cserépedény

Mindent a csészealjakról

Mindent a csészealjakról

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Jellemzők
 2. Hangerő opciók
 3. anyagok
 4. Különböző formák
 5. A gyártók áttekintése
 6. Kiválasztási kritériumok

A mártó csónak nem túl nagy edény, leggyakrabban egy hosszúkás alakú, miniatűr fogantyúval ellátott tartály és egy apró kifolyó, amelyet különböző mártások vagy mártások tárolására és kiszolgálására használnak. A készletben található serpenyővel együtt gyakran talál egy tálcát - az orrra maradt mártás cseppjei belépnek belőle. Az asztal beállításának egyik eleme, amely szükséges a különböző szószok, mártás, tejföllel, valamint illatos gyógynövényekkel ellátott olajok kiszolgálásához.

Jellemzők

Folyékony mártásokhoz Egy edényt olyan edény formájában kínálunk, amely megjelenésében egy üveg, egy üveg, egy dekanter. Gyakran szolgálják fel az asztalra ecetet, szójaszószot sushi számára, más népszerű élelmiszer-adalékanyagokat, amelyek már elkészültek vagy otthon készültek. Számukra mindig van egy fedél, néha adagoló formájában a kényelmes kezeléshez.

Általában az olaj tárolására és szállítására szolgáló tartály teljesen átlátszó vagy színezett üvegből készül. A szorosan lezárt tartályban lévő olajat nem érinti az oxigén, mert megőrzi aromáját és minden hasznos tulajdonságát gond nélkül.

adagolók olaj vagy ecet esetében megvásárolható külön-külön és gyönyörű készletben. Érdekes megvizsgálni a 2-es opciót az 1-ben, amikor egy nagy hajó két felére oszlik, ami lehetővé teszi két folyadék egyidejű tárolása. Ebben az esetben az edények teljesen elkülönülnek egymástól. Szépnek tűnik, ha a tartály belsejében színes üvegből készül.

Gravy csónak sushi számára teljesen eltér az európai készülékektől. Túl alacsonyak, és leggyakrabban téglalap alakúak. Egy ilyen konténerben minden egyes vendégnek szójaszószot szolgálnak fel. A sushi vagy a tekercseket mártással töltött csészealjba mártják, ahol enyhén áztatják őket, majd azonnal megeszik. Eladáskor elegáns kettős példányok találhatók - az első félév folyamán folyékony szójaszószot, a második pedig vastag wasabit.

Bizonyos esetekben a mártás-csónak különleges folyadékleválasztó szerepe lesz, amikor a szósszalemez gravitációs hatása alatt könnyű és nehéz frakciókra oszlik, és egy speciális cső, amely az edény kifolyójára kerül, nem a tartály felületéről, hanem aljáról szállítja.

Hangerő opciók

A klasszikus csészealj térfogata 50 ml és 250 ml között van.

A boltokban megtalálható termékek többsége térfogatban tér el egymástól:

 • 30 ml-es csészealjak - lehet szállítani benne a szósz mennyiségét, melyet 1-3 főre számítanak ki;
 • serpenyőben 50 ml - tökéletesen alkalmas a ketchup és majonéz térfogatára 3-4 főre;
 • 75 ml-től 80 ml-ig tartalmaz nagyszámú fűszer, mustár, majonéz.
 • 250 ml-es vagy 350 ml-es csészealj tökéletes a mártás térfogati részéhez, amelyet minden jelenlétre kiszámítanak, hogy minden vendég maga tudja meghatározni, hogy mennyi mártást szeretne egy ételhez, amit a teljes mérési kapacitásból szeretne.

A legkisebb csészealjakat kiválasztják minden vendég kiszolgálására, és tökéletesek azoknak a mártásoknak, amelyeket kis mennyiségben kell felszolgálni. Az etikett szerint az ételdarabokat közvetlenül a mártás pékébe, majonézzel, forró sajttal, ketchuppal vagy forró csokoládéval mártja.

anyagok

A legnépszerűbbek kerámia csészealjak. Az ilyen termékek kiválóan alkalmasak hideg, meleg és még forró mártásokhoz is, nagyon könnyen moshatók, nem félnek az élelmiszer savtól.A kerámia különböző, és költségenként változhat. Ez az ételeknek tulajdonítható finom, súlytalan porcelánból, mind a fajansz árán, mind az üvegezett kerámiákon kaphatók.

