cserépedény

Zöld béka szolgáltatás: történelem és leírás

Zöld béka szolgáltatás: történelem és leírás

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
  1. Szokatlan rend
  2. Ki az ügyfél?
  3. Kerámiaművészet mesterműve
  4. A béka szolgáltatás története

A Hermitage minden kiállítása valódi remekmű, és saját, gyakran szokatlan története van. A zöld békával ellátott szolgáltatás nemcsak érdekes névvel rendelkezik, hanem egyedülálló műalkotásként is szolgál, amely egyesíti a két ország történetét: Oroszországot és Angliát, és a porcelángyártás művészetének teljes tendenciájának előkelőjének is tekinthető.

Szokatlan rend

A híres angol fajansz gyártó Josiah Wedgwood, akinek szettjei büszkén nevezték „királyi áruknak”, 1773-ban bonyolult és felelősségteljes rendet kaptak. Egyedisége abban rejlik, hogy nagy ünnepi szolgáltatást kellett adni 52 főnek, akinek a topográfiai pontosságú festménye Anglia, Skócia és Wales nézeteit reprezentálja. Több mint 1220 tájképet kellett írni, és egyiküket sem kellett megismételni. A szolgáltatás valóban hatalmas volt: körülbelül 950 darab (a pontos szám ismeretlen, mivel a források más számot jeleznek).

A szolgáltatás költsége is több, mint lenyűgöző volt. A számlák 14600 rubel 43 kopecks. Az ezekre az időkre elképzelhetetlen összeg. Még a Tauride-palota építésze, Starov sokkal kevesebbet kapott munkájához: 9 600 rubelt. A szolgálat emblémája egy zöld béka volt a címeren. Ezt követően úgy hívták: "Szolgáltatás zöld békával."

Ki az ügyfél?

A hatalmas felelősség megköveteli az ügyfél identitását. Ő volt az orosz császárné, Catherine II. A Wedgwood számára a munka tökéletes végrehajtása becsületes kérdés volt, nagyon nehéz volt egy ilyen megrendelést megkapni, és ezenkívül a teremtésnek a porosz király Frederick királynő által küldött szolgálattal kellett versenyeznie.

Gótikus vár építésének tervezett szolgáltatása. A területet, ahol épült, Kikeriki-nek hívták, amely finn nyelvről fordított „béka mocsár”. Ezért a szokásos zöld béka a szolgáltatás emblémája lett.

A kastélyt azért tervezték, hogy megünnepeljék a császárné jelentős eseményeit, szórakozását és kikapcsolódását, és az északi háború után Oroszországgal megszűnt területekre épült. Ebben a kastélyban volt a kerekcsarnokban az 1812-es háború hősei: Kutuzov, Suvorov. Catherine II itt találkozott a George Knights-szal.

A vár alapját 1774-ben hozták létre. 1777-re épült a komplexum. A neogótikus stílusban épült, amely Angliából érkezett Oroszországba. Ez gyakorlatilag az első neogótikus építészeti együttes Szentpétervár közelében. Nagyhercegséget lenyűgözte az angol építészet és a tájkultúra., amint azt a Voltaire-nek 1772 nyarán küldött levélben közölték.

A klasszikus angol táj elengedhetetlen eleme a középkori gótikus várak, templomok, kápolnák egy vagy másik formában. Lehet, hogy mind a gótikus épületek eredeti romjai, mind a gótikus kanonok szerint épült új épületek. Az orosz építészet hagyományai nagyon eltérnek az angol nyelvektől, így a 18. század orosz neogótikus stílusa az orosz klasszicizmustól függ. Ez tükröződik a Kekerekeksinensky palotakomplexum stílusában is.

Az angol nézetek díszítik és ünnepélyes palotát szolgáltattak. Thomas Bentley, Wedgwood üzleti partnere, mindenféle nevet tartalmazó katalógust készített a császárnéhoz, köztük városi és vidéki tájak, természeti tájak, várak, apátságok, kastélyok és vidéki házak. Ezért a szolgáltatásnak nemcsak művészi, hanem történelmi értéke is van.Újjáépít egy egyedülálló és fenséges panorámát az Egyesült Királyságból a XVIII. Században, amely most jelentősen megváltozott.

És sok építészeti és tájkultúra műemléke teljesen elveszett.

Kerámiaművészet mesterműve

Feltételezték, hogy minden, a szolgáltatást díszítő tája a természetből készül. Kiderült azonban, hogy sok időt vesz igénybe forrásként kezdett nyomatokat, rajzokat és akvarelleket használni. Ebből a célból levelet küldtek a birtokok és birtokok tulajdonosainak, kérve őket, hogy küldjék el a rendelkezésre álló gravírozásokat és festményeket a tulajdonukról. A betűk jelezték, hogy a tulajdonosok nevével ellátott katalógust az orosz császárnőnek kell benyújtani. A tulajdonosok jelentősége nem számít, figyelembe véve, hogy milyen szép a táj, és hogy a termék megfelel a termék fogalmának.

Azok a mesterek, akik a szolgáltatás tárgyait festették, leggyakrabban fényképészeti pontossággal reprodukálták az eredetit, de egyes esetekben a művész képzelete körülveszi a valódi történelmi struktúrát a klasszicizmus hagyományaiban készült kitalált tájjal. A Wedgwood tökéletesítette az angol fajansz krémszín hagyományos kerámiai összetételét. Az új kompozíciót "Queen faience" -nek nevezték el a Wedgwood Queen Charlotte tiszteletére.

Ebből az anyagból zöld béka készlet készült.

A Staffordshire-i „Etruria” gyárban kialakított és égett termékek, és a festmény egy festőműhelyben készült a Chelsea-ban. A szolgáltatást több mint 30 mester festette meg, akik mindegyikét saját munkájával végezte. Egy zöld béka, például minden témában, egy mester írta.

A szolgálati tételek formája a "királyi forma" alapján történt.úgynevezett, mert a modell szerint Wedgwood létrehozta a szolgáltatást George III számára. Ezt az űrlapot módosították és később megkapták a "Catherine" nevet. Megkülönbözteti a szigorú, sima, elegáns kontúrjait. A békaszolgáltatás ebédre és desszertre is szolgál.

Az étkészletet a tölgyfaágak és a desszert határai borították a borostyán ágaiból.

A készlet különböző méretű, különböző méretű lemezeket, játékokat, gyümölcsöket és zöldségeket, saláta tálakat, tureenseket, csészealjakat, fagylalt tálakat, tálakat és még sok más edényt tartalmazott. Néhány termék meglehetősen bonyolult, több részből állt. A jégkrémkészítők például egy fedéllel ellátott jégtartót, fagylaltot és egy háromdimenziós hajótestet tartalmaztak, melynek feszes felső fedele volt.

Festett edények meleg olíva-barna színben, puha "krémes" alaponAz egyes objektumok egyetlen fényes foltja egy szimbolikus kis zöld béka. A háromszög alakú pajzs képe koronázza az egyes díszeket.

A gondosan írt tájak csodálkoznak a kegyelemmel és arisztokráciával.

A béka szolgáltatás története

Még a szolgáltatás tárgyainak megalkotása során is megjelentek egy különlegesen bérelt házban a londoni Portland Házban, hogy a britek megcsodálhassák, mielőtt Oroszországba küldték őket. A kiállítás annyira népszerű volt, hogy hosszabb ideig tartott, mint a megadott idő. Ez további hírnevet hozott a Wedgwood & Sons számára. A manufaktúra forgalma jelentősen nőtt, megnyílt az „Ekaterina” szolgáltatása.

Catherine köszönetét fejezte ki Wedgwoodnak és a gyártóknak a londoni nagyköveten keresztül. Oroszországban a szolgáltatást a leginkább ünnepélyes fogadásoknál használták. Például az Égei-tenger Chesme-öbölében a győzelem évtizedének ünneplésével táblázatot kaptak. Ennek tiszteletére a Kekerekeksky-palota maga is Chesme-ként vált ismertté. II. József római császár inkognitóban jelen volt a gróf Falkenstein néven.

A Zöld Béka díszítését ünneplő vacsora a Keresztelő János egyháza helyének szentelt tiszteletére, ahol III. Gustav, a svéd király, Gotland gróf néven volt jelen. A XIX. Században a Chesme-palotához rendelt császári szolgálat elveszett, és visszavonhatatlannak tartották. Az angol kutató azonban Uliyamsson ragaszkodott ahhoz, hogy alapos keresést végezzen, és a 20. század elején egy csomagolt doboz került felfedezésre az angol palota pincészetében.

1912-ben a Wedgwood termékét a Wedgwood növény jubileumi kiállításán mutatták be a Művészeti Akadémián, majd ünnepélyesen átadták a Hermitage-ba. Eddig 700 tárgyat tartottak fenn a Zöld Békától. A Hermitage mellett néhányan a Peterhof és a Cottage gyűjteményeiben képviseltetik magukat, és gyakran bemutatják őket különböző kiállításokon.

A szolgáltatás áttekintése az alábbi zöld Wedgwood béka segítségével.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok