cserépedény

Szemüveg és szemüveg kávéhoz: a választott típusok és árnyalatok

Szemüveg és szemüveg kávéhoz: a választott típusok és árnyalatok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. trendek
 2. Mi a latte?
 3. Dupla alsó üvegtartályok
 4. Böngéssze a népszerű modelleket
 5. Ekostakany

A szép áramlás összefügg az italok ízérzékelésével. Ezért az emberek gyakran nemcsak a megfelelően főzött kávé miatt, hanem esztétikailag kellemes kiszolgálásuk miatt is inkább egy adott kávéházat részesítenek előnyben. A szép kávésüvegek is a konyhában lehetnek: divatos és az életed egy kicsit világosabbá válik.

trendek

A szemüveg és a szemüveg a kávéra nem jelent meg tegnap, de nemrégiben kezdtek megnyerni a hagyományos kávéscsészét. És egyre inkább, a vevő nem kapja meg a klasszikus fehér kávét, amelyet vékony fogantyúval rendelkező mini-csészék formájában készítenek, de szemüveg és szemüveg. A modern kávé etikett lehetővé teszi:

 • csészék 40 és 600–700 ml között;
 • közönséges szemüveg vagy kettős fenéküveg;
 • különböző formájú poharak.

Sokan azt mondják, hogy az etikett nem volt olyan szigorú, azonban az ivóvíz művészete megváltozott. Korábban a kis csészékbe került, ahonnan nemcsak eszpresszót ivott. Ma a vevő várja a kávé koktélokat kényelmes, nagy szemüvegben. Ezért egy eszpresszóhoz igazán szükség van egy miniatűr eszközre, de az USA-ra egy nagyobb pohár, amely 230 ml italt tartalmaz. A cappuccino kapszula egy kicsit kisebb lesz - 120-220 ml, de a latte esetében a diákok és a vezetők, a kreatív emberek és a szabadúszók kedvenc itala, a szemüveg már szükséges.

Mi a latte?

Latte egy alacsony erődű ital, amelyért szeretik. Különösen népszerűek a latte opciók krémes ízű és különböző öntettel. Néha ez az ital egy hagyományos pohárban, sőt magas szemüvegben kerül felszolgálásra, de előnyösebb az üveg. Ha lefordítod a "latte" szót olaszul, akkor egy pohár a tej táplálására. Megfelelő időben üveges poharakba öntjük. Aztán úgy döntöttek, hogy hozzáadnak egy kávét a tejtermékhez, amely egyfajta feltöltődésként szolgált. És ez a módszer sikeres volt - a kapott keveréket latte macchiato-nak hívták, azaz kávé tejjel.

Amint észrevették a kávéfőzés mestereit - ha egy kávét egy vékony patakban öntenek a tejbe, akkor a kávé a hab alá esik, így a sötét réteg kiderül. Az ilyen szépség nem rejtőzhető el a pohár falai mögött, üvegáru volt szükség.

Ma a latte-t különböző konténerekben szolgálják fel.

 • Hagyományos szemüveg 150-300 ml-es kapacitással. A latte csészében van egy toll. Az üveg lehet rövid lábon (borospohár) és normál. A termék a lábkapacitásnál kisebb.
 • Szemüveget. Nincs fogantyú üveg, az ilyen termék térfogata legfeljebb 300 ml.
 • Különleges csésze. Ezek általában porcelán vagy kerámia magas csészék, elegáns, tömör formájúak, ami hasonló a fordított trapézhoz. A pohár fogantyúval rendelkezik. Az elsődleges színek fehérek és krémek, a barna csészék nem találhatók.

Az, hogy mit válasszon otthon, rajtad múlik. Ez a professzionális barista követelményeket és szabványokat tartalmaz, minden termék alkalmas egy itallap otthoni élvezetére. Ma a latte szemüvegeket aktívan megvásárolják ma, az ital szerelmeseinek egy új, hasonló kapacitású, 360 ml kávét tartalmazó változatot gyártottak. Egy műanyag átlátszó üveg (márka) 300 rubelből, míg a dán porcelán üveg 1500 rubelből áll. A kerámia üveg olcsóbb, de gyakrabban vásárolnak szabványos üvegszemüveget vagy szemüveget alacsony szárral.

Dupla alsó üvegtartályok

A kettős üvegből készült hőüvegek világos funkcióval rendelkeznek - a termosz típusának megfelelően tervezték, hosszú ideig megtartják a hőt. A kialakítás külső és belső üvegből áll, amelyek a nyakrészben vannak elrendezve. A belső üvegnek falai és alja van, a két fal között - csak levegő. Az a légrés, amely elkülöníti a kávét, öntött egy ilyen termékbe, az érintkezéstől az üveggel kezelt kezekkel.