Az újrafelhasználható üvegtáblák nem félnek a megemelt hőmérsékletektől vagy a bogyóktól leginkább savas mártásoktól.

Az üveg olyan típusú anyag, amely a háziasszonyokat könnyű kezelhetőséggel vonzza. Az üveg átlátszó felületén jól látható, hogy a mártás doboz tele van. Bizonyos esetekben azonban ez a tény válhat negatív pontként, és elutasíthatja azt. Ebben az esetben jobb választani egy pohár vastagabb típusú.

Nem félnek a sokkoktól és a bukásoktól, a leggyakrabban fém csészealjak készülnek rozsdamentes acél és ezüst. A rozsdamentes acél termékek könnyűek és praktikusak, nagyon kényelmesek a mindennapi asztali beállításhoz és az országban történő használathoz.

Az ezüst nagyon drága fém, ezért különleges alkalmakra szolgáló tálcaként vagy más ezüst kiegészítőként használható. Általában a kis ezüst csészealjak a legkiválóbb fűszerekhez készültek.

Acél és vas edények alkalmas különböző takarmányhőmérsékletű mártásokhoz.

Különböző típusú események esetén a leggyakrabban vásárolt kis (50 ml) műanyag eldobható csészealjak. Ebben az esetben megvásárlásuk bizonyos előnyökkel jár.

 • Gyakorlatiasság. Az eldobható tányérok nem fognak sok helyet foglalni, és egy kicsit súlyoznak.
 • Elérhetőség. Bármilyen áruházban és bármilyen mennyiségben vásárolhat eldobható csészealjakat.
 • Rendelkezésére. Használat után a csészealj újrahasznosítható, és nem kell mosni a piszkos edényeket.
 • Széles funkcionalitás. A mártás-csónakok különféle ételekhez használhatók.

  A szószok kapacitása állat vagy akár stílusos geometriai alak formájában is elkészíthető, az ilyen tartozék ebben az esetben a nyaralóasztal központi alakja lesz. A kötettől függően a csészealj közvetlenül a vendégtáblán helyezhető el, vagy a saláta tálak mellett, vagy a főételek közelében.

  Az etikett mindenféle finomságával különféle mártásokat kell kínálnia vendégeinek.

  A főzésnek a krémes étrend-kiegészítők tárolására szolgáló saját besorolása van. Megjelenésük a mártás fő összetevőjétől és az étel típusától függ.

  Különböző formák

  Hagyományos típusú csészealj - hosszúkás tál kifolyóval

  Klasszikus asztalszósz - Egy téglalap alakú csésze kis öntött kifolyóval és egy kis fogantyúval. Ismeretes, hogy az ilyen hajók az ősi időkben megjelentek a mindennapi életben.

  De a hagyomány maga az alkalom, hogy a 17. évszázad végén Franciaországban a főételeket kisebb fesztiválokra használják.

  Eleinte igazán luxus ezüst volt, amelyet csak az arisztokratikus elit használt. És csak a XIX. Század végéig ezek a termékek jelentősen leegyszerűsödtek, és a szokásos vacsorázási szolgáltatásokba kerültek. Innentől kezdve olyan hatalmas tervezetek, anyagok és modellek kerültek a csónakokba - a lenyűgöző luxustól a száraz minimalizmusig.

  Kerek csészealjak

  Kerek csészealjak a kis térfogatok vastag mártások kiszolgálására vagy kiszolgálására szolgálnak. Mivel ezek a modellek nem rendelkeznek kifolyóval, az ilyen termékek egy kis kanállal rendelkeznek a készletben.

  A kerek serpenyőpajzsok mindig fedéllel rendelkeznek, hogy hosszabb ideig megőrizzék a mártás ízét.

  Az ovális, kifolyó nélküli termékek, amelyek inkább kisméretű takarók, általában nagy serpenyőknek tekintendők. Kényelmes a tejföl, az adjika, a spagetti szósz vagy a desszert tárolására és kiszolgálására. A legtöbb modern csészealj fedéllel rendelkezik, de a fedéllel ellátott modellek megtalálhatók a piacon.

  Az alakzat lehet lábkabátok, amelyeknek lábuk van.Egy kicsi láb emeli az alacsony mártási hajót, ami megakadályozza, hogy sok más étel között eltűnjön az asztalon. A lábak festményekkel és egyéb díszítőelemekkel díszíthetők. Lábas edények és praktikusabb funkciók segítik a terméket teljesen meleg, nedves vagy hideg ételektől.

  A gyártók áttekintése

  Számos márka van ma a piacon. olyan ételkészletekben, amelyek könnyen megtalálhatók egy szép és alkalmas neked.

  • Gyártó RAK Porcelán az Egyesült Arab Emírségekből Kínál bankett Kínát, amely ötvözi a funkcionalitást, a tartósságot és az eleganciát. A rendkívüli tartósság és ütésállóság miatt az ebből készült serpenyő különösen népszerű a fogyasztók körében.
  • Churchill Company - Ez az Egyesült Királyság vezető gyártója. A Churchill-mártó hajók kitűnő megjelenésűek, és a tervezői dekorációnak köszönhetően nagyszerű dekorációnak számítanak minden üdülési ünnep számára.
  • Holland Hendi cég 1933-ban alakult, és vezető szerepet tölt be az európai vendéglátóipari felszerelések piacán. A vásárló választása különböző anyagokból készült csónakot és eredeti megjelenést kínál.
  • Kunstwerk - Kínai ételgyártó, amely a leggazdagabb, gazdag fekete és tiszta fehér csészealjakat kínálja.
  • Ha elegáns, ízletes ételeket szeretne vásárolni egy stílusos mártással, akkor figyeljen a cégre. Anna Lafarg Emily és a "Charm" készletei csont porcelán.
  Churchill
  Kunstwerk
  Hendi
  RAK Porcelán

  Kiválasztási kritériumok

  A megfelelő csészealj kiválasztásához először figyelni kell az anyagra, amelyből készült - úgy, hogy magas hővezetőképességű legyen, ideális a különböző hatásokkal szemben, ideális esetben úgy, hogy különleges bevonattal rendelkezik az esetleges oxidáció ellen.

  A térfogati csészealjak két fogantyúval és a legstabilabb aljjal vannak ellátva, hogy megakadályozzák a kellemetlen helyzeteket a főzés során.

  A csónakok kifinomult kifolyóval vagy egyenes éllel rendelkezhetnek - az alkalmazás sajátosságaitól függ.

  A fémtermék alja réz vagy alumínium lehet - ezeknek az anyagoknak a magas hővezető képessége jellemző (hosszú ideig melegek lesznek), de a tartály falai sokkal tartósabb anyagból készülhetnek - acélból.

  A jó csészealjak teljesen sík fenékkel és tartós fogantyúval rendelkeznek, amelyek mindig hidegek lesznek, hogy ne használhassák magukat a termék használata közben. Túl vékony, könnyű anyagból készült termékek könnyen deformálódnak, egyenlőtlenül melegülnek, ami befolyásolja a mártás minőségét.

  Sok serpenyőben van egy fedél, de vannak olyan modellek, amelyek nélkül ez a fontos elem. Azonban kiválasztásukkor figyelembe kell venni, hogy az oxigénnel való folyamatos kölcsönhatás súlyosan befolyásolja a szósz ízét. Vásárláskor érdemes megnézni a borítás minőségét és különösen a fogantyú minőségét. A lehető legegyszerűbben használhatónak kell lennie, jobbnak kell lennie egy hurok megjelenésére.

  Hosszúkás termékek esetén a fogantyú az egyszögben lesz. Előfordulhat, hogy az edény szélénél kissé meghalad, vagy a felső perem alatt. A lekerekített csészealjakban általában két toll van, vagy egyáltalán nem. A hagyományos stílusú serpenyő kiválasztásával értékelje a kifolyó alakját. A széles köpeny leginkább nagyon vastag mártással, tejföllel és majonézzel, bogyós vagy sajtmártással alkalmas. A keskeny csak tökéletes a folyékony mártásokhoz és a ketchupokhoz.

  Minél nagyobb része a mártásnak, amit az edénybe helyeznek, minél szélesebb a termék, kifolyó.

  Állványon (tálcán) beállítva lehetővé válik, hogy az asztal tisztán tartsa a táblát.

  A következő videó-felülvizsgálat során találkozhatsz Monbento csónakokkal.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok