmérsékleten használja, mivel magas hőmérsékleten a forma megolvad.

   szilícium

   Nem fogsz meglepni senkit, akinek szilikon formája van, minden háziasszony konyhájában vannak. A legtöbb esetben szilikon bakeware-t használnak, de nagyon hasonlóak a mikrohullámú sütőhöz.

   Az ilyen formák ellenállnak a szélsőséges hőmérsékleteknek és azok magas sebességének.

   zománcozott

   Ami a zománcozott edényeket illeti, a mikrohullámú készülék vitatott kapacitására utal. Végül is, a fém, amellyel a mikrohullámú sütő nem kompatibilis, zománcozott.

   Jelölési funkciók

   Figyelembe véve az ilyen háztartási készülékek mikrohullámú sütővel való népszerűségét és keresletét, a gyártásban lévő gyártók nagy része egy speciális címkét kezdett használni, amely jelzi a termék mikrohullámú sütőben való használatának elfogadhatóságát. Az edények használata előtt figyeljen a címkézésre. Ahhoz, hogy láthassuk, csak nézd meg az edény alját. Alkalmazni kell jel a hullámok formájában.

   Ha igen, de áthúzott, akkor az edényeket szigorúan tilos mikrohullámú sütőben használni.

   Itt van egy átirat az edényeken látható ikonokról:

   • PP - mikrohullámú sütőkhöz alkalmas polipropilén;
   • PS - polisztirol, az ilyen anyagból készült ételek használata nem javasolt mikrohullámú sütőben;
   • mikrohullámú sütő vagy nem mikrohullámú sütő - „megengedett” és „tiltott”;
   • "termoplasztikus" és "duroplast" felirat - Ez a kapacitás mikrohullámú sütőben használható.

   Annak érdekében, hogy ne kerüljön a kellemetlen helyzetbe, és ne tegye ki az egészségét veszélynek, ügyeljen arra, hogy figyeljen a szimbólumokra.

   A gyártók áttekintése

   Az ételek széles választéka és választéka ma igen széles és változatos. Számos vállalat szakosodott a mikrohullámú sütemények gyártására és értékesítésére. Az összes vállalat közül külön szeretnék megkülönböztetni azokat, akiknek a terméke a legmegfelelőbb és legmegbízhatóbb.

   • Luminarc - Ezek a tartályok rendkívül erős és tűzálló üvegből készülnek. A cég mindenféle edényt készít, beleértve a lemezeket is.
   • Simax hőálló cseh üvegt használ.
   • Wolomin - Ez egy lengyel cég. A mikrohullámú sütőeszközök gyártásával foglalkozik.
   • Tognana - olasz cég, amelynek termékei az egyik legtartósabb és tartósabb termék.
   Luminarc
   Simax
   Wolomin
   Tognana

   A háztartási cikkek üzleteiben szinte minden fent említett gyártó termékei megtalálhatók. Ha nincs lehetőség a cégbolt meglátogatására, mindig használhatja az online forrásokat, és pontosan megtalálhatja, amire szüksége van.

   Nem megfelelő edények

   Korábban megismerkedtünk a mikrohullámú sütőben való használatra alkalmas ételekkel. De még mindig kiderül, hogy az azonos kapacitás nem használható a mikrohullámú sütőben. Ez nagyon fontos, mivel a nem megfelelően kiválasztott ételek károsíthatják a készüléket, és tüzet és súlyos tüzet okozhatnak.

   Bizonyos típusú ételek szigorúan tilosak és nem használhatók a mikrohullámú sütőben.

   • fém. A vas tárgyakat nem szabad a mikrohullámú sütőbe helyezni, mivel a fém mikrohullámokat tükröz. Ez szikrákat és elektromos kisülést okozhat, ami nyílt lángot okozhat.
   • alumínium. A vastárgyakhoz hasonlóan az alumínium edények nem biztonságosak, mivel néhány perc múlva is tüzet okozhat.
   • kristály. Ez az anyag nagyon szép, de annak részeként ólom, ezüst és más fémek vannak, amelyek hátrányosan befolyásolhatják a háztartási készülék működését.
   • Mintával. Korábban népszerű volt különféle fémrajzok vagy permetezés alkalmazása edényekre. Valószínűleg sokan még mindig rendelkeznek ilyen termékekkel otthon, de nem helyezhetők mikrohullámú sütőbe és magas hőmérsékletnek vannak kitéve. A kockázat természetesen nem tiltott, de a következmények szörnyűek lehetnek. A legjobb esetben a legrosszabb esetben elrontott terméket vagy repedezett lemezt kap, csak szakítsa meg a készüléket.

   Ne feledje: nem biztonságos a fólia formák használata a kemencében, maga a fólia, az eldobható edények, amelyek előállításához a legolcsóbb és alacsony minőségű műanyagot használják a gyártásban. Veszélyes és vékony üveg, amely valószínűleg nem fogja ellenállni a mikrohullámok hatásainak. Ne tegye a kezeletlen kerámiát a sütőbe.

   Miközben a mikrohullámú sütőben további használatra szánt ételeket vásárol, ne próbálja meg menteni, a legjobb, ha előnyben részesítjük a minőséget és a megbízható gyártót, még akkor is, ha a termékei többet fognak megfizetni.

   Az edények nem használhatók a mikrohullámú sütőben, lásd alább.

   Írj egy megjegyzést
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

   divat

   szépség

   kapcsolatok