A kettős üveg pohár alján észrevehető lyuk van. Ez egy szelep, amely kiegyenlíti a belső és a légköri nyomás közötti különbséget. Ezért teljesen lehetetlen zárni vagy zárni ezt a lyukat.

Ilyen kevés szokatlan hőálló üveg előállításához speciális boroszilikát üveg kerül felhasználásra. Kémiailag ellenálló anyag, ellenáll a magas hőmérsékletnek, alacsony hőtágulási együtthatója. Az ilyen szemüvegeket a sütőbe, mikrohullámú sütőbe, fagyasztóba helyezhetik, mosogatják a mosogatógépben. De ezeknek az irigylésre méltó tulajdonságoknak köszönhetően a kettős falú üvegcsészék meglehetősen törékenyek.

A sorozat egyik legkeresettebb terméke a Delonghi kávéscsészék. A cég ismert kávéfőzők és kiegészítők gyártására, így számíthat a minőségre és a gondos tervezésre.

Böngéssze a népszerű modelleket

A híres és felismerhető italszolgáltatás egy ír üveg (vagy egy üveg ír kávé). Az ilyen ételek elegánsak, hőálló üvegből készültek, fogantyúval és alacsony lábúak. Egy ilyen üvegben gyakrabban aromás kávé koktélokat készítenek, az üveg kapacitása 200 ml.

Vannak más lehetőségek is.

 • Goblet serleg - Ez egy pohár vegyes kávéitalokhoz. A tulipánhoz hasonló alakja van, és ívelt élénél különböző módon díszíthet egy poharat, hogy a díszítéshez különféle apróságokat ragadjon meg. A serleg térfogata nagy - 285 ml-ig.
 • Üveg hurrikánra. És ez a kapacitás inkább egy elegáns váza, bár igazi célja a meglehetősen nagy mennyiségű kávé koktélok. Ez elérheti a 650 ml-t. A helyiségre vonatkozó követelmények nem szigorúak: mindez a fejlesztő ötleteitől, a kávékeverék receptjétől, valamint a kávét szerető kívánságától függ.
 • Szemüveg rétegelt koktélokhoz (vagy üres kávézó) - hosszúkás, elegáns likőrüveg 100 ml-es kapacitással. A konténer nagyon formája hozzájárul a nehéz alkotórészek ülepedéséhez, mert csak többrétegű italok lehetnek.
 • Szemüveg a frappe-hoz. Gyönyörű, vastag kávé koktélokat keresnek, amelyek mindig jéggel rendelkeznek. Az üveg térfogata 250 ml.
 • Egy pohár régi divat. És ez egy egyszerű, nem csiszolt üveg, amelyet gyakran egyszerűen régimódinak neveznek. A térfogata 240 ml.

Szinte minden bemutatott modell átlátható, néha fekete szemüveg változatai is vannak, de nem olyan népszerűek.

Ekostakany

Az újrafelhasználható csészék, amelyek jó ecoreputációval rendelkeznek, bambusz alapanyaggal vagy rizs héjjal vannak újrahasznosított műanyaggal. Stílusosak, erejüket nem lehet megtagadni, gyakran fedéllel szállítják. Ilyen termék például a Huscup biológiailag lebontható üveg. Kb. 1000 rubel kerül. Az üveg tisztességes térfogata 440 ml, súlya közel 260 g, természetes termékből készült rizshéjból készül. A tartály eltávolítható szilikon kupakkal és tartóval rendelkezik, amely újrahasznosítható. Az üveg mosogatógépben mosható és mikrohullámú sütőben melegíthető, ami nagyon kényelmes.

Ennek a terméknek a versenye egy bio-csésze készíthet. Ez egy kicsit kevesebb, körülbelül 750 rubelbe kerül. 400 ml kávét tartalmaz, de súlya szerint nagyon könnyű - 125 g. Ez az üveg bambuszrostból készül, mivel teljesen biológiailag lebontható. A bögre úgy néz ki, mint egy közönséges kávéscsésze, csak úgy tűnik, hogy a kartonja sűrűbb. A körök különböző színekben és különböző nyomatokkal kaphatók. A fedélen van egy levehető kupak, amely nem teszi lehetővé a csésze tartalmának kifröccsenését.

Figyelem! A csészék összecsukhatóak, ami nagyon kényelmes a tengelykapcsolók és az utazó fény szerelmeseinek.

Ha a kávé és a szeretet igazi érezõje vagy az ízek és a sörfõzés kísérletezése, akkor aligha van értelme bármelyik szemüveg közül választani. Vásároljon 2-3 (vagy több) modellt, amelyek nem korlátozzák Önt a főzés és a kiszolgálás bonyolultságában. A kávé élvezete gyakran a nap legjobb kezdete, így ebben a kérdésben nincsenek apróságok.

A következő videóban talál egy áttekintést a Starbucks kávé pohárról.

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok