cserépedény

Üveg teáskannák: választás, előnyök és hátrányok

Üveg teáskannák: választás, előnyök és hátrányok

csatlakozzon a vitához

 
A tartalom
 1. Az anyag előnyei és hátrányai
 2. Dummies fajták
 3. Top modellek
 4. Hogyan válasszuk ki?
 5. Működés és gondozás

Manapság nehezen elképzelhető, hogy a teát inni teáskanna nélkül. Ez a konyhai eszközök fontos eleme. És sok háziasszony különös figyelmet fordít erre a tételre, próbál egy szép és megbízható vízforralót választani, amely jól működik az üzleti életben, és a konyha díszítésévé válik.

Az anyag előnyei és hátrányai

Az ilyen ételeket kerámiából, üvegből, öntöttvasból és porcelánból készítik. Az esztétikai rajongók előnyben részesítik az üveg teáskannákat. Bennük megtekintheti a tea árnyalatainak túlcsordulását - a halványsárgatól a gazdag mézig, enyhén zöldestől mélyebb zöldig.

A sörfőző ételek hőálló üvegből készülnek. Az üveg teáskannák nem szívják fel a szagokat, és nem bocsátanak ki káros anyagokat. Különböző teafajták készítésekor nem lehet félni, hogy az ital elveszíti tulajdonságait, ízét és aromáját.

Az átlátható megjelenés vonzza a figyelmet.

Az átláthatóságnak köszönhetően beállíthatja a tea sörfőzését. Emellett a teafőzés izgalmas folyamat lesz. Az ital figyelése fokozatosan megszerzi az arany vagy sötét fás színt.

Az üveg teáskannák másik előnye az egyszerű megjelenés. Az üveg bármilyen belső térhöz illeszkedik, és a konyhai stílusos tömör tulajdonságává válik. Az üvegáru könnyen mosható, nem szennyezi a szennyezést, és a falakon nincsenek nyomok a tea-lerakódásokra. Ezek a vízforralók a mosogatógépben is moshatók.

A pozitívak többsége ellenére az üveg teáskanna számos hátránya van. Az egyik a hűtés tulajdonsága, melynek üvege rendelkezik. Az üvegedény gyorsan lehűl. Az üvegmodellek nem alkalmasak hosszú tea-szertartásokra, mivel a hűtő tea hajlamos elhalványulni, elvesztve tisztaságát és átláthatóságát. Egy másik hátrány: hőmérséklet-változások intoleranciája.

Dummies fajták

A hőálló üvegből készült teáskannák választéka igen változatos.

A hőálló üveg nemcsak a forrásban lévő vízhőmérséklet ellenáll, hanem 300 foknál is magasabb hőmérsékletre.

Ezért a teáskanna forró vízben is használható. Standard modellek - 0,5-1 liter. Egy üveg teáskanna kiválasztásához tudnia kell, hogy milyen tea van, és milyen módon kerül sor a sörfőzésre.

A fajok termékeinek és jellemzőinek példái az alábbi listán találhatók.

Átlátszó teáskanna szűrővel

Ez a legegyszerűbb lehetőség a laza tea sörfőzésére. Egy lombik segítségével az italt kis tealevélből és levelekből szűrjük. A szűrt tea tiszta és gazdag illatú.. Az ital híveihez megfelelő ételeket is használhatunk szűrővel. A szűrő formájú öntő szűrő a vízforraló kifolyóján helyezkedik el, ami lenyűgözővé teszi a sörfőző folyamatot, és az ital átlátszóvá válik a tea levelei nélkül. Ilyen módon a sörfőzés feltárja a tea egész aromás csokorát és gazdagságát.

Francia sajtó

Kényelmes és praktikus használat. A modell kialakítása egy lombikból áll, amelynek belsejében egy prés van, amely a tea leveleit tartja, és megakadályozza, hogy szivárogjanak az italba. Egy francia sajtó is alkalmas kávé készítésére. Az erős és tartós modellek hőálló üvegből és rozsdamentes acélból készülnek. Mínusz: egy üveg lombikban az ital gyorsan lehűl.

Vízforraló "gongfu" sörfőzéshez

Egy komplex struktúrát megkülönböztetnek a funkcionalitás és a praktikusság. A modell tartalmaz egy rácsot a főzéshez, egy teáskanna és egy palacsinta. A sörfőzés nagyon izgalmas. Lehetőség van arra, hogy teát készítsen bármilyen körülmények között és villany nélkül. Miután a víz forró vízbe kerül a vízforralóba, az italt fokozatosan főzik, és megszerzi a vár kívánt árnyékát. Annak érdekében, hogy a tea levelei alul legyenek, egy gombnyomással kell rendelkeznie.

A teáskannák modelljei is megtalálhatók. dupla falakkal. Az ilyen készülékháznak köszönhetően a tea hosszú ideig tartja a hőmérsékletet és az aromát, gazdag ízű.

Egyszerű és kényelmes modellek, amelyek egy fából készült burkolatú szűrővel rendelkeznek. Egy kis szűrő van rögzítve a fedél belsejében egy kulcsfúvó formájában. A kulcstartó acélból vagy szilikonból készül, a vízforraló típusától függően.

Egy másik érdekes üveg teáskanna modellt mutatunk be állványos termék. Az állvány az ételeket egy gyertya lángjából melegíti fel. A gyertya melegíti a vízforralót, és ezzel egyidejűleg romantikus hangulatot teremt.

Vannak üvegmodellek rozsdamentes acél szűrővel, fogantyúval és porcelán fedéllel. A borítót és a tollat ​​kézzel festve lehet díszíteni, ami megjeleníti a stílus és az esztétika. Az ilyen modellek alkalmasak az ünnepi asztalra és felemelőre.

Stílusos teáskanna fa lábakkal a tea-szertartás lényeges tulajdonságává válik. A vízforraló nem igényel állványt, mert a fa lábak megvédik az asztal felületét a forró üveggel való érintkezéstől.

Azok számára, akik szeretik a luxust, a gyártók termelnek Üvegmodellek arany színű, díszített fém betétekkel. Az asztal védi az asztalt a hőtől és a cseppektől.

Általában az üveg teáskannák gömb alakúak. Ez a fajta eset helyesen nyitja meg a teáscsokrot, és gazdag illatú és ízű. A négyzet alakú vagy köbös formáknak nagynak kell lenniük ahhoz, hogy a tea levelek több helyet kapjanak.

A vízforraló alakjának kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy a bonyolult modelleket nem könnyű tisztítani a hegesztésből.

Az edényeket nehezen elérhető helyeken tisztán kell tartani, és mentes a tealevél részecskéitől. Ezért, ha az edények nem mossanak azonnal, akkor olyan modelleket kell vásárolni, amelyeket mosogatógépben lehet mosni.

Hőálló anyagból készült hengeres üvegtálak használata sokkal könnyebb. A modellek kis kifolyócsatornával rendelkeznek. Az orr nem hosszú, ezért könnyen tisztítható a tealevél maradványaiból és a virágzásból. Az ilyen termékek üvegcsészékkel együtt jól néznek ki.

Top modellek

Az üveg teáskannák sokfélesége nagy, de vannak olyanok, amelyek már a legjobb oldalon bizonyították magukat a fogyasztói piacon.

 • A hegesztéshez használt üveg teáskannák egyik legnépszerűbb gyártója egy német cég. Gipfel. A cégválaszték különböző modelleket kínál különböző árkategóriákban. Tehát a Gipfel-étkészletgyűjteményben a Glacier sorozat modelljei dugattyúval vagy 350 ml-es és annál nagyobb térfogatú présszel vannak ellátva. A termékek hőálló anyagból készülnek és magas hőmérsékletnek ellenállnak. Az üveg és a fém stílusos kombinációja tökéletesen illeszkedik a konyhába. Az esztétikai szakemberek számára egy sor, a "rózsa arany" színével ellátott Claris vízforraló van.
 • Szűrőgyűjtő edények Briliáns nagy a kereslet, mert a sorozatban található teáskannák kényelmesek és könnyen kezelhetők. A hőálló üveg ellenáll a forró víz hőmérsékletének, és a finom hálószűrő nem hagy ki egyetlen teát. Ilyen modellek moshatók a mosogatógépben.
 • társaság Taller az üvegtálak sorozatának sörfőzéshez való kiadása is. A Gregory sorozatot a francia és a különböző díszítésű színek képviselik. A szűrt modelleket a Dunlyr sorozat gyártja. Kerek alakúak és szűrők, amelyek rozsdamentes acélból készülnek. 350, 600 és 800 ml termékek mennyisége.
 • Egy másik üveggyár Mayer & boch. A német gyártó stílusos, kiváló minőségű anyagokat gyárt. Minden modell hőálló üvegből és rozsdamentes acélból készül. Az ételek sorában az egyszerű termékek, a szűrővel ellátott termékek és a lombik, a kifolyócsatornával és sok más termékkel. Érdemes megjegyezni a hőálló műanyag és hőálló üveg modelljét. A termékek színei élénk színekkel és érdekes színekkel rendelkeznek, ami minden bizonnyal felemeli a hangulatot a teafogyasztás során.
 • Német cég Bekker üvegből és műanyagból készült teáskannák sorozatát állítja elő, amely ellenáll a magas hőmérsékletnek. A sorozat különböző színek és formák eredeti modelljeit tartalmazza. A klasszikus kerek forma modellje termékként jelenik meg, egy lombik készítéséhez, és egy kis kifolyócsatorna az ital kényelmes kiömlésére.
Gipfel
Taller
Mayer & boch
Bekker

Hogyan válasszuk ki?

Az üvegáru kiválasztásakor először meg kell értenie az üveg típusait és azok tulajdonságait. A hőálló anyagból készült vízforralók tökéletesen ellenállnak a hőmérséklet változásainak. Hőálló üveg is használható tea és étkészlet gyártásához.

De az ilyen anyagból hiányzik a teáskanna Nem különféle típusú kályhák és sütők számára készült. Üvegtermékek gyártásához használt tűzálló anyag. Ezeket a modelleket nyílt tűzön használják, de deformálódhatnak vagy repedhetnek, éles hőmérsékletcsökkenéssel.

Hőálló anyagot használnak mind a vízforralók, mind a különböző főzőfelületek és kemencék gyártásához. Az üveg ellenáll a hőnek és a tűznek. Leggyakrabban a hőálló anyagból készült termékek esetében üveg, amelynek összetétele bór-oxid (boroszilikát üveg).

A legdrágább anyag a kvarcüveg. Szilícium-oxidból készül. Az edények nem félnek a tűztől, a hőmérsékleti ingadozásoktól és a sütőktől.

Az üveg teáskannákat különböző díszek, minták és gyönyörű rajzok is festik. ezért Választhat egy vízforralót a mindennapi használatra, valamint a teát iszik, valamint tea-szertartásokat és ajándékokat.

A főzéshez használt vízforralót óvatosan kell megközelíteni. Érdemes figyelembe venni a részleteket, nevezetesen a fogantyú minőségét és anyagát, a vízforraló kifolyásának helyét, a fedél és a szűrő tulajdonságait.

A sörfőzés során a termék fogantyúja felmelegszik, ami jelentős kényelmetlenséget okoz az ital csészékbe történő öntésekor. A kellemetlen érzések elkerülése érdekében olyan terméket kell vásárolnia, amelyben a főzőpohár egy fém pohártartóban található, mint egy francia sajtó.

Ne vásároljon olyan modelleket, ahol műanyag van a tokban. Forró vízzel érintkezve a műanyag káros vegyületeket szabadít fel. Az ilyen anyagok legkisebb adagjai rontják az ital ízét és aromáját, és károsíthatják az egészséget.

A vízforralók fogantyúit különböző változatokban készítik. Az üvegből készült fogantyúk gyakran egy huroknak tűnnek. A műanyag fogantyúk hosszúkás konzol formájában vannak. A fogantyúval rendelkező vízforraló kiválasztásakor a legfontosabb a kényelem és a praktikusság.

A tökéletes vízforralónak kiegyenlítőnek kell lennie a termék nyakával. A kifolyócső szöge a testhez nem haladhatja meg a 35 fokot. Egy másik helyen a kifolyás után a kifolyó nem tudja megállítani a folyadékot, és a többi italt cseppek formájában csepegtetni az asztal felületére.

A borítók üvegből, műanyagból és fémből készülnek. Az olcsó modellekben műanyag. A műanyag burkolatok hőálló anyagból készült edényekben találhatók, de a kivitelben acélból készült betétszűrő is található. A műanyag burkolatok a ház gombjával vannak felszerelve. A mechanizmus ilyen rendszerét a fogantyúval kombináljuk. A fém- és üvegfogantyúk klasszikus megjelenésűek, a tetején lévő tartóval, mint a hagyományos vízforralókban.

A szűrő a főzéshez használt üveg teáskanna fő tulajdonsága. Üvegmodellekben egy fém hálós lombik segítségével, amely a vízforraló nyakára támaszkodik.A szűrő segít kiszűrni az italt, és átláthatóvá és ízletesvé teszi. Néhány termék egy láncon lévő szűrővel van ellátva.

Kiválasztásakor figyelembe kell venni az anyag minőségét: minőségi rozsdamentes acélból készült terméket.

A termék egy lombikot tartalmaz. A szűrő lombik úgy néz ki, mint egy rendes pohár, de több előnye van, mint egy egyszerű szűrőnek:

 • a lombikban lévő sörlevél szabadon mozoghat, ami hozzájárul az ital ízének keringéséhez és teljes körű feltárásához;
 • amint az ital elérte a kívánt szilárdsági szintet, az üveg azonnal kihúzható, míg a tiszta, telített tea a tartályban marad;
 • A szűrőedény bármilyen teafajtára alkalmas: kis levelű és nagy levelű fajtákra, bogyós teákra és gyógynövényes infúzióra granulálva.

Az ilyen szűrő kerámiából, üvegből vagy fémből készül.

A fehér kerámia és porcelán a vízforraló esztétikáját és kifinomultságát biztosítja. A kerámia vagy porcelán betétek kiválasztásakor azonban figyelembe kell venni, hogy a lombikban lévő lyukak nagyobbak, mint a rozsdamentes acél csészékben. Az ilyen nyílások képesek kis tearészecskék áthaladására.

Üveg teáskanna megvásárlásakor meg kell vizsgálnia a terméket chipek, repedések és különböző hibák tekintetében is.

Működés és gondozás

A megfelelő használat és gondoskodás meghosszabbíthatja az üveg teáskanna élettartamát.

A vízforraló megfelelő használatához figyelembe kell venni a művelet néhány részletét.

 1. Minden egyes sörfőzésnél figyelni kell az edények tisztaságára. Meg kell szabadulnia plakktól és a tea leveleitől.
 2. A vízforralót mérsékelten melegíteni kell.
 3. A vizet puha, szennyeződésektől tisztítva kell használni. A sörgyártást meg kell önteni, az alján pedig elosztani a teát.
 4. Szükséges, hogy a teát több szakaszban öntsük: vízzel öntsük fel, hagyjuk forrni, egy idő után adjunk hozzá vizet, és hagyjunk helyet a fedél és az ital között.
 5. A főzés után zárja le a kifolyót és a fedelet egy szalvétával. Ez megőrzi a tea aromáját, és nem hagyja, hogy kifelé menjen.
 6. Használat után azonnal le kell mosni a vízforralót. Ne hagyja a többi italt reggelig.
 7. Sötét, száraz helyen tartsa az üvegáru jobbat. Ne hagyja a terméket erős illatú termékek és tárgyak közelében.
 8. Tisztításkor a vízforraló nem ajánlott a belső felület erőteljes dörzsöléséhez. A vízforraló tisztításához elegendő, ha az edényeket vízzel leöblítjük tisztítószerek és csiszolóanyagok használata nélkül.

A következő videóban megismerkedhet a teák főzésére szolgáló eljárással egy teáskanna segítségével (TeaPot).

Írj egy megjegyzést
Referencia célokra szolgáltatott információk. Ne öngyógyuljon. Az egészség érdekében mindig forduljon szakemberhez.

divat

szépség

kapcsolatok