cserépedény

Antik ételek: a választott típusok és árnyalatok

Antik ételek: a választott típusok és árnyalatok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. terminológia
 2. típusok
 3. Hogyan válasszuk ki?
 4. Ajánlások az értékeléshez

Az antik ételek változatosak, szépek és szokatlanok, mintha a korszak szelleme benne szárnyalna, őseink kultúráját tükrözi. Az egyedi példányok olyan luxusok, hogy valódi műalkotásokként ismerik őket. A régiségekkel kapcsolatos ételek drágák, és csak a gyűjtőktől vagy a különleges történelmi értékű tárgyakat értékesítő speciális üzletekben találhatók.

terminológia

Az antik ételeket napjainkban leggyakrabban az ókor gyűjtőit és szerelmeseit kapják. A zavarok elkerülése érdekében azonnal meghatározzuk az alapfogalmakat.

Az Orosz Föderáció törvényével összhangban "A kulturális javak kiviteléről és behozataláról" Az összes, több mint 50 évvel ezelőtt gyártott tárgyat régiségnek tekintik.. Az ilyen termékeket tilos külön engedély nélkül kivinni az országból, még akkor is, ha nem érnek sok pénzt.

Ez inkább egy hivatalos kifejezés, míg a gyűjtők esetében olyan, mint amilyen ritka dolog. Ebbe a kategóriába tartoznak az ilyen régiségek, amelyekre a meghatározó tényező nem a gyártás ideje, hanem a történelmi érték - lehet a mester neve, az első tulajdonosok hírneve, egyedi gyártási technológia vagy korlátozott mennyiségű kibocsátás.

Az ilyen dolgok az ókor szerelmeseit vonzzák, és számukra készek nagy összegeket adni.

típusok

A régi ételek különböző anyagokból készültek. Oroszországban évszázadok óta konyhai eszközöket készítettek faipari, festményekkel, faragványokkal és mintákkal díszítik őket. Leggyakrabban az evőeszközöket használják fenyő, luc vagy nyír, és a legdrágább az ételek a burl.

A 9. század végén és a 10. század elején a fazekasság gyorsan fejlődött agyagból készült ételek. Egy fazekas kerekén henger, kúp vagy ovális alakban készült.

A XII. Századból az orosz és az európai nemesség között népszerűvé vált evőeszközök készletek. Nagyon értékelték őket, valódi luxuscikkeknek tekintették őket, és generációs generációról, mint családi ékszerként továbbították őket. Arisztokraták díszítettek kanállal, csészékkel és lemezekkel saját emblémájukkal és emlékezetes felirataikkal.

Ilyen ételeket változtattak, például minden kanálnak saját célja volt. Rendszerint az asztalkészlet összes elemét díszes minták, virágos díszek és figurák díszítették. A Silverware mindig a luxus, a nemes születés, a vagyon és a szolgáltatás tulajdonosai kifogástalan ízlésének bizonyítéka volt.

A forradalom előtti időszakban forgalomban volt réz és bronz készletek, de különösen a porcelán evőeszközök voltak - Most a világ különböző országaiban gyűjtők gyűjtötték őket, és az ilyen készletek ára nagyon magas.

Az antik edényeket az anyagok, formák, színek és textúrák széles választéka jellemzi - minden elem tükrözi az ország és a nemzet történelmének és kreativitásának szellemét. Manapság a régiségek nem csodálják meg a szép munkájukat és a szokatlan festményeiket.

Hogyan válasszuk ki?

A Vintage nagyon drága, néhány gátlástalan eladót használnak, és hamisítókat kínálnak a tapasztalatlan gyűjtőknek. A csalás áldozatává válása Szükséges alaposan tanulmányozni az Ön által felajánlott termékre vonatkozó információkat és annak a korszaknak a jellemzőit, amelyben előállították.

  • Egyeztesse az ételeken ábrázolt mintákat az interneten található képekkel. Ez különösen igaz azokra a vevőkre, akik nem ismerik az ételek gyártójának nevét. Az a tény, hogy sok mintázat az egyes kézművesek megkülönböztetésének jele, ezért fontos meggyőződni arról, hogy az egyedi jellemzők és tervek azonosak. Például egy gyárban Haviland a legérzékenyebb virágdíszekkel és a vállalkozással készített ételeket wedgwood a vezető téma mindig az ókori görög epikus vagy portrék jelenetei.
  • Értékelje a készlet közös jellemzőit. A Vintage szolgáltatás mindig drágább, mint egy elem. Ezt tudni kell hasonló mintával ellátott evőeszközök nem mindig egy készlet részét képezik. Ezért nagyon fontos, hogy ne csak a formák, minták és táblák hasonlóságára, hanem a részletekre is figyeljünk: például az azonos tárgyakat mindig ugyanabban a színskálában kell tartani, és az üvegezett bevonatnak ugyanolyan minőségűnek kell lennie.
  • Keresse meg a megbélyegzést. Ez a legjobb módja annak, hogy meghatározzuk az antik edények gyártóját, de előfordul, hogy idővel a jel elhalványul és válogatás nélkül válik. Mindazonáltal meg kell keresni - általában a jelölést az evőeszközök hátoldalán helyezik el. Általában felirat, bélyegző vagy bélyegző. Annak érdekében, hogy megtudja az Ön által kínált készlet hozzávetőleges költségét, az online árveréseken meg kell találnia a hasonló eszközökkel kapcsolatos információkat.

  Ha megbizonyosodik arról, hogy az Ön által kedvelt ételeknek történelmi értéke van, forduljon egy szakmai értékelőhöz, aki már kiszámítja a pontos piaci értékét.

  • Ismerje meg a történetet. Különböző történelmi korszakokban a különböző díszek népszerűek voltak. Tehát a múlt század elején virágos minták lila és pasztell színekkel álltak szemben. Szinte minden evőeszköznek volt egy göndör előlapja.

  A múlt század 20-40-es években az ételek különbözőek voltak. szigorú geometriai formák és élénk színek. Ekkor fényes bézs aranyozott vagy ezüstözött eszközök kerültek előtérbe. A 40-50-es években a telített kék, vörös és zöld árnyalatú termékek gyakrabban fordulnak elő.

  Az 50-es és 70-es években népszerű volt porcelán aranyozott szegéllyel. Ebben az időszakban a pasztell árnyalatok visszatértek a divatba, de már elnémultabbak voltak, mint az előtti időszakban.

  Ajánlások az értékeléshez

  Az összes szükséges információ a régi asztali szolgáltatás hozzávetőleges költségéről kapható. könyvtárakban vagy az interneten található információs oldalakon keresztül. Az online értékbecslők szolgáltatásait azonban nem szabad használni, függetlenül attól, hogy milyen vonzóak lehetnek a szolgáltatások ára. Az a tény, hogy az evőeszközök átfogó értékeléséhez nem elég egy fotót látni, akkor egy tárgyat kell tartania a kezében ahhoz, hogy helyesen meghatározza annak állapotát. Az aukciós házak is jobbak: valószínűleg magasabb árat fognak nyújtani.

  Az antik ételek értékelése általában körülbelül egy hónapig tart. A szakembernek írásos jelentést kell készítenie az ügyfelének, amelyben a termék leírása, a költségmeghatározás módszereinek áttekintése és a végső ár szerepel.

  Részletesebben, hogyan lehet megkülönböztetni az igazi görög porcelánt egy hamisítványtól, megtanulhatja a következő videót.

  Írj egy megjegyzést
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

  divat

  szépség

  kapcsolatok