cserépedény

Saláta: milyen anyagokból és hogyan válasszuk ki őket?

Saláta: milyen anyagokból és hogyan válasszuk ki őket?

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. A saláta tálak jellemzői
 2. anyagok
 3. Változatos formák és méretek
 4. Tippek a kiválasztáshoz

Saláta tálakra van szükség az asztalon lévő saláták kiszolgálásához. Az ilyen ételeket mind hétköznap, mind nyaralásként használják, gyakran díszítésként szolgálnak. A háziasszonyok gyakran többféle saláta tálat tartalmaznak, amelyek készletek vagy egyedi fajták.

A saláta tálak jellemzői

Az etikett szabályai arra utalnak, hogy a salátát azonnal elosztjuk a la carte lemezekre. Otthoni ünnepeken vagy a napi étkezések során mi magunk is szokásos saláta tálunkat helyezzük el. Ebből a célból nagy kanál vagy speciális fogók maradnak.

Saláta tál gyakran játszik szerepet az asztali dekoráció. Egy egyszerű saláta, amely gyönyörűen illeszkedik az edénybe, nagyon étvágygerjesztő lesz. Az asztalon szokás, hogy több saláta tálat rendezzünk, de sajátosságaikkal kombinálva.

Például, ha lemezeket vásárol salátára, fontos figyelni a mintára, a színekre és az átmérőre. Az új saláta tálaknak alkalmasnak kell lenniük a mindennapi életben használtak számára. Talán a saláta tálaknak nem feltétlenül szükségük van sokra, csak pár párra, minden össze van kötve az előkészítő ételek számával.

A saláta tálak lehetővé teszik, hogy más ételekre, például halból vagy húsból származó aszaltra is alkalmazzák. A közelmúltban népszerű kis saláta tálak, amelyek a szokásos csészéknek tűnnek. Salátákat vagy desszerteket szolgálnak fel. A nagy saláta lemezeket gyakran használják cukorkaként vagy különféle sütéshez.

A saláta tál gyakran kecses ajándékot játszik. Egy jól megválasztott saláta lemez még a legkényelmesebb ünnepeket is díszíti. A különleges ételek felhívják a figyelmet a kulináris tehetségekre, így a fesztivál főételét gyakran saláta tálakba helyezik. A magas esztétika biztosítja a saláta tálak más ételekkel való kompatibilitását. Az evőeszközkészleteket gyakran a gálai esemény témájának megfelelően választják.

  Az asztalon lévő saláta tálak hozzáadják a kényelem, a gondoskodás és a meleg légkörét. A saláta segít az ételnek a kívánt formában, hatékonyan harmonizálva az ünnepi asztal belsejével. Ebben az esetben az edények lehetnek mélyek és sekélyek, széles vagy alacsony falakkal. A saláta tálak formái változatosak, de a következő tulajdonságok kombinálják ezt az edényt:

  • az oxidációra való hajlam hiánya;
  • az élelmiszer-szagok hiánya;
  • nem képes elnyelni a zsírt.

  A saláta tálak anyagának környezetbarátnak, biztonságosnak kell lennie az egészségre, praktikusnak kell lennie, tartósnak kell lennie. Sok termék, amelyre jellemző a fényes kialakítás, nem különbözik a tartósságtól.

  Vizsgáljuk meg részletesebben a saláta tálak gyártási anyagait és szempontjait.

  anyagok

  Saláta tálak lehetnek vasból, üvegből, fajanszból, porcelánból, kerámiából, kristályból, sőt műanyagból is. A legelterjedtebb üveg saláta tál minimalista stílusban. A második legnépszerűbb fém edények, amelyek ideálisan megfelelnek a divatos high-tech iránynak.

  A porcelán saláta tálakat különleges elegancia és szépség jellemzi. A design eleganciáján kívül további előnyük van - az ételek hőmérsékletének kiváló megőrzése. A porcelánból készült edényeket környezetbarát, de törékeny anyagnak tekintik. Ezen kívül a porcelán nem ajánlott a mosogatógépbe betölteni, különösen, ha a felület vékony vagy aranyozott.

  A kristály saláta tálak különösen szépek a megfelelő belső kombinációval. A kristály különleges, gondos ellátást igényel.Az ételeket nem szabad meleg ételekhez használni.

  A hőálló edzett üveg egy többfunkciós anyag, amelyből különböző típusú ételek készülnek. Az üveg saláta nem fél a magas hőmérsékletektől. A mosogatógépben való használatra alkalmasak, tartósak. Ha a saláta tál kiváló minőségű edzett üveg, akkor használható a forró, és a saláta tálba, és készítse elő.

  Nagyon elegáns megjelenésű üveg saláta tálak ezüst ékszerekkel kombinálva. Az ezüst szegély eleganciát és vonzerejét növeli a hagyományos alakú saláta tálakhoz.

  Az utolsó generációs rozsdamentes acél saláta tálak elegáns belső tárgyak. Ez az étel felülmúlhatatlan megjelenésén túl az ereje, a kémiailag agresszív anyagok ellenállása, a mosogatógépben való használat képessége. Az edényiparban használt modern acél nem érintkezik a rozsdával, nem oxidálódik.

  A kerámia edények multifunkcionálisak. Például a saláta tálakat egyszerűen az asztalra lehet felszolgálni, és mikrohullámú sütőben melegítheti. Minőségi kerámia típusok használhatók a sütőben vagy a tűzhelyen. A kerámia negatív minősége: a repedés, a megjelenés elvesztése.

  A fa vagy bambusz ételeket tartalmazó saláta tálakat szolgálják el. Például a fából készült másolatokat sütésre, pizzára vagy halételre lehet használni. Ilyen saláta tálak használata esetén érdemes megjegyezni, hogy igényesek a kezelésre, és a folyadékkal való érintkezés rendkívül ellenjavallt.

  A salátákhoz használt zománc gyakran sokféle méretű tálat tartalmaz.naponta használják. A tálak különböző formájúak, gyakran díszítéssel díszítettek, design nélkül. Az ünnepi asztalnál történő kiszolgáláshoz az ilyen tálak nem érvényesek.

  Az utóbbi időben a műanyag edények egyre népszerűbbek. Az ilyen termékek nagyon praktikusak, és az igénytelen gondoskodás jellemzi. Költség szerint az egyik legolcsóbb. A műanyag saláta tálak másik előnye: különböző színek és formák. Átlátszó vagy színes, csiszolt vagy gyönyörű mintájúak. Eladáskor műanyag saláta tálak díszítés nélkül, de nem vonzó megjelenés.

  Változatos formák és méretek

  Egy klasszikus saláta tál alakú, mint egy mély tál fogantyú nélkül. A modern tervezők különböző formákat kínálnak a fogyasztóknak. Például a salátákat kagyló vagy rozetta formájában, trapéz vagy négyzet alakú edény formájában lehet megtalálni.

  Egy nagy vagy kis saláta tál, félgömb alakjában készült, kapacitással rendelkezik. A sekély fajok átmérője 12 cm, és általában finom apróra vágott zöldségekre vagy gyümölcsökre használják, amelyek formájukat megőrzik.

  A 15 cm méretű saláta golyókat mélynek tartják. Alkalmas nagy leveleivel, viszkózus salátával. Kisebb fajok, a kremenki, a lábon vannak, és egyedi eszközökként használják. A porszerszámok ideálisak egy gálavacsorára vagy egy pár vendég számára rendezett rendezvényre.

  Eladáskor még mindig vannak a la carte ételek, amelyek alakja változó. A téma a tárgy céljától függ. Például lapos saláta tálak alkalmasak snackek, kenyér vagy szeletek készítésére. A fedéllel és gombokkal ellátott ételeket meleg húst vagy halételeket szolgálnak fel. Ezen túlmenően az ilyen étel kerek alakja jó hideg előételek és ovális - halak, nyúl vagy kacsa számára. A gyönyörű áttört saláta tálat csak édességek használják.

  Eladáskor ezek az étkészlet-elemek különállóak vagy készletek. A készletek tartalmazhatnak egy pár példányt vagy 5-10 különböző méretű, de ugyanolyan színű vagy formatervezett elemet. A saláta tálakhoz általában egy megfelelő, külső asztalkészletet kell felvenni.

  Tippek a kiválasztáshoz

  A saláta tálak keresését és megvásárlását a házban már használt ételek típusainak és formáinak figyelembevételével kell elvégezni. Például egy saláta tál teljesen illeszkedik a lemezek alakjához. Az értékesítés főbb formái:

  • kerek;
  • négyzet alakú;
  • ovális;
  • téglalap alakú.
  A megfelelő szín vagy anyag figyelembevételével tetszőleges választási lehetőségek láthatók. A legpraktikusabb üveg és műanyag saláta tálak. A mindennapi életben a legjobban használatos műanyag termékek, függetlenül attól, hogy milyen szépek.

  A rendes üveg saláta tálak alkalmasak a rendkívüli ünnepek kiszolgálására, a romantikus vacsorára vagy a spirituális ünnepekre pedig jobb exkluzív porcelán- vagy kristályválasztékot választani.

  Bár az üveg saláta tálak széles választékát kínálja a piacon. Például a Luminarc asztali edények, amelyek ütésálló edzett üvegből készültek, a környezetbarát, biztonságos mintázattal, a porcelántól eltérőek a nagyszerűséggel.

  Például A kristály hornyolt ételeket az ünneplés után nagyon nehéz tisztítani, különösen, ha majonézes salátára használták. A készleteket nagyon meleg vízben kell áztatni egy megfelelő, gyengéd tisztítószerrel. Valamennyi szennyeződés és zsír néha csak egy órányi expozíció után eltűnik.

  A porcelán saláta tálak gondozásának is időszerűnek kell lennie, anélkül, hogy a vegyi anyagokkal szembeni kitettség lenne. A porcelán saláta tálak gondos tárolást igényelnek.

  A modern vendéglátók a lónikus ételeket választják, anélkül, hogy felszolgálnák. A saláta tálak szigorú és egyenes vonalai nem vonják el a vendégek figyelmét a belső tartalommal. Például a hagyományos üvegfagylalt tálak látványosságot adnak a családi ünnepeknek, és a mindennapi életben fagylaltra, tejszínre, habra, szeletelt gyümölcsre is felhasználhatók.

  A saláta hasznos elemként szolgálhat a mindennapi életben és egy elegáns kiegészítőként, mint belső dekoráció. A megfelelően választott saláta tál szükségszerűen és multifunkcionális elemnek bizonyul. Különböző gyártók minőségi üveg- vagy műanyag saláta tálakat kínálnak megfizethető áron.

  Ezután olvassa el a Krauff kerámia saláta tálcavállalat videóinak áttekintését.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